Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz letoltobeze #35283 üzenetére

    A kimenetek teljesítménye mellett a kimenetek és a bemenetek (out-ok és in-ek) feszültségértékeit meg szokták adni a gyári specifikációban, mást nem nagyon. Ám ez úgy értendő, hogy mivel USB-ről kapcsolódsz USB-re, annak illene szabványosnak lennie, de azért van rá valamennyi esély, hogy az a bemenet is állítható az ADI-ban - Ear inkább a line in-re, koax in-re... gondolhatott. Mindenesetre lehet, hogy USB-n is állítható a feszültségérték vagy az impedancia - vagy a logika, hogy éppen egy USB futóműt fogad -, de akár a KANN USB kimenete is állítható, hogy éppen például nem pendrive (mass storage), hanem digitális futómű. Mondom, nem biztos, hogy automatikusan mindent felismer egymásból a két készülék, hogy éppen mit is akarnak egymással. Itt most "kétségbeesetten" végig kell nézni a menüket, hátha talál valamit az ember, amire nem gondolt - hát még ha kezdő az ember, nem is igazán tudva, hogy mire kéne gondolnia.

    A példálózott nemtudásodra:
    A line out úgynevezett vonalkimenet, ez analóg kapcsolatot ad erősítő analóg vonalbemenetéhez.
    A coax/koax kimenet célja egy DAP esetében digitális kapcsolat biztosítása, ezzel tehát DAC-hoz kapcsolódik a digitális futómű, csak más szabvány (SPDIF) szerint, mint USB-vel. A koax kifejezés - hasonlóan az optikaihoz - a kábel szerkezetére utal, az SPDIF pedig elsősorban digitális hangjel továbbítására készült szabvány, ellentétben az USB-vel, amely ugyebár "univerzális" digitális. Az USB is sokat fejlődött hangjel célra, de ha a futóművön is és a DAC-on is van koax aljzat, akkor ki kell próbálni, mert jó eséllyel jobban fog szólni, mint az USB-n kapcsolódva - mondom, ez esély. És különbözhetnek a két szabvány mintavételi felbontási képességei is adott készülékeken, ezt is meg kell nézni a specifikációban.

    Ugye egy készülék, hát még hogy két (sőt, három) készülék használatbavételét mindig azzal kell kezdeni, hogy mindent megismerünk a működéséből, használati utasításából, specifikációjából. Ennek híján nem mondhatod, hogy "ugyanúgy kapcsolódik, mint a Mojóhoz", mert ez nem száz százalék, hogy igaz. Még USB-n se mindig minden plug in play. Már érted, hogy végig kell zongoráznod a használati utasításokat, a készülékmenüket, és mindent pontosan megértened ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy nem a beállításokban van a hiba - hanem például a kábelben, a csatlakozóban...

Új hozzászólás Aktív témák