- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz Dorien #68285 üzenetére
Az a Sense előtt pont egy sima E10re volt dugva (az E10K világosabb hangú) DT990-em és hát minden téren javult a hangja tőle, de ahogy írtad főleg a mélyek és a tér. Igaz hogy akkor a Sense mellé dac-nak egy Sanskrit is be lett kötve, így nem tudom hogy mi volt az erősítő érdeme és mi a dac-é.
-
NandorHUN
addikt
válasz karmaresz #68297 üzenetére
Igy se egészen értelek.
Nekem nincs egy olyan hűdejó telóm jelenleg (S7 Edge), de azért igen nagy különbségeket hallok/hallottam az 50-70 és 100 ezres fejesem között. Az meg a másik, hogy telefonokban is lehet jó DAC, Axon7, HTC m9-10, LG G és V széria ....www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
cherockee
aktív tag
válasz Tomi_Sci #68296 üzenetére
Köszi, akkor a Takstar lesz, egyre biztosabb. Hangja mindegy, mert tényleg csak a fejpánt lesz használva (valakit nem érdekel a többi alkatrész?).
A Beyerdynamic műanyag alkatrész árán nekem is fennakadt a szemem (20$ feletti árra emlékszem), alábbi két linket nézegettem megoldás gyanánt:
https://www.thingiverse.com/thing:2350523
https://www.thingiverse.com/thing:831032 -
cherockee
aktív tag
válasz Samtya #68294 üzenetére
HyperX: hangra is egész konkrétan ugyan az?
Takstar vs. DT770: még most jön a személyes vizsgálat, keresek boltot ahol meg tudom nézni, és le tudom mérni.
Méret: a DT770 nekem még bőven nagy is volt maximumra széthúzva, a Shure egyébként pont maxon volt épp jó, meg kell néznem a Takstar-t is ezek szerint. Szorításban jobban örülnék egy Pro szintűnek, de meglátjuk.
Próbaként biztos kipróbálom a Takstar-t is, de egyrészt jelenleg nyitott modellt találtam csak, és nem szeretem a nyitott fülesek hangját, másrészt nagyon meglepne, ha a 10-15e körüli füles megközelítené a Shure SRH-840-et.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz cherockee #68304 üzenetére
Ez a slide cover, a benne lévő kis pici müanyag az ami elkopik ha ránézel, és nem kattan rendesen a helyére, csak szúszkál össze-vissza.
Van egy DT990-em, amit az előző tulaj egyel kisebb álláson használt, és minden egyes alkalommal visszaugrik oda. Fel van akasztva a fejhallgató, tehát gravitáció ellen visszahúzza magát...
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Samtya
senior tag
válasz cherockee #68305 üzenetére
Hangra minimális eltérés lehet, például mert nem pont ugyanolyan anyagú a párnája. Egyébként még az is előfordul, hogy adott fejhallgató típus különböző példányai kicsit másként szólnak. Tehát nem jelenthetem ki, hogy 100%-ban ugyanaz. Qpad QH-90 és QH-85 neveken is keresheted.
Ha a Shure maxon volt jó, akkor tényleg necces a helyzet. Emlékeim szerint nekem nem kellett a legnagyobb fokozatra állítani.
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Úgy döntöttem a Meze 99 Classics helyett keresek valami kevésbé ütőset.
Elsőre arra gondoltam, hogy otthonra veszek egy DT770 Pro 250-et a 80-as helyett és a 80-as megy be a munkahelyre, de hátha kapok egy jobb javaslatot. Bentre a másik opció lehet egy Bose QC25 (már hallottam, nem egy nagy szám, de lehet praktikus volna), vagy esetleg egy AKG K550 (bár ezt még nem hallottam)...1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Munkahelyen. Iroda, nagy landscape, sok ember.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás és mindenféle beszélgetés / konferencia anyag hallgatása.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Hááát... Nem szeretnék többet kiadni rá, mint amennyiért a Meze majd elmegy. De így vakon mondjuk 60.000,-ig.
4.) Új vagy használt?
Mindegy.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Csak circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Nem volna baj, ha a részletek is hallatszódnának. Nem keresek túl flat fejest azért, mert szeretem, ha a zenének van teste is, de ami az M50x-ben, Meze-ben van az már sok. Örülnék, ha megmaradna a Meze részletessége, amennyiben lehetséges.
8.) Honnan vásárolnál?
Mindegy.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Most a Logilink UA0211 van, de ebből még akármi is lehet. Egyelőre célozzuk meg ezt.Amik ki vannak zárva, mert már voltak vagy hallottam és nem ilyet keresek:
NAD VISO HP50
Audio-Technica Mx0x-ek
Meze 99 Neo
HyperX Cloud széria
Superlux-okElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Bodz
nagyúr
válasz ribizly #68312 üzenetére
Ha már AKG, akkor a topik érdekében vállald be!
(#68310) Dimaj: K271 és 880 kivételével igazából mindegyik jó lehet. Attól függ, hogy milyen karakterű hangot keresel.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz ribizly #68312 üzenetére
Nekem pl. AKG K550 nagyon nem jött be, onnan váltottam K545-re majd az említett Meze 99-re. Mondjuk ha zenéket készítesz akkor lehet jobb bálasztás, mert sokkal "laposabb" mint a másik kettő, nekem pont ezért nem jött be.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz ribizly #68316 üzenetére
Mondjuk mostanihoz képest se a K550/551 se az 545 nem lenne előrelépés, bár ugye ez a kettő is eléggé különbözik... (én pl 550-et a lapossága miatt nem venném, K545 meg hasonlít a mostani Meze-hez, de visszalépés).
Amit Bodz linkelt azt meg nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz NandorHUN #68317 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem tudom mit kellene venni. Jó volna egy olyan meleg, részletes hangú fejes, mint a Meze 99 Classics, csak kevesebb méllyel meg kicsit nagyobb térrel.
Persze ilyen nem nagyon van. Az AKG-k valahogy kimaradtak az első szorzásból, leszámítva a K702, K240 DF modelleket. Majd most.
Hogy megy mostanában? A 14 napos elállás ezekre is él, ugye?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
NandorHUN
addikt
válasz ribizly #68318 üzenetére
Nagyobb teret szerintem zárt fülestől nem fogsz kapni ennyiért.
ZMF Vibro Mk.-ról olvastam, hogy nagyobb tere van, de azt nem hiszem hogy be fogod szerezni és más szempontból gyengébbnek írták. Szóval akkor inkább valami nyílt kéne,nem?Bár lehet jobban járnál ha inkább csak lecseréled a párnát a Meze-n, Brainwavz Sheepskin Leather-ről meg Dekoni Elite Sheepskin (M50x) -ről olvastam jókat, hogy adott +-t a térhez és basszus is feszesebb lett, illetve kevésbé széttolt.
-
törölt tag
válasz NandorHUN #68317 üzenetére
Az, hogy egy fejhallgató lapos, erény hangzáshűség szempontjából. Sajnos a K550 sem teljesen lapos, mindenesetre legtöbb fejhallgatónál laposabb. A relatíve laposságából pedig következik néhány pozitív tulajdonsága is. Szóval de, lehet előrelépés, ez attól függ, hogy aki hallgatja, tudja-e értékelni a lapossággal járó pozitív hozadékokat. Mellesleg, ha egy semlegesebb fejhallgató/hangfal szürkén/unalmasan zenél, a lánc többi tagjában is érdemes a hibát keresni. Nem feltétlen technikailag, a szinergiára is gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz ribizly #68315 üzenetére
Szerintem inkább utóbbi a megoldás. De vehetsz mondjuk Focal Spirit Prot is, esetleg Shure SRH940-et. Licitálgass PM3-ra! Ezeket hallottad már?
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz NandorHUN #68303 üzenetére
LG V20-am van, így tudom, hogy vannak jobb konverterrel, erősítővel szerelt mobilok. Természetesen mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de a kérdező válaszokat keres, ahol talán nem gond, ha eltérő vélemények is megjelennek. Én nem vennék kizárólag telefon mellé, "all-in-one", azaz utcai, munkahelyi, otthoni használatra viszonylag drága fejest. Azt azonban jó lenne látni, hogy egyéb funkciók, mint hordozhatóság, telefon híváskezelése, vagy egyéb képességek mennyire számítanak, mert bár sokunknak a produkált hang a legfontosabb, de messze nem csak ez alapján történik a választás.
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
cherockee
aktív tag
válasz ribizly #68316 üzenetére
Mint 840-es tulaj: hangra imádom, felépítésre utálom. Részletek lentebb, röviden: 1 év és utána újra 2 hónap után kímélő használat közben eltört a fejpánt, cserélik garanciában, de francnak van kedve vinni-várnikéthetet-menniérte x havonta. Épp felmérem a Beyerdynamic és Takstar fejpánttal való átépítés lehetőségét, mert hangra tökéletes közeli szerintem, de felépítésre sajnos problémás.
[ Szerkesztve ]
-
cherockee
aktív tag
Kérdés: lehet valahol Budapesten Fostex füleseket kipróbálni és venni?
-
cherockee
aktív tag
Kérdés: milyen streaming szolgáltatót ajánlotok a jelenlegi kínálatból? Természetesen hangminőség érdekelne csak, van érdemi különbség a szolgáltatások közt?
-
cherockee
aktív tag
Kérdés: érdemes-e egy Shure SRH-840-hez komolyabb DAC-ot vennem, mint egy Fiio K1?
Részletek: hangerő nem probléma, nem erősíteni akarok, ezért írtam csak DAC-ot. Streaming szolgáltatások adják jelenleg főleg a zenei könyvtáram, flat hangzást szeretem inkább (se EQ-t nem használok, se nem szívesen veszem a színezettebb hangzást), otthoni használatban van főleg (K1 néha mobilon is, ha komolyabban utazok, de nem cél a mobilitás), zeneileg vegyes (filmzene, metal, dnb, metal, ambient, metal, jazz, metal) az izlésem. Az érdekel, hogy egyáltalán mi a következő lépcső, jól gondolom-e, hogy jobb hangforrás kéne előbb, van-e érdemi javulás a K1 után a 20-40e Ft-os árkategóriában, ...
-
-
MasterMark
titán
Izzadok a Takstar TS-671-ben mint a ló. Van erre valami megoldás? Speciális párna, vagy ami direkt jobban szellőzik? Köszi.
Switch Tax
-
hibavissza
veterán
Superlux HD 681 evo fejpántja most adta meg magát. Szerintem nem volt 2 éves. Gondoltam visszaküldöm. Minek? Kicserélik a gagyi pántot ugyan ilyenre és év múlva megint szétszakad és bukom a postaköltséget.
A legócskább anyagból a legbénább módon volt megtervezve a fejpánt. Nem érdemes ezekkel a "kínai" szarokkal kísérletezni. Lehet jól szól, de meddig? -
Bodz
nagyúr
A550Z passz, MDR1A V, igazából a HD25 is, de most kicsit belezavarodtam az éppen kapható változatokba, hogy melyik melyik meg miegymás. Az Original lenne az eredeti 25 1-II? Ami meg 1-II azt mitől lett Basic? És a Plus?
(#68328) ribizly: A PM3 olyan kérlek, hogy ha zavarnak a magas hangok és jó minőségű mélyeket szeretnél (99-nél kevesebb, nyugi), akkor ez a te fejesed. Komoly erősítő nem kell neki, nem egy szörny, nyilván meghálálja azért.
(#68318) ribizly: Ebben az esetben Focal lesz ebből, Classic vagy Professional. Inkább előbbi.
(#68331) MasterMark: Klíma.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz ribizly #68318 üzenetére
"Jó volna egy olyan meleg, részletes hangú fejes, mint a Meze 99 Classics, csak kevesebb méllyel meg kicsit nagyobb térrel."
Nagyobb teret zártban nem fogsz semmitől kapni ennyiért, amúgy meg a HP50-ről és a két Focalról beszélsz. A Focalok nagyon jók, de ha a HP50 nem tetszett, akkor azoktól sem fogsz elájulni. Nekem volt Spirit Pro, szuper fejes, mélyben egy hangyányit erősebb, mint a HP50, de nincs karakterben óriási különbség. Arról nem is beszélve, hogy azoknak elég kicsi a párnájuk, szinte on-ear érzés, amit annak ellenére szokni kell, hogy - nekem legalábbis - nagyon kényelmesek voltak.
Meghallgatás nélkül szerintem ne vedd meg egyik Focalt sem.
[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
-
Dimaj
aktív tag
-
NandorHUN
addikt
válasz #56474624 #68320 üzenetére
Hangzáshűség szempontjából erény, ezt nem tagadom, mint írtam ha pl. zenéket szerkeszt akkor is jó választás. Egyébként meg ízlés dolga, én ennyire lapos hangzásvilágú fejest magamnak biztos nem választanék, de kinek mi jön be.
-
törölt tag
válasz csocsoszán #68337 üzenetére
Mégse P5?
-
ribizly
veterán
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz ribizly #68342 üzenetére
Márciusban vettem egy Fostex TH-600-at a Meze 99C-m mellé, és mint korábban is írtam, klasszisokkal jobb fejes annál, noha ez is mélykiemelt, mint a 99C, de annál sokkal precízebb, megfogottabb mélyekkel, és precízebb térrel is.
Akinek ez a mélykiemelt hangzás bejön (Nekem nem nagyon.), annak a Fostex TH-600 sokkal jobb választás szerény véleményem szerint.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
fehér_ember
addikt
-
milkabrams
őstag
válasz gaborka8x8 #68345 üzenetére
Csak tudod van az a kis árkülönbség...majd 3x
[ Szerkesztve ]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Tim82
félisten
Akinek ez a mélykiemelt hangzás bejön (Nekem nem nagyon.)
Ezek szerint a Veho Z8-cal már régen maga mögött hagyta a mézesheteket?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
NandorHUN
addikt
Kolléga a 40-50 ezres kategóriában nézegetett megoldásokat Meze 99 C helyett,.
Amit ítál füles Fostex - nem hallottam, biztos nagyon jó, de 2x-3x annyiba kerül, mint a Meze? Szóval illik is neki jobbanszólnia
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest