Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz chros #47172 üzenetére

    Ebben igazad van, de sajnos a problémák még renderelt animációs filmeknél is bejátszanak, ahol nem mondhatod, hogy nem állítgathatják bárhogy a "zársebességet" vagy bármi hasonlót.
    A fő témát (általában ez éles, mondjuk az esetek 99,99%-ban) rosszabbul látod (folyamatosan leakad a szemed róla, vagy folyamatosan korrigálnod kell) mint egy impulzusos kijelzőn, vagy bekapcsolt BFI-s sample and holdon. Lehet ez csűrni-csavargatni, de ez egy létező probléma.
    Van egy olyan korrekciós "megoldás" is, hogy távolabb ülsz a képernyőtől, így nem lesz annyira zavaró, mozihatást viszont így szintén bukod.

    Egyébként engem nem az "akadozó" svenkelt háttér zavar jobban hanem pont a kevésbé követhető főtéma az adott snitten. Sample and hold-on ezt csak interpolációval vagy BFI-vel tudod javítani, míg impulzusosnál eleve nincs ilyen probléma.
    Sample and hold kijelzőn szerintem ott kezdődik a rendes mozgókép, hogy 50-60 fps, de ez számomra csak sportnál fogadható el, mozinál nem. Vicc, hogy bekapcsolt BFI-vel még ez is jobb térhatást érzékeltet, még akkor is ha vállahatatlanul villog. :)

    Remélem az oled is abba az irányba megy el, hogy emelik a frekvenciát, majd esetleg tudnak heggeszteni egy jó BFI-t hozzá.
    Lehet a hz2000-é már jó, ezt nem tudom, nem láttam. :)

Új hozzászólás Aktív témák