- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz Freddy76 #4141 üzenetére
nana! kérlek ne hagyd ki a 16-85 kombot sem
hétvégén megint szopatott...tegnap volt nálam egy 7100es...fokuszrendszere elég meggyőző így elsőre...viszont semmi más nem kéne belőle...fogásra is nekem a 7k jobban bejön
de fel fogom rá csavarni a jó öreg szopatós utazóüvegem és lövök vele pár száz képet...[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
-
zool1
őstag
Srácok én most d7000-re gyúrok, de a fentieket olvasva, lehet hogy csak egy d5100 lesz belőle... Lassan elveszitek a kedvem ettől a remek váztól!!!!!
-
flyer12
tag
Nekem most éppen egy fix 50-ennel van a szervizben a D7k Már -20 volt csak pontos, nem akartam hogy jobban elmásszon..
flyer
-
gab.m
senior tag
Ja, itt mászik felém egy kutyámajom
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
L4mie
veterán
Gyors kérdés, 35 ösből csak a G-s vagy a D-s is szarakszik? D7k-n
mert igazság szerint ár/értékben nincs nagy különbség a 2 között.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
cool13
őstag
Holnap megyek és veszek egy új 17-50 Tamit. Eladtam a mostanit, mert ugye nem volt hozzá motor a vázamban. A 220-as cégnél engedik a próbát? Ha igen, azt is megengedik hogy ránézzünk az ő gépükön/monitorukon a képre? Vagy ennyire nem kell foglalkozni a dologgal? Nagyítsak bele és az elég?
-
Real_Necro
veterán
+1 Artworkre, enyém is onnan van. Abszolut nem idegbajosak, ha fél óráig csattogtatsz az üzletben.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
Westend engedi, Budagyöngye engedi, a Tami 24-70 utóbbiból van és JPEG-ben lőve a srác a polcról levett egy SD olvasót, beletettük a karit, azt be a gépbe és monitort kifordította, együtt néztük a képét. (Saját vázammal persze).
Fotós srác ő maga is, névjegyet is adott, elhagytam, ahogy kell.
Ha árban jobb, prósza meg, velem rendesek voltak nagyon.Ha tutira akarsz menni, akkor Freddy ötlete és laptop.
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
Artworknél nincs készleten csak az a bibi. Az általam említett boltban több is van. Közben kérdeztem tőlük, lehetséges e a több darab lepróbálása ha az egyik nem jó, azt mondták természetesen lehet. Laptopom meg nincs sajna még mindig.
Eperkutyus köszönöm, megnézem akkor. Nem felejtettelek el ám.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tegnap megkapta Nikon a vázat, és a szervizen belül online lehet követni egy azonosítóval. Ma már kész is, a Quality Control részlegre tart éppen. Pofám leszakad. Németek. AF fókuszrendszer jusztírozva, TFT monitor dettó. Aucs, de messze vagyunk mi ettől és ez csak egyre szarabb lesz, Viktor !!!
-
gab.m
senior tag
válasz Real_Necro #4175 üzenetére
Nem, de up, ha tényleg szép állapotú.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Nameste
tag
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom a fórumot és pár napja szereztem be az első gépemet (d7000 18-105), pont terveztem hogy az első kiegészítő egy 35/1.8-as lesz, kicsit félek is a sok negatív tapasztalattól, de olvasástól már nem leszek okosabb. Árkategóriában ez volt a legjobb választás szóval marad az izgalom. Majd Furkoo kölcsönadja az övét és majd meglátjátok jövök hogy nálam bezzeg minden rendben!
-
Freddy76
addikt
válasz grabber #4190 üzenetére
Valószínűleg sokkal több embernek jó, mint ahánynak nem. Csak az nem hír, ha valami működik, nekem sem jutott eszembe egyszer sem leírni, hogy az ötvenes jól megy... De ha neked működik, akkor írd le, mint Santiagain, mert lassan úgy fog félni mindenki a d7k-tól, hogy nem fogom tudni eladni .
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
T1m3l3ss
csendes tag
Nem akarom tovább szítani a 35 1.8 és d7000 körül kialakult "vitát", de nálam is félrefókuszált a váz (sőt, annak idején az 5100-asom is), illetve egyik munkatársamnál egy másik 35-ös objektív másik d5100-on (amit pár hete cserélt szintén d7000-re, és lássatok csodát, az is félrehord). Vígan használta hónapokat, amíg egyik alkalommal fel nem hívtam rá a figyelmét, hogy ez bizony nem tökéletes...én szemét. Ellenben egy másik munkatársam D80-asán jól fókuszált mindkettőnk 35-öse. Csak azért tartottam fontosnak megemlíteni, hogy mindenki tesztelje ezt az objektívet vásárlás előtt.
Viszont más miatt írok most ide. Volt szerencsém ma kipróbálni egy Nikon AF 80-200 f/2.8-as tolózoomos objektívet, de sajnos a kompaktok minőségét sem tudta hozni. Ugyan poros volt az objektív (ha jól tudom eszi szépen a port ez a típus), de gombát és más rendellenességet nem fedeztem fel rajta. Valóban ilyen lágyak ezek az objektívek? Feltöltöttem pár RAW file-t Dropboxra, megpróbálkozom a linkeléssel, remélem nem lesz gond a jogosultsággal: [link]
Ha bárkinek van tapasztalata ezzel az objektívvel, megköszönöm a véleményét, mert ilyen alacsony költségvetésű fényerős zoom vásárlásán gondolkodom.[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
válasz T1m3l3ss #4192 üzenetére
A 80-200 még filmesre tervezett objektív, a tolózoomos változata meg pláne. Én most két hétig használtam, de nekem egyébként összességében pozitív véleményem van róla.
Te D7000-en használtad, ami egy (relatív) nagy felbontású DX-es gép. A pixelsűrűsége megegyezik majdnem a D800al. Én D700on használtam, ami harmada felbontást jelent. Nekem D700on közepes-jó képminőséget produkált. De visszatérve, a te vázadon elvérzik, ez látszódik, ugyanakkor közelsem annyira rossz, mint ahogy a képeid mutatják: vannak bemozdult, illetve egyszerűen rosszul fókuszált képek. Először kalibráld be a vázhoz az objektívet, majd minimum 1/500ados záridővel teszteld, utána nézd meg az eredményt.Szerk: hűb*szki, mennyi idő alatt ment bele 75k expó a gépedbe?
[ Szerkesztve ]
-
T1m3l3ss
csendes tag
válasz forceberg #4193 üzenetére
Pedig reciprokszabály szerint állítottam 1/320-ra, illetve a kocsi ajtaján is megtámaszkodtam).
Van 1/800-zal is képem, mindjárt töltök fel. A fókusszal nem volt gond, ahogy néztem.Szerk.: akkor a pixelsűrűség miatt buktam a reciprokszabályt.
Szerk2: mégsem teszek fel, mert nem akarok személyiségi jogokat sérteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest