- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Belekukkantottam a gépbe, ha jól mértem, akkor egyezik a méret a gyári adatokkal. Viszont azt néztem, hogy elég kicsi terület maradt, nem tudom, hogy bele lehetne-e műteni egy TFX tápot. Ha be is fér, egy hangyafingnyi hely sem maradna a gépben. Mutatok képeket. Meg ha már szétkaptam, utána kicsit ki is takarítottam.
Kép 1
Kép 2[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni, hogy tudnátok-e olyan paneltápos itx házat ajánlani, amibe belefér egy teljes magasságú pcie hangkártya? Olyan kellene ami kapható is itthon.
-
HookR
addikt
válasz 30z.Samu #18554 üzenetére
Mint írtam korábban, a TFX tápegység (tehát maga a fémdoboz) befér a mérete alapján, de nem marad hely a kábelezésnek egyik oldalon sem. Garanciavesztéses átalakítással meg lehet oldani, de inkább lebeszélnélek róla.
(#18555) NTX: Most hirtelen csak ez rémlik: Morex T3460
Amúgy az eredendően paneltápos kialakítás és a teljes magas bővítőkártya fogadása nem igazán jellemző.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
darvak
senior tag
Hello!
Ehhez a Flyer házhoz 200W-os TFX táp jár.
Raknék bele egy H81-es alaplapot+i3-4130 procit, lenne hozzá vezetéknélküli billentyűzet és vez. nélküli egér is, esetleg egy wifi kártya.Ha jól sejtem ehhez kevés a beépített 200w-os táp, nemde?
TFX-be 300W-osat láttam csak, elég az?Ha úgyis tápot kell vennem,akkor ezekhez a házakhoz mit szóltok?
Tacens
Tacens2
AkygaKocka házat nem szeretnék.
üdv
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz darvak #18560 üzenetére
Szerintem simán. Nekem egy 5 HDD+ 1 SSD-s gépet elvisz egy 150W-os táp 0/24-ben. Igaz ennek a processzora nem fogyaszt annyit (HP Microserver).
ODD-vel és 2 HDD-vel szerintem nem lenne 100W-nál több. Az ilyen kalkulátoroknak annyira nem kell hinni, azt akarják hogy nagyobb tápot vegyél.
Az én i7-es gépemre 550W-ot ír, de 400W-os táp röhögve elvitte. Olyan 300W-ot fogyasztott.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
darvak
senior tag
válasz Mercutio_ #18564 üzenetére
Dobnék rá 1 ilyet:
Alpenföhn, meg esetleg 1 ventit még a ház hátuljára.Bááár egyre jobban kacérkodok az m-atx mérettel , mer sajna ez a mini-itx nem lenne fejleszthető, de én semmiképp sem vennék tornyokat, v kocka házakat. Nekem a mini-itx csak az ilyen slim/HTPC házak révén jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
Na, új ITX konfig összerakva:
Asrock b85m-itx
intel i5 4570
scythe big shuriken 2 rev.b
2x4gb corsair xms3 2000mhz (a régi gépből. egyrészt spóroltam vele, másrészt a ram árak miatt el sem lehetne adni per pill)
samsung 840 evo 120gb
wd green 2tb
msi gtx 660 tf 2gb
fsp raider 550w
cooler master elite 130Na de nem nagyzolási szándékkal írtam, hanem hogy kicsit véleményezzem a házat.
Sajnos elég sokat kellett rá várni (ezután nem is fogok rendelni a bluechip-től), így csak most költöztettem át a már meglévő cuccokat bele.
Összességében egy elég jó kis kuckóról van szó, jól felszerelt, könnyen szerelhető. Elég halk is, bár azért a szokásos "légmozgás zajt" lehet hallani, ami egyáltalán nem zavaró számomra. Mondjuk a fenti cuccok mindegyike elég halk, de az előző házamban (normál ATX) nagyobb csend volt mint most. De így meg jobban elférek, ami nálam szempont volt.
A hűtőtől nem fért el az oldalsó 80mm-es venti, így azt szereltem is le, ahogy az oldalsó hdd tartó lemezt is. A szerelés egyértelmű volt és könnyű. Sok fekete csavart, meg kábelkötegelőt is adtak hozzá.
A kábelmenedzsment közepesen sikerült; elég sok, hosszú és felesleges kábel tartozik a táphoz (jobban jártam volna egy modulárissal), meg a ház saját usb3-as kábelei sem valami hajlékonyak.Végül is elégedettnek mondhatom magam ezzel a házzal. Bár kicsit nagynak tartom, méretben az SG05 is elég lett volna, csak paráztam az sfx táp hangjától, sokan panaszkodtak rá.
-
bignor
tag
Sziasztok!
CM elite 120-hoz keresnék talpakat a gyári kemény, lötyögős műanyag helyett. Tudtok valami beszerzési forrást, ahol jó kis talpakat lehet beszerezni?
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Új nekem ez a mini-ITXes téma, ezért rákérdeznék itt is, hátha az értő és tapasztalt kollégáknak szemet szúr valami. Lassan épülne egy gép micro-szervernek 4-5 felhasználó számára (semmi extra igazából csak kisméretű filemegosztás és hasonlók) az alábbi komponensekkel:
Alaplap: AMD E350M1
Proci+VGA: integrált
Memória:Corsair 1x4 Gb
HDD:WD RED 1x1TB (idővel, ha befér a házba valahogy, akkor tervezném a 2x1Tb-ot.
Ház: LCPower 1350mi 75WLáttok esetleg valamit, ami kilóg a sorból, vagy cserére szorulna?
Előre is köszönöm.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
HookR
addikt
Five Z87 Motherboards For Your Mini-ITX Build, Reviewed - tomshardware.co.uk
- ASRock Z87E-ITX
- Asus Z87I-Deluxe
- EVGA Z87 Stinger
- Gigabyte Z87N-WiFi
- MSI Z87I▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mercutio_
félisten
válasz CactuS #18570 üzenetére
Esetleg az EM350 helyett egy Asrock H61MV-ITX lap + Intel G1610/G1620 vagy ezen procik T-s verziói öszeállításon is elgondolkodhatsz. Elég keveset fogyaszt az Ivy-s Cerka, és procierőben többszöröse az E350-es brazosnak, így időtállóbb, adott esetben teljesértékű desktop Pc-ként is használható
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Grave_444 #18579 üzenetére
A tiéd szerintem már kifutott termék nem reális az az ár, ami még 1-2 helyen van rá, Asrock B75M-ITX van 19k-ért ahhoz érdemes viszonyítani.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tomi0128
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék én is egy mini-itx-es gépet összeépíteni("homeserver" célra szánom). Eddig ezeket a cuccokat nézegettem (még kellene egy jó táp):
Intel Core i3-4130T doboz
ASRock H81M-ITX
Kingston DDR3 PC12800 1600MHz 8GB Non-ECC CL11
Silverstone SST-SG05-Lite Sugo USB 3.0 Fekete
Samsung Series 840 EVO 120GB
WD 2TB 64MB CACHE SATA-III/600 Caviar GreenA fő szempontok a halk működés és az alacsony fogyasztás.
Szerintetek mit kellene még hozzátennem vagy cserélnem, hogy halk legyen?Üdv
-
Grave_444
nagyúr
válasz tomi0128 #18582 üzenetére
Mivel VGA nem lesz csak integrált én a helyedben inkább egy ilyesmi még kisebb házat néznék.
Adnak hozzá paneltápot is, ami kiszolgálja a gépet. Így csak a processzorhűtő és a winchester a zajforrás, más nem mozog a gépben. Procihűtőt is lehet olcsón szerezni bele és akkor marha halk lesz. Igaz lehet kicsit drágábban jönnél ki, de a lapon esetleg tudnál spórolni vagy a ramon, mert szerintem elég 4GB egyenlőre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomi0128 #18590 üzenetére
Ha pico psu-val oldod meg a táplálást érdemes olyan AC-DC-t nézni ami bírja a 24/7-es üzemet.( ha olcsó kínai brick-et veszel, akkor egyből kettőt érdemes
Ha a kis teljesítményű CPU-ra raksz egy "csupasz" torony hűtőt(sfx táp nélkül elég sok fajta belefér) akkor meg valósítható 1db 12cm-es 800 Rpm-es ventilátorral az egész szellőzést és hűtést.3,5"-os HDD-nél kevesebbet eszik és csendesebb is a 2,5"-os. Van olyan aminek a seek hangját sem lehet hallani, és média kiszolgálókhoz van optimalizálva, 24/7-es üzemre. kb.: 1,2 sec alatt pörög fel alvó állapotból, ezt nem sok 3,5"-os tudja.
Sugo 05 is vékony lemezből van, így a HDD-hez érdemes elasztikus bölcsőt csinálni, ami meggátolja a motor és a fejmozgás rezgéseinek tovaterjedését.
[ Szerkesztve ]
-
Mattanyahu
tag
bitfēnix prodigy cikk @bit-tech
asus maximus vi impact teszt @bit-tech @anandtech
jó cucc, de nekem bőven overkill... na meg az áraThe right man in the wrong place can make all the difference in the world
-
protegeone
tag
Sziasztok,
Eljött az idő, hogy én is belevágjak egy mini-ITX gép építésébe:
Intel Core i3-3225
Zalman CNPS2X
ASRock H77M-ITX
Samsung ULP DDR3 PC3-10600 2x2GB
CoolCube Mini ház
130W paneltáp
Crucial M4 128GB SSD ( Win7-nek )
SanDisk SDSSDP-128G-G25 ( általános, második HDD-nek )Általános használat, semmi játék. Lényeges a halk működés.
Várom a szakemberek véleményét
****** 781227XY forever ******
-
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg nem volna kedve valakinek beszállni ennek a háznak a megrendelésébe?
Egy ezüst és egy fekete.
Az ajánlat már meg van kérve csak egy vállalkozó szellemű társ kellene.[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
törölt tag
válasz protegeone #18596 üzenetére
Ha úgy is paneltápozól és nem foglalja a helyet az SFX akkor egy olcsó toronyhűtő(cooler master tx3/evo) is elfér, amin akár cserélgetheted a ventilátort igény szerint.
A zalman ha el kezd kerregni, akkor szomorú leszel és tehetetlen[ Szerkesztve ]
-
protegeone
tag
válasz #16939776 #18598 üzenetére
Köszi az infót
Kerregés mennyi idő múlva alakul ki?
Esetleg Big Shuriken hűtő ?
Jelenleg ez van a gépemben, ventillátor nélkül szuper, így talán az jobb lenne?Mivel a ház igen kicsi, gondoltam és vettem meg a Zalman hűtőt, hogy minél több szabad hely maradjon.
Persze majd az összeépítéskor derül ki, hogy ténylegesen mekkora lesz a zsúfoltság.****** 781227XY forever ******
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest