-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Nálam meg lesz egy eladó FSP 300-60GHS 80+ SFX táp.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
toldy
őstag
Ennyi volt, meg is untad? Esetleg van új kiszemelt lap? A mostani gondok miatt gondolkodom az i5-re váltáson de akkor viszont szigorúan DFI lap ( esetleg a giga lapja).
Sok sikertcanniball: még megsincs de már túladnál rajta? Végül mi lesz benne?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
hito
nagyúr
Nem úntam meg, csak most megtetszett az Antec NSK-1380 és picit visszanyargalok mATX-re.
"A mostani gondok miatt gondolkodom az i5-re váltáson de akkor viszont szigorúan DFI lap ( esetleg a giga lapja)."
És megkérdezhetem, hogy why? Minden tesztben meghajolnak ezelőtt az ECS lap előtt. Nekem is egyik kedvenc lapom volt Ugyen nem az ECS márka miatti előítéletek mondatják ezt veled?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
canniball
nagyúr
Volt már rá máskor is precedens hogy találkoztunk a boltnál aztán ott helyben kettédobtuk a szajrét. Ahogy korábban írtam a picoPSU már megvan, ezért nincs rá szükségem.
hito kollégától meg már megszokhattad: csak addig érdekes neki amíg beszerzi, összerakja, aztán mehet elfele. Szerintem egy doboz legóval jobban járna anyagilag: azt szét lehet szedni aztán valami mást összerakni belőle.
Ne haragudj hito de ez jött!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
toldy
őstag
Nem vagyok előítéletes hiszen egy nálunk annyira nem ismert márkájú -zotac- lapom van és még mindíg nem szídom a márkát ( csak ezt a lapot). Hogy miért a DFI, mert beleestem. Ahogyan egyesek náhány házba "szerelmesek" ( ez rossz példa mert én is belestem a Silverstone FT-02B ) addig én ebbe a lapba. És mert ennél nincsen letolva a proci foglalat a PCI-e slotthoz.
Az élet nem habostorta.
-
Iginotus
addikt
Össze tudunk gyűjteni 1-2 mini-itx es lapot, egy hozzászólásbán?
Ja igen azé modern legyen ne ócska és inteles
Így legalább olyan lámák mint én is találnánk talán megfelelőt közötte.
Nem feltétel, de jó lenne ha lehetne kapni MO-nH55-ös mini-ITX alaplap a Gigabyte-tól
Zotac H55-ITX WiFi
ECS H55H-MVan még?
Plug and Pray... :)
-
Iginotus
addikt
válasz Iginotus #2407 üzenetére
ECS H55H-I
Az ECS linkjét el... tam.Gyári oldalak:
ECS H55H-I
ZOTAC H55-ITX WiFi
Gigabyte GA-H55N-USB3[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
Huhu rájöttem hogy is lehetne jól megkeresni őket
Íme néhány:
-
user137
őstag
kolléga
* a SATA csatik számossága miatt csak Zotac lappal lehetne megcsinálni (6x SATA)
* pont keresztbe menne az összes kábel a házon, nem beszélve az ATX24 csatlakozóról
* minek ennyi 3.5"-es eszköz egy házba? egy áramzabáló nehéz zörgő izé lesz belőle, pedig az ITX-et pont nem erre találták ki. ki lenne a célközönség? -
user137
őstag
postán van az LC12!
-
hito
nagyúr
válasz user137 #2419 üzenetére
Nem megy? Segítek: extra halk, extra hűvös. 3 rétegű (aluminium, műanyag, aluminium) hangszigetelt lemezek, átgondolt, méretminimalizált mATX belső, 350W-os 80+ hatékonyságú táp.
Ezen kívül ne felejtsd, hogy volt már SG06-om. Nem herótozni akarom a Silverstone-t, mert szeressem, de álljon már meg a világ: mi az az anyaghasználat???? Kb. 0,001mm-es lemezek, az én MX31-em 1000x masszívabb, strapabíróbb. Komolyan mondom amikor moddoltuk a házat KillHates-el, nem akart hinni a szemének meg a kezének, hogy mi a szar kerül ezen 32eFt-ba? Egy igénytelen, ótvar kocka, nyeklik-nyaklik, majd eltörött a kezünk között. Nagyon remélem, hogy az új SG07 egy más világ lesz.És még valami: ezt a házat a kezedbe kéne venned és mindent megértenél Tényleg ég és föld a két ház, minden elfogultság nélkül, tapasztalatokra alapozva mondom. Az viszont tény, hogy a SS pofája nekem is jobban bejön.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Hát az biztos Nekem se tetszik annyira külsőre, bár az is hozzátartozik, hogy a végén azok a dolgok szoktak a legjobban a szívemhez nőni amik eleinte nem jöttek be. A méret ami most nagyon fontos volt, mert be kellett férjen egy tolóajtós nappali bútorba.
Az MX31-től nem lehetett behúzni az ajtót, túl mély volt sajnos. Egyébként maradhatott volna mert jó kis kuckó.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
"Az elrendezés azonban sztem helykihasználás (meg talán hő -- forró vidkari vs hőre érzékeny HDD-k) szempontjából nem optimális."
Térfogatra megegyezik a Codegen MX-31-A2-vel (11.36 vs. 11.34 liter), ami szintén ATX tápot fogad és abba mi is fér?
(Viszonyításképp az SG05 10.78 liter, de abban már a táp sem ATX-es. SFX táppal és az előző hsz.-om végén részletezett variációban 7.92 literre tudok lemenni, így, fektetett VGA-val.) Tehát, ha ez a variáció nem optimális helykihasználás szempontjából, akkor melyik az?Azt mondjuk aláírom, hogy a HDD-knek nincsen külön légáramot biztosító ventilátora. Az jogos kritika.
"Ha már 350×360, akkor lehetne akár normál módon, hosszában is a videókártya.
Most is hosszában van (alaplap és a VGA hátlapi csatlakozói néznek hátra, vagy ha úgy tetszik, az 'RGB nyilacskák' közül a kék.)."Emiatt magasabb lesz a ház, de így egy oldalára állított SFX táp is befér, valamint egy slim ODD és egymás alatt 3db 3.5" HDD elfordítva felfelé,..."
SFX táp (100 x 125 x 64 mm), ha oldalára van állítva, akkor 125 mm-es magasságot igényel. A 3.5"-es HDD 26 mm magas, de illik 30 mm-rel számolni, így 4db elfér egymás alatt az SFX táp mellett."...mellettük pedig hűtésnek egy venti."
Igen, ilyen elrendezésben eléjük (máshova nincs értelme) lehet rakni egy 120 x 120 x 10 mm-es ventilátort, ami így a ház mélységét/hosszát 360 mm-re növeli.
Vagy másik lehetőségként az SFX táp alja nézhet a HDD-k oldalára, de ebben az esetben csak a belső és egyben a táp által tovább melegített levegőt tudja rájuk fújni."Vagy a HDD-ket élére állítva, a venti pedig az elejüknél, akár 4 (vagy a ház hosszabbításával több) HDD is elfér. Így saccra 5970 esetében 350×260×140mm, max. 300mm-es vidkarinál 320×260×140mm."
Ha a táp és a VGA között szeretnéd növelni az élükre állított HDD-k számát, akkor az a ház szélesítését jelenti. Ez esetben a HDD-k (110 mm) + az ODD (15 mm) pont kiadja a fektetett SFX táp által igényelt 125 mm-t, ami jó dolog és csupán 130 mm-re növeli a ház magasságát (burkolati lemez alul-felül 2-2 mm), csakhogy a VGA magassága és annak az ODD-vel való konfliktusa miatt inkább 140 mm-re kell növelni. Ez a variáció 360 x 250 x 140 mm befoglalóméretet és 12.6 literes térfogatot eredményez. Alapvetően nem rossz, hisz a 120 mm-es ventiért cserébe csupán az ATX táp, a mini-DTX kompatibilitás ugrott és a térfogat növekedett 1.26 litert. S mivel a 2db 2.5"-es SSD-t az alaplap alatt is el lehet helyezni (a megnövekedett magasság okán), a 330 mm-es VGA-val együtt fér el 4db 3.5"-es HDD.Persze hogy ezáltal optimálisabb lenne a helykihasználás az azért vitatható, de mindenesetre a ház arányai tagadhatatlanul megváltoztak. Ki-ki döntse el maga, hogy előnyére, vagy sem.
(Amúgy a 330 mm-es VGA férőhelynek megvan az az előnye, hogy ugyanoda elfér a 210 mm-es VGA + 1db 3.5" HDD (110 mm-t ajánlott neki hagyni) kombináció is. A következő lépcsőfok a 210 mm-es VGA + 2db 2.5"-es SSD (80 mm szélességet igényel a beépítőkerettel, csavarokkal) lenne, azaz 290 mm-es férőhely.)
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz user137 #2411 üzenetére
"a SATA csatik számossága miatt csak Zotac lappal lehetne megcsinálni (6x SATA)"
Pontosítok, ha megengeded: Akár a Zotac H55-öse nyújtotta 6db SATA + 1db eSATA is kihasználható, igény esetén."pont keresztbe menne az összes kábel a házon, nem beszélve az ATX24 csatlakozóról"
Lehet, de egyiknek sem kötelező az alaplap 'légterében' lennie.
ODD, SSD, HDD Sata kábele mehet nyugodtan az alaplap alatt, a távtartók miatti 10 mm-ben. HDD-kbe 90 fokkal elforgatott, 'könyök' csatlakozók mennének. ATX24 pedig a táp és az alaplap között, utóbbit megkerülve.
Egyedül a tápegység hátlapi csatlakozóhoz vezető, belső kábelezését kell az alaplap 'légterében' vezetni."minek ennyi 3.5"-es eszköz egy házba? egy áramzabáló nehéz zörgő izé lesz belőle, pedig az ITX-et pont nem erre találták ki. ki lenne a célközönség?"
SSD mellett bőven elég az 5400rpm-es HDD és mivel nem azon van a rendszer, nem kell mindnek 24/7 sem mennie, az energiagazdálkodásnál beállíthatod hány perc üresjárat után kapcsoljon le.Mint arra korábban utaltam is, a lényeg a kvázi kompromisszum mentesség. Ha akarod csúcs közeli vas HC Gaminghez RAID-be kötött SSD-kel (SLI/crossfire az nincs), vagy ha akarod HTPC/NAS számos 3.5"-es háttértárral (nem mellesleg VGA nélkül 9db 3.5"-es HDD-t is bele lehetne gyömöszölni, a PCI-E foglalatba fél magas RAID kártyát rakva. Persze ehhez már nyilván nem árt oldalt 2-4db 80mm-es ventit elhelyezni.). A bővítés lehetősége adott.
Tehát hogy ki lenne a 'célközönség'?
Nem is tudom, mondjuk akinek fétise a kis méretű konfig. Melyik topicban is nyüzsög az ilyen?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
.mf
veterán
Úgy tűnik félreérted, bár igaz elég pongyolán írtam le.
Amire gondoltam, az táp és alaplap valamint videókártya szempontjából olyan, mint a normál ATX/mATX torony elrendezés, csak lefektetve: SFX táp (élére állítva, így 125mm magasság), mellette lap (táp kifúvás és alaplap hátoldal egy oldalon, egy sík), rajta riser nélkül, normál helyzetű VGA (ami asszem alaplap távtartókkal együtt is még épp befér 125mm magasságba). Az ODD-HDD elrendezésnél jön ATX-hez képest a variálás, ugyanis ezek
A.) alaplap síkjával párhuzamosan, de felfelé (ha VGA K-Ny, akkor HDD É-D), egymás fölött 3 db HDD, és felettük az ODD. Így a doboz mélysége lap 170 + elválasztás 10 + HDD-k 110 + elválasztás 10 + venti 25mm = 325, külsőre kb 330-335.
B.) alaplap síkjára merőlegesen, élére állítva, de továbbra is É-D irányban; a venti viszont most előttük van, É-i oldalukon, a táp teteje felőli oldalfalon. Így a mélység lap 175 + HDD-k X×30mm, 5-nél a szélessége közel ugyanakkora, mint A, viszont a magassága a felettük lévő ODD miatt kicsivel magasabb.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
user137
őstag
ezzel az anyaghasználattal egyetértek. az SG05 24 pénzbe kerül, ebből 10k körülinek beszámítom a tápot, oszt csók. egy ~tizesért meg lehet igénytelen egy picit, ha jó kialakítású belül (ugye fogdosod sokat, hm? ).
ha végre elmegyek a computermode-ba egy 9V-os toldóért, akkor az első venti 1000rpm-jét leveszem olyan ~700-ra, onnantól tényleg full kussban lesz, mert a big shuriken meg 650rpm-en "forog", hely meg lenne benne még dögivel a grafkártya miatt. de a legjobb megoldás majd az LC12 lesz, remélem, az még szép is. :-)
nekem előtte 2x shuttle XPC-m is volt, mind a kettő full 1mm alu, öröm volt beköltözni, belakni, nem nyikogott, minden illesztett dolog mm-re passzolt, de megmondva az őszintét ( ) drága volt mind a kettő, mint a turistakolbász, és a kikapcsológombon kívül nem érintkeztem velük egyáltalán. Nézni meg fekete az is. az Antec nagyon jó, én a picit néztem (300-65), de ahhoz kevés a táp, ez a nagy meg túl drága egyelőre.
nu, majd képeket várunk, h mi lesz :-)
-
user137
őstag
a kérdés a másik topiklakótól is áll: meg is fogod építeni? szeretettel várjuk (én még egy PÜ-t is küldök emellé).
viszont, amit szem előtt kell tartani:
* 120-as venti alatt nincs normális légmozgás zaj nélkül. ha ilyen lapos házat csinálsz, akarva akaratlanul be fogják a userek lakni mindenféle lapos (kis magasságú) helyre, ahol könnyen megfulladhat egy erősebb konfig friss levegő nélkül, főleg, ha mondjuk alulról akarsz egy VGA-t táplálni 1cm-es talpakon állva (mínusz porszűrő). Azért egy "kompromisszummentes" Corei7+egy 300W-os videókályhának kell a tüdő rendesen.* a másik issue, h jelenleg a zotac lap nem kapható itthon, se az ECS mini-itxe, se az inteles lap, amellett, h kurvadrágák (a lap 35k, egy hűtő 10k, riser 5k = 50k és még el se kezdtünk építkezni :-)).
* akinek kicsi kell, annak vagy szép kell, h legyen (és csendes), vagy q sok hely kell neki, és berakja a sufniba a LAN switch mellé. Előző usereknek kell egy slim ODD és notebook vinyóból építkeznek úgyis, mert hatodannyit fogyaszt (!), negyedannyi hangja sincs és negyed helyen elfér. Utóbbi userek megvesznek 5k-ért egy házat meg 20k-ért egy D510MO alaplapot és kivágják hálózatra a vinyókat a pincébe.
Mindazonáltal: ha van fizikai megvalósíthatósága a dolognak, beszéljünk, mert szűk a piac, hátha tudok segíteni. :-)
-
toldy
őstag
Mostmár idahaza is lehet venni PC Q08 házikót, kicsit alacsonyabb árra számítottam, kb.25e tippeltem.
Az élet nem habostorta.
-
HookR
addikt
Valahol a kettő között félúton. S nem azért, mert nem szeretnék már végre egyet építeni magamnak, csak más dolog a tömeggyártás, és egészen más valamit korlátozott (megmunkálási) lehetőségekre kényszerülve elkészíteni. Utóbbi esetben nincs mód pl. különböző prés- és, spéci lemezhajlító szerszámok kigazdálkodására. Márpedig pont a megmunkálás teszi ki a bekerülési összeg nagyobbik hányadát és azon lehet a legtöbbet spórolni. Ezért a költségeket kordában tartani leginkább úgy lehet, ha a megmunkálási igény már eleve a tervből fakadóan eleve minimális, s még emellett is, amit lehet maga csinál az ember.
Pl. a Codegen MX-31 kevesebb, mint 10e HUF-os árával esély sincs versenyezni. Szimplán az alapanyag és a felületkezelés kerülne annyiba, s akkor még csak porszórásról van szó, nem is a minőségibb benyomást keltő eloxálásról.Eléggé összetett probléma, s az alkatrészek méret- és orientációfüggősége szerinti összelegózása csak egy - noha nem kevésbé fontos - lépés a sok közül.
-
HookR
addikt
Értem.
.
"...rajta riser nélkül, normál helyzetű VGA (ami asszem alaplap távtartókkal együtt is még épp befér 125mm magasságba)."
125-126 mm körül van, ezt nem tudom pontosan, de az biztos, hogy kis ráhagyás nélkül érhetik kellemetlen meglepetések az embert. Minimum 130 mm-t hagynék neki, és még az is lehet kevés, ha a VGA-n a tápcsatlakozó felfelé néz, nem pedig hátra.
Alaplapi távtartóból is van 8 és 10 mm-es is, ami nem csak a bővítőkártyák magasságigényét befolyásolja, de azt is, hogy a hátlapjuk alja hova lukad ki. Normál esetben ugye az alaplapi tálcában kialakított résbe türemkednek be, ám jelen esetben annak szerepét az alsó burkolati lemez látná el. Vagyis mind a bővítőkártyák hátlapjának alja, mind a távtartók menetes vége kikandikálna a burkolati lemezen. Persze, amíg ez marad a ház alja, addig még nem jelent komoly esztétikai problémát.
.
"A.) alaplap síkjával párhuzamosan, de felfelé (ha VGA K-Ny, akkor HDD É-D), egymás fölött 3 db HDD, és felettük az ODD."
Ugye, 120 mm elegendő egymás fölött 4db 3.5"-es HDD-nek, illetve a slim ODD és a 2.5"-es SSD is elfér 15-15 mm magasságban, ergo 3db 3.5"-es HDD-n kívül nem csak 1db slim ODD, de 2db 2.5"-es SSD is helyet kaphat egymás mellett. 125 mm-ben meg pláne.
Amúgy, ha van ODD, akkor ebben az elrendezésbe máris nem tudsz 120 mm-es ventit rakni, csak 80-ast. Ilyen szempontból szerencsésebb a B.) variáció, ahol a venti oldalt kap helyet, s ott is a HDD-k csatlakozói a VGA felé kell nézzenek, hogy ne zavarják a légáramlást.Tehát:
A.) esetben 335 x 270 x 135 mm 12.21 liter. A szellőztetett HDD hangsúlyos érv. Persze halkan azért megemlíteném, hogy a térfogat-növekedés mellett ugrott a mini-DTX, az ATX táp, és a 330 mm-es VGA.
B.) esetben a 310 x 270 x 135 mm 11.3 litere már jobban hangzik, pláne a fentebb említett 120 mm-es venti miatt. Azonban így nem tudsz legalább 2db 2.5"-es SSD-t rakni 1db 3.5"-es HDD helyére, hisz nem maradt elég hely a kábelezésnek.Inkább a kettő ötvözésére szavazok, nevezetesen, hogy a HDD-k az alaplap síkjával párhuzamosak maradnak, de É-D irányban, a venti pedig oldalt, a HDD-k elejénél. Ez ötvözi az A.) és B.) verziók előnyeit, a hátrányok nélkül.
-
HookR
addikt
válasz user137 #2429 üzenetére
Igen, az érveiddel egyetértek.
.
"* akinek kicsi kell, annak vagy szép kell, h legyen (és csendes), vagy q sok hely kell neki, és berakja a sufniba a LAN switch mellé. Előző usereknek kell egy slim ODD és notebook vinyóból építkeznek úgyis, mert hatodannyit fogyaszt (!), negyedannyi hangja sincs és negyed helyen elfér."
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy szvsz. az átlag mini-ITX felhasználó igényeit - akinek kis gépre van szüksége - 1db slim ODD, 2db 2.5"-es és 1db 3.5"-es, illetve 1db dupla slotos VGA férőhely tökéletesen kielégíti. Azaz, egy darab HDD-től kezdve a Raidbe kötött SSD + HDD kombóig bezárólag szépen lefedi azt a spektrumot, amire racionálisan gondolkodva szükség lehet. (Esetleg még szempont lehet, hogy H55-ös lapokra is lehessen Big Shuriken féle szélesebb hűtőket applikálni -> A VGA-t, még ha állítva is van, riser card segítségével az alaplap mellé helyezni)Hamarosan fel is vázolom, hogy erre milyen variációt tartanék optimálisnak/helytakarékosnak.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
urak, gagyimérővel kimértem ma a zotacot.
a konfig:
SG05 80+ táppal, Core-i5-650 3.2Ghz, 1x2GB RAM, OCZ Vertex Turbo SSD (USB webcam, egér, bill), GPU a prociba integrált, minden alapon.idle: 35-40W
full load 4 magon prime95-tel: 84-88W
Starcraft2 gameplay: 70Wnem szar mindenesetre még befigyel egy picoPSU, simán még 5-6W-ot fognak esni ezek az értékek....
-
Iginotus
addikt
Zotac G41ITX-A-E
775 ös ddr 2 es lapra viszont csak ezt találtam, aminek van pci-x es csaitja, van esetleg más fajta is?Plug and Pray... :)
-
toldy
őstag
válasz Iginotus #2438 üzenetére
Amik most eszembe jutnak.
Intel 775:
Zotac G41
Zotac G43
Zotac G45
Zotac 9300 seria
ECS nek is van ilyen lap
Intel lapok ( de nics pce 16x)Intel 1156:
Zotac H55-ITX
ECS H55 itx
Gigabyte H55N-USB3
DFI MI P55-T36AMD:
Zotac 8200 és 6100
J&W Minix 780g és 785
Sapphire IPC-AM3785GEz mind asztali procis itx lap van ami ddr2 van ddr3 és van ddr2-notebook.
Azt nem néztem hogy milyen PCI-e sín van rajta.[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Iginotus
addikt
Köszi végig is néztem:
A Zotac G45 DDR3-as
A G43 még jo lehet.
A 9300 seria túl drága meg nem is kell az extra vga, úgy is külső lesz benne.
Az intellel igen az a baj hogy nincs pcex.
Az ECS nek nincs 775 ben mini itx lapja.A 1156 osokat már fentebb megnéztem.
Az amd-s Zotacon meg nincs pcix
A minix sajna notis ddr ramos
A sapphire lapja ddr3 as sajna.Úgy látom marad a Zotac, de akkor már érdemesebb az 1156 osra gyúrni.
-
toldy
őstag
válasz Iginotus #2441 üzenetére
Az ECS-nek van itx lapja, olvass vissza. Nemrégében hito rendelt is párat ebay-ről. valahol 1600-1650. hsz környékén van róla szó. Egyébként itt a lejárt hirdetés.
Egyébként nekem a dfi lapja a kedvencem de sanszos hogy csupán új 9300 itx-t veszek mert platformváltás sajna nem fog beleférni.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
user137
őstag
válasz Iginotus #2441 üzenetére
mindenképp érdemes megválni a core2-es konfigoktól. minimális ráfordítással cserélhetsz procit és ramot, a vége meg egy jobb, erősebb architektúra, ami kb fele annyit fogyaszt => kb 1 év alatt visszajön a váltás ára 24/7-ben.
egyetlen hibája, h a mini-itx lapokat nem lehet itthon kapni szinte egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
válasz user137 #2444 üzenetére
Én is gondolkodom a cserén csak kicsit sok lenne. ha nem cserélik a lapot akkor új lap+proci+ram ami 45+40+25e tudnám megoldani (110 ideális esetben 100) ebből levonom a proci+ram duót ami ér 40-t még mindig rá kell fordítani 60-70ezret. Amíg ha csak új lapot veszek kb 36-38e.
Mielött megkérdeznétek DFI MI P55-T36 + Intel i5-750 + 2x2gb ddr3 ram.
Az élet nem habostorta.
-
user137
őstag
jah hát akinek mindenből a jobb kell....
nekem szumma 70k-ért elment a shuttle XPC Core2Duoval, és 100k volt az új gép (110k DVDíróval), ennek a 40ezernek a negyedét megspórolom áramon évente igaz a specifikáció nem lett szignifikánsan erősebb, csak újabb. Azt a 40k-t nekem 2-3 évente megéri (nézz csak hito-ra ), h mindig uptodate maradjon a konfig, különben az elévült HW fillérekért megy el csak később.
szerk: ez a DFI lap elég nyami, de hát ilyen áron....
[ Szerkesztve ]
-
vitar100
tag
Jöv 7en itt a Zotac H55!!!
(persze csak türelem...még 1-2 hónap mire kész a kisgép)
(Tervben: Corei5 750, 4Gb DDR3-1333, CoolerMaster SilentPro modular, Lian Li V350b)
Tudom, nagy lesz a ház, de így könnyebb lesz vízhűteni a procit. -
Tim82
félisten
válasz vitar100 #2447 üzenetére
Tudom, nagy lesz a ház, de így könnyebb lesz vízhűteni a procit.
Nem olyan nagy az a ház, nem sokkal nagyobb két egymás mellé rakott Genius hangfalnál...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest