-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz rob210 #31192 üzenetére
Olajevésről nem tudtam de ezért írtam hogy ha már annyira kopott a blokk akkor szét kell kapni és megnézni mi a helyzet..és az ár mindig az állapot függvénye illetve hogy ki mi csinálja neki.. 80k ért koppra újítja a motort.. mondjuk nálam nem lenne kérdés hogy ha eszi az olajat akkor szét kapom a blokkot és rendbe rakom..főleg ha már ennyit belevert anyagilag.. de tuti nem az lenne a megoldás hogy 100-as benyát tankolok és öntöm bele az olajat..
-
AMD Power
titán
válasz rob210 #31181 üzenetére
Egyenlőre lekopogom jó. Most már közel 1.5 hónapja ,hogy megvan. Nem rég voltunk nyaralni akkor egy hét alatt 735km toltam bele. Szóval most olyan 1500km tartok vele. Azt tudom mondani ,hogy ha felszereltséget nem nézem (klíma, szervó) akkor jobb mint a Polo. Mondjuk jóval kevesebb km is van benne és évjáratban is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Josi
senior tag
Ha ilyen a mozgató motor akkor kétféle hiba szokott lenni.
1. műanyag fogaskerék megkopik, letörik egykét fog.
2. az oldalt mozgó kis műanyag vacakról letörik a pöcök, amivel a fogaskerékbe illeszkedik.Elvileg filléres dolog lenne mindkettő, de nem kapható külön.
Ezt a fajtát bontóban szinte lehetetlen beszerezni. (hiánycikk)
Új motor kb 15 ezer ft-tól
Én már végigjártam és kicseréltem, nekem most jó.
Ez a fajta megoldás van a következőkben:
Megane Scenic MK1 Facelift (1999-2003)
Megane MK1 Facelift (1999-2002)
Megane Coupe MK1 Facelift (1999-2002)
Clio MK2 Facelift (2001-2005)''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
törölt tag
Lagunáknál sok esetben tisztítás is segített, egy próbát megér mielőtt másikat vesz az ember.
-
rob210
Topikgazda
válasz kisninja #31206 üzenetére
Ebből én a Hellát venném ha vennék, mert az van benne most is.
Az erat nem ismerem a Meat & Doria meg erős közepes márka.
Ha az AC nak hangja van akkor mondjuk én se az FHP cserével kezdeném, hanem egy AC átfolyás vizsgálattal.(2 emberes meló meg kell nézni, hogy adott idő alatt mennyi üzemanyagot pumpál át.)
[ Szerkesztve ]
Renault power
-
törölt tag
Nem tudom van-e "úszó" nyitó gomb a hátsó ajtótokon, azt hiszem ez renaultnál évjárat függő de általában a rudazat csuklóinál lévő gyári zsír meg keményszik és szorul. Ajtókárpit le, csuklókat kitakarítani, újra zsírozni és működik!
-
mycso
Topikgazda
válasz kisninja #31206 üzenetére
Nem feltétlenül a csati színe számít, hanem van amelyiken a bal, és van amelyiken a jobb oldalon van a csati és talán még a csati is más.
Viszont át lehet forrasztani, fateromnak ilyen jobbos volt, de balos vettünk és ahhoz adták a csatlakozót is vagy 1m kábellel.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
-cobra-
aktív tag
Nekem is Thaliam van, szerintem ez típushiba. Megoldás: ajtókárpit le, a rudazatot és a mechanikát wd40-nel, vagy valami szilikonzsírral bekenni, így egy darabig jó lesz. Egy idő után valószínű újra előjön.
De az is lehet, hogy ez nem segít, mert már a központi motorja van elfáradva.
[ Szerkesztve ]
-
-=Tiger=-
tag
Nekünk a jobb első és a csomitartó nem nyit nem zár... Még nem igazán jöttem rá mi lehet a baja, de időm sem volt még igazán szétszedni.
Más..
Most van fényezőnél a kocsi, (illetve már 1,5 hete) ha elkészült majd mutatok képeket róla. Megcsináltatom az ajtóbehúzót is. Mielőtt elmentem nyaralni szépen leszedtem és leoldottam róla azt az ocsmány gumiréteget.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv Urak!
Lassan aktuális lesz az olajcsere, az első azóta, hogy hozzám került februárban a kocsi.
Szeretném a leginkább belevaló dolgokat beszerezni. Mit javasolnátok motorolajban?
Azt olvastam, hogy a legjobb az ELF, abból is a 5W30? vagy 5W40? De ezen belül melyik altípus?
Szeretnék váltóolajat is cserélni, meg persze olaj- és üzemanyagszűrőt is. Ezekből mi a javallott? Esteleg ojan hely, ahogy "jóárasítva" és esetleg egyben beszerezhető....
A kocsi Megane 2 Limousine 1,6 16V 113LE benzines (2005.07. havi) (Motorkód K4MT760R)
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
rob210
Topikgazda
-
just
aktív tag
válasz Sgt. Chris #31219 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Two things what i hate. People that can't count...
-
Sgt. Chris
aktív tag
Köszönöm a gyors reagálást! :-)
Szerintetek váltóolajat érdemes lenne cserélnem? Ha igen akkor ez [link]mehet bele? Mennyi kell bele?
A problémám a következő, jelenleg óra szerint 141k van a kocsiban, de a fed.komp. adatai alapján azt mondták a márkaszervízven, hogy 2009. körül megpiszkálták, így számításaink szerint, kb. 80k km-el visszatekerték... Az előző tulaj így vette meg ő nem nézte, én is csak a vásárlás után (tudom, ne is mondjatok semmit ), így már nem tudtam utólag mit csinálni...
Szóval ezért úgy kezelem, hogy egy kb. 220k-t futott autóm van. Vezérlést 130k-nál cserélt tavaly az előző tulaj, így az még bírja egy jó darabig.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
just
aktív tag
válasz Sgt. Chris #31225 üzenetére
Érdemes lehet cserélni.
JH3 váltó:1.4 (K4J) és 1.6 (K4M) benzines = 2.8 liter
JR5 váltó: 1.5DCi (K9K) = 2.5 Liter
ND0 váltó: 1.9DCi (F9Q) dízel és 2.0 (F4R) benzin = 2.1 Liter
-
imyourfriend
őstag
170ezer km-nél kellett cserélni kormányösszekötőt meg csuklókat az első tengelynél, nameg csapágyas lett a bal első kerék. Ilyen km számnál ez normális? Én kevesellem a 170ezret ahhoz, hogy ilyen hibák előjönnek.
-
rob210
Topikgazda
válasz Sgt. Chris #31226 üzenetére
Kéne váltókód, hogy mennyi kell bele.
A szett nem rossz de nincs benne a váltóolaj.A filtron nálam kb. ugyan abban a kategóriában van mint a Vasco, tehát akár az is mehet.
Ha egy helyről meg tudod rendelni akkor egy szállítás van vagy ingyenes, mert összegfüggő, ezt is számold.A váltó olajat pedig 150.000ként illik cserélni.
(szerintem)[ Szerkesztve ]
Renault power
-
WolfLenny
aktív tag
Üdv.
Itthon lehet kapni ilyen átalakítót Thaliához?
A rádió már AUX-os,tehát a lehetőség megvan. Esetleg valakinek éppen felesleges eladó?
[link] -
Sly189
senior tag
válasz #42667776 #31171 üzenetére
Felejtsük már el ezt a ki mit tankol témát, meg minek tankolja a prémiumot... Mindenki azt tankol amit a pénztárcája illetve az esze diktál. Mindenki másban reménykedik.
Valaki abban, hogy ugyan az a prémium is mint a sima.
Valaki abban, hogy ha már lehúznak literenként X ft al, akkor reménykedik benne hogy valamivel jobbat kap. Tudom van előírás meg szabvány stb... Ami kb azt takarja hogy Coca cola nem kerül bele...Remélem 30-40 év múlva azon fogunk vitázni, hogy ki az a menő aki Szentkirályi ásványvizet csurgat a kocsijába )
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Sikerült találni tesómnak egy pöpec 1.6 16v megane 2 -őt.Egy gixer van vele csak: A légzsák átvezető szakadt.Mi árban lehet ezt orvosolni?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
just
aktív tag
válasz viperabácsi #31232 üzenetére
Ő foglalkozik javítással. Érdeklődj Nála.
[ Szerkesztve ]
-
gombcomp
senior tag
Az ami a kormányban van? (szalagkábel).
just: nem jó a link...[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
kisninja
őstag
Nah kicseréltem a termosztátot a szűrőket a benzin szűrő volt a legnehezebb....
Én kijavítanám magam az újjal nekem is fél alatt van nem sokkal (vízhőfok) Szerintem olyan 10-20 fokkal hűvösebb most a motor.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz rob210 #31229 üzenetére
Hopsz ez a váltókód hol található? Vagy valami adattáblán fent van? Vagy alá kell feküdni esetleg?
-
gabx76
őstag
Óvatosan! Meg kell nézni, hogy javítható-e, nekem 60k-ba fájt anno, mert nem volt javítható, ráadásul az enyémhez nem lehetett kapni külön a kábel-részt, hanem az egész bajuszkapcsoló-konzolt meg kellett vennem. (felszereltség-függő sajnos)
-
gombcomp
senior tag
válasz viperabácsi #31236 üzenetére
PÜ!
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
törölt tag
válasz Sly189 #31231 üzenetére
Teljesen igazad van, nyilván mindenki azt tankol amit akar és meg sem próbáltam erről lebeszélni! De azért a kulcsszót Te is beírtad "reménykedik". Én csak beírtam egy tapasztalatot, hogy amikor tévedésből ilyet tankoltam (mellé nyúltam és nem akartam már visszatenni a pisztolyt, egye fene egyszer kipróbálom) nem vettem észre semmi pozitívumot, csak többlet fogyasztást. Vitázni meg aztán végképp nem állt szándékomban.
-
giigz
veterán
Na urak nem véletlen nem jelentkeztem rozsda ügyben, még mindig nem lettem kész vele, de elég jól haladtam, alapozás már megvolt, kivéve egy hegyen, a régebben is említett bal hátsó kerékjáratnál, ott teljesen átette magát a rozsda, szétporladt az egész egy részen, így az karosszériás munka lesz, ha időm engedni jövőhéten VEZÉRLÉSCSERE HELYETT megy az autó a karosszériáshoz... (De örülök, hogy mindig van valami f@szság...)
-
Babcola
tag
Igazából csak gratulálni tudok, hogy egy olyan dologra költesz ami kibírná még azért jópár hónapig, és egy olyan dolgot halasztasz ami most kb egy időzített bomba. Nem kívánom, de ha majd egy hosszú úton a kocsid mellett fogsz állni a szépen lefényezett hátsó sárvédőt vizslatva, azon gondolkozva, miért ez volt fontosabb...
-
rob210
Topikgazda
válasz Sgt. Chris #31238 üzenetére
A váltó elején felül egy ezüst tábla.
Nekem pl. JB3as amibe 3.4 liter megy bele.Renault power
-
giigz
veterán
válasz Babcola #31245 üzenetére
Érthető a hozzászólásod, viszont a részletekkel nem vagy tisztában, így nem is helyénvaló amit írtál, de ami az egésznek az üzenete, az igaz, és a vezcsere egy fontos dolog, fontosabb, mint egy kis rozsdafolt. Viszont az én helyzetemben most ha már nekiestem a rozsdának, akkor nem hagyom félbe, és először ezt tudom le, viszont így váratlan kiadás is lett, ami a vezcserét tolhatja egy kicsit, de ez nem jelent problémát, ugyanis az egyébként szokásos havi 1000-1500 km helyett júl-aug-ban fogok megtenni kb. 1000 km-t, azt is csak rövidtávokon, főleg városban, ennyit már remélem kibír, de nem látok rá okot, miért ne bírna. Ha a következő 20.000 km-en nem cserélnék vezérlést, akkor sem szabadna szakadnia, a 100.000 km-s határ még odébb van, igaz már 5 év körüli a vezérlés, de nem érzem, hogy időzített bomba lenne.
A nyár folyamán meglesz csináltatva a vezérlés... További teendők: középső dob, hátsó merevítő, rozsda, injektor, fhp jeladó. Jelenleg csak ennyi, opciósan kormány bőrőzése, de van egy olyan sejtésem, hogy az most nem lesz meg...
(#31247) rob210: Egy nagy lyuk tátong most a kocsi alján, ezt már nem nagyon lehet glettelgetni meg üvegszálas hálózni, lehet sikerülne, de nagyon csúnya lenne, legalábbis nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudnám jól megcsinálni, és mihez rögzíteném az egészet... Ez lesz a legjobb, hogy odahegeszteni egy fém lemezt, bár még agyalok a megoldáson, de most ez tűnik a legjobbnak. Hétfőn elnézek egy karosszériáshoz, és megkérdezem mennyiért csinálná kb., mert amit a múltkor kaptam árat egy másik karosszériásnál, az vicces volt. Igaz ott javítóíves megoldás lett volna, fényezéssel, minden egyébbel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
Tegnap egyébként megint össze hozott a sors egy vérparaszt idióta házaspárral.
A szakadó esőben a tecsó parkolóban egy bazi öreg mattpiros 80 as audi állt mellém .
Végeztem beültem a kocsiba és nem indultam rögtön épp haverral beszélgettem telefonon.
Megjönnek eszementék és a nő rákúrta az ajtót a kocsimra.
Pedig nem is álltak közel hozzám kicsit odafigyelve is simán táncolva befért volna.
Teló letesz kiszálok erre nagy gáz és elhajtott a picsába.Egy szerencsém volt, hogy pont az oldallécnél volt a találkozó.
Ma egy kis cipőboxxal sikerült eltávolítani a piros csíkokat, az ajtó és a fényezés megúszta.Gyönyörű emberek vannak.
Renault power
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest