- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
válasz chrometent #16295 üzenetére
Fejhallgató szerintem kényelmesebb és árában jobb a hangja is. 440-et viszont alaplapival meg telefonnal nem fogod tudni kihasználni. Akkor inkább a füles, ha DAC és/vagy AMP semmiképp sem jöhet szóba. Bár én a helyedbe inkább vennék egy olcsóbb jó minőségű fejest és hozzá egy erősítőt. Mondjuk egy Superlux HD330/HD660 + Presenter erősítő. Nyakamat rátenném, hogy jobban szólna mint a 440 alaplapiról vagy telefonról... Vagy ha mindenképp Shure akkor SRH240+AMP.
Persze Te döntöd el...ha jobban megnyugtatná a lelkedet egy 440 bármilyen forrással akkor irány a bolt De a forrás is ugyanolyan fontos lenne.
-
Ati1979
veterán
válasz matyi012345 #16301 üzenetére
+1
Az IEM-nek. Alaplapi + tablet + telefonhoz felejtős az srh440.
(#16299) DEJVID
De igenis van hozzá köze. Az is egy fejes és a fejes topikban vagyunk.
(#16300) bmakszim
Az se215 nem annyira kényelmetlen. Mondjuk alaplapiról még azt sem használnám. Nemhogy fejest.
-
chrometent
csendes tag
Köszönöm a sok választ. Kizárólag itthon hallgatok zenét, utcán kell a két teljes értékű fül nekem, hogy ne üssön el semmi, a két opció csak azért volt, mert hátha a kisebben többet kapok ugyanannyiért. (Bár hülye gondolatmenet volt így utólag.)
DAC, vagy mi kell ahhoz, hogy már legyen értelme az említett fejesnek, fülesnek? Mutatnátok egyet-kettőt? Illetve ez telefonnal is használható? Eléggé kevés vagyok ebben a témában, amit most tudok, az az, hogy van egy hosszabb vezetékű philips fejesem, ami viszonylag halk, gondolom a hosszú kábel miatt, és nem lenne jó ezzel szívni a shure-nál is.Here's to Your Imagination
-
contaxg
veterán
válasz chrometent #16304 üzenetére
Biztos nem azért halk mert hosszú a kábel. Az SRH440-et gyárilag spirál kábellel adják, de cserélhető egyenesre is. Sok embernek kénylemetlen ez fejes, tehát olyan helyen vedd meg ahol ki tudod próbálni vagy akár cserélni rövid időn belül.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
matyi012345
őstag
válasz chrometent #16304 üzenetére
DAC-ból pl: Musiland monitor 01US, SMSL SD022, kisdac (Ennek nézz utána AVX-en), erősítőből: Presenter 1, 2, ETA200, SMSL SAPII, de van még jónéhány (pl: sok Fiio termék), ebben vannak sokkal tapasztaltabbak is a DACos topikban. Van sok ami a kettő egyben...sokan szeretik a csöveseket is, pl Bravo v2, erről itt tudsz tesztet olvasni.
Szerk : Bravo v2 linkje : [link]
[ Szerkesztve ]
-
dodoroli
aktív tag
Helló urak vélemény Sennheiser CX 300 II vs. Klipsch Image S4i? Vagy inkább egy füles AKG
Köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
-
TheZukker
tag
válasz matyi012345 #16308 üzenetére
Egyébként miért akar mindenki sennheisert? Még nem vettem fülest (nem tudom meddig húzom még, a sansa már meg van...) de mondjuk elolvastam az összefoglalót, + jártam már fejestopikban, és azok alapján biztos nem vennék sennheisert alacsony kategóriába, amiket ott olvastam. Nekem is van egy HD201 (fiatal voltam és bohó, nem jártam erre) fejesem, de annál jobban kevés vásárlásomat bántam meg. Akkorát még ember nem csalódott, mint én abba.
-
dodoroli
aktív tag
válasz matyi012345 #16308 üzenetére
25 ropi,elektronikus,ütőset,ezek sorjában ja és Galaxy s4.en!
-
Ati1979
veterán
válasz dodoroli #16307 üzenetére
Nem jó topikba írtál....
A sennheisert mint márkát egy az egybe felejtsd el. Akg-t úgyszintén. Írj ide ár megjelöléssel és nézünk neked valami értelmeset.
(#16309) TheZukker
Tájékozatlanok azért. Kevés olyan füles / fejes van sennheiser-ben ami szóra érdemes.
Legalábbis az árához képest.[ Szerkesztve ]
-
Semidei
újonc
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni elsősorban : 1,Játék hangzás 2,Zene hallgatás 3, Mikrofonja jó legyen.
Igazából Razer Kraken Pro-n, Sennheiser PC 320 G4ME gondolkozom, melyik a jobb vagy ha van más akkor azt is szívesen meghallgatnám.
-
AMDFan
addikt
Sziasztok, van valakinek tapasztalata AKG K551-el Androidon? Működik/nem működik?
Létezik a K551-hez is 3,5-6,3 jack átalakító? Vagy az abszolút csak és kizárólag 3,5-es jackről hajtható?
És még egy kérdés, hangban van különbség az 550 és 551 között?
Köszi! -
dudika10
veterán
válasz AMDFan #16314 üzenetére
Milyen androidon?
Az újabbak már az apple-féle kiosztást használják, azokkal működik gond nélkül (hangerő gombok telefon és alkalmazásfüggőek).
A legtöbb átalakítóval nem szokott gond lenni, de találtam már olyat, ami nem szereti a 4 pines jack-et.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
Chandler
senior tag
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
AKG K240/270 fülpárnákat keresek egy másik fejeshez jó áron. Tud valaki segíteni?
Zoknimodhoz nincs elég türelmem/kedvem...Köszi!
-
.DLL
veterán
-
AMDFan
addikt
Ha esetleg érdekel valakit, akkor eladó a Shure 840-em.
Végre rávettem magam, hogy felrakjam apróba, jó kis füles, nehezen válok meg tőle, de hát visszatérek az AKG vonalra -
Re-Tech
aktív tag
Sennheiser PX-100-II ről szeretném megosztania tapasztalataimat, hátha még jól jön valakinek.
Annó az elődjével kezdtem ami bő 5 évig bírta a folyamatos hajtogatást, mígnem megadta magát az egyik fülesbe bemenő kábel, elszakadt, nem is nagyon lehetett javítani. A hangja nekem nagyon tetszett, elsősorban elektronikus zenét hallgatok, ahhoz elég volt a mély amit nyújtott és az én botfüleimnek elég részletes is volt azért a pénzért amennyibe került. 5 évet bírt, ennyit vártam tőle.
Idén márciusban megvettem az utódját mert még mindig szempont volt a hajtogathatóság. Hangzása nagyon hasonlít, elégedetten használtam egészen szeptember elejéig, mikor is kábelszakadás... Ezúttal a jack csatlakozótól 1 cm-re, még a kábelvédőnek csúfolt vastagabb részen szakadt el valami belül. Már amikor újonnan kibontottam a dobozból gyanús szemeket vetettem az egész kábelezésére, ugyanis normálisan 2 dimenzióban mozgó kábelvédő nincsen rajta és maga a kábel is szemérmetlenül vékony amiben fut a 2 érpár, köszönhetően a döntésnek, hogy már csak 1 oldalon csatlakozik a hangszorókhoz a kábel. Ezt a 2 tényt összeadva adtak egy marha nagy pofont a tartósságnak, ami egy állítólag hordozhatóságra készített füles esetén érthetetlen hogy gondolták a mérnökök, talán azt hitték nem fogja nyitni-csukni-használni az ember hanem csak üvegvitrin mögött tárolni 2 használat között?
A szervíz úgy oldotta meg a dolgot, hogy levágta az eredeti jack csatlakozó részt és egy 20 forintos kínai szart forrasztott oda ami 3x akkor mint az eredeti és a kábel felőli része teljesen nyitott, látni a forrasztásokat, szösz, víz belemegy ahogy érzi. Teszek egy kört a fogyasztóvédelemnél mert ez elég elfogadhatatlan megoldás számomra.
Azt gondolom mindenki le tudja szűrni mesémből a tanulságot. Következő fülesnél a cserélhető kábel lesz a szempont
-
jippa
aktív tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ez a topic a megfelelő hely ennek a kérdésnek a feltételéhez, de éppen most jutottam hozzá egy 15 éves Sennheiser Surrounder "nagyon-nyitott-fejhallgató-szerűség"-hez , és keresnék valakit, aki tart ilyet otthon. Egy rövid kérdés erejéig zaklatnám az illetőt. Nagy tisztelettel kérném, hogy akinek van ilyen cucca, vagy ismer valakit, akinek van, keressen meg egy PÜ-ben.
Így néz ki a Sennheiser Surrounder (head-firől szedtem a képet):
Köszi!
jippa
-
jippa
aktív tag
válasz schawo #16330 üzenetére
Az én fejem is pont így gurigázott, mikor először megláttam
A helyzet az, hogy sajnos az eredeti kábeleket nem kaptam meg hozzá. Van benne egy (pontosabban kettő) erősítő, amibe egy 8pines mini DIN csatlakozón keresztül megy a dupla sztereó jel, meg a 12V. A képen jobbra középen. Ennek a 8 pines csatinak a lábkiosztását keresem, a neten nem találtam meg.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Re-Tech #16327 üzenetére
A kábelszakadás akármennyire is nem tetszik, de a legtöbb esetben nem tartozik a garanciális esetek közé. A cserélhető kábeleknek is meg vannak a gyengeségei. Ha a gyártó egyedi csatlakozót használ akkor nem biztos, hogy találsz olcsón csere darabot. Ha sima jack csatlakozót akkor az idővel akár ki is kophat ha nem megfelelő a minősége és azt még nehezebb lehet javítani.
Amúgy tanulj meg kábelt forrasztani. Nem nagy ördöngösség és megúszol 1-1 ilyen kábelszakadást a csatlakozónál párszáz forintból vagy itt a fórumon is van aki profin megcsinálja neked normális csatlakozóval.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
juhiimi
aktív tag
Ti melyiket ajanlanatok: venni egy fiio e10-et a slux 668b-em melle,vagy abbol a penzbol venni egy jobb fejhallgatot?
-
DrDante666
tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlásra szántam magam, de nem tudom melyiket vegyem, így jöttem a megfelelő topicba.
Otthoni, ill. koliszobai használatra kellene notebookhoz (tehát nem stúdiótechnika, de a későbbiekre nézve nem gond, ha normálisabb), elsősorban filmnézésre, néha zenehallgatásra. Játszani nem szoktam, Skype-ra van mikrofonos, így egyelőre nem szeretném ilyesmivel szűkíteni a kört, max. döntetlen esetén választanék ez alapján.
Bár kényelmesebb lenne számomra egy vezeték nélküli, de egyszer majd lesz egy bluetoothos fülhallgatóm is tabhoz, telóhoz, na meg az árak és a hangminőség miatt is fejhallgatóból kiegyeznék egy vezetékessel.
Mindenképpen circumaural kellene az ismert kényelmi előnyei miatt, nem árt ha valahogy kicsit szellőzik is, gondolva a nyárra.
Fontos, hogy minél kevesebb hang hallatszódjon ki (ha esetleg ülnek mellettem) és minél kevesebb zaj szűrődjön be (ha beszélgetnek körülöttem). Emiatt zárt lenne a legjobb, esetleg egy félnyitott. Gondoltam olyanra, ami normál fejhallgató voltán kívül tud aktív zajszűrést is (néha nem ártana, ha egy mozdulattal tudnám tompítani körülöttem a cirkuszt, ugyanakkor ezt kikapcsolva meg lenne egy teljes értékű fejhallgató), de ha sokat dob az árán akkor nem lényeg.
A hangzás tekintetében olyan pont kellemes, tiszta hagzásút keresek. Konkrétabban a túl erős magas, zavar, a mélyet jobban szeretem, de ha abból van sok, az meg olyan nyomott, fejfájós lesz nálam egy idő után. Egyszer mutattak egyet (konkrétan nem emlékszem milyen volt, de majdnem biztos, hogy egy Sony), hogy az milyen komoly, pont jó lenne nekem, de abból meg bár nagyon tisztán, de nekem csak a középtartomány jött át.) A filmek miatt játszottam az 5.1-es gondolatával is, de nem vagyok benne biztos, hogy az kell nekem, ha jól sejtem, az inkább játékokban lenne jól kihaszálható.
Első körben max. 10-15E Ft-ot szánnék rá (külföldről rendelés sem probléma, főleg ha már van is a kiszemeltről onnan tapasztalat), de minél olcsóbb annál jobb, vagyis inkább a minél jobb ár/érték lenne a lényeg (jó érvekkel meggyőzhető vagyok a drágább felé). Valami olyasmi szintűt keresnék, mint az akkuknál az Eneloop, a töltőknél a Voltcraft/Powerex. Tehát nem a legolcsóbbat, de azért az árért adják is amit elvárunk és még éppen megfizethető áron.
Bocsi, kicsit hosszú lett, de próbáltam minden szempontot összeszedni, hogy tudjatok és minél jobb tippeket adni, mely(ek)et előre is köszönök.[ Szerkesztve ]
-
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Beyerdynamic dtx910 boldog tulajdonosa vagyok, azonban a rossz anyagminőség és a nyitott kialakítása miatt lehet, hogy a közeljövőben lecserélem. Első gondolatom egy Audio Technica M50 volt. Szerintetek nagy ugrás lenne hangzás terén? Természetes hangzású fejhallgatót keresek, enyhe vagy semmilyen mélykiemeléssel. Egyik barátom amerikába megy pár hét múlva, ezért szinte mindent be tudna szerezni. 150$ lenne az a határ, amit max kiadnék rá.
A tekercselt(coiled) kábel mennyire kényelmes utcai használatra?
Az egyik szempont a cserére, hogy utazás közben nyílt fejessel nem tudok zenét hallgatni.Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.
-
adammkaa
senior tag
válasz Vadmeggy #16346 üzenetére
Más a kettő. 910-el kezdtem most M50 em van. Milyen zenét hallgatsz? Én használtam shure 840, beyerdynamic DT770, kategóriabelieket, de számomra m50 lenyomja mindkettőt simán. Megéri venni best buy szerintem kategóriájában. Kintről még olcsóbban hozzá lehet jutni, de nem sokkal. M50 ben jóval több a mély, és dinamikus, telt, részletes, minőségi, középre nem mászik rá, magasai is jó, hordózható, összecsukható, időtálló modell, hiába plasztikból van , nem csereg, puha párnája van kényelmes, izolációja is jó Én ajánlom.
matyi012345 Nem tudom honnan szedted a brutális mélykiemelést, hallottad már? Shure 840 nél egy kicsit több mély van benne és jobb is jóval.
A másik hátrány a 840 nek hogy nehéz fejhallgató, és a fejpántja is nyomja az ember búbját egy idő után, és le is tud esni könnyen az ember fejéről, nem tart olyan jól mint az M50.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5 Black
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC