-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz user137 #2239 üzenetére
Hmm...
engem inkább a PicoPSU-120-WI-25 érdekelne, ugyanis az nem 12V-os tápot kér, amit nehéz beszerezni, hanem 12-25V között bármilyen AC-DC táppal megy, ami azért jó, mert használt vagy akár új notitápokat sokkal könnyebben és olcsóbban kapni (ph aprón tényleg párezerért), mint megfelelő 12V-os tápot. A -WI-ból is találni elég olcsót ($39.99 OBO).Hito konfigja (i5 650, ECS H55, 2×1GB RAM, 2 HDD, ODD) sztem 100, de max 110W. Pl. Guru3d teszt -- 660 terhelve 91W konnektornál. A Ph-tesztben is megáll 118W konnektornál mért (85% hatásfokkal számolva 100.3W valós) fogyasztásnál a magasabb, 87W TDP-s 661, pedig ott még egy 4850-es is volt mellette.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Geree
senior tag
válasz user137 #2232 üzenetére
miért nem tudtak egy LP slotot benyomni ebbe a házba hátra? tökéletes lenne...
épp az inwin bm648 helyett nézegetek valami jobban szellőző házat... az antec isk 310-150 tetszene is, csak egyből menne kukába (eladni) a tápja amit meg nem tudom ki venne meg merg elég elb**ott flex atx formája van
valaki nem tud mostanában LC12-höz hasonló méretekkel megáldott házat low profile slottal?
a friend in need is a friend indeed
-
-
Osibaa
senior tag
-
Geree
senior tag
-
.mf
veterán
Akkor miért nem az ISK-310-65-öt nézed, olcsóbb, és a 75W-os paneltápját is valószínűleg könnyebben eladod.
Szerk: jé, amíg nem figyeltem, közben jöttek kérdések-válaszok...
310-esből nincs 65W-os verzió?Nagyobb teljesítményű noti/AC-CD tégla-tápokban elő szoktak fordulni ventik, nálam is van egy ilyen, amúgy nem pörögne magas fordulatszámon, de sajnos kerreg...
[ Szerkesztve ]
-
Geree
senior tag
ilyen létezik?
vagy én keresem rossz helyen?szerk: igen, csak 150-es van 310-esből
[ Szerkesztve ]
a friend in need is a friend indeed
-
Zefír
őstag
Nekem nemis lennének jók ezek a tápok, egy 4670 load 200w-t eszik, szóval egy 200w-os is megbuggyanna alatta:S
-
toldy
őstag
Mi? A 4670 max 60w körül van a fogyasztása. Sőt korábban elszámoltam mert a 4770-sem eszik 80wnál többet így 180w körül lehet a max és ez a PEAK , vagyis a load olyan 140-160w lehet. Íme.
Rómeó: az úgy kellemetlen.ebből lehet barkács lesz?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
ecx
tag
Sziasztok! Szeretnék egy asztali ITX-es konfigot összeállítani. A cél: dupla magos CPU, internet, skype (video hívás is!), HD video nézés, költséghatékonyság.
Jó lenne DDR2-es memóriát használó alaplap, mert abból maradt nekem 2*1GB.Alaplap:
A nem ion-os alaplapok közül (amik azért támogatják valamennyire a 720/1080 video lejátszást), melyiket ajánlanátok? Dupla magos Atom, vagy még jobb lenne, ha "normális" asztali proci (Intel v. AMD) férne bele... Ezek közül melyiket ajánlanátok? Illetve ezen kívül?
[Asrock A330GC, Intel 945]
Intel D510, NM10
Asrock 330ionHáz:
JCP Mi101 250W
Codegen MX31 400WOlyan házat szeretnék, amibe 3.5" vinyó fér (ez olcsóbb és gyorsabb), ha még beleférne mégegy 3.5" DVD író, az jó lenne, de ha nem, marad a 2.5"
Előre is köszi a válaszokat és a segítségeteket!
(Ja, még annyit, hogy lehetőleg kerülném a gyárilag összerakott ITX-es cuccokat, mert ezek számításaim szerint drágábbak (Acer Revo))[ Szerkesztve ]
A legjobbakat!
-
Stirbi
addikt
egy teljes gép fogyasztás lesz max(full load) kb 185W egy hd4670-el mint nálam!
[ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Azok közül, amire szeretnéd használni, az 1080p-s video lejátszás a legizmosabb, ha ennek megfelel a gép, akkor a többi is menni fog. Ezt a feladatot javarészt az (arra alkalmas) chipset végzi és a CPU erő annyira nem fontos, szerintem ezekhez fölösleges asztali procit venni.
Ilyen felállásban egy ION-os gép elegendő: példa
Ha mégis asztali procit akarsz használni, akkor:
- nagyobb ITX ház (kell a hely a hűtésnek)
- alaplap Intel procihoz: S775 LGA1156
- alaplap AMD procihoz: AM2+ AM3
- minél kevesebb prociAmit még érdemes megfontolni asztali procinál, hogy nem próbálod begyömöszölni mini-ITX házba, hanem egy barebone-t, vagy mATX-et választasz: példa
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
.mf
veterán
Atom ION nélkül kevés 1080p-hez, de még néhány durvább, magas bitrátájú 720p-hez is kevés önmagában. Tehát A330GC, Intel D510 kiesik, csak az ionos A330ION marad, viszont az DDR3-as. Esetleg még az Asusnak van egy DDR2-es Ionos lapja, csak az drágább.
Asztali proci + fullHD csak jóval drágábban van, lap ~27-30k minimum, + proci + hűtő.
Ház: a JCP-nek nem-szabvány tápja van. Codegen tápja egyből cserés.
Nekem Point of View Tokyo van, 11.2k-ért vettem, 180W SFX-szabvány táp, 1db normál 5.25" ODD, 2db 3.5" HDD hely. A tápnak sajnos van valamennyi hangja, bár szerintem nem rosszabb, sőt, talán jobb, mint a hasonló kategóriás ház+tápok. Elég masszív a ház, jól szerelhető, élei eldolgozottak, de sajnos hajlamos berezonálni.
-
.mf
veterán
hajjaj... nézd meg ezt a tesztet, bár ebben egy "250W-os" táp van, de szerintem ugyanilyen van ezekben is; idézek:
"One look at its photo is enough to get rid of any illusions, though. This power supply is kind of a dummy or demo sample rather than a power source for a gaming PC with a fast graphics card and CPU. Its design is extremely simplified to cut the manufacturing cost. The capacitors have low ratings and the transformers’ cores are as small as possible. There is no output noise filter and no power factor correction. The +3.3V regulator is based on a cheap and low-efficiency linear circuit instead of a magnetic amplifier.
[...] a power supply of an extremely simplified design akin to no-name products from mainland China. You should not risk using it unless you don’t care a bit about your PC components.
"Az a külső tápos megoldás kevésbé hangos, kevésbé melegszik, jobb hatásfokú, kisebb helyigényű, s ennél csak jobb lehet.
-
Osibaa
senior tag
-
.mf
veterán
válasz user137 #2275 üzenetére
Úgy emlékeztem, de most nem találom azt a cikket; sőt, megnéztem 5-6 tesztet, de egyikben sem írnak pontos méretet. Jobban megnézve tényleg kisebb, a hátsó nagy valószínűséggel 45mm-es (a 70mm magasság kb kétharmada), az első pedig 25-30mm-es lehet szemmértékre. Brr.. bele se akarok gondolni, milyen hangja lehetett. A lapom még el se indítottam, egyből úgy kezdtem, hogy 40mm-es venti le, és 80-as fölészerkeszt
-
Osibaa
senior tag
My ASRock ION 330 contains two fans:
CPU: 30x30x10mm 12V YS-Tech fan FD123010LS 0.07A brushless fan. (some have reported a Power Logic PLA03010S12M 24dbA)
Case: 50x50x20mm 12V YS-Tech case fan FD125020ML 0.10A brushless fan."40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
adorjant
őstag
itxesek álma: [link]
-
retek75
csendes tag
Érdekelne valakit egy ilyen táp?
[link][ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
válasz retek75 #2291 üzenetére
Én ezt nem értem. Hogy van az, hogy ezek a cuccok kitolnak magukból 200W-ot, elférnek a tenyeremben és nem igényelnek hűtést. Ha "itt tart a tudomány", akkor miért nem ilyen az összes táp?
btw árulnak ott 200W-os téglát is?
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Zefír
őstag
Na srácok, nem tudom hogy mikor lesz meg az alaplap. Most akitől venném, beszámítja a mostani lapomat, de egyszerűen nem tudok vele egyeztetni,
Nincsen csepeli ember a topikban? -
Zefír
őstag
Köszönöm uraim!
Mától hivatalos tagja vagyoka topiknak
Zotac 9300 wifi
30k-ból kijöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen monitort vegyek?
- Analóg fényképezés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- ASRock h510 pro btc+
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest