- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Sajnos behalt az akksija a Philips VIBE lejátszómnak. Én ezt nagyon szerettem, hasonlót keresek. Nézegetem a Sandisc verziókat, évekkel ezeleőtt Sandisk volt az ajánlott, nemtom azóta változott-e a dolog.
Azóta megjelentek új típusok... Van lényeges különbség a Clip Sport Go, Clip Sport Plus, Clip Jam között?
15-20e ft közt keresgélek, csak új jöhet szóba, inkább belföldi rendelés. Edzéshez kell(mobilt nem viszem edzeni).
Köszönöm -
Dorien
veterán
válasz Dorien #35848 üzenetére
Bevált a Shanling Q1. [link] Leszámítva, hogy az okostelefonos "húzogatom a képernyőt" kezelést nem komálom, nagyon korrekt kis cucc, jó hanggal, nagy akkuidővel, sokféle beállítással. USB DAC-ként is prímán működik. Meglepően jól, feszesen, kellő hangerővel és dinamikával hajtja a HiFiman HE400 planár fejesemet is. Az xDuoo X2 már a Fidelio X2-nél is elvérzett... Egyelőre csak egy 256GB microSD kártya került bele, de 320kbps MP3-hoz ez is bőven elég. Elég tekintélyes súlya van (133g). Színazonos szilikon védőtokban van, a kijelzőn meg fólia, így nem kell aggódnom miatta, bár inkább csak házon belül használom.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Megrendeltem a Sandisk Sport Go lejátszót, ki is szállították, de iszonyatosan halkan szól max hangerőn is. Szóval max hangerőn , miután engedélyeztem a max hangerőt... Nem a fülhallgatóval van a gond, mert a Philipps mp3 lejátszó ügyan ezzel a fülhallgatóval sokkal hangosabban szól.
Van erre orovosság? -
gelbelex
őstag
válasz pulutodurumo #35858 üzenetére
Hm, már nem is emlékszem a Fuze-t (v1, RB) és a Clip+ (gyári) hangjára... Elő kell vegyem őket.És... emlékszik még valaki az anythingbutipod.com-ra..?
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata m.2 -es muzsika tarhely bovitesbe?
Szal van a zenelejatszo es usb-n ra lenne dugva egy kulso hazas m.2 ssd.A jatekos type c -n keresztul a pendriverol tud futtatni muzsikat.
Azert gondoltam erre mert szeretnem a tarhelyet boviteni es ha tudna ezt akkor ~40k-bol 2tb ra lehetne boviteni, es a fajlmasolas nagyon gyors lenne. Ha hasznaltat vennek ~30k-bol is kijohet.
Ennyibol max ismet egy 512gb-os microsd-t tudnek venni.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy Powerampnál az újramintavételező miért csinál 192 Khz-ből 48-at?
[kép] [kép]
Bocs ha off de nem találtam olyan topicot, ami közelebb járna a kérdésemhez.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
sziasztok,
AK SR25 ill SE100ast hallotta valaki?
Tudom, hogy ez nagyon szubjektív dolog, de megéri a dupla árat az SE100 az SR25höz képest?
Olvastam természetesen, hogy elvileg jobb a térérzet, a szeparáció/layering, de a kettő összevetését nem találtam igazán.
Azt is tudom, hogy entry vs mid-tier, de ugye füles és fejes tekintetében 100k alatti cuccaim vannak (Periodic BE; ATH-MSR7; ATH-A990Z).
Persze tudom, hogy egy high-end dap még egy 5k-s fülesen is nagyon sokat tud dobni stb, csak valóban vacillálok, hogy megéri-e a dupla árat.előre is köszi
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #35863 üzenetére
közben nézelődtem, olvasgattam, leginkább az AK mid-tier cuccokról... (SA700, SE100, SP1000, bár ez utóbbi high tier elvileg).
SA700 kiesik, mert középkiemelt, ami meg biztos nem az én világom, inkább neutrális, max enyhe mélykiemelést akarok. (neutrális lenne jobb, hogy a füles karaktere legyen az igazán meghatározó).
ugyanakkor abba is belefutottam, hogy az AK-nál elég gáz a SW-támogatottság... ahogy olvastam a fenti cuccokból csak az SA700 (ami kiesik a hangkaraktere miatt) az, amin még van normális Tidal support, a többi esetén az újabb Tidal már fel sem megy, mert talán Android 6ra épül az SW rajtuk.Ez valóban igaz?
amennyiben igen, mi az, amit érdemes megnézni ebben az ársávban ($200-1000 között használtként)? Hátha van másik, jó DAP is, amit érdemes megfontolni.
Streaming support sem életbevágó, ergo, ha AK SE100/SP1000 a legjobb opció, akkor maradok ennél a vonalnál, de hátha van valami... (nem feltétlenül csak Tidal, de mondjuk Spotify support is)előre is köszi, ha tudtok segíteni.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
gianni85
veterán
válasz K1LLMy53Lf #35864 üzenetére
Mindenképp dap-ban gondolkozol? Én pár dap után, főleg a streaming platformok miatt már átálltam a dac dongle-ökre. 200-300$ közötti donlge hozza a mid tier dapok szintjét és nem kell az elévülés miatt se aggódni. Egyébkent szvsz az AK-nál meg kell fizetned a nevet, és a kínaiak is jó cuccokat csinálnak (Shanling, iBasso, Hiby, FiiO)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz gianni85 #35865 üzenetére
alapvetően jobban szeretem a dedikált dolgokat... ha dongle, akkor az a telóm akksiját szívja, amit használat közben nem is tudok tölteni... ha elutazom valahova, ahol kell teló is, de zenét is hallgatnék, akkor elég kényelmetlen, mert cipelhetek egy powerbankot pl...
de persze nem vetem el a dolgot, szívesen hallgatok bármi javaslatot...
azt, h a kínaiak jó hangot is tudnak, tudom, bár nagyon entry tier cuccaim vannak: xDuoo X2, X3, X20...
erről szeretnék feljebb lépni, kicsi más hangkarakter felé (semleges), sokkal jobb szeparáció, layering, tér stb... tudom, h az AK árazása magas, ezért is jöttem és kértem segítséget, mert biztos sok jó cucc van, egy jó ideje már nem nézelődtem, csak most megint rám jött, h kellene kicsit feljebb lépnistreaming nem kiemelt dolog, ahogy írtam, szimplán, ha van olyan opció, amivel az is van normálisan, akkor miért ne ugyebár...
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz K1LLMy53Lf #35866 üzenetére
Szerintem ezért is ilyen kihalt többek között ez a topik is… a belépő dap piac halott, azt leuralták a tws fülesek, mid-tier-t felváltják a dongle-ök, felsőkategóriát meg kevesen engedhetik meg.
Nekem egy Questyle QPR1-el volt tapasztalatom, az valami fenomenális volt hangban, 1000$+ szint és 100ezerért vettem, néha láttam feltűnni aprón, meg avx-en, volt hogy 80ezerért (Az mondjuk full offline old-skool lejátszó)
Hátha idetéved valaki aki érdemben tud neked ajánlani valamit… -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz gianni85 #35867 üzenetére
nagyot fejlődtek akkor a tws cuccok, ha lenyomták mára az entry tier dap-okat... (nekem is entry tier cuccaim vannak, de ég és föld a telókhoz meg az általam hallott tws-ekhez képest) vagy úgy érted, hogy akinek nincs rá igénye, az a filléres tws cuccokat választja a dap-ok helyett? mert ez régebben is igaz volt (teló+füles, h tws vagy hagyományos kábeles, kb mind1)
QP1R-t 100k-ért én is kipróbálnám...
de azért ajánlhatsz, dongle-t is, ártani nem árt képben lenni
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz -NoVa- #35869 üzenetére
van olyan review, ahol azt írják, h eléggé emel középen, van, ahol semlegesnek írják
majd még olvasgatok. de az R6 Gen III is érdekesnek tűnik."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Bodor
veterán
válasz K1LLMy53Lf #35864 üzenetére
Lehet nem kell feljebb menned, AK-SR25 tulajként mondom, hogy van működő Spotfy és Tidal támogatás is. Balanced kimeneten egy jó fülessel szerintem érdemes meghallgatni.
-
Tulku
veterán
Nehéz ügy ez...
Közép és felső kategória között is elég nagy a szakadék, hiába világverő egy játékos, egy high end lejátszó más kávéház...én épp Fericske QP1R-ét vetettem össze az sp1000-el....nem volt rossz a questyle de az sp1000 egy más liga volt...és akkor már ott az sp2000...
Műltkor összehasonlítottam sp2000-et és az N8-at...nekem unalmas az AK a Cayin után, de megértem, ha valaki nagyon nyugodt hangra vágyik, illetve izgágább fülesekhez jobban fekszik...a Cayin pedig számomra egy élő előadó, teli feszültséggel és szárnyalással...
Mivel ehhez tervezem a füleseimet, mindig rákérdezek, milyen lejátszót használ a megrendelő, persze sok esetben már nem ismerem az újdonságokat...
Az illesztés sok mindent megold itt is... -
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz K1LLMy53Lf #35877 üzenetére
Nekem volt szerencsém mindkettőhöz. A hét bármelyik napján egy használt, jó állapotú vagy akciós SP1000 felé tolnám a keretet, ha a kettő közül választani kellene.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35878 üzenetére
Ejjj, ennyivel jobb? Kár, hogy nem előbb jött ez az info, volt egy ajánlatom egy szinte új állapotúra 860€-ért mindennel (Németország, szállítással, tokkal)
Head-fi-n relatív minimális difit olvastam, már amennyi összehasonlító véleményt láttam ott, emiatt gondoltam, hogy az én xduoo cuccaimról az se100 is baromi nagy ugrás és nem feltétlenül érne meg nekem a ~1,6-2x-es szorzó az sp1000ért az se100hoz képest."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz K1LLMy53Lf #35879 üzenetére
Személyes preferencia kérdésének is mondanám, de az SP1000 szerintem könnyebb eset szinergia szempontjából, emiatt a kulcs eltérés miatt:
SE100 - ESS ES9038 PRO DAC
SP1000 - AK4479EQ DAC (2x)Itt fontos megemlíteni, hogy én alapvetően az AK DAC-ok melegebb és toleránsabb megszólalását preferálom az ESS élesebb, ridegebben részletező karakterével szemben.
Az xduoohoz képest természetesen mindkettő nagy ugrás előre.
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #35880 üzenetére
igen, tudom, hogy sabre vs akm és első körben a sabre alap élessége miatt akm-ben is gondolkodtam, de ahogy néztem az sr15/25 cirrus, az sp1000 és az sa700, ami akm, de utóbbi elvileg nagyon erősen középkiemelt, így az kiesett... elvileg az AK mérnökei nagyon jók, ezért maradt képben az se100 is, de majd nézelődöm/figyelek, aztán kiderül mit sikerül kifognom (mondjuk volt egy sp2000T is, alig 1k€ felett ment el, de csöves cuccot még nem hallottam, nem tudom mennyire jönne be, ennyiért meg nem akartam próbálgatni... mondjuk abban is quad sabre van)
-
Tulku
veterán
válasz K1LLMy53Lf #35877 üzenetére
Nagyjából az ég és a föld...ha ez így elég plasztikus neked
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Jól van úgy néz ki most egy se100 lesz, szóval megyek is sírni a sarokba (aztán összeszedem magam, eladom és vadászok egy sp3000-t )
-
Janó M
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek hova vigyem a dap-ot aksicserére? Illetve valamilyen szervízbe vinném ahol tapasztaltak ilyen téren, mert átnézetném ha már szét van szedve.
Fiio m11
Válaszokat köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Janó M #35884 üzenetére
nem tudom, hogy van-e spec hely, de azt majd más megmondja, de ha nem jön más javaslat: ahogy látom a szokásos melegítős hátlaplevétel --> telefonszervízben tuti szét tudják szedni és tudják cserélni az akksi-t (ha viszel egyet. aliexpress ~$20)
-
flash-
veterán
milyen hordozható zenelejátszót javasoltok az ibasso dx50 helyett ?olyan kellene ami hozza azt a szintet-hangzást.
(nem kell hogy fejhallgató erősítő is legyen benne..) -
flash-
veterán
válasz Dorien #35887 üzenetére
óhh. köszönöm!
Akkor érdemes továbbra is vigyáznom az ibasso-ra..
nekem csak pár gondom van vele, nem kapcsol ki magától x idő után,stb...állandóan úgyhagyom és lemerülezek az usb-c -s DAC (digitális-analóg konverter) pl ibasso, 30-40 ezer ft körül, milyen szintet képviselnek? pl ibasso dc05..stb..
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz flash- #35888 üzenetére
iBasso DC02 volt nálam, az szerintem szóra sem érdemes. A többit szokták szeretni.
Ez a DragonFly Red pl. egy jó vétel: [link] Hangban alig van különbség a Red és a Cobalt közt.Illetve nálam van egy kihasználatlan Korg DS-DAC-100m [link] is, ami eladó lehet. Ez laptophoz jó pl., de most a Shanling mellett már nincs szükségem rá. Privi, ha érdekel.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Lusu
aktív tag
Sziasztok!
Autós DSP-hez keresek lejátszót coax bemenethez. Érdeklődnék mik a lehetőségek, milyen DAP-ok (vagy hasonló mobil megoldások, kivéve autós fejegység) rendelkeznek coax kimenettel, vagy akár csak azzal? Valamint fontos még a Wi-fi és a Tidal elérhetősége és a hangminőség (bár ez utóbbi coax kimenet esetén releváns egyáltalán?)
Köszönöm a segítséget. -
Tulku
veterán
N8 II-t én is meghallgatnék....kíváncsi vagyok balancedben mit hozott az első generációhoz képest...
Csöves kimenet nem érdekel (ebből is kiszedtem) mert úgy leszívja az akksit, hogy töltőre dugva is fél óra, mire elkezdi tölteni...szerintem dap-ba nem való csöves kimenet...
-
s4tch
veterán
Azért érdemes ilyenkor a lánc többi elemét is közzétenni, mert így egyből kiderül, hogy a dsp tud optikai bemenetet is:
Ez pedig jó hír, így ugyanis optikai kimenet is megfelel neked. Itt jön a képbe egy ddc (digital to digital converter), mint pl. ez a Reiyin DA-03:Benyomsz egy ilyet (ha nem is pont ezt) a telefonod és a dsp közé, és kész. A konkrét típust nem ismerem, de praktikusnak tűnik, nem kell külön tápolni, nem kell plusz vezetékelés, legfeljebb egy Y kábel a telefonba. Vannak usb - coax adapterek is, de én még csak külön táppal láttam ilyet. Ez a kütyü praktikusnak tűnik, és az ingyenhez közelebb áll, mint bármelyik dap. Találtam usb-c - coax adaptert is, ddHiFi TC100S néven keresd. Az optikai kütyü amazonos review-k alapján jó eséllyel működne, a ddHiFiről kevesebbet találtam hirtelen.
Ha dapot szeretnél, az se gond. A legtöbb droidos dap tud optikát, némelyik coaxot is. Ezekkel csak annyi a gond, hogy míg a fenti feladatra egy ddc-vel bármelyik androidos telefon megfelelne, az olcsó, használt, régi dapok sokszor régi droidot futtatnak, arra meg már nem megy fel a tidal. Vagy kereshetsz nem droidos dapot, pl. Hiby R3, amin fut a tidal, jó a wifije is; offline módot nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
Lusu
aktív tag
Először is nagyon köszi a segítséget
Nem erőltetem én ezt a DAP témát, mert nem volnék vele sokkal előrébb mint egy ilyen konverter + teló párossal, hacsak nem a hangminőség miatt.?
És akkor, hogy teljes legyen a kép: jelenleg a Helix ezen a HEC BT modulon keresztül kommunikál a telefonnal. Nem szar minőség ez sem, de megvannak a maga korlátai, zavarai. Ezt szeretném javítani.
Valamint volna egy olyan kérdésem, hogy alacsony hangerőn eltűnnek a halkabb hangok, a hangosabbak is egy kis sistergéssel kísérve jelennek meg. Feltételezem valamilyen digitális jelenség, de mitől van vagy mi okozza? -
s4tch
veterán
Még egy dolog eszembe jutott, ami szerintem zseniális Wiim Mini? ~100€ újonnan, tud webrádiót, tidal connectet (és ezer más streaming szolgáltatást), rá lehet küldeni a telefonon vagy bármilyen androidos eszközön tárolt zenéket, ismeri az összes létező lossless formátumot, van optikai kimenete (24/192), szerintem tökéletesen működne autóban is. A tápolása sem nagy dolog, usb-c-n kell neki 5V. Nekem a nappaliban ez a tartalék streamer, próbáltam sokféle tápról, egyáltalán nem érzékeny rá, elmegy powerbankről is. Hálózati oldalról wifi kell neki, de fel lehet konfigolni a telefon hotspotjára, és kész a hálózati oldal is. Korlátlan mobilnet vagy sd kártya nem árt ehhez a konfighoz...
Egyébként nem olyan gáz a bt sem, ha aptx hd-t használsz.
A sistergésekkel és a többivel kapcsolatban sajnos ötletem sincs.
-
Red Bull fan
aktív tag
Sziasztok,
Fiio M11plus készülékről esetleg vélemények ? -
krx21
nagyúr
válasz Red Bull fan #35897 üzenetére
Nekem az van még a AKM DAC-os.. Szeretem, szerintem jó cucc...
-
krx21
nagyúr
válasz Red Bull fan #35899 üzenetére
Azt nem hallottam, de jókat vélekednek róla.
Gyors, minden tud amit kell... A balanced kimenet az igazi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest