Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz Iomega #22182 üzenetére

    Na eljött az idő.
    Először is ha van rá kereted, akkor mindenképpen 70D. Nem tudnék egy paraméterébe sem belekötni az árán kívül, de már volt használtan is jóval olcsóbban. :O Ennyit a 70D-ről.
    Most pedig dicsérem kicsit a 700D. Ha a fogása megfelelő számodra, akkor már tapogattad és van élményed róla, ez helyes, mindenképpen kell vásárlás előtt a személyes találkozó.
    Nagyon megszokható a kihajtható érintőképernyője, a tapi+lö funkció is pazar, más gyártók is tanulhatnánk a Canontól. Az akkuidő megfelelő, a megapixel elég, a képminőség rendben van. Magasabb ISO-n már van zaj, de enyhe szűréssel 1600 még vállalható, de monitornyi méretre még a 12800 is erősebb értékkel. Én 8 MP méretezem le a RAW-okat, így a zajszűréssel csak érintőlegesen foglalkozom. A RAW-okban elég sok tartalék van, kis LR tudással remek képek születhetnek.
    A kisebb, sötétebb keresőkép szokható, az egész fényértékenkénti érzékenység váltással együtt. A dedikált gombok és a tárcsa hiánya úgyszintén. Ha videózni akarsz, akkor a 18-135 STM-mel együtt jó párost alkot, bár a 70D Dual Pixel AF-jét nem érv el sebességben, de köröket ver mondjuk a Nikon D5100/5200-ra. A D5300-nak meglepően gyors volt az élőkép alatti AF-ja, kb. egy szintem volt a 700D-vel (negyed óra MM-beli próbálás után, jó fényviszonyok között), de az STM-obi előnye óriási. Nincs hang, gyors és pontos.
    Én egy Yongnuo YN-500 EX vakuval használom, azzal tökéletes, szeretik egymást. Ha külső vakuban gondolkodsz, akkor ezt érdemes, simán hozza a Canon 430 EX II-es vaku szintjét töredék áron.
    Szerintem érdemes megvenni, jó masina. Átlagembernek, általános célokra tökéletes, egy kis LR-rel megspékelve a váz semmit nem fog korlátozni, veheted a jóféle obikat.
    Ha van időd várj a 750D-re, mert hamarosan jönnie kell és a hírek szerint megkapja a 70D szenzorát és a Dual Pixel AF-jét. Ha pedig van rá kereted, akkor a 70D-t vedd mert annyira király, hogy csak elérzékenyülve tudok róla írni.
    Hát ennyi, ha van még kérdésed írj. Üdv!

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák