- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Annyira nem, csak már sok ez a nyáladzás a D7k1-re... jó hogy nem tollpárnán tárolják egyesek.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Throme
veterán
Hát itt akkor tényleg nem jó valami.
Én ezt nem tudom megmondani, hogy milyen árfekvése van egy ilyen műveletnek.
Telefonon érdemes érdeklődni. E-mail-en van aki gyorsan, van aki későn kap választ. Most nyáron biztos lassabbak a szabadságolások miatt.
Ezt a nikon szervizre értettem, a másik szervizt nem tudom. De ott is első körben érdeklődni érdemes.Ha ingyen kaptad az obit , akkor szvsz érdemes megjavíttatni, mert egy baromi jó objektív és kb 150-180k újonnan, de használtan is biztos elkérnek érte minimum 100k-t.
-
Throme
veterán
válasz Real_Necro #5151 üzenetére
Tudod, a D90 hőskorában (most ne utálj nagyon ) meg azon ment a nyáladzás, aztán átterjedt a D7k-ra és most a legfrissebb darabon van/lesz a hangsúly. Főleg, hogy szép lassan megy le az ára.
Ez mindig így lesz. Kijön a D7200 és már uncsi lesz a D7k és megkopik a D7100 fénye. -
Real_Necro
veterán
Bár nem lestem utána, de környezeti hatásoknak talán az újabb vázak már jobban ellenállnak nem? Engem amúgy még sok ideig ki fog szolgálni a D90, következő lépés meg lehet már FF lesz (de nem most).
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Throme
veterán
válasz Real_Necro #5154 üzenetére
Szigetelt a váz meg a gombok (D7k, D7100).
D90-nél is az nem? Nem tudom.
Ettől még egyik váz sem lesz vízálló, amit víz alá lehet vinni védelem nélkül.
Én, akár szigetelt, akár nem a váz, akkor is sebesen teszem száraz helyre, ha eső elkezd esni. -
Real_Necro
veterán
-
Andrew31
senior tag
A D7100 pl. "weather sealed", de a memóriakártya nyílás nekem gyanús... és ha kitobid van, az meg nem az, szóval kb. olyan, mint egy nyitott szájú zacskó, valahol sajnos úgyis bemegy a víz. :s
De a csöpögés azért talán tényleg nem gond még.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Dr.G.
csendes tag
Sziasztok!
Valaki használt már közületek
Nikon Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6 G AF-S DX VR lencsét?
A közelgő kecskeméti repülőnap miatt tervezem beszerzését.
Mennyire lenne használható szerintetek? -
Sequoyah
tag
válasz Andrew31 #5158 üzenetére
A csöpögés az egyik DSLR-nél sem akkora gond még. Nekem konkrétan bőrig kellett áznom hogy az alap D40 ne bírja, de utána is használható maradt 1-2 hátsó gombot leszámítva.
Szóval egy átlag esőt egy weather sealed gépnek simán bírnia kell (lehetőleg valami zártabb obival). -
Throme
veterán
Én is tervezem a repülős napra való kijutást, csak 'kötsög' meleg lesz.
Viszont derült idő, így nem lesz gond szvsz a telével.
Záridőre figyelj oda.
Bár nem tudom mennyire lesznek közel a gépmadarak. Mármint amelyik repül.
Az 55-200-nak kicsit talán jobb a képminősége, csak ugye 200-nál vége is. -
Throme
veterán
válasz Sequoyah #5160 üzenetére
Itt a fórumon hány hobbista fotózik esőben?
Szerintem még a hivatásos fotósok is védik a gépüket valami esővédővel, akármivel, pedig azok a vázak és obik tuti szigeteltek. Csak hát nem tehetik meg, hogy pl egy focimeccs közben összecsomagolnak.
Nekünk meg szerintem tökmindegy, hogy szigetelt vagy sem. Nem kockáztatunk. Legalább is én biztos nem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én Zakopane-t így jártam meg tavasszal, hogy a végén szó szerint meglóbáltam a szettet a kezemben és lecsaptam róla a vizet a járdára menet közben.. csorgott róla végig, de még garis a cucc, ezért vetettem alá a tesztnek. De ment mindene, a napellenző pedig a frontlencsét védte az esőcseppektől, így még kép is lett. Igaz, nem vízszintesen fújt, csak úgy függőlegesen szépen fentről.
A hotelbe érve megtörölgettem törölközővel (kivéve frontlencse), majd száradás után áttöröltem mikroszálassal itt-ott. Az időjárásálló vázak bírják sztem, száraz maradt a kártyafoglalat is, az akku is, a gép belseje is (gondolom). Szóval nulla anomália.
Ettől függetlenül másnap ráadtam az esővédő huzatot, nem szeretem kísérteni az ördögöt.
-
Throme
veterán
válasz #40935168 #5163 üzenetére
Na, én az uccsó mondatodban látom a lényeget.
Ok, hogy nem lesz baja, de inkább esővédelem, vagy elrakás száraz helyre...
Aki meg ebből él és kitermeli pikk-pakk, vagy van ideje, energiája az esetleges gariztatáshoz, hogy most rendeltetés szerű vagy nem a használat, az meg zúzzon esőben is ha kell, vagy éppen olyanja van.
Emiatt se hoz lázba engem, mikor a pentax-ot ajnározzák, hogy belépő szinten is megjelenik az időjárás álló váz...hát barátom akkor fotózz esőben... -
dabgergo
őstag
Egyik ismerősömnek kellene egy fokuszmotor nélküli nikon vazhoz vmi kezdő makro obi. Ezen a területen nem nagyon vagyok jártas, kapásból a kozgyurut javasoltam, mivel max 30-40 ezret szanna az egészre. Jol tettem h ezt javasoltam? Milyen elotetek vannak? Tudtok vmi ajánlani?
-
gyurma01
tag
Néhány hete nagy vanguard hátizsák őrület volt itt. Mavégre igazán kipróbáltam, hogy mi fér be. Nyaraláshoz nem akartam nagy táskát és sok cuccot vinni, így csak egy:
- D7100+18-105+ 85/1.8g
- egy sony akciókamera
- másik sony videókamera(ezt igazából el sem akartam hozni, csak véletlenül került be)
- különböző töltők (4db)
- távirányító
- külső zsebbe egy gorillapod utánzat
Egyszerűen imádom(Biin 47-es van)
Többen vettetek hátitatyót edigital akcióban, mi lett a vélemény? -
Andrew31
senior tag
én most adtam el az Vanguard Up-Rise II 43-asomat, mert nagyobb kell - no meg 2 vállas, mert biciklin, előredőlve nem kapsz levegőt, ha nem van pakolva..
Baromi jó táskák, vigyáznak nagyon a cuccodra.
De milyen akció, hol, merre? Sajnos amúgy sincs Up-Rise 46-48-asuk. :s
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
kulerr
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok mit érhet egy 4000 expos D700-as? Mit lehet adni érte?
még 1 hétig Svájcban vagyok és felkínáltak egy ilyen gépet.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
Attól függ mennyire akarod. Ha full maku dobozos, újszagú, szerintem 380-390et is el lehet érte kérni. Sőt, igazából annyira ritka egy kevés expós D700 már(és még mindig vannak ütőkártyái),hogy sztem 1-2pronak 400körül is megérheti. Persze ha csak az expo kevés, és nem maku,dobozos,ect akkor nem ér ennyit.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
fireproof
őstag
Szerintetek mennyire eladható manapság egy MB-D80as markolat ami lényegében hibátlan állapotú? 20k körül szeretném eladni. Vagy inkább érdemes még várni és géppel együtt eladni ? A gépem most lehet hogy elvannak de a markolatra nem biztos hogy igényt tartanak...
-
TeeJay
félisten
válasz fireproof #5178 üzenetére
aki hozzáértő az 15körül rendel 2 után gyárott akkuval ebay-ről Meike-t így kétlem hogy 20-at adna majd a Nikonért ami kb. ugyanaz és még csak akku sincs hozzá.
sajnos markolatból pont ehhez a vázhoz kár volt Nikont venni jó drágánMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz fireproof #5180 üzenetére
hozzáértő akkor sem hiszem hogy többet adna a Nikon feliratért mint egy ebay-ről rendelt cuccért.
akkuk nélkül meg 10-11körül jön a markolat, akkuval 15-16 ha jól emlékszem
nekem 15ezer párszáz forint volt 2010 januárban és azóta is szépen megy a két kínai akkuMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
lenne most egy kis pénzem fejleszteni, kettő obi között vacilálok, a használat beltérben és esetleg egy kis portré fotózás lenne.
A kettő obi amiket nézegettem:
1. Sigma 17-70mm f/2.8-4.0 DC Asp IF OS HSM Macro2.Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF VC (képstabis) vagy a Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF (stabi nélküli)
A sigmának nagyobb az átfogása erre tippelek,hiába a fényereje kisebb mint a tamié.
Gyakorlatban melyikkel járnék jobban ? Ja igen egy D5100-hoz lenne használva.
Előre köszönöm a válaszokat.
-
törölt tag
Indul a mandula, fuck yeah Egy Sigma 24-70 2.8 OS-el
2015-re lesz Nikkor is.
Kleroo, kösz. -
HThomas
senior tag
válasz gyurma01 #5174 üzenetére
Csak a BIIN sorozat volt akciós...
Én egyébként 59-est vettem, szerintem tök jó (ez már rendes hátizsák, nem egypántos). Még messze vagyok attól, hogy kitöltsem, a D7000+18-105+35 elveszik benne, és felül is van egy szép nagy tárolórekesz. Kisebb kirándulásokra ennyi pénzért szerintem jó vétel volt.
-
törölt tag
válasz forceberg #5193 üzenetére
Fényerős stabis alapzoom FX-re egyetlen van eddig. Tamron. (Nekem az f/4 annyira nem fényerős, persze annál már van Nikkor is).
Most úgy néz ki, a Sigma ébred, de megfejeli azzal, hogy nem 2.8-as lesz.. és a cikk szerint még drágább is majd. Nagyon kíváncsi leszek az IQ-ra.[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
300 f4 obik mennyiért mennek? Nem találok használtan. Angliából számomra ismeretlen shopból 280 lenne.
-
gubernya
csendes tag
válasz eddie1978 #5196 üzenetére
Nikon AF-S 300/4 objektívet bőven 280 alatt láttam utoljára használtan, sőt az egyik fotós üzletben volt egy példány 200 ezerért is, de nem tudtam megnézni sem, mert eladták előttem...
De örülök, hogy nem vettem meg, mert fix 300mm nekem nem lenne megfelelő![ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
Misztikum!
Sosem TV-zek. Nagyon maximum discovery. De ma reggel ébredés után benyomtam. Retekadóval kapcsolt be pont,és DAFAAAKKKKK! Ha jól láttam Freddy kartács oktatta a díszpintyeket. De mire befókuszáltam,már el is köszöntek tőle.
Jól láttam Freddy kartács? Vagy van egy hasonmásod?Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest