Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
válasz Mr.Csizmás #30351 üzenetére
De nem kell üveglap. Folytonos kencefice és társai. PLA oké tapad de mindenhol azt olvasom PETG vagy úgy tapad hogy mire leszeded az üveg is jön vele, vagy semennyire...
Ez baromira nem a felület baja hogy valahol köpködi a filamentet.
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
válasz laskr99 #30352 üzenetére
Egy dologra azért figyelj, hogy véletlenül se próbáld ki. továbbá ignoráld azokat akik évek óta nyomtatnak és mondták nem egyszer hogy nem kell semmi anyag az üveglapra. A petg ha TELJESEN kihűl az üveglap lepattan róla ,kivéve valami gagyi ablaküvegröl.De gondolom ezt is figyelmen kivül hagyod
-
laskr99
addikt
válasz Scallion #30353 üzenetére
De mint mondtam nekem még 100% tökéletes a gyári. Az üveglap tudtommal nem a kérdésemre volt válasz, nekem a folyós, taknyolós valamivel van bajom, ez is akkor fordul elő kb ha sok az irányváltás. Mikor a level teszt kockákat nyomtattam 1 kis kivétel volt azon kívül tökéletes.
-
Reggie0
félisten
válasz laskr99 #30357 üzenetére
A menetekbol/illesztesekbol nem folyik anyag? Ha tul gyorsan szeretnel nyomtatni, akkor meg tud noni annyira a nyomas, hogy preseli ki magabol mashol is. Vagy ha nincsen jol meghuzva a nozzle vagy a heatbreak.
A kepen lathato anyag PETG vagy PLA?
Az extra trunymos anyag a fentieken kivul meg par okbol gyulhet ossze:
- megserult a nozzle, ezert van egy oldaliranyu anyagkiaramlas is, ami miatt szalaz es ez gyulik ossze
- petg szalaz eleve, aztan ahogy mozog a fej osszegyujti ezeket a szalakat es ha nagyobb mennyisegu osszegyult azt mar lehuzza a gravitacio es odatapad valahova
- tulextrudalsz es emiatt felkotorja az extra anyagot a nozzle, majd ez csomosodik es valahova egyszer lecseppen/kiul[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Scallion #30358 üzenetére
Nekem creality ultrabase van. Azt nem kell kenegetni semmivel, PETG-hez se, siman felvalik. Sot, ha olyan a targy formaja akar 100 fokig is fel kell huzni a homersekletet, hogy rendesen megtapadjon.
Amikor sima ablakuveget/tukrot hasznaltam, arra kellett a kence a PETG ala, de neha meg a PLA is feltepte.
-
laskr99
addikt
válasz Reggie0 #30359 üzenetére
PETG az anyag, és nem folyik máshonnan, a gumi gyűrű alatt tiszta, nozzle meghúzva rendesen. Olyan mintha x alkalommal túlnyomná vagy passz. Nem nyomtatok gyorsan, 45mm/s, első réteg 15. De így is.
Amúgy itt is, bárhol olvasva a creality üvegre is mondják meg kb minden üvegre hogy nem petg kompatibilis.
Meg Sacco is írta a PETG nem üveg kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz laskr99 #30361 üzenetére
Nekem is gyujti igy neha a szalazas es a retract miatt. Viszont szerintem nalad tulextrudal is.
Probalj meg 20-al nyomtatni, elso reteg pedig 8. Lehet csuszik is neked a szal az extruderben - ami sebessegfuggo dolog - , igy ha 45-re bekalibraltad, akkor kisebb sebessegnel tul fog extrudalni.Ultrabase az uvegkompatibilis. Racsocsan festett es melyedesek vannak rajta, nem ragad ugy bele, mint a sik uvegre.
A flow-ot(extrusion multiplier) allitani kell a PLA-hoz kepest.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nalam igy nez ki egy targy, ha sok retract van:
Most is eppen megy egy nyomtatas, mint latod trutymak nelkul kozvetlen az ultrabase-re. Bal oldalt latszik, hogy a kezdesnel asztal szelere lerakott csik nem tapad le tokeletesen meg igysem(100 fokos asztal), ebbol lesz a trutymak egy resze. Masfelol pedig a szalakat szokta osszegyujteni a fej es ha mar nagy a csomo az lefolyik a targyra, ebbol lesz a masik adag csomo.
A szalazas csokkentesehez a travel speedet kell novleni, extruder homersekletet csokkenteni es a retract sebesseget es hoszt behangolni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz laskr99 #30350 üzenetére
lehet kisebb hőfok kell ehhez
Kicsit lehet, hogy túl közel az asztal, legalábbis a brim nem egyenletes.
A tárgy magassaága amúgy stimmel? Egy kinyomtatott tesztkocka például vagy az amit nyomtattál, nem lett lényegesen alacsonyabb, mint amilyennek lennie kellett?
Ha rossz a magasság, akkor lehet, hogy a z tengely forgási sembeségével kapcsolatban van valami elrontva a konfigban.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz azbest #30364 üzenetére
Passz, egyenletesnek egyenletes, ott egy kicsit anno megtéptem az asztalt és talán feljebb van de nem vészes, eddig nem okozott bajt.
Ezt a feketét a 1.1.4 creality lappal szépen tudtam nyomtatni 225-ön, most is azon van egy SKR mini E3 V2 lappal.
A másik 2 filament detto ezt csinálja, de az még a creality lappal is ilyen gány volt.
Kockát 1x nyomtattam, úgy cuccom nincs max vonalzó amivel le tudom mérni.
Ez a fekete EKO MB fajta szénfekete PETG.
De lehet megpróbálok compile-t nyomni egy friss marlinnal.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz laskr99 #30361 üzenetére
A PETG imádja az üveget, de annyira tapad rá, hogy ki is tépi azt.
Az Ultrabase egyébként kiváló cucc. Valamilyen speciális anyag üvegen.
A másik ami nagy kedvencem a porfestett fekete PEI.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
laskr99
addikt
válasz Saccco #30366 üzenetére
PEI-t kérdeztem itt, azt mondtátok felesleges PLA/PETG kombóra.
Most a nyomtatón frissített BTT fw van, elvileg LA alapból engedélyezve, teszt alapján baromira nem működik Lassún vastag, gyorsabbnál vékony majd megint vastag
Írok rá valamit, minden le van szedve, van redditen valami guide minden paraméterrel.
-
Saccco
nagyúr
válasz laskr99 #30367 üzenetére
Igen a sima PEI* szerintem macera, de a porfestett más kategória.
*A rücskös megint más dolog.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rednifegnar
senior tag
van egy minimalis meretbeli elteresem a nyomat es a terv kozott. mivel szokas/erdemes ezt kompenzalni? legjobb lenne ha valahogy ez automatan tortenne miutan belottem a difit. igazabol olvastam hogy a tervebn, de van ki szerint a szeleteloben, vagy az stl modell atmeretezesevel (cura-t hasznalok).
(ja, neztem a gepben is de ott nem latok korrekciot)[ Szerkesztve ]
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Saccco
nagyúr
válasz rednifegnar #30369 üzenetére
Beállítod a nyomtatót. A tűrést a modellben definiálod.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
blountex
senior tag
Ender 7 - Core XY
Kinek, hogy tetszik?
Filament runout és a power resume funkciót hiányolom, ez mára egy alap funkció kéne, hogy legyen minden nyomtatónál.
Valamint kár hogy bowdenes és nem direct driveosVajon milyen nyomtató jöhet még idén a Crealitytől?
Anycubic mintha egy ideje abbahagyta volna a gyártást, nem jött ki tőlük nagyon semmi FDM terén.[ Szerkesztve ]
-
kovcsrob
tag
Lehet gyorsan feladtam a keresést. (ha így van elnézést)
Van egy épített coreXY-om. Egy biqu skr 1.3 vezérli. A legfrissebb marlin van rajta.
Eredetileg egy induktív Z stop volt rajta, amit egy épített optocsatoló-sra cseréltem. (a tapintótüskét egy szervó emeli ki.)
Ha KB 3-4cm nél többet kell a Z tengelynek mozogni felfelé a szintezéskor, akkor "homing failed"
Ha a tapintótüskéhez közel van a tálca, akkor a szintezés jól működik. (akárhányszor próbálja újra)
A fixen felszerelt induktívval ilyen gondom nem volt, akkor akármennyit mozoghatott a tálca a szintezés közben.
Valamit elfelejtek?[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
-
kovcsrob
tag
válasz Saccco #30381 üzenetére
A maximum mozgás idő vagy távolságot nem találom
Viszont (keresgélés közben) találtam egy ilyet:
https://marlinfw.org/docs/hardware/endstops.html
Simán lehet EMI mert végülis métereken keresztül megy mellette egy csomó PWM. (meló után ki is próbálom) -
tothferenc
senior tag
Sracok, bekotottem az i3 Mega S-embe egy oled kijelzot, hogy ne tableten/telon/pc-n kelljen neznem, a klipper hol tart a nyomtatasnal. Minden franko, de a progress bar nem mozdul 0 %-rol. Erre tud valaki valami okossagot? Illetve konfigolhato valahogy a 1306-os kijelzo, hogy pl a hatralevo idot mutassa, ne az eltelt nyomtatasi idot?
i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
senior tag
válasz tothferenc #30383 üzenetére
https://www.klipper3d.org/G-Codes.html#g-code-display-commands
Lényegében amikor a G-Code generálodik a szeletelőnek bele kell illesztenie ezeket.
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
Mr.Csizmás
titán
TRONXY XY-3 PRO 3D Nyomtató 127k (kb. nettó ali/bg ár)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
gyendre
újonc
Eddig 3 tekercs filamentet vettem: Fritz petg,Philament.eu pla,E-SUN Nylon GF, végül 3dee PLA HT.Ezek közül egyedül a Fritz tekercse nem akadt meg egyszer sem.
Úgy látom rengeteg a hibásan tekercselt filament.
Most olvasom, hogy a gyári üveglapra talán nem kéne bevonat.
A nylon gf pl nebulora tapad,a hajlakra nem. A pla fordítva. -
imibogyo
veterán
válasz blountex #30389 üzenetére
Én még nem láttam "gyári" nyomtatót ilyen "olcsóbb", "kit-es" kategóriában, ami tudta volna a 250 mm/s sebességet úgy, hogy közben értékelhető legyen a végeredmény. Elég komoly épített gép, vagy komoly árú "gyári" gép kell ehhez a sebességhez. A még gyorsabbhoz, pedig még jobb...
#30391 Mr.Csizmás: ennyi pénzért, akkor már inkább Sidewinder X1, vagy más hasonló gép DD-vel és/vagy kockavázzal, nem?
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Mr.Csizmás #30394 üzenetére
Persze, azt értettem, csak nekem tudod van egy DD becsípődésem...
ssgk: ez egyike a "ki tud gyorsabban nyomtatni Benchy-t" netes kihívásnak, inkább csak poénból dobtam be a sebesség miatt... De az tény, hogy ha valaki bőven 100+-os sebességgel akar nyomtatni és ilyen témában keresgél, akkor az előbb utóbb szembetalálkozik a Voronnal a Hevort és társai mellett...
-
Saccco
nagyúr
Ezt Annex-ék kezdték. Egyébként vannak sokan, akik 1,5 óra alatt tudnak olyan benchy-t nyomtatni.
Ehhez a tempóhoz a dupla 5015 is kevés hűtésnek.
Az extruder amúgy egy Sherpa mini.Érdemes elolvasni a szöveget:
"420mm/s 145k accel, 70k decel, 125 square corner velocity, 335C eSun ABS plus on a Voron Design V2.4 with some weight mods and 48v stepper drive. #speedboatrace"[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Sokat nézelődök a 3D nyomtató témában, de Prusa I3 mk3s már nem kell.
Egyrészt régi, másrészt kicsi az asztala. Annak idején kellett volna beruházni rá amikor megjelent....
Igazán kiadhatnának egy XL verziót, touchscreennel, wifi-vel, és még pár újdonsággal....Alapvetően Direct Drive-os nyomtatót keresek, mert többféle anyaggal lehet dolgozni mint a bowdenessel.
CR-10 Smart
Ebben a nyomtatóba jó dolgokat tettek, egyedül ami negatív, hogy bowdenes, de Bondtech-re cserélhető.Sermoon D1:
Ez alapvetően szimpatikus, jókat hallani róla, de a 250 fokos hőmérséklet egy gyér megoldás, és még nincs hozzá custom firmware....Sidewinder X1 V4
Elég puritán hűtésnek tűnik, nincs BlTouch, és lenne mit fejleszteni rajta.Qidi Tech X-Max
Ez már nagyságrendekkel nagyobb árkategória, ez is tetszik, de fogalmam sincs mennyire jó márka.Craftbot pedig már kilőve, rég félmilliós árak felett mozognak.
Még 1-1 használtat kilehet fogni, de úgy érzem egy kicsit már elavult. Anno 2-4 éve kiváló választás volt.IDEX nyomtatók:
Jadelabo J1
Ma akadtam rá erre az ismeretlen márkára, pár hónapja indult a kickstarteren.
Nagyon tetszik, egyedül az asztala lehetett volna picit nagyobb.Ratrig:
Sacco írta nekem, igazából nem ismerem a márkát, de szimpatikus, mert linear rail, Bondtech extruder, Bltouch, drága alaplap -> Duet 2 Wifi TMC2660-al és rengeteg extrával stb.
Aztán hogy maga a nyomtató milyen slicerrel megy jó kérdés. Írtam a gyártónak több mindennel kapcsolatban, cseszett válaszolni.Másik értékelhető nyomtató, ami igen közel áll hozzám:
Sovol SV04
Ebben mindenféle jóság megtalálható, kezdve a levehető flexibilis asztallap, a BlTouch (ez ritka idexnél), 32 bites board, touch screen kijelző, hatalmas nyomtató tér, már csak be kell dobozolni valami hasonló módon:[ Szerkesztve ]
-
ssgk
aktív tag
válasz imibogyo #30396 üzenetére
Persze, tisztába vagyok vele. Én is követem többjüket. Csak az előtte levő komment (30393) kontextusába volt úgy érthető, hogy "milyen gép kell gyors JÓ printhez" Arra írtam, hogy én nem tartom az eredményt szépnek/értékelhetőnek --> Nem látom értelmét OLYAN felvágásnak sebesség terén, ahol a végeredmény alakra kb hasonlít a céltárgyhoz. Erről pl. az jut eszembe mikor az egyik videóba, hogy átlépje az addigi csúcs (nem tudom global vagy egyéni) 1000mm es küszöböt" nyomtatott egy nagyon nagy kerekített sarkú négyzetet, 4-5 réteg vastagon. Most ennyi erővel lehetne valami sínt építeni amin körbe körbe menne a fej és egy 10m sugarú kört lehetne nyomtatni xm/s al ipari ventikkel meg ugye valami kegyetlen custom hotendel.
Saccco: Egyébként vannak sokan, akik 1,5 óra alatt tudnak olyan benchy-t nyomtatni.
Csak mondjuk azok a videók segítség kérés miatt találhatóak meg.Ui.: Saját vélemény, amit ugye mindenki tartson meg magának kategória. : D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest