Hirdetés
- Eredetileg x86-os dizájnnak készült az NVIDIA Denver projekt
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- XPPen Artist Pro 24 (Gen 2) 4K rajztábla - nagy méret, nagy felbontás
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen hardverek bújnak meg a Télapó puttonyában?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
Nem termel az veszteséget, csak az nem publikus. USA kormányzat, ugye...
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Chiller
őstag
Be akartam tenni a CPU-s fórumba, de csak az egyéb hardverekbe engedte.
"de nagyon nehézzé teszi a processzorgyártó jövőjét, mert így semmiképpen sem tudnak megszabadulni a masszív veszteséget termelő részlegüktől"
Itt azért hozzátettem volna, hogy azért termel "veszteséget" úgymond, mert jelenleg is 4 vagy 6 gyárat épít amiknek darabja 5-10 mrd $. Gyakorlatilag annyi történik, hogy több lóvét fektetnek az építésbe, mint amennyi a nyereség (nem bevétel).
[ Szerkesztve ]
-
Valamivagyok
tag
-
yanna
addikt
Volna olyan, hogy valaki a nem kevés támogatás fejében semmilyen feltételt nem támasztana?
-
Thrawnad
senior tag
válasz Kotomicuki #5 üzenetére
A chippgyartast tőlünk el vették. A Videoton gyár nem véletlenül égett le. Azt nem fogják támogatni
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
Victorio
aktív tag
Amire gondolsz az nem a Videoton gyár volt hanem a Mikroeletronikai Vállalat leégése 1986-ban.
Annak azért kellett leégnie, mert a COCOM listát kijátszva sikerült olyan chip gyártósort összehozni amivel 2" wafferen már tudtak Intel 8088 processzort gyártani. Persze a proci se licenszelt volt, hanem reverse engineeringgel visszafejtett másolat, ami HIKI-nél követtek el.Az volt a terv, hogy a drezdai gyár mellett Budapesten is lehessen vezérlő chipet gyártani a ruszik RSZD–10 Pioneer (SS-20) IRBM rakétájához.
De az USA máshogy gondolta, a gyár és az R&D részleg meg porig égett egy hivatalosan balesetnek beállított szabotázs akció keretében. A kár milliárdos nagyságrendű volt, és ez vezetett oda, hogy azóta sincs Magyarországon jelentős félvezető gyártás.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
yanna
addikt
válasz Kotomicuki #5 üzenetére
Persze, de normális esetre gondoltam.
-
Reggie0
félisten
válasz tha_answer #11 üzenetére
Nem, az szimplan teves info
-
Reggie0
félisten
válasz tha_answer #13 üzenetére
Megis mivel? Te allitottal olyat ami nincs, neked kene igazolni az allitasod.
Az igazsagugyi szakerto szerint egy elpukkant kondenzator es a szabalytalanul tarolt aceton okozta a tuzet, nem a ventillator fujta be.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Úgy gondolom a hír leginkább abból az aspektusból érdemes tárgyalni, hogy nem is olyan rég egyesek még ódákat zengtek arról, hogy mekkora jóság az Intelnek, hogy nem kell bérgyártóknál sorban állnia a gyártókapacitásért.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Reggie0
félisten
Amugy ez igy van. Az is mekkora josag, ha sajat autod van. Kivetel amikor az valamiert nem indul be es bankodhatsz, hogy miert nem flottaztal inkabb
De elobb utobb ez azert varhato volt. A meretgazdasagossag tullepett az intelen, nem veletlen mar bergyartas beinditasan keresztul mindenfele alternativ terv is volt, mert egyszeruen egyre kevesbe volt gazdasagos csak sajat maganak gyartani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- Lenovo Thinkpad T470 / I5 7300U / 8GB Ram / 250 GB SSD / 2-3 órás akku / Világító bill. / Garancia
- MSI MPG A850G 850W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- ASUS ROG LOKI 850W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Cooler Master MWE GOLD V2 850W Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest