- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Robi BALBOA #16196 üzenetére
Ha mégis megfelelne (egy nagyon kényelmes) supraaural is, akkor javasolnám a B&W P5 meghallgatását is egyebek mellett. Számomra ez az etalon ebben az ársávban.
Sennheiser HD650 is jó - ha nem is kifejezetten utcára.
Ha beleférbe a keretedbe a 120ezres Beyer T90, azt is érdemes meghallgatni - de ez se kifejezetten utcára való.
Tehát én inkább olyasmit javasoltam, amikhez az igényeid átalakítása lehet szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz eastone1 #16195 üzenetére
Van hozzá átalakító, ahogy már utánam is megválaszolták.
Ha meg mégsem lenne, lehet venni hozzá.
(#16196) Robi BALBOA
Ha utcára is használod akkor szerintem csak a zárt jöhet számításba. Ajánlom neked a t70p-t például.
Én egy ilyet használok, és mondhatom, hogy kitűnő fejes.Ami még szerintem jó lehet: [link] -120k. Szerintem annyira új, hogy még senki nem hallotta.
Ezek a komolyabb 100k-s fejesek profitálnának valami komolyabb forrásból is.
Beyerből, csak a 32-es és 80-as jöhet nálad szóba. Gondolom a dt1350-ről van szó. (80 ohm)
Az ath is nagyon jó amit kinéztél. Hangzásban nálam lazán veri a beyer t90-et.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
A kinézett böszme dögökkel én nem nagyon merészkednék utcára, bár ez csak elhatározás kérdése
Az A900X kfejezetten nem jó utcára a felfügesztése miatt (lecsúszik, mikor futsz a busz után, de ha hirtelen kell egy csaj után nézni, akkor is; kinevet és oda a flört).Mobilhoz egy kis ellenállású darab általában jobban beválik (bár ettől még nem feltétlenül lesz könnyű megtekerni) és persze zárt.
Kammerer favoritja (P5) érdekes darab, legutóbb nem tetszett, de aznap semmi se jött be (a sajátomon kívül persze ). Viszont nagyon szép, részletesen visszafogott hangja vagyon. A t70 Beyer nyilván jó, ez nem vitás.
Valahol már említettem, hogy frissen láttam a budai Mammutban egy fakagylós Denont 120-ért (sorozatra persze nem emlékszem; 5-600 körül, nagyon könnyű, meglepően karcsú, zárt cucc és kellemes hangja volt, kevésbé mély túlsúllyal, mint a többiDenon.(#16202) Ati1979@ A B&W-re ráizgultam már egy hete, nagyon meghallgatnám mire képes. Szépnek szép, mint egy fekete Mercedes sportlimuzin (csak aztán nehogy redőzött tarkójú szimpatikus fijatalember üldügéljen benne)...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
baluka26
nagyúr
válasz vodkaboy22 #16207 üzenetére
Nagyon könnyű madzag. 160 gramm csatlakozókkal együtt.
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
titán
Igaz nem circum, de a Sennheiser Amperiort is nézd meg.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
RetepNyaraB
veterán
válasz schawo #16210 üzenetére
Igaz, kinek a papné (vagy a lánya). Nekem akkor már a B&W P5 sokkal inkább, kényelelemre, küllemre és hangzásra is. Mindkettő on-ear és egy árban vannak. Bár dubstep-szerűséghez a Seni jobb. Operához viszont
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Wlac
Ármester
Sziasztok! Testvérem szeretne venni egy fülest alapszintű zenehallgatáshoz és játékhoz. A kerete nem nagy, és ezt nézte ki: LINK
Nem audiofil, szóval tényleg csak alapszinten kellene neki, ahhoz, hogy a Counter Strike-ban ne pukkanó lufikként szóljanak a fegyverek. Mivel én nem ismerem a márkát, ezért a ti véleményetek érdekel. Ha ez nem megfelelő, akkor mit tudnátok ajánlani helyette? Előre is köszönöm a válaszokat!
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz RetepNyaraB #16211 üzenetére
Hallottad már az Amperiort? Ez nem a HD25.
(#16204) baluka26
Inkább nem mondok semmit.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Robi BALBOA
őstag
Köszönöm a tanácsokat.
A méret nem annyira mérvadó, vigyáznák rá és nem futkároznák a busz után, mondjuk a csajok után fordulás kiküszöbölése necesebb dolog.A felsorolt fejeseket hol tudnám kipróbálni, vannak olyan boltok ahol van erre lehetőség?
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Trk.Adam87
aktív tag
A Muzikernél most akciósak a Superlux fejhallgatók!
Aki most vásárolna magának belépőszintű Hi-Fi fejhallgatót, annak mindenképp érdemes lecsapnia rá, mert még a legdrágább (HD660) típus is 10000 Ft alatt van. Muziker - Superlux[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
[link] és [link]. Ilyen a fejemen a Monitor. Csináltam még képeket róla a napfényben ha kell azokat is felteszem. A reggel 4 és fél órát hallgattam, az biztos, hogy kényelmes. Izolálni viszont annyira nem izolál mint a K450, de még azért elég jól kint maradnak a zajok.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Ati1979
veterán
válasz RetepNyaraB #16203 üzenetére
Igaz ath-k nem utcára valók.
Én is!
Szerinted van már az aymarában? Nagyon hirdetik, úgyhogy biztosan.
Legközelebb, ha megyek Pestre útbaejtem az biztos.(#16204) baluka26
Nem rossz.
(#16218) Xaels
Alig van kiterjedése ennek a fejesnek. A t70p nagy bumszli ehhez képest.
Biztos elég kényelemes lehet ezzel mászkálni. -
válasz Ati1979 #16219 üzenetére
Igen elég apró Circum létére, de így gond nélkül befér a táskába összecsukva. Először azt hittem kibontás után, hogy rosszul emlékeztem és Supra fejes, de nem. Mondjuk nagyobb füllel rendelkezőknek lehet már az lenne.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
majdnem pontosan 3 éve beszéltetek rá egy hd555-re, amit azóta is imádok, és nagyon jó döntésnek tartok kérdésem az, hogy többször szembe jött velem az idők során a hd555 to hd 595 mod. ezzel kapcsolatban érdeklődnék, a konkrét kérdésem az, hogy ez a mod szó szerint értendő, tehát fizikailag tényleg csak ennyi különbség van a két fejhallgató között? nagyon nehezen tudom elhinni egy oldal róla a sok közül.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vodkaboy22
addikt
válasz hoffman_ #16221 üzenetére
Ebben a modban nem vagyok teljesen biztos. Mert nézd meg a HD600-ast és a HD650-est látszatra még ennyi különbség sincs még is más a hangjuk kicsit. Miért? Mert a driver ami bennük van máshogy van hangolva.
(csereszabatosak de más a cikkszámuk.)Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
hoffman_
nagyúr
válasz vodkaboy22 #16223 üzenetére
pontosan erre lennék kíváncsi konkrétan én is
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
szakibá...
senior tag
válasz vodkaboy22 #16223 üzenetére
Nemcsak másképp vannak hangolva, hanem konkrétan más a driverük, a 650-é alu csévés.
A HD555 modja kockázat nélkül megoldható, aki eddig megcsinálta, biztosan hallott javulást, ha közzétette.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
vodkaboy22
addikt
válasz szakibá... #16225 üzenetére
A 600 és az 580-as is alu csévés
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #16227 üzenetére
Az alu csévetestnek mi értelme a fejhallgatóknál? Nem melegszik annyira az a tekercs, mint mondjuk egy subwoofernél... (DJ fejeseknél talán?) de legalább nagyobb tömeg mozog. Vagy rosszul látom?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
válasz hoffman_ #16221 üzenetére
"majdnem pontosan 3 éve beszéltetek rá egy hd555-re,..." Vigyázz, a mostani hangadó személyi állomány többsége ezt sértésnek veszi! A HD555 közben számkivetett pária lett a topikban!
A linkelt írás már sokszor előkerült itt a topikban, sokan meg is csinálták már a modot, jómagam is. Még nem olvastam olyan összehasonlítást, ahol egy "eredeti" és egy "mod" HD595-öt hasonlított volna össze valaki. Én el tudom képzelni, hogy miközben pótalkatrészként ugyanazt a drivert adják mindkét típushoz, addig az eredeti driverek nem csak a tartóelem színében különböznek, hanem membránban-elektronikában is. Mindazonáltal a közfelfogás szerint az eredeti driverek is azonosak, tehát a mod révén echte 595-öt nyerünk. Vagy igaz, vagy nem, de még sehol se olvastam rá "bizonyítékot".
-
titán
válasz #71562240 #16229 üzenetére
De bizony. 3 éve a kifutás előtt 18k-ért volt kapható úton-útfélen kábé egy-két hónapig, akkor mindenkinek azt ajánlottuk. 18-ért újonnan most is ajánlanám.
A kagyló is különbözik kicsit. Ez az oka a kicsit különböző hangnak. Valaki itt a fórumon összehasonlította őket, már nem emlékszem ki volt.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
szakibá...
senior tag
válasz vodkaboy22 #16227 üzenetére
But the biggest changes in the HD 650 are the aluminum voice-coils, the new diaphragm material, and a Kevlar-shielded OFC cable that sports a dedicated 1/4" phono plug (a phono-to-miniplug "cable reducer" is also provided).
A gyártó honlapjáról is ezt vettem le, a Te infód honnan van?Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Megnéztem egy másik verziót a tegnapi Soilwork albumból, ez a 320-as mp3-al szemben FLAC. De az adott szakasz ugyanolyan recsegős, hangfalon, fülessel vagy fejhallgatóval is próbálva. Létezik, hogy maga a stúdiómunka ilyen?
-
vodkaboy22
addikt
válasz szakibá... #16233 üzenetére
Beszéltem az audiopartnernél azzal aki ezeket szervizeli
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
szakibá...
senior tag
Létezik. Ezt én is eljátszottam egyszer, mert a lányom reklamált nekem egy mp3 számmal. A formátum mindegy volt, az eredeti torz visítós magas ugyanolyan volt.
Stúdió?? Ha tudnád, hogy hány "zeneszám" készül egy szem PC-n, hangmintákból összeszerkesztve, a konyhában felénekelve!Vodkaboy: Érdekes, akkor miért csak a 650-nél emelik ki? Vagy a szervizes tudja rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz szakibá... #16236 üzenetére
Ha jól emlékszem azt mondta, hogy a tompító hártya anyagában van egy minimális eltérés de ezen kívül anyagban és felépítésben nincs eltérés csak a hangolásban (az alumínium huzal tekercselése más így más induktivitása és parazita kapacitása van.) De lehet ő tévedett vagy a sennheiser oldalán nem mondanak el minden infót. Mindenesetre az biztos, hogy a HD650-esnek és a HD600/HD580-asnak két különböző cikkszámú drivere van.
[ Szerkesztve ]
-
adammkaa
senior tag
Jézusom. Új oldalát ismertem meg a T70-nek, cseréltem az erősítőmben IC-t, LM6172 helyett jött egy OPA2134, ezzel sokkal részletesebb tisztább, gyorsabb, hangja van , a mélye kicsivel több lett, de maradt megfogott pontos részletes, ez fenomenális, csak tudnám miért nem próbáltam ki előbb is ezt az opa-t a többi fejhallgatóval tegyük fel a 840-el, kíváncsi lettem volna rá, de rájöttem volt még tartalék a T70 ben Tuti hogy ebből vétel lesz később (T70). Imádom a részletes, tiszta hangzását I love Schawo Majd írj mikor jössz érte
[ Szerkesztve ]
Nexus 5 Black
-
.DLL
veterán
válasz vodkaboy22 #16237 üzenetére
Ja hogy a huzal maga lehet alamóniumból, erre nem is gondoltam, és nem a csévetest! Így mindjárt más a leányzó fekvése és nem hogy tömeg növekedést, de csökkenést idézhet elő a dolog, lévén az Alu jóval könnyebb, mint a réz. És ugye a nagy tömegű mozgó részeket alapvetően nem szeretjük
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
válasz AMDFan #16240 üzenetére
Ez innentől itt Youtube-on is tisztán hallani. 320-as verzió.
-
szakibá...
senior tag
Fejhallgatókban nem szokott külön csévetest lenni, vagy önhordó a cséve, vagy a membrán anyaga van csévetestként kialakítva, Beyeréknél mindkettőt láttam már. De a lényeg, hogy kisebb tömeggel jobb a tranziensátvitel és a hatásfok. A röhej az, hogy a Sennheiser saját honlapján sem egységes az érzékenység adata, nem lehet közvetlenül összehasonlítani a 600-ét a 650-ével.
-
válasz AMDFan #16244 üzenetére
Igen onnan(nem értem miért nem ment a link na mindegy) az utolsó ilyen levezető ordítás és végig ilyen zizegős. Nem tudom, nekem fura volt, persze mert előtte nem nagyon hallottam ki.
Nem vagyok zenész, de ha szerinted ez szándékosan ilyen akkor legyen. Attól még szeretni fogom ezt a számot. Csak nem tudtam hová tenni ezt a részt hirtelen.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Ilyenek ezek a zenészek. Nem tudom mióta hallgatsz zenét és mennyit, de nagyon sok zene van aminek bizonyos részei direkt vannak torzítva, direkt vannak benne sercegések/pattogások. Ez azokban a zenei stílusokban még inkább jellemező amik agresszívak vagy depresszívek. Pl. black/death metalban előfordul, hogy direkt vesznek fel bizonyos dolgokat szarul, mert úgy gondolják, hogy az abban a megszólalásban adja át kellőképpen a zenéjük mondanivalóját. De alapvetően aki a tiszta hangokhoz szokott, annak már alapból furcsa hallgatni egy rommá torzított elektronikus gitárhangot És persze az elektronikus zenében is sok példa van mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
válasz AMDFan #16246 üzenetére
14éve hallgatok zenét. Igaz ez a Melodic Death Metal vonal fiatalabb keletű nálam bár az In Flames-t 11éve hallgatom (Reroute To Remain) ott ennyire nem jellemző az amit írsz. Inkább az öregebb stílusokat hallgattam. Judas Priest, Iron Maiden, Kiss, Dio napestig lehetne sorolni... Persze vannak itt még bőven más stílusok. Amúgy ez Soilwork duplalemez zseniális ebben a stílusban, aki szereti mindenképpen hallgassa meg vagy jöjjön Novemberben koncertre
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
No hát akkor hallgasd meg az In Flames - Leeches c. számának elején az éneket Az például egy jó példa arra, hogy direkt úgy van felénekelve (ordítva ) hogy torzítson. A Soilworknél meg ugye inkább utólag "rontották el" direkt magát a felvétel végét. Szerintem In Flames-től is lehetne még régi számokban találni ilyen részeket, de most fejből csak ez jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
-
válasz AMDFan #16248 üzenetére
Az más kicsit, legalább is engem az nem zavar úgy mint itt ez. Akkor nekik esek egyhuzamban újra, hátha több mindent veszek észre most már. Az újabb albumokon amúgy nem jellemző ez rájuk, bár a Come Clarity-t ritkábban hallgatom. A régiek, mármint a Reroute To Remain előttiek meg érdekesek, kicsit más szellemben készültek. Egyik rommá hallgatott számom a Colony - Ordinary Story -ja, de most hirtelen egy csomó szám beugrott még amiket imádok a régi lemezeikről 2 koncertjükön is voltam és alig várom, hogy megint jöjjenek.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
Egy újabb Virtual Barbershop epigon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja