- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letoltobeze
aktív tag
válasz stemplar07 #35250 üzenetére
A HD650-nél számít hogy a fekete vagy az ezüst színű veszem? Mert most csak feketét találok...
Közben megjött a 512-es micro sd kártya, és sajnos nem látja a KANN, úgyhogy úgy néz ki FW Update lesz. 🙈
Ezzel kapcsolatban valami tanács?
Még valami a Yamahára hogy kötöd rá?[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35251 üzenetére
[link] itt a headfi link, olvasgass vissza a FW miatt.. nekem a 400 gb-os Sandiskek2 db mennek vele , de az előző FW óta már fogadta ezeket is . FW 1.13CM van fent, neked ? Anno ez volt ami OTA-n probléma mentesen települt viszont másoknak , kevés esetben bár téglát csinált... viszont volt aki bent hagyta a memória kártyáját, ami tilos.. Kérdezd meg a HF-n mi a helyzet FW ügyben, általában válaszolnak, van AK support tag is ,,JasonNYC,, a nick neve.. Kábel, én ebay Angliából rendeltem akkor volt, és jó minőségű .. van itt a fórumon aki gyárt kábelt, (darvinya) a szinte mindenhez ,nekem a Sony MDR-1AM2-hez készített jó minőségűt, írjál neki esetleg, én ajánlani tudom.. Én bárki bármit mond nem kísérletezem MP3 al, sőt van egy ,,kevés DSD gyűjteményem is, viszont ott mindenképp kell a balanced mód a HD650-hez a power miatt ..is. Ja és fontos ! csak az AK-ban formázott kártya működik rendesen a későbbiekben, de előtte FAT32-re kell megformáznod, ha nem abban van ..
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz stemplar07 #35253 üzenetére
Köszi. Én nem a kábelt kérdeztem, hanem magát a HD650-el lehet fekete és szürke színben is kapni, a szín számít vagy tök mindegy?
Kártya: a PC-m nem engedi FAT32-re formázni a kártyát, legalább is Windows intézilőből csak az NTFS-t vagy az exFAT-ot ajánlja fel.
Hogx kell a KANN-ál formázni?
FW - az 1.12CM van rajta. Akkor mit tegyek?
Köszönöm a segítségedet -
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35254 üzenetére
ja , hogy a fejes színe ? mindegy ..az enyém szürke ami neked tetszik
exFAT-ra próbáld meg vagy valaki akinek van win7 ott még volt FAT32, de lehet, hogy exfat után látja a KANN, akkor semmit ne tegyél, ha nem látja a HeadFi fórumin kérdezz rá, hogy veszélyes-e még az 1.13CM.
formázás jobb felül fogaskerék sytem information / mount micro sd card or erase .. kb erre emlékszem, kb 2 éve volt .. de elvileg van valami kis progi win10 alá ami még tudja a FAT32-es formatálást, erre is rákérdezhetsz a HeadFin, bár nekem az 1.2CM-el már látta a 400-as kártyákat .. tuti, hogy tudja az 512-st ..is (( de esetleg egy jobb telefonba is beteheted és format , utána még egyszer format a KANN-ba is, még ezt megpróbálnám, úgy emlékszem az LGV30-ból tettem át az egyik 400-as SD-t és látta az 1.2CM alatt a KANN)[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35254 üzenetére
most olvasgatom a HeadFi KANN fórumot, FW1.2-vel mindenkinek jó az 512, az 1TB-os kártyák bizonytalanok benne.. azt hiszem a telefonos/KANN formatálás a legjobb megoldás, ha nincs win7.. az 1.13-as FW-t továbbra sem javították, de nincs is rá szükség ..
-
letoltobeze
aktív tag
válasz stemplar07 #35256 üzenetére
Nekem Windows 7 van, de ha a formatálás parancsot választom, akkor a megjelenő párbeszédpanelben csak az NTFS-t és az exFAT-ot ajánlja fel.
Nem baj, akkor törlöm a KANN-ál, úgy ahogy leírtad.
Még egy kérdés: elég a 100 mb/s olvasási sebesség vagy lényegesen jobb ha gyorsabb, mondjuk 160 mb/s-et használok?
Azért kérdezem mert a gyorsabb az jóval drágább, szóval ha nem muszáj akkor a lasúbból vennék majd még egyet. -
letoltobeze
aktív tag
válasz stemplar07 #35255 üzenetére
Ja, most többfejessel is próbálgatom, és egy Audeze LCD-2-vel elképesztően jóhangot ad ki. Kár hogy olyan kő nehéz ez a fejes...
-
Ciccuka
veterán
-
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35257 üzenetére
FLAC/DSD-nél is tökéletesen elég a 100-as SD, ez nem 4K film ..
LCD2 , nyak erősítő gyakorlatokat is találsz a YT-on
most akkor működik az exfat után a KANN-on ? látja ? ha nem akkor mobiltelefon.. -
letoltobeze
aktív tag
válasz stemplar07 #35260 üzenetére
Igen, látja az exFAT-ot is.
Akkor te a HD650-et ajánlod hozzá, igaz?
Mert van egy régi HD600-OM, de azzal nem az igazi... -
törölt tag
válasz letoltobeze #35257 üzenetére
A 100Mbps-nál egy-két nagyságrenddel kisebb bitrátán mozognak a szóbajöhető zenék. Tehát elektronikailag bőven elég.
-
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35261 üzenetére
ha látja a KANN az exfat ot akkor jó..
HD600 vs 650 , nos először egy balanced kábellel meghallgatnám a 600-at és utána döntenék.. a 650 teltebb mélyebbre megy, a 600 pedig inkább analitikusabb,(,,komolyzeneibb,, ) ez nagyon ízlés kérdése, minden esetre mivel ua. a kábel a 600/650 esetén nem nagy beruházás a balanced kábelre beruházni előbb, max később a 650-re teszed rá..(( de létezik ,,világ,, a HD650-n kívül is méghozzá hatalmas a választék, de úgy gondolom a HD600/650-t nem véletlenül gyártják 15-25 éve szinte változatlan formában..és ár/értékben még még mindig nagyon jó vétel, ha valaki nem akar hetente mást hallgatni ,csereberélni, én erről jó pár ezer Ft veszteség után ,,lejöttem,, )[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35261 üzenetére
Ja és a KANN EQ nos hiába nagy tudású én bárhogy is olvastam utána, állogattam, heteket próbáltam, a vége mindig ugyanaz volt ... azaz EQ nélkül a legjobb !!
((és még vissza a fejesekhez , a 650 mellet volt egy Sennheiser HD 660 S is amit képtelen voltam megszokni, pedig drágább, fejlettebb cucc, inkább (nem kis ) bukóval eladtam, mert közelében sem volt a régi 650-hez ...hiányérzetem volt ahányszor hallgattam, sokan kiszálltak belőle ahogy anno figyeltem az avx-en )[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz stemplar07 #35265 üzenetére
Köszi, ezek nagyon fontos infók most, mert a HD660s-el is szemeztem, de akkor szkipp.
És olyan kábelt hol érdemes rendelni?
És most nézem... Lehet, hogy olyan régi a HD600-OM, hogy ezen még nem cserélhető a kábel? Vagy van valami trükkje, mert ha simán próbálom kihúzni, akkor meg se moccan...[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35266 üzenetére
óvatosan ,de szerintem csak szorul, tengely irányban mozgatva húzni, kicsit beljebb van tolva mint a 650-en .. a google és a youtube jó barát
[link] amúgy az Ebay is jó barát [link] itt egy valag kábel, 4 ezertől 150 ezerig .. ( Your welcome ..)de írtam már keresd itt a fórumon darvinyát , ő gyárt ilyeneket ..[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz sebescsPH17 #35244 üzenetére
A Sandisk Clip Sport-nál jobban jársz egy xDuoo X2-vel. Ezt ugyan csak Ali-ról tudod megvenni és kell hozzá microSDHC kártya, de mindenben kategóriával jobb a Clip Sport-nál. [link]
Wherever you go - go with all your heart.
-
törölt tag
válasz stemplar07 #35267 üzenetére
Darvinya mostanában nem fogad ügyfeleket.
-
letoltobeze
aktív tag
Hali, még mindig a Fejhallgatós rendszerem kiépítésén pörgök.
Adott egy RME ADI-2 FS Dac. Egy Sennheiser HD600 és egy Beyerdynamic Amiron Home fejes.
Ugye először egy iPhone 7-ről próbáltam hangot küldeni, de aztán beszereztem egy Fiio M11 Pro-t. Ez már sokkal jobban szólt, de mivel akciósan lehetett most (Black Friday) Astell&Kern cuccokat rendelni és az ezzel foglalkozó topikban azt mondták hogy a KANN sokkal jobb mint az M11, azt is berendeltem.
Az eddigi tapasztalataim alapján magában tényleg jobban szól az AK mint a Fiio. Sőt chord mojo-val is az KANN győz.Viszont ma hozta a postás az adaptert, amivel a KANN-t az ADI-2-re lehet csatlakoztatni. Nagyon vártam már, mert kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki egymásból...
Ez borzalmas... Minősíthetetlenül szarul szól. Ennél még az iPhone is nagyságrendekkel jobb volt. Az egész egy folyós maszlag.
És nem értem mi lehet az oka. Ha KANN a Mojo-val is jobban szól akkor mi a fene lehet ez?!
Lehet hogy ilyen sz@r ez az OTG adapter!?
(Próbáltam usb micro/usb B kábelt keresni, de sehol nincs ilyen a neten.)Ti mit gondoltok, tényleg az adapter a ludas, vagy valami brutális összeférhetetlenség van a KANN és az ADI-2 között?
-
letoltobeze
aktív tag
válasz letoltobeze #35273 üzenetére
Persze jöhet a kérdés hogy ha jól szól magában, akkor minek AZ ADI-2?
Mert az M11 az ADI-2-vel még mindig a legjobb. Csak nem akarnék 2 hordozható lejátszót, és minden más szempontból a KANN jobb. Meg érthetetlen is az egész... -
törölt tag
Kérdésed ebben formában természetesen megfoghatatlan - nem írtál a lényeges infókról.
Melyiket milyen interfészen-kábelen csatlakoztatod?
Mi az, hogy "az adapter, amivel az ADi-2-re lehet csatlakoztatni"? A Mojo-hoz nem kellett ilyen? Milyen és miért "kell" az ADI-hoz?
"Lehet hogy ilyen sz@r ez az OTG adapter!?" Milyen OTG adapter?A Fiio-nak nem kell ilyen adapter az ADI-hoz? Miért nem?Hogyan vannak készülékenként a kimenetek-bemenetek beállítva?
Milyen elektromos illesztési adatai vannak a szóbanforgó ki- és bemeneteknek?
Satöbbi.
Értsd, a kérdéseim zömét meg tudom magam is válaszolni, ha akarom, de az a hatékony módja, ha a kérdező megadja a fontos infókat.[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz #71562240 #35275 üzenetére
Igazad van, csak ez így is hosszúra sikeredett, meg aki ismeri a szóban forgó kütyüket annak ezek nem kérdések.
De legyen itt akkor:
Az RME ADI-2-höz egy usb B/A kábelt adnak.
A Fiio-n usb C csatlakozási lehetőség van
A KANN-on micro usb
Neten lehet venni usb C/B kábelt de micro/B kábelt égen-földön nem találok. Ezé rt kellett egy kis átalakító kábel, ez: [link]A mojo-hoz egy usb micro/micro-val megy a KANN és egy C/micro-val az M11
Minden kábel OTG persze. -
törölt tag
válasz letoltobeze #35276 üzenetére
"aki ismeri a szóban forgó kütyüket annak ezek nem kérdések."
Dehogynem, hiszen a készülékek tudása alapján nem volt automatikus, hogy mindig USB kapcsolódásról volt szó - főleg, hogy adaptert emelgettél.Na tehát nem interfészek közötti adaptálásról van szó, hanem csak USB-n belüli csatlakozóvariációk adaptálásáról, ez megnyugtató. Ennek fényében a borzalmassá válás feltehetőleg nem annak köszönhető, hogy a vett kábel eleve annyival rosszabb lenne, mint a többi, hiszen nem is feltétlenül rosszabb a gyáriaknál, és a digitális kábelek azért annyira nagyon-nagy különbséget nem is szoktak okozni, hogy borzalmassá attól váljon - hacsaknem hibás a kábel. És mivel interfészen belüli adattovábbítás van, feltehetőleg az elektromos illesztési paraméterek se térnek el annyira abszurdan, hogy ennyire borzalmasító összeférhetetlenség legyen a KANN és az ADI USB interfészei között - nagyon kevéssé valószínű. Inkább a készülékek hangkaraktere közti szinergia ügye lehetne a baj okozója, de azért az se akkora kardinális tényező, hogy két digitális futómű digitális adatának DAC-ba továbbítása ekkora borzalomítást okozzon (nem halljuk, de azt mondod, hogy borzalmas lett). Tehát egyik jellemzően értelmezhető októl se várható ekkora hangminőségkülönbség elvileg. Úgyhogy ha nem eleve hibás a vásárolt kábel, akkor találkoztál a hifi oly sok megmagyarázatlan jelensége közül az egyikkel. Vagy egyéb ötletem nincs per pillanat... - nyilván a készülékek menüjében minden helyesen van beállítva? Azt gondolnám, hogy az ADI valahogy nem optimálisan értelmezi, hogy mi van rákötve, és hogy éppen milyen felbontású milyen formátum szól rajta - a kábel pinkiosztása nyilván szabványos az aljzat pinkiosztásával, de még ezt valahogy ellenőrizni kéne egy másik ilyen kábel kölcsönvételével valahonnan... Menj be például a Kácsába, ha tudsz, és próbálkozz ott néhány kábellel, ha tudnak adni. Ilyesmi. Egyelőre próbálgass kábeleket - meg a menübeállítások közt matatni (nem nagyon van mit, de hátha szembeötlik valami). Nyilván valami miatt a DAC nem érti jól a rákötött KANN paramétereit.
-
letoltobeze
aktív tag
-
törölt tag
válasz letoltobeze #35278 üzenetére
Ha én A&K KANN-t vennék, azért venném, hogy önállóan használjam. Gondolnám, hogy van olyan jó DAP, mint futóműként ADI-2 (vagy Mojo) szintű külső DAC-kal. De ha fontos az ADI, próbálgass még kábelt, hátha. Addig használd önállóan a KANN-t (meg utána is, hehe).
-
törölt tag
válasz letoltobeze #35278 üzenetére
Továbbra is itt válaszolok, ha már itt kezdtem, de arra utalok, amit én itt, Ear pedig a túloldalon mondott, és könnyen átsiklottál felette. Amit fejtegettem a lehetséges elektromos illesztési különbségekről, és nem véletlen, hogy szintén tapasztalt hifistaként Earnek is ez jutott rögtön az eszébe. És ő ugye utalt arra, hogy az ADI menürendszerében sokminden mellett van bemeneti szint állítási lehetőség is. Hát ha már van, akkor ezt ki kell használni, mert ez az elektromos kapcsolatok alfája és omegája. Ki kell próbálni, nem pedig annyiban hagyni, hogy "ugyanúgy van, ahogy a Fiio-nál". Ez a baj, hogy ugyanúgy van, ezért kérdeztem az elején, hogy a készülékek elektromos illesztési adatai milyenek (nem álltam neki utánanézni, mert vártam, hogy te megteszed) - te meg simán elsiklottál ezek felett. Nézd meg azt a menürendszert, és ha már egyszer tényleg lehetséges, akkor állítgassad azt a bemeneti szintet, és minden bizonnyal meg fog oldódni a gond - de legalább javulni-változni bizonyosan fog.
Aztán persze kérdéses lehet a kábel is, és sok minden, de az elektromos kapcsolatoknak az illesztés az alapja - impedancia, feszültség... -
letoltobeze
aktív tag
válasz #71562240 #35281 üzenetére
Köszönöm. Teljesen igazad van, tényleg átsiklottam felette...
Tényleg nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, ebből is látszik, hogy nagyon láma vagyok ehhez. 😞
(Pl. azt se tudom, hogy mi a pontos különbség a line out és a coax között)
Még egyszer köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmemet. Sajnos lusta dög voltam áttanulmányozni még a ADI vaskos használatiját, (főleg hogy nincs magyarul).
De akkor most ez következik."de az elektromos kapcsolatoknak az illesztés az alapja - impedancia, feszültség."
Ezt se tudtam, látod...Még egyszer köszönöm.
-
törölt tag
válasz letoltobeze #35283 üzenetére
A kimenetek teljesítménye mellett a kimenetek és a bemenetek (out-ok és in-ek) feszültségértékeit meg szokták adni a gyári specifikációban, mást nem nagyon. Ám ez úgy értendő, hogy mivel USB-ről kapcsolódsz USB-re, annak illene szabványosnak lennie, de azért van rá valamennyi esély, hogy az a bemenet is állítható az ADI-ban - Ear inkább a line in-re, koax in-re... gondolhatott. Mindenesetre lehet, hogy USB-n is állítható a feszültségérték vagy az impedancia - vagy a logika, hogy éppen egy USB futóműt fogad -, de akár a KANN USB kimenete is állítható, hogy éppen például nem pendrive (mass storage), hanem digitális futómű. Mondom, nem biztos, hogy automatikusan mindent felismer egymásból a két készülék, hogy éppen mit is akarnak egymással. Itt most "kétségbeesetten" végig kell nézni a menüket, hátha talál valamit az ember, amire nem gondolt - hát még ha kezdő az ember, nem is igazán tudva, hogy mire kéne gondolnia.
A példálózott nemtudásodra:
A line out úgynevezett vonalkimenet, ez analóg kapcsolatot ad erősítő analóg vonalbemenetéhez.
A coax/koax kimenet célja egy DAP esetében digitális kapcsolat biztosítása, ezzel tehát DAC-hoz kapcsolódik a digitális futómű, csak más szabvány (SPDIF) szerint, mint USB-vel. A koax kifejezés - hasonlóan az optikaihoz - a kábel szerkezetére utal, az SPDIF pedig elsősorban digitális hangjel továbbítására készült szabvány, ellentétben az USB-vel, amely ugyebár "univerzális" digitális. Az USB is sokat fejlődött hangjel célra, de ha a futóművön is és a DAC-on is van koax aljzat, akkor ki kell próbálni, mert jó eséllyel jobban fog szólni, mint az USB-n kapcsolódva - mondom, ez esély. És különbözhetnek a két szabvány mintavételi felbontási képességei is adott készülékeken, ezt is meg kell nézni a specifikációban.Ugye egy készülék, hát még hogy két (sőt, három) készülék használatbavételét mindig azzal kell kezdeni, hogy mindent megismerünk a működéséből, használati utasításából, specifikációjából. Ennek híján nem mondhatod, hogy "ugyanúgy kapcsolódik, mint a Mojóhoz", mert ez nem száz százalék, hogy igaz. Még USB-n se mindig minden plug in play. Már érted, hogy végig kell zongoráznod a használati utasításokat, a készülékmenüket, és mindent pontosan megértened ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy nem a beállításokban van a hiba - hanem például a kábelben, a csatlakozóban...
-
kemcso
Ármester
Az alapkérdés, hogy mit szeretnél? Az eszközeid alapján van 4 DAC-ot tartalmazó ugyanarra a célra való eszközöd:
- RME ADI-2 FS Dac
- AK KANN
- Fiio M11 Pro
- Chord MojoEzeket mi a szöszért kötögeted egymás után?
Egy asztali DAC ha teljesítményben kevés akkor kell venni egy asztali (fejhallgató-)erősítőt utána.A KANN / Fiio M11 Pro egy DAP, vagyis hordozható eszköz DAC-al, nem erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz kemcso #35285 üzenetére
Szia Kemcso,
"Az alapkérdés, hogy mit szeretnél?"
Hát valahol az elején vagy itt, vagy inkább egy kapcsolódó topikban ezt már leírtam.
A dolog úgy kezdődött, hogy volt egy iPhone7+FiiO Q1 Mark II + SoundMAGIC E30 - om így hallgattam zenét. De szerettem volna egy fejhallgatót is. Régi hifis ismerősömnél hallgattam még vagy 15-20 évvel ezelőtt egy Sennheiser HD600-át, az maradandó élmény volt. Vettem hát egy ilyet, de a fent említett hajtás nem volt igazán elég hozzá.
Már nem emlékszem pontosan hogy hogyan akadtam az RME ADI-2-be, azt hiszem a DAC-os/erősítős topikot olvasgatva, vagy az Amazont nézegetve, de mindenhol dicsérték.
Mivel fejhallgató kimenet is volt rajta, azt gondoltam, akkor erre is jó lesz - és végül is jó is, ahogy én is tapasztalom, meg más is írt róla. Csakhogy az iPhone nem igazán passzol hozzá (bár lehet ez is csak beállítási probléma) ezért kerestem egy DAP-ot (amúgy is elegem volt az iPhone macerás kezelhetőségéből meg korlátaiból)
[A KANN az tök véletlenül jött egy itteni bejegyzés kapcsán (black friday, akciók stb. mindegy, nem bántam meg, jó kis cucc)]
Na de a HD600 nem annyira jó az ADI-val, ezt más is (fattyú) megerősítette.
Szóval kellene egy kompatibilisek fejes.
Emiatt jött aztán a többi cucc, némelyik kicsit meggondolatlan módon (nem baj, majd kiheverem)
Írták már mások is, hogy egy hálózati lejátszó kellene inkább az ADI-2 elé. Majd lesz az is. De előbb az lesz, amit Kammerer javasolt, vagyis használni útmutató-tanulmányozás... -
stemplar07
őstag
válasz #71562240 #35280 üzenetére
kb ez az igazság .... de egy HD60/650- hez balanced módban kell kapcsolni és tökéletesen elég lesz az erősítő része, nem kell a KANN-hoz külső erőlködő... ha pedig házimozihoz(vagy sztereó erősítőhöz) kapcsolódik akkor pedig vonalkimenet, ami ráadásul állítható erősségű... sőt ha van balanced in az erősítőn, azt is tudja.
-
stemplar07
őstag
válasz letoltobeze #35279 üzenetére
szerintem jónak tűnik, én kb 25-ért vettem UK-ból egy ezüstözöttet két éve, szép hangja van ..
-
kemcso
Ármester
válasz letoltobeze #35287 üzenetére
Itt maradjuk a "Melyik MP3 lejátszót vegyem?" témánál, se az nem tartozik a topikhoz, hogy milyen erősítő lenne jó az ADI-hoz (itt a topikja [link]), se az, hogy milyen kábel jó a fejhallgatóhoz Megfelelő topik: [link]
Ebből két vonal látszik: Adi és az asztali erősítés -> lásd fent linkelt topik, forrásnak mint írtad egy hálózati lejátszó pl alkalmas, de miután úgyis fejhallgatóhoz használod USB-n egy számítógép is. De ez OFF-topik.
Illetve a Kann, Fiio M11 Pro, mint hordozható eszköz. Pont.
Annak kb semmi értelme, hogy egy többszázezres eszköz szolgáljon háttértárnak egy asztali DAC-hoz, aminek van USB-bemenete[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz stemplar07 #35289 üzenetére
"sztereó erősítőhöz) kapcsolódik akkor pedig vonalkimenet, ami ráadásul állítható erősségű..."
Ha erősítőhöz kapcsolódik, akkor hangminőségileg érdemesebb fix jelszinttel használni a line outot, hiszen úgyis előerősítőbe megy - hacsaknem végfokba, mert akkor persze jól jön a szabályozható kimenet mint kvázi előerősítő. -
letoltobeze
aktív tag
válasz stemplar07 #35290 üzenetére
Ok, köszi
-
letoltobeze
aktív tag
válasz #71562240 #35281 üzenetére
"ADI menürendszerében sokminden mellett van bemeneti szint állítási lehetőség is"
Biztos én vagyok nagyon béna, de végigböngésztem a menürendszert többször is és ezt sehol nem találtam. A használati utasításban sem találtam...
De majd még keresgélem, hátha rájövök hogy hol van...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz letoltobeze #35294 üzenetére
"És ő ugye utalt arra, hogy az ADI menürendszerében sokminden mellett van bemeneti szint állítási lehetőség is."
Én még nem néztem azt a menürendszert, nem tudom, mi van benne, de Ear valószínűleg tudja, hogy hol van, ha van. Mindazonáltal, ahogy mondtam, ha van is ilyesmi állítási lehetőség, kevéssé valószínű, hogy USB-re vonatkozólag is van, hiszen az illesztésállítás inkább analóg ügy, a digitális célú USB interfésznek (koaxnak, optikainak...) illesztésileg elvileg szabványon belül kell maradnia (és a hozzávaló kábeleknek is), hogy biztonsággal tudja a jeleit 0 és 1-ként felismerni a komparátor a DAC számára. Elvileg szabványon belül szoktak maradni, lásd a Fiioval is rendesen kommunikál. Ezért is mondtam úgy, hogy "kétségbeesetten" vagy kénytelen keresgélni, "hátha" találsz valamit.
Esélyes lehet, hogy valami durva időzítési probléma keletkezik valami miatt éppen a KANN és az ADI között, de ez is csak "kétségbeesett" ötletelés, főleg annak fényében, hogy nem halljuk, amit te hallasz borzalmasnak ítélve.
Továbbra is: ha fontos az ADI, más kábelek próbálgatásáról ne mondj le. Sose lehessen tudni.És szintén, újra továbbra is mondjuk: miért ne építhetnél a KANN önálló, teljes lejátszóként való használatára, akár a (balanced) line outról asztali DAP-ként, akár a fejhallgatókimenetéről mobil DAP-ként, megszabadulván a felesleges külső DAC-októl. Legalábbis egy Mojo, egy ADI-2 nem az a minőségszint, amellyel érdemes lenne egy A&K KANN-t puszta futóművé degradálni. Ahhoz komolyabb DAC-ok kellenének. Egy KANN-t nem azért vesz az ember, hogy puszta futóművé degradálja - kísérletezni, tapasztalatot szerezni persze fontos és kell is, ha van mivel, de egy KANN-nak van olyan DAC és analóg és fejhallgatóerősítő fokozata, hogy egy Mojo vagy ADI-2 ne degradálja puszta futóművé. Ezt persze ne hagyd, hogy belédbeszéljük, kísérletezz bátran, szerezz tapasztalatokat, de ezekkel a tapasztalatokkal is érdemes oda kilyukadni, hogy a KANN egy teljesértékű lejátszó, nem csak digitális futómű.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz #71562240 #35295 üzenetére
Amit a KANN-ról írsz, az teljesen igaz. Nem dobnak a hangján az említett kütyük. Maradok is annál amit ajánlotok. Kap egy balanced kábelt a HD600 aztán megy direktbe a KANN-ba, oszt jónapot.
Viszont egy érdekes fejlemény, hogy - ahogy írtam is, az ágyban csak fülest tudok használni, tekintettel a kedvesemre - kipróbáltam a Vsonic GR07 Classic-al is, mind a KANN-t, mind a Fiio M11 Pro-t. És hát, itt bizony az M11 nyert. Ehhez a kis füleshez sokkal jobban passzol.
Nem tudom jól megfogalmazni a különbséget még, de az biztos, hogy a KANN-al 3 számot bírtam kb meghallgatni, az M11-el meg egyik album ment a másik után. Úgy néz ki, hogy a Kínai kütyük szeretik egymást[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz letoltobeze #35296 üzenetére
Szinergia...
-
törölt tag
válasz letoltobeze #35296 üzenetére
Az M11 Pro elég jóféle készülék, és végülis nem nagyon sokkal olcsóbb a KANN-nál listaárilag, ráadásul az A&K-k ugyebár luxusilag vannak árazva. Tehát kategóriailag vehető egymás környékére az M11 Pro és a KANN. Az A&K - a kis forgalom nagy haszon elve mentén - azért engedheti meg egyelőre magának a luxusárazást, mert régebb óta, hagyományosabban audiofil tervezői kultúrája van (iRiver előzmények...), ami főleg a készülékek analóg fokozatának a hangminőségi eredményében mutatkozik meg, illetve némely apró tervezési trükkökben. A frissebben, újabban feltörekvő márkáknál ugyebár egy ideig eltart, mire a friss tervezők megtanulják ezt a kultúrát, ami az A&K-nál az előtörténete folytán már régebb óta ott van. De a luxusárazás miatt a nemluxus vásárlóerővel bíró vásárlók A&K-t inkább akciósan, használtan vesznek.
És akkor ez már az a szint, hogy köztük sok esetben a többi készülékkel való szinergia dönt, illetve a felhasználó egyéni ízlése - én a kis Vsonic-kal is inkább a KANN-t hallgatnám, de persze hiányolnám közben a Pro 11 erényeit.
Értelemszerűen az összehasonlítás úgy értendő, hogy minden ilyen összehasonlítandó készüléken eleve ki legyen kapcsolva mindenféle plusz gain, extra digitális szűrési karakter, hangszínszabályzás... -
letoltobeze
aktív tag
válasz #71562240 #35298 üzenetére
Igen, a KANN-t én is akciósan vettem, eszembe se jutott volna a listaáráért megvenni. De nagyon szerethető kis kütyü.
Állítgatni nem nagyon állítgattam őket, de amikor igen, akkor azt tapasztaltam hogy olyan jelentősen nem változik semmi a szűrők kapcsolgatásakor, a gain-nál meg inkább csak a hangerő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest