- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz #16820480 #34100 üzenetére
Bocs, rosszul emlékeztem. Pedig szerintem valaki itt szerette a P2-t. Fülhallgatóm nagyon extra nincs, mindegyik amúgy is tuctucra "optimalizált" (SM E30, RHA T20, AKG N40), de majd egyszer lehet ráveszem magam valami jóféle Westone-ra vagy hasonlóra. Kíváncsiságból csináltam a héten egy kis összehasonlítósdit magamnak, tudni akartam, hogy van-e, hallom-e a különbséget lejátszó/fülhallgató között, még illesztéket is csereberéltem. Így már ugye sokismeretlenes az egyenlet, el lehet játszadozni jó sokáig az ilyenekkel, pedig csak 3 fülhallgatóval meg 3 lejátszóval szórakoztam (ott volt még a jó öreg Sandisk Clip Zip is, szegény már csak ellenpéldának, pedig sok kalandot megjárt velem). Véleményt nagyon nem formálnék, de azt meg kell hagyni a SoundMagic E30 annyiért elég jó vételnek számít/számított anno. RHA-t meg elküldtem bejáratásra, mert így "szüzen" elég szarul szólt. Remélem javul/más lesz/megszokom...
Ja egy észrevétel, vettem MS méretű Spiral Dotot. N40-re az kicsi, ha teljesen lecsúsztatja az ember majd' egy szintbe kerül a filterrel és szarul is szól. Rendelem 2 nagyobb méretet, meglátjuk. Még esetleg lehetne a vetőcsőre tenni 1-2 alátétet, hogy ne tudjon lecsúszni annyira az illeszték, de pont nem volt itthon ekkora. RHA 20-nál nem tud annyira lecsúszni, de meghallgatni már nem hallgattam meg vele, mert ugye eleve elküldtem a semleges sarokba gondolkodni kicsit .
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
törölt tag
-
fericske
addikt
Na a Canjam-en keményen rápróbálok a Fiio m11-re.
Az Innerfidelity-n keményen megy a hype.
Azt írja van olyan jó mint a nála drágább A&K meg Questyle dapok.
Kíváncsi leszek mennyire kerekedik ki a szemem -
Caustic
csendes tag
Sziasztok.
A segítségetek kérném: Cowon PD játékosom valamiért nem tölt fel, hiába dugtam be négy különböző usb portba is, hiába használtam hozzá a saját kábelét meg próbaképp másikat is, még több óra elteltével is azt írja ki a gépről lecsatlakoztatva, hogy "low battery", akár csak töltésre dugom be, akár használom is gépről a memóriáját. Mást tudok tölteni a géppel. Volt már valakiknek hasonló tapasztala? Esetleg valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz Caustic #34112 üzenetére
Rendes USB töltővel hálózatról (nem PC-ről) próbáltad már? Esetleg nem sérült meg az USB aljzat? Egyszer nekem sikerült egy pro microról feltépni a PCB-ről a padokkal együtt egy micro USB-t, mert a kábel rövid volt, én meg felkaptam a cuccot, szegény meg nyekkent egyet.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
törölt tag
válasz Caustic #34114 üzenetére
Nem tudja kinyírni. A töltők nem push alapon működnek, nem az van, hogy a töltő tud mondjuk 25W-ot, akkor folyamatosan és mindenbe annyit próbál pumpálni, akár tudja-e fogadni akár nem. Hanem a fogadó vezérli a töltést mindig, így amennyit max fel tud venni, arra áll be a töltő.
-
Caustic
csendes tag
-
-
laci06
senior tag
Kéne nekem valami lejátszó, amit mondjuk futáshoz, vagy repülőn tudok használni. Erről mit gondoltok?
Victure, amazonTudom, nagy csodát nem érdemes várni, de elég jó értékelései vannak még a márkákhoz képest is. A kis csipesz külön szimpatikus, eddig is Sandisk Clip Sportom volt, de a kijelző betört nemrég.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Van egy régi magyar videó, amiben 2 srác összehasonlít egy Sony, egy Panasonic és egy harmadik mp3 lejátszót, aztán egy hifistával meghallgatják high-end rendszeren is. A 2 srác nagyon cringey, és az Aha- Take on me-t hallgatják. Azt hiszem, valami nem is tech oldal csinálta a "tesztet", de erre nem merek megesküdni.
Valaki tudja, merre lehet ez a videó? Előre is köszi!
-
MeSKA
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, milyen mp3 lejátszót válasszak! Adott már egy Fiio Q1 II erősítő/DAC, de kellene hozzá egy jó lejátszó. (Tehát nem jack-jack összekötés lenne, hanem USB, a Q1 DAC-ja dolgozná fel a jelet) Igazából én a Sony A45-t néztem ki, de le lehet beszélni!
A Fiio lejátszókról szoftveres bakikat olvastam, a Sony-ról meg kb semmit. Fontos az is, hogy Q1 nélkül is élvezhető legyen a hangja illetve kezelje a kb 150GB FLAC/mp3 gyűjteményem.- Mennyi pénzt szánsz a lejátszóra?
Maximum 60e Ft
- Milyen fül- (vagy fej-)hallgatóval használnád? Tervezed-e a fül-/fejhallgató cseréjét a jövőben?
Beyerdynamic DT770 illetve később vennék hozzá fülhallgatót (Fiio F9)
- Milyen zenéket hallgatsz?
Punk, Ska, Rock, Alter
- Milyen hangzást szeretsz?
Enyhe V, de inkább a természetes
- Külföldi rendelés szóba jöhet-e?
Nem
- Csak új vagy használt lejátszót is vennél?
ÚjSegítséget előre is köszönöm!
-
UNauthorized
csendes tag
Sziasztok!
Mit ajnlanátok 120k-ig bezárólag?
FiiO X1 mkII-ről váltanék feljebb. Kipróbáltam az M6/M7-et, de nem volt akkora hangzás beli javulás mint amit szeretnék.
Leginkább kalapálós/belezős és 6000 réteggel telenyomott szimfó metált hallgatok Hangzásban inkább a V alak ami tetszene, a FiiO féle semlegesség nem jött be annyira.
Nem feltétel sem a BT, sem a wifi, sem,hogy DAC-ként is működjön.
Inkább belföldről rendelnék, de ,ha nincs más akkor szóba jöhet a külföld is, de mindenféleképpen újat szeretnék..
KZ ZSN 10 PRO-val használnám.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz UNauthorized #34125 üzenetére
"FiiO X1 mkII-ről váltanék feljebb. Kipróbáltam az M6/M7-et, de nem volt akkora hangzás beli javulás mint amit szeretnék."
"KZ ZSN 10 PRO-val használnám."
Van összefüggés: M6-al kb. ki is maxoltad a fülest.
Amúgy mivel hallgatnád? ZSN-el vagy ZS10 Pro-val?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz kemcso #34127 üzenetére
Tény, hogy nem vagyok nagy szaki a témában, DE 2 dolgom van:
1. kis tapasztalatom pár lejátszóval és pár fülessel, széles árkategóriában
2. józan eszemÉs ez a kettő ezt dobta ki. Ha egy relatíve olcsó füles alá berak egy még drágább lejátszót, akkor ne várjon nagy javulást(és fordítva). Szerintem ez teljesen evidens.
Make Love not war!
-
kemcso
Ármester
válasz SirRasor #34128 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy a KZ ZS... pro elvileg vmi több BA (tudom, KZ és azt is hogy elvileg), amiből egy jobb lejátszó kihozhat többet. Plusz a Fiio az eddigi tapasztalataim alapján is eléggé egyformára hangolja a lejátszóit és a hang helyett sok esetben a külcsínre megy.
Jó eséllyel pl egy Shanling hangban jobb lenne a kérdezőnek, miután a Fiio hangzása sem jött be neki.(#34129) sheratan extrém példa volt, ellenben az a része igaz, hogy nem tudod miből mi hoz ki valamit és ki kell próbálni...
-
UNauthorized
csendes tag
válasz kemcso #34130 üzenetére
Tudom, nem nagy durranás, ár/érték arány volt a döntő érv.
Régebben azt hittem,hogy a sok BA az garncia a fasza hangminőségre, de ez nem feltétlenül igaz sajnos.
4BA+1DD
És tényleg jó, meglepően szépen szól,sokkal részletesebb a zene. De tudom, csájna cuccpktól sokat nem szabad várni.
A nagy márkáktól félek, mert sok esetben rossz az ár/érték arány. -
SirRasor
addikt
válasz UNauthorized #34137 üzenetére
Nem vagy véletlen szegedi? Kíváncsi vagyok, hogy egy SoundMagic E80-hoz képest milyen.
kemcso tényleg, igazad van
Make Love not war!
-
MeSKA
aktív tag
válasz kemcso #34136 üzenetére
Ebben igazad van, de a DT770 a Q1-el együtt lenne hajtva. Ha utazok, akkor csak a DAP-ot és egy fülhallgatót vinnék magammal. Itthon pedig használnám a DAP+DAC+DT. Tudom körülményes vagyok, de ennek tudatában milyen lejátszót vegyek? Tapasztalat van valakinek a Sony A45-el?
-
MeSKA
aktív tag
válasz kemcso #34143 üzenetére
Az van, hogy a Q1-et össze lehet hozni a Fiio M szériás lejátszókkal, M7-el még kapható gyári közös bőrtok is. Nyilván M9 felett nincs értelme a Q1-nek, mert ott már a lejátszó DAC van olyan szintű mint a Q1-be. Ezen kívül a Sony lejátszókkal hozható még össze és iphone/Android telefonokkal. Tehát itt az a kérdés, hogy a Sony vagy Fiio lejátszót érdemesebb venni (telefont nem akarom erre befogni).
-
fericske
addikt
Amit szeretnél, ahhoz eléggé be vannak határolva a lehetőségek. Illetve adottak a lehetőségek.
Fiio vagy Sony 60ezerig.
A szóba jöhető márkájú lejátszókból a megjelölt árban innen nem szokott lenni ajánlott darab.
Ha nem tudod kipróbálni a szóbajöhető produktumokat, akkor olyat válassz amiről olyan felhasználói információt kapsz, hogy problémamentesen működtethető az elkpézelésed szerint.Én Sony irányba mennék. Zeneibbek, kevésbé unalmasak a körülötte lévő Fiio-knál még ha az egyéb neked nem releváns márkájú lejátszók (Shanling, Ibasso pl.) mögött el is maradnak dinamikában, részletességben.
[ Szerkesztve ]
-
Janó M
csendes tag
Hali , Mennyi idő egy új DAP bejáratása? Ill. Mit változtat a hangján? Csak úgy általánosságban kérdem érdekel a téma.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a Clip+ - om beadta a derekát, kellene helyette egy lejátszó. Elfogadható áron, itthon is kapható készüléket tudnátok javasolni?Péntekig nálam kellene landolnia, győri vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Napelem
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver