- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ami képeket láttam itt vagy notebookchecken, nem úgy tűnik, mintha nagyon igyekeznének azt a helyet kihasználni.
Ellenpéldának itt a gépem, Hp Probook 635 G7 Aero - 13.3" jó kijelzővel, 1 kg, korrekt akkus üzemidő - mégis van benne két memória-slot.---
Ez az NPU-ra / AI-ra gyúrás meg... Kicsit "3D TV" érzésem van. A gyártók tolják ezerrel FOMO-ból, miközben végfelhasználói szinten még semmi haszna, csak elpazarolt lapka-felület, amit egy-két plusz CPU vagy IGP magként jobban tudták volna hasznosítani. Ami most AI, az szinte mind szerver-oldali, nem a helyi gépen fut. Értem én, hogy a fejlődéséhez, terjedéséhez kell az, hogy már minden gépben legyen AI-gyorsító processzor, de most a rántotta-formázó szettet akarják lenyomni a torkunkon úgy, hogy csirke még nem is létezik, ami a tojást tojná.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
Amacs
aktív tag
Bizonyos szempontból egy so-dimm foglalat is sok helyet foglal. Ultra hordozható laptopoknál nem gondolom, hogy tömegek szórakoznának memória bővítéssel.
Ha azt a helyet is akkura használja fel a gyártó, akkor még érdekes is lehet.
Asztalit meg majd csinálnak belőle a kínaiak. -
Dr. Akula
félisten
Support helyett az is elég ha simán csak működik, és nem kell oda vinni. Ezt mondjuk eddig is teljesítette, így külön gyúrniuk már nem kell rá, az IGP-vel viszont folyton lemaradásban vannak. Most a Meteor Lake elvileg utolérte az AMD jobbik IGP-jét, a 780M-et, bár ez az Intelnél csak annyit szokott jelenteni hogy találtak olyan tesztprogramot amiben sikerült egyenlíteni, a többiről meg majd hallgatnak, hátha nem jut eszébe senki másnak se tesztelni...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Armagedown #3 üzenetére
Pont ez az! Kb. én is erre jutottam. Azt megértem, mikor HBM memóriát ültetnek a CPU mellé, mert ott kell az orbitális sebességhez/sávszélhez, de ez, így....fura....
Mondjuk majd elválik, kíváncsi leszek rá nagyon!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
Armagedown
őstag
A gyártónak jó, mert nem tudod utólag bővíteni a gépet, hanem venned kell újat, ha kevés már a jelenlegi memória.
A környezetvédelem csak szavak szintjén érdekli ezeket a cégeket.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
tibaimp
nagyúr
Ebből asztali is lesz, vagy csak kizárólag mobil SOC?
Illetve az miért jó, hogy egybe van tokozva a RAM meg a CPU?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gran Turismo
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...