-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz SocketA #31650 üzenetére
Csak sajna sor6-os nem V6....
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
rob210
Topikgazda
Srácok ha január elsején a kocsi még az előző tulaj nevén volt akkor az éves súlyadót/teljesítmény adót az előző tulaj fizeti igaz?
Csak azért kérdezem mert a mostaniról nem jött teljesítmény adós csekk viszont a régi öreglányról jött.
Ez mondjuk örömteli hír, mert így ebben az évben még kevesebbet fizetek.Renault power
-
Laraxior
titán
válasz rob210 #31652 üzenetére
Akkor azt bizony ő fizeti....
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Laraxior
titán
válasz SocketA #31655 üzenetére
Böszörmény és Debrecen között ingazok mindennap. De már egy ideje csak óvatosan kozlekedem.. üzemanyag kímélőn....
-
giigz
veterán
Kész az autó, nemrég hoztam haza, elég profi munka lett Le lett alapozva a fém, azon a részen ahol kellett alvázvédőzve, most pedig arra vár, hogy fessem le Végre kijelenthetem, nincs az autón (látható ) rozsda
-
giigz
veterán
válasz AMD Power #31659 üzenetére
Legutolsó, kedvezményes, dupla ismerettség, baráti áron 8k
És ebben már az is benne van, hogy 3x hozott-vitt autóval városon belül, a letört belső kilincstartómat is megcsinálta, és még egy kis félreértés is volt, mondtam neki, hogy a kipufogó csörög, csinálja már meg azt is, de valahogy félreértette, és egyébként is volt egy másik gond a kipummal, valahol kifújta a levegőt a motor körül valahol az elején, és azt csinálta meg, nem a csörgést... Amikor nála volt, nem csörgött, viszont volt egyéb gond a kipufóval... Így most már nem fúj ki, egyrészt halkabb lett a motor, a másik pedig, de ezt lehet csak most beképzelem, könnyebben gyorsít...
Szóval 8k, nagyon jó ár ilyen munkáért szerintem
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
válasz imyourfriend #31662 üzenetére
Második vagy aki a csapágyat mondja.
A féltengely kizárt, mert akkor az gyorsítás arányos lenne, ez pedig inkább úthiba arányosRenault power
-
törölt tag
válasz rob210 #31663 üzenetére
Üdv! Én erre a csapágyra gondoltam ami nekem a Lagunán kopogott. 1,
Viszont megnéztem és a 8v megane-én nincs ilyen csapágy, nem tudom a tiednél van-e? Ami nekünk még a Megane-on kopogó hangot adott az az axiális csukló elég alattomos mert az autó nem húzott félre, gömbfej és egyéb minden rendben volt, csak apró úthibáknál hallatszott.[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz rob210 #31663 üzenetére
Nálunk mondjuk ez a kopogás jelenség javarészt kanyarokban jött elő. 2-3 hetet mentünk így vele kb, de a végére megszoktam már. Ettől független a szerelő mondta hogy nem ajánlatos így menni vele, aztán kiderült hogy a kormányösszekötőnél is volt némi gond így egy füst alatt megoldották mindkét hibát.
-
sladka_pani
senior tag
válasz SocketA #31650 üzenetére
Persze, aztán a vidéki suttyó meg ilyenek miatt átkozza a pesti közlekedést, meg az autópályát is lassan már, mert 140-nél is levillogják. Pedig az már elég nagy és haladható sebesség, azontúl, hogy 130 ugye a megengedett! Bp-n meg 50-es táblánál netán 70-el mész, hogy nehogy levillogjanak, meg haladjon a forgalom, ledudálnak, leintenek, mint valami szar szutykot, de egy lámpánál meg csikorog a fék ha megáll a sor. Ha elromlik a lámpa egy kereszteződésben, az erősebb, a gyorsabb kutya b4szik... azért írom, éppen a héten voltam (kedden) a hungáriánál, az állatkertben meg minden, és hát féltünk az asszonnyal bevallom őszintén, mert úgy rám álltak az alatt a benti 20-25km közlekedés alatt, hogy nem normális. Persze nem mondom, hogy mindenki ilyen, de akárhányszor csak Pesten járok kocsival, mindig egy ideig nem akarok menni és felmerül a kérdés: van aki élvezi ott tényleg az autózást? Mert ezt a kapkodást nem nevezném annak és örülök, hogy falusi vagyok, igaz előtte 20+ évig kisvárosban éltem.
...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...
-
rob210
Topikgazda
válasz sladka_pani #31668 üzenetére
Örülj neki, mert itt Pesten sose lesz normális közlekedés, már csak az agyatlanul megszervezett útkarbantartások miatt sem.
Folyamatos terelés sávszűkítés mindenhol csak lehúzzák az autóst, de a nyugodt normális kôzlekedésre alkalmas utakat nem biztosítják.Renault power
-
rob210
Topikgazda
válasz #42667776 #31665 üzenetére
Erre gondoltam én is de ez milyen néven fut, mert rákerestem, de nem találtam sehol.
Alkatrész üzletben meg nem is tudták miről beszélek közölték mire megértették, hogy csak komplett féltengellyel tudnakmilyet adni,Magyarán kiszerel csapágybolt vissza ôröm boldogság???
Nem szeretném, ha Hévizen törne vagy szorulna meg végleg, az kicsit cumi lenne.
Renault power
-
Laraxior
titán
válasz FRENK1988 #31661 üzenetére
Pedig volt már olyan, hogy valaki rámírt, hogy mentem-e a Fórumnál hétköznap 2 körül,mert látott egy Monsteres Lagunát Akkor még épp vertem neki mint atom, azóta már szinte csak tempomattal tolom, a havi 1300km miatt, mondjuk nem is eszik 12 litert
-
sladka_pani
senior tag
válasz rob210 #31669 üzenetére
Ja, de örömömre először láttam eddig élőben Mégane III Coupé (feketét) 2.0TCe motorral, és elég igényes (szerintem gyári) sport spoilerezéssel, ugyanúgy az állatkert előtt parkolva. Majdnem abba szálltam be a szakadő esőben hirtelen Najó nem, csak úgy tetszett, az enyém is fekete, csak 5 ajtós és 1.6 110ló
-
senior tag
válasz sladka_pani #31668 üzenetére
sladka_pani: Igen, tudom, hogy az irasom alapjan en is a "kocsog BMW-s" kepet mutatom, de hidd el nem vagyok az. Szabalyokat betartom, es igyekszem masokkal is betartatni. Mindig hasznalok indexet is! (ha beengednek, akkor pedig elakadasjelzot)
Egyedul neha picit tullepem a sebesseghatart, de azt is csak ott, ahol ezt biztonsagosan meg lehet tenni.A parom is mindig jon ezzel, hogy gyorsan megyek, ilyenkor azt szoktam mondani neki, hogy akkor vezessen O, mert en vagy igy megyek, hogy felveszem a forgalom ritmusat, vagy sehogy.
Mert szertinem kevesbe veszelyes kicsit gyorsabban menni, dinamikusan, mint lassan, a forgalomra valo tekintet nelkul, meg hezitalva. Esetleg feltartva a forgalmat egy atsorolasnal...
En ha vezetek, csak a vezetesre figyelek, nem telefonalok, stb stb... Tehat kompenzalom a megnovekedett sebesseget megnovekedett figyelemmel!Es en is rob210-nek adok igazat: A Hungarian a fel oras dugoban allas utan sajnos mindenki sietni akar, es nyomjak neki rendesen.
A teljes kephez hozzatartozik, hogy annak ellenere, hogy en vagyok a gonosz BMW-s, aki tiltasik huzatja, nem egy kocsi volt, aki elhuzott mellettem, bevagott elem, stb stb. Es nem csak BMW-k, Mercik, hanem Suzukik, meg 20 eves rozsdakoporsok is...Arrol nem is beszelve, hogy a sok felujitasnal ki vannak teve a 20-as, 30-as tablak, es mindenki 60-70-el megy el mellettuk.
De en igy allok az elethez is: Alkalmazkodni kell!
Lassithatsz 20-ra, de akkor nagyon fajni fog, ha valaki 70-el beledmegy...Azt is birom, amikor szoktam menni foutakon, aztan ott elozgetek. Gyakran van, hogy valaki a seggembe tapad (ilyenkor neha kicsit fekezek, hogy vegye mar eszre, az O fekei nem biztos, hogy ugy fognak), megelozni persze nem tud, csak uveghangon jon mogottem, aztan majd amikor beesunk a varosban, es lelassitok, akkor onelegult fejjel elhuz mellettem a varosban...
-
rob210
Topikgazda
-
-
törölt tag
Náluk is létezik!
-
sladka_pani
senior tag
válasz SocketA #31673 üzenetére
Nem mondtam, hogy köcsög BMW-s, nem is autófüggő annyira, persze a régebbi kisteljesítményűekkel nincs ilyen tapasztalatom, hogy leelőznének vagy villognának Egyszerűen rosszak a tapasztalataim a fővárost illetően. Pozsony nyugodtabb valamivel. Nem mindig ott se!
-
rob210
Topikgazda
-
Sly189
senior tag
~75k egy akksiért? Kamion akksit hajintottál bele?? Kocsit nem akarsz venni, olyat amivel nem kell bíbelődni ennyit. Komolyan mondom annyi javítást írsz le meg mókolgatást öröm olvasni
Olyan vagy mint egy ismerősöm vett ~570 ért egy 1.8 Benzines Ford Mondeo 2002-t színe sem az igazi, ezer bajjal kezdte alapjárat nem volt jó stb...kocsiban óra szerint 230.000 és az összeg amibe eddig van neki a verda 1 mft. Jó mondjuk vett egy 200 000Ft os felni gumi szettet de szerintem annyira feleslegesen
Miért nem lehet megvenni az olyan autót ami nem a legolcsóbban árazott. Tegyük fel egy típusból van 500 000Ft ért, és 1,4 mft ért,akkor miért kell megvenni és keresni a legolcsóbbat? Sose fogom megérteni... Hülyeség úgy számolni hogy majd ráköltöm folyamatosan, mert abból csak mókolás lesz, nem rendes autó. Inkább gyüjtsön még az ember és úgy vegyen meg egy autót. Kiadások mindig lesznek használt autó vásárlásnál. Érdekes, amikor én vettem a kocsimat, tudtam hogy van 1.5 dCi megane 600 000 Ft körül is mégse azt vettem meg inkább megvettem egy drágábbat, amiről tudtam mindent 1,5mft ért. Most figyel bele kb. a 40 000. km és eddig semmi baja nem volt. ( izzítógyertya csere volt, de még akkor is indult a kocsi. )
-
Ck.
addikt
-
Sly189
senior tag
Egyik kolegám vett új Fluance-t 3.7m Ft volt, egy új autó, 1.6 Benzines. Szerintem nagyon is korrekt ár érte
-
giigz
veterán
válasz Sly189 #31681 üzenetére
Én az ársáv felső részéről vettem, ilyen motorral ebben az évjáratban a fapadosak közül nem sok drágább volt az enyémnél. Mégis jól megszívtam...
(#31684) Sly189: Nagyon f@sza kocsi, nagyon jól néz ki, műszakilag is nagyon jó, futómű, váltó, motor, mind kiforrott, jó konstrukció, a megjelenés pedig 10-es. Nagyon jó áron adják, igazi best buy a Fluance.
(#31685) Ck.: Nem pici az 1.6 szívó bele, szépen mozgatja, nem probléma a kulturált közlekedés, pálytempót is bírja, hosszútávon is, előzni is lehet vele okosan.
-
Sly189
senior tag
Na, ne keverjük a Fluanece tömegét egy pl hasonló dimenziókkal megáldott E-osztályos Mercedesével abba több az anyag az tény. Ez amolyan felfújt kasztni, de szerintem nagyon jól áll neki. És szerintem az új 1.6 os motorok is kellemesen elrángatják aki ilyet vesz, nem hiszem hogy gyorsulni akar. Egyszerűen csak egy új autót szeretne és kész. Best Buy, de én nem vennék nagyon sedant. nagyon kombi párti lettem olyan kellemes dolog hogy munka után kinézek jobbra, hazaút 20km... balra kinézek mélygarázs... na akkor mélygarázs és alvás az éjszakás műszak után, főleg hogy utána Miskolcon volt dolgom délután 2 körül ilyenkor azért jól jön a kombínó csomagtere 2 kellemes párnával és egy kis takaróval
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
Na gyerekek megvan a hiba.
El vagyok keseredve.Ezt sajnos nem tudom nyaralás előtt megcsinálni, így bízom benne, hogy kibírja.
Ráadásul nem is jobb oldalt, hanem bal oldalt a féltengely belső csuklóm adta meg magát.
Megfogtam egy ronggyal és megmozgattam kotyog a gumiharangon belül.
Kb fél centit mozdul el (fel-le), csak azt nem tudom ezt eddig , hogy nem vettem észre.
Renault power
-
mycso
Topikgazda
Megszokni sehogy...2 napot töltöttünk ott és elég sokat autóztunk, kb. olyan érzés volt, mintha egyfolytában agyvérzésem lenne
Többieknek: alkatrészekre gondoltam én is, de se időm, se konkrét helyek nem voltak, hogy elmenjek szétnézni/venni ezt-azt.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz rob210 #31698 üzenetére
A sajátomon most cseréltem belső csuklót. Elkezdett remegni, 1500km még belement így, mert nem volt időm foglalkozni vele. Igaz az újat hordtam magammal. Ha valahol megadta volna magát, kicserélem helyben. Mindkét belső csulkó ki volt száradva. Most kapott 2 új csapágyat és 4 csuklót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest