Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz szakibá... #16421 üzenetére

    Azért a tesla becézés sem csak azért van me naaa. Régen nem voltak olyan ritkaföldfém mágnesek és olyan tekercselési gyártástechnológia ami ma a teslát lehetővé teszi.
    De az LCD2-3ban lévő magneplanar technológia is azért olyan jó amilyen mert olyan anyagok és gyártástechnológia van benne ami 2000 előtt nem hogy elérhető nem volt de nem is nagyon gondoltak hasonlóra...
    Tudom elektronikai technológia gyártástechnológus volt a szakirányom a villanykaron és emellett anyagtechnológusi gépész második diplomát csinálok.

    Sokan a gyártástechnológia fejlődése által fejlődött dolgokra azt mondják nem is volt fejlődés hát na azok a laikusok. Igen 20 éve is egy V8-as motor úgy nézett ki ahogy most (akkor is alu blokk volt) csak azóta sok minden drasztikusan "feljavult". Most már ha akarnak 130-150 Vickers kemény belső hengerűr felületet csinálnak lézeres megmunkálással, így a motorból 10%-al több erő sajtolható ki... Na Volt fejlődés?
    Nagyon sok ilyen van jelen audioban is igaz sokkal kevesebb mint máshol de van. Viszont ezért nem kell azt mondani hogy régen is ilyen volt és alig vagy egyáltalán nincs fejlődés.
    Olvasd el pl az LCD2 magneplanarjának a szabványait... :R

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák