- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #21250 üzenetére
kezdődik...
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
válasz belovary #21227 üzenetére
Egyszerű fizika: a leméretezéssel eltűnik a képzaj és élesebbnek látszik a kép. Persze az sem mindegy, hogy hány %-on nézed: korrekt interpolációt csak 100, 75, 50 és 25%-on kapsz. A köztes értékeken (mint pl. 33%) nem megfelelő a pixelösszevonás, így életlenedik a kép, szétesik.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok,
jó pár hsz-al ezelőtt már írtam az objektív problémámról, de akkor nem igazán tudtam, hogy mi a baja...most rájöttem pár dologra:
tehát adott egy 18-55 3.5-5.6 IS objektív.
24-55-ös állásig tökéletesen működik, viszont 18-24-ig az esetek 80%-ban Err01 hibaüzenetet ír ki vagy ha meg is csinálja a képet, akkor olyan hangja van, mintha beragadna kicsit a blende és túlexponált képet kapok.
(próbáltam 18-24-ig f/5.6-al, de akkor is Err01-et ír ki)Valakinek már volt hasonló problémája?
Van rá megoldás?Van egy 50-es fix obim, azzal tökéletesen működik a váz, tehát gondolom csak az objektíva hibás(18-55).
Előre is köszi a válaszokat.
üdv.: Péter
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
en nem tudom megszokni. ha vakuzok manualozok, ha nem akkor meg A mod. es igy total osszekeverem, nem megy osztonosen...
(#21256) iRico amugy kezelhetoseg is remek, ezt leszamitva. rawok azok nikonon is jok voltak inkabb a fokusz...fotoztam babakat es fura igy canonnal az elet. szelektalni vegre nem a fokuszhibak alapjan kell. 500-bol kb 10 kepet kell felrefokusz miatt kidobni, pedig nem nagyon szeretek rekeszelni azokat is kb azert mert mozog a tema...nevetsegesen pontos canon obikkal.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
.DLL
veterán
válasz ocsi19 #21258 üzenetére
Lehet hogy elrepedt egy szalagkábel, és ha még nem szakadt le teljesen, akkor bizonyos zoom állásban érintkezik, némelyikben nem. 5-10k egy szalagkábel csere, de ez csak egy tipp a diagnózisra.
(#21257) Morgal: Miért kéne kikapcsolni, én nem mondtam? o_O Én is nagyon szerettem, mind a nagy tárcsát, mind pedig a 5állású pöcköt is, nekem is hiányzik a 20D után.
(P.H.)
-
belovary
senior tag
Köszi mindenkinek!
Átvizslatom a dolgokat, na meg ezeket a teszteket. Bár itt a melóhelyemen kevesebb fény van mint egy barlangban, így elég nehézkes lesz.
Na majd kiokoskodok valamit.Amúgy amiket adtak szoftverek hozzá, használjátok ti? Pl ez a Digital Photo Professional...
Mit ajánlanátok? PS-el szoktam azért "dolgozgatni" de itt azért olvasgatás közben láttam már elég sok
nevet... -
DemonDani
addikt
Alacsony költségvetés mellett megéri elgondolkodni esetleg egy 60D KIT-en 180ért, vagy ne ragozzam túl, és maradjak a 600D-nél, annyival is több marad az obikra? (egy 50 F1.8-as vagy egy 55-250 ki is jönne a deficitből kb...)
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
belovary
senior tag
Kinyomtattam ezt a fókusztesztet, és a brutálisa angol tudásommal próbálom kimagozni, hogy mit is hogyan. Bár már írtam, hogy itt annyi fény van, mint egy barlangban, így nem tudom mire jutok.
Adnál tippeket, hogy mit hogy csináljak?
A gyufás teszt sem rossz, de egy darab gyufa nincs a környékemen, csak egy tonna öngyújtó.
Ejj, azért ilyenkor nem annyira jó a külföldi élet... Otthon azért gyakorlatban is lenne segítség, na de nem rinyagépet vettem, na meg élvezem minden pillanatát a betanulásnak. -
*Ropi*
félisten
válasz ocsi19 #21258 üzenetére
Szalagkábel megtört, Rúzsa Janival cseréltesd: jobban megcsinálja mint a Camera Kft. (Cameráék ugyanolyan gyárit tennének bele, Jani viszont speciálisan rugalmas kábelt használ).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
.DLL
veterán
válasz belovary #21268 üzenetére
Először is kell hozzá egy statív., ha ez nincs, akkor a gépet kell egy stabil felületre tenni, és a tesztlapot 45 fokban megdöntve elé tenni.
Manuális módban állíts be olyan záridőt (nyilván a legtágabb rekesz mellett) hogy elfogadható legyen az expozíció (nem tudom mennyire van kevés fény ott).
Állíts be 2mp-es időzítést (elvileg akkor automatikusan felcsapja előtte a tükröt).
Az aktív fókuszpontot is manuálisan állítsd be, kezdésnek mondjuk a középsőre (csak az világítson) (70D kezelésben nem vagyok otthon, RTFM )
A kiválasztott fókuszpont természetesen essen a vastagabb középső csíkra a papíron, és úgy mehet az AF majd az exponálás. A kapott képen néz meg hogy az oldalsó számozott skálán hol van az élesség közepe. Ha ez látványosan eltér a középvonaltól, akkor érdemes további teszteket készíteni:
1-1 fókuszpontra több képet is készíts, hogy biztosabb legyen a végeredmény. Pl. egyet úgy hogy kézzel kicsit előbbre, majd egyet úgy, hogy mögé tekered a fókuszgyűrűt, hogy mindkét irányból betekerjen az AF.
És mindezt végigpróbálni többféle "zoom állában" is, pl.: 18, 35, 50, 80, 135mm.
Tudom, ez nem könnyű, és unalmas lehet, az egyszerűség kedvéért érdemes egy táblázatot készíteni, sorban haladni és pipálni ami megvan, így a végén is egyértelmű lesz, hogy melyik fotó melyik álláshoz tartozik. Persze csak akkor ha 1-2 tesztfotó alapján van elcsúszás.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
copass
veterán
idézet a ruzsa féle teszt cikkjéből:
Az egyes AF-szenzorokat (általában) nem tudjuk külön-külön bekapcsolni az otthoni ellenőrzéshez. A megoldás: tegyünk elé olyan céltárgyat, amit lehetőleg csak az egyik szenzor “lát jól”. Vagyis függőleges és vízszintes, esetleg 45 fokban álló, nagyon kontrasztos átmeneteket. Az internet tele van olyan, különböző szerzők által készített, igencsak szofisztikált beállítóábrával, amelyek lényege, hogy egy 45 fokban tartott papírlapon egy hosszú vonalzó (vonalkázás) van, a cél pedig egyetlen keresztirányú vonal. Na ez az, amivel biztosan csak az egyik szenzor tesztelhető – ráadásul macerás használni, mert állvány kell hozzá. Sok évvel ezelőtt egy fotós ismerősöm mutatta az egyszerű megoldást: kb egy méterre letett a gép elé 3 húszforintos érmét (az élére), egyet középre, egyet-egyet pedig átlósan, hozzávetőleg 2 centiméterrel eltolva a középsőhöz képest. Az ötlet tehát innen származik, ezt fejlesztettem tovább.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
m3ss
veterán
bp-511 akku meg mindig...ezt neztem ki..de ha vkinek van vmi bevalt sellere erdekelne.
-
ocsi19
senior tag
válasz *Ropi* #21269 üzenetére
Épp most néztem meg a papírjaimat és 2013 október 27.-én volt kábelcserén Rúzsa Jánosnál(UH Technika Bt.).
Tehát ezek szerint - már ha valóban ez a baj - ő sem tud 100%-os megoldást erre.De így nem maradhat, ezért valahogy megküzdök a távolsággal és megpróbálom elpostázni neki, amennyiben vállalja.
-
.DLL
veterán
válasz copass #21271 üzenetére
Igen, és vajon a gép algoritmusa hogy dolgozik, mikor, milyan arányban számítja be a vízszintes és a függőleges szenzorok adatait? De jogos amit ír, így biztos, hogy csak a függőleges szenzorok kerülnek tesztelésre
Ezzel a résszel viszont nem értek egyet:
"ráadásul macerás használni, mert állvány kell hozzá. "
Allvánnyal lehet összehasonlítható módon és biztosan bemozdulás-mentesen elvégezni a tesztet. Amire remélhetőleg nincs sokszor szükség, így az, hogy egyszer ráteszem a statívra a gépet, nem hiszem hogy olyan nagy macera.
Van olyan tesztlap, amin váltakozó fekete-fehér kereszt minták, vagy épp körcikkek vannak a közepén, azt elvileg mindkét szenzor megfelelően látja. (pl.: [Link])
(P.H.)
-
törölt tag
(Hölgyek-)Urak !
Egy cimbim szeretne váltani Nikon APS-C-ről FF-re és komolyabban fotózgatni. Semmi sportfotó és nagy fps igény, csak normál felhasználás + szokott néha gyenge fényben lőni, ami neki fontos. Nikon D600 olajozik, D610 sok, EOS 6D nagyjából oké.
Na, ezért vagyok itt. Szóval: igazat állítok, hogy a 6D jó ?
Nikonos létemre ezt ajánlottam neki, mert iso tesztekben nagyon jól teljesít, 1/8000-re nincs szüksége szerintem, viszont AF finomhangolást tud a váz az obira (két gyutávra is), 20MP bőven elég mindenre neki, nagy iso-n sem esik szanaszét a kép (egy DX után főleg élmény lesz 3200-6400-en), és cserébe tudna most kedvező áron egyet venni magának (keveset futottat). Úgy gondolom, esküvő-portré-stúdió és hasonló, kevésbé mozgékony dolgokra bőven elég az AF rendszere is.
Van vmi hülyesége a váznak, amitől "véres a torka" ? Mintha cOxeR-nek lenne ilyen innen, de lehet, rosszul emlékszem. Még nincs döntés, csak témakörbejárás.
-
Monya78
veterán
válasz #40935168 #21281 üzenetére
6D nem szenved "véres a torka" betegségben, csak néhány dolgot szokni kell rajta.
-Kevés fókuszpont és abból is csak a középső az igazán jó (de az nagyon).
-1/4000: ennek az ellenszere az ND szűrő vagy az iso50
-zajra elég finnyás vagyok de iso6.400-10.000 nyugodtan vállalható-Ami nekem nem tetszik hogy a GPS leszívja a gép aksiját kikapcsolt állapotban 1-2 nap alatt, így inkább csak ha szükséges akkor kapcsolom be ezt a funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz Monya78 #21286 üzenetére
Ezek szerint neked 6D-d van? Mondanál még többet a fókuszrendszeréről? Engem nagyon visszatart az az egy szál keresztérzékelő. még ha -3FÉ-nél is működik. Igazából ha ezt fejlesztenék, akkor egy 6D MII-re beneveznék majd (igaz - 1db vese a feketepiacra...).
Szóval mennyire pontos a fókusza? Észre lehet venni a "butítást"?Öreg fater megoldja!!!!
-
Elektrosokk
addikt
-
Monya78
veterán
válasz csacsi77 #21287 üzenetére
Igen. Sokat nem lehet gondolkozni mindig a középsőt kell használni , szélsők elég gyengusok. Itt egy teszt [link] 9:20-tól érdemes nézni.
Na ezt leutánoztam, középsővel szemmel alig látható de kontrasztos helyre tud fókuszálni viszont ilyenkor nem túl gyors, de megtalálja. Szélsőkkel csak jóval világosabb helyzetben kapja el a fókuszt.
Én a pót vázammal egy 450d-vel tudtam összehasonlítani, na az elvérzett ezen a teszten.Persze csodát nem tud ez sem, semleges, sima egyszínű felületen ez sem találja a fókuszt, jóval több fény esetében sem.
Most újból próbálgattam, a 450d középső fókusza, kb. egyenlően viselkedik mint a 6d szélső fókuszpontjai.
Eperkutyus: Van 24-105-ös (kirándulós) obim, nem túl acélos a képminősége nyitottan pl. egy 70-200 IS F4-el közös tartományban összehasonlítva, viszont F5,6-on más sokat javul.
Keresek képeket, de itthon lassú és korlátozott netem van, ezért holnap délelőtt küldök egy pár raw-ot valamilyen úton, majd küldök egy privátot. -
m3ss
veterán
válasz Elektrosokk #21290 üzenetére
milyen obival pocsek? kozepso af pont?
amugy elobb az az 500/10 tulzas volt, mielott felrevezetnek vkit ...most hogy nezegettem belenagyitva a kepeket bar makroobira igaz.
az 50 1.8II ellenfenyben hajlamos neha felremenni. nem huntol, legalabbis segedfennyel, de felrefokuszal neha. de ha nincs ellenfeny 50-es is durvan keveset hibazik nekem, meg sotetben af assist nelkul se nagyon akar. canon 100 macro meg veszettul pontos mindig. 90+%-ban jo helyre megy...lehet meg kellene neznem egy 50 1.4 usm-et is?6d-n egy kozepso kokuszpont van? az nem szimpi...es 5d II-n?
-
Elektrosokk
addikt
Nekem az L-s is téveszt, tulajdonképpen ez eddig fel sem tűnt, de fotóztam most egyszerre nikon meg canon vázzal is, aztán végignéztem pár nikonos mappát. Volt olyan 50-es optikám, de Én egy hét után eladtam, a képe nagyon korrekt, de túl gyakran téveszt, az 1.4-es sokkal jobb ilyen szempontból.
az 5d 2 fókusza ugyanaz mint az 5d-nek
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Wa2x_
veterán
Egy újabb próbálkozás:
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Damage
senior tag
válasz Elektrosokk #21294 üzenetére
Milyen "L"-es optika téveszt és milyen vázon? Érdekes, amit írsz a Canon AF-jéről, én szívesen oda teszem a gépem bármelyik (crop-os) Nikon mellé, hogy melyiknek gyorsabb/pontosabb a követő/sima fókusza. (no flame)
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
zserbox
őstag
-
Elektrosokk
addikt
-
fattyu
veterán
válasz Elektrosokk #21298 üzenetére
pedig az egy faca obi.
az volt az egyetlen afes obi amit tényleg használtam. játszó kutyákon 5dIIvel nagyon faca volt. pedig az a váz se af bajnok.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Elektrosokk
addikt
válasz fattyu #21299 üzenetére
nem az objektívvel van problémám, másikak is tévesztenek, nem minden második expónál, de ebben nagy arányú romlást tapasztalok a nikon mellett. ennyi. amúgy magával a géppel elégedett vagyok
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest