-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janika-1982
tag
Sziasztok szerintetek ez jó lenne fényképek+zenék+filmek+dokumentumok tárolására?
Link:
[link]Vagy ha tudtok jobbat ajánlhattok is nyugodtan!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Janika-1982 #44151 üzenetére
Biztosan jó lenne , de ha több javaslat érdekel, dobd át ide a kérdésed! Külső merevlemezekkel többet foglalkoznak abban a topicban.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
krbC
tag
Sziasztok!
Most lesz full új gépem, viszont az új HDD mellé szeretném a régit is berakni. A rendszer viszont SSD re teszem. Hogyan tudnám a régi HDD ről az adatokat rá teni az újra? vagy csak az hogy egyszerűen működjön HDD ként( ugye a régi HDD-n van egy WIN). Ilyenkor mi a teendő?Köszönöm,
Üdv.: krbC-gl hf-
-
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
Egy 500Gb-os, SATA 3-as csatolós, 3.5", 7200rpm-es HDD-t vennék az elhalálozott WD-m helyére. Fő szempontok a gyorsaság és a lehető leghosszabb garancia.
A WD5003AZEX-et néztem ki váltótípusként, ennél esetleg van jelenleg jobb alternatíva a hazai kínálatban vagy maradjon a kinézett HDD?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Eduardo89
aktív tag
válasz PR0JECTNR56 #44154 üzenetére
A lehető legjobb választás a szempontjaid szerint.
Egyébként +3ezerért már kapható az 1TB-s Black, szerintem megéri a dupla méret[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
UnSkilleD
senior tag
1 hónap alatt 1280 load/unload mennyire sok wd green-en? nem nyúltam még hozzá wdidle-lel
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Werkly
őstag
Egy régebbi Satellite 200 A 1J3 notiba milyen belső merevlemezt érdemes venni? 320 volt gyárilag de az meghalt. A BIOS Vista támogatottságú legmagasabb szinten. Hallottam olyat, hogy lehetséges, hogy 1TB HDD-t nem kezelne max. 750 GB-t mert más a két HDD "fájlrendszere vagy felépítése?) Kösz az ajánlást!
-
olivera88
veterán
Találtam egy érdekes cikket. What Hard Drive Should I Buy? Nem otthoni gépekbe való HDD ről van szó.[link] [link] Meglepődtem h a Seagate milyen gyengén teljesített. Az asztali HDD k nél is hasonló az élettartam mint ebben a tesztben?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Johnyy
tag
válasz Dtomka #44163 üzenetére
Szerintem, nem, mert a legtöbb helyen csak 1 év garanciával adják. Szerintem mivel lesz SSD -d is, jobban járnál egy nem 7200 RPM -es HDD -vel.
Western Digital 2TB SATA-III 64MB (WD20EFRX) (Red)
vagy
Seagate 2TB NAS HDD (ST2000VN000)Itt a topikban a Red többször van ajánlva. Lehet állítani a parkolást.
A Seagate -nél nem tudom, hogy van-e parkolás.
Mind a kettőt 3 év garanciával lehet megvenni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"AKkor ezek szerint a SEAGATE Barracuda 3TB ST3000DM001-t nem érdemes megvenni?"
Én 2 és 3 terás Barracuda-t is használok nagy megelégedéssel, persze kérdés, hogy milyen felhasználásra kell neked, és mennyiért kapod meg. Én most WD Red-et választottam ár-érték arány szempontjából az én felhasználási körömre. De amikor annak idején érdeklődtem, nagyon jónak tűnt, ajánlott volt, és be is vált számomra a Barracuda.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Nekem is Seagate HDD van, de sok tapasztalom még nincs vele mert még 1 hónapja sincs h megvan. Egy 2 éves kinyiffant WD Blue-t helyére jött. Tudtommal 2 év van minden Seagate re, de volt egy időszak amikor csak 1 év gari volt az árvíz miatt. Mellesleg nekem az üzletben a Seagatet ajánlották Hitachi helyett.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
andronymus
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni.
Felhasználási terület szokásos
-programok
-játék
-zene stb...Első hsz.-ből kinéztem ezt a két HDD-t:
-Seagate Barracuda 7200 1TB (ST1000DM003)
-Western Digital Caviar Blue 1TB (WD10EZEX)Kérdés van ennél jobb áron ugyan ilyen méretű vagy nagyobb és jobb vagy nincs?
15.000ft a palafon jelenleg később tervezek SSD-t mellé.Köszönöm a válaszotokat!
-
Dtomka
veterán
válasz UnSkilleD #44164 üzenetére
OKé.
(#44165) Johnyy
Már van SSD-m. É úgy tudom, 2 év gari van rá. Nézegettem tezsteket és elég jól szerepelt.
Hitachi's 4 TB Hard Drives Take On The 3 TB Competition
Az 5400 sztem lassú, ezért inkább 7200 -t vennék.(#44166) liszi70
Felhasználása, adattárolás. És mivel az 1 TB már kezd kicsi lenni nekem, ezért 2-3 TB ra lenne szükségem .(#44167) olivera88
Milyen?Halk, gyors, hőmérséklet (melegedős fajta )?
CrystalDiskMark3 mal készítenél tesztet? 5/1000 test data 0fill re legyen állítva. Köszönöm -
M107
addikt
Fejparkolás.
Hitachi HDP725050GLA360 (Több mint 5 éves) :
TOSHIBA DT01ACA200 (2 hetes) :
Jó táp, és minőségi sata kábel 95% biztos siker a többi a HDD-n múlik.
TOSHIBA DT01ACA200 hűvös, megbízható olcsó Hitachi utód, mert ugye teljesen u.a az csak a név változott.
De a Hitachi HDP725050GLA360 sem adnám oda ő még kiszolgál.... hiába Sata-2 mondom jó táp és sata kábel a titok s akkor 95% biztos, hogy nem fog cserbenhagyni a HDD.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
olivera88
veterán
válasz Dtomka #44171 üzenetére
Halk igen. Gyors. Hát azt nem tudom h mennyire melegedős, első ventilátoros a házam és hűtés alatt van. A legmagasabb hőmérséklet 33°C fok eddig, 28-29 fokos szoba mellet. Ha nincs túl meleg akkor 30°C alatti szokott lenni, most pl 29°C os, 25.3°C os szobahőmérséklet mellett. Az milyen teszt?
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
a WD Caviar Blacket a Reddel összehasonlítva mennyire ajánljátok megbízhatóság tekintetében? (gondolom gyorsabb, de hangosabb, melegebb, többet fogyaszt)
és úgy alapvetően ha megbízhatóság a fő szempont, 2 TB méretben melyik hdd a best buy? ártól függetlenül
(ssd-t nem akarok egyelőre, inkább gyorsabb hdd-t tennék rendszer alá, és kéne egy háttértár a mindennapokra, ami megbízható. jelenleg van backupnak egy WD Green 1TB, illetve egy Hitachi 1 terásról megy a rendszer+vegyes használat. keresem a megfelelő variációt. egyelőre tárhelyhiányban szenvedek, nem lassúságban, azt kérlek ne is ajánljatok, nem ez a kérdés most)
-
Exodius
őstag
Üdv mindenkinek!
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni.
1. A jó SATA-kábel mit takar? Vannak durvább SATA-kábelek annál a standard vörösnél? Tápegységből egy FSP HEXA 400W-m van, remélem az jó minőségű.
2. Szeretnék venni egy új merevlemezt (1-2 TB) de kizárólag adatra mivel SSD-n van a windows a torrent meg az 500 gigás Samsungra megy, és az lenne a szelektáló vyinó, ahonnan átkerülnének a megmaradtak az újra. Eddig 2692-őt parkolt és teljesen jól van bár nap végére azért kicsit hangosabb. Én Green-t meg Red-et néztem (greent az ára miatt), de mivel se windows se torrent nem kerülne rá csak áthúznám rá a filmeket, zenéket, többieket, meg onnan is játszanám le, ezért nem tudom melyik volna az optimálisabb. Nagyon ment ez a fejpakolásos őrület, és olvastam a cikket mely szerint minél jobban kíméljük a vinyót annál szarabb a fejpakolás (RED-nél üresjáratban megőrül), úgyhogy milyet vegyek és mit tegyek vele? Azzal a programmal kapcsoljam ki, miután bejött a 8 mp-erces dolog? Köszönöm a segítséget és a várható információbombát. -
Dtomka
veterán
válasz olivera88 #44173 üzenetére
Egész korrektnek tűnik. SSD-hez hasznos programok - nagy lista Itt megtalálod a progit...sebességméréshez jó
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Rendszerhez szeretnék venni HDD-t 1TB-osat. Milyen típusút tudnátok ajánlani?
Jelenleg egy WD 1TB 10EARS vinyóm van, de van rajta 1 hibás sector, majd legaranciáztatom, mert van egy pont mikor megakad a vinyó, és nem csinál semmit csak tölt tölt, és megáll a tudomány, minden fagy rajta. Tehát rendszerhez nem való, mert több partícióra tettem már a rendszert, és mindig előjött ez a hiba. -
Lizander
csendes tag
Üdv! Új merevlemezt szeretnék vásárolni, segítségeteket kérném a választásban. ~25 000 Ft-t szánnék rá max. Amire használnám: játékokra és nagyobb mennyiségű adattárolásra is, tehát mindenképp egy 1TB-os vinyó kéne, és mindenképp HDD (SSD-re külön nincs keret), természetesen a rendszer is ezen futna. Olyan játékokkal játszom, ahol a betöltési idő fontos, akár 1-2 másodperc is, így a lehető legtöbbet szeretném ezen a téren kihozni a HDD-ből (szóval ez a legfontosabb szempont). Olvasva a forumot, láttam hogy legtöbben a WD Black-et ajánljátok (WD1003FZEX), emellett van még 1, amit kinéztem: Seagate Barracuda (ST1000DM003). Azt olvastam/hallottam róla, hogy igen gyors ez is, és árban jóval kedvezőbb is (15 000 VS 22 000), mint a HD Black (bár igaz, hogy 2 év gari van rá szemben az 5-el). Mit szóltok hozzá? Esetleg hallottam még ezekről az új hibrid megoldásokról (SSHD), melyeket olyan 25k körül láttam (ez talán még beleférne a keretbe, ha számomra jobb megoldásnak bizonyulna). SATA2-es lapom van, ha ez fontos ebben az esetben, és nem vagyok egy nagy pró, így nem tudok/akarok se firmware-t frissíteni a HDD-n, sem pedig egyéb buverálást végrehajtani rajta (hallottam rémhíreket a régebbi Barracudákról, hogy azokon kell firmware-t frissíteni, mert kattognak anélkül), szóval ezeket is vegyétek figyelembe kérlek! Esetleg egy másik fajta HDD, ami jobban megfelelne céljaimnak? Válaszokat, segítségeket előre is köszönöm!
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 WD10EZEX-ről mi a véleményetek?
SSD mellé lesz.
-
félisten
Heló!
A WD Purple szériát próbálta már valaki?
Adatmentésre kellene, nem menne sokat. Ez sajna, pont nem az a felhasználás, amire való, de mégiscsak van rá 3 év gari.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz Eduardo89 #44181 üzenetére
Igen, az a b.) terv.
Kb. 80-at kell vennem (induló cég), és a Purple olcsóbb kicsit a Red-nél.
Ha tök bizonytalan, akkor nem erőltetem, de ha vannak bíztató jelek, akkor megéri spórolni ekkora mennyiségnél - szerintem. Backup winyónak lenne sok-sok raw videóhoz.
Kb. hetente lenne bekapcsolva a másolás idejére.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Johnyy
tag
válasz Dtomka #44171 üzenetére
Adattárolásra felesleges 7200 -es, mert hangosabb, több hőt termel. Így valószínű hamarabb is elromlik, de te döntesz.
(#44170) UnSkilleD:
Úgy tudom, hogy a többi gyártónak is vannak agresszíven parkoló szériái.(#44168) milszab:
Ez szerintem csak akkor normális, ha teljesen új az a HDD.A többiektől kérdezném, hogy a Seagate 2TB NAS HDD (ST2000VN000), hogy áll a parkolással?
-
törölt tag
Rendszerhez jó ez a HDD?
- WD Red 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EFRX -
zeusz55
senior tag
válasz Exodius #44175 üzenetére
Noh akkor válaszolok persze ez szvsz!
A jó sata kábel az ami nem törött nem szarrá használt milliószor kihúzogatott és nem lötyög.
Ez pl tökéletes nekem ilyen van csak 30 cmes. Lényeg hogy a végei stabilan álljanak. Sata 3-2 kábel csak marketing fogás, mindegyik elbirja a sebességet. Véleményem szerint az is marketing fogás hogy az egyik kábel 1500 a másik 250 az anyagminőség miatt... persze abba lehet arany erezet van.
A tápod az egyik legjobb táp!
Vinyónak greent ne vegyél, adatra RED vagy BLUE, parkolást tudsz állítani a már olvashatott programmal, javasolt rögtön postástól való átvétel után állitani majd teljes formatot neki. Parkolástól nem kell beszangni, túl van lihegve, persze amíg én sem rágtam át és tapasztaltam addig én is szangtam tőle!
Minden vinyó parkolós általában csak a többségükön nem tudsz állítani! Szóval red vagy blue.A vinyóra való kérdésedet tedd fel így fórumra és adnak rá konkrét típust!
"Sziasztok szeretnék egy 1-2 terás X,5"-os vinyót csak adattárolásra és torrentre van rá XX.XXX Ft-m kérlek dobjatok típust melyik a leginkább megfelelő. Hálás köszönetem, további szép napot! "
[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Shifty01
aktív tag
Sziasztok szerintetek, mi lenne a jobb választás?
SSD + HDD vagy SSD + SSHD?
SSD-n futna a rendszer a másikon pedig film zene játék.
Samsung 840 EVo 120gb lenne az SSDHDD-ben ezt néztem ki:
http://ipon.hu/webshop/product/seagate_barracuda_2tb_7200rpm_64mb_sata3_st2000dm001/197183http://ipon.hu/webshop/product/seagate_barracuda_1tb_7200rpm_64mb_sata3_st1000dm003/191381
SSHD pedig ez lenne:
http://ipon.hu/webshop/product/seagate_desktop_sshd_1tb_7200rpm_64mb_sata3_st1000dx001/508492Tesztek alapján mindegyik jó a maga kategoriájában, viszont nem tudom, melyik felelne meg legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Eduardo89
aktív tag
válasz #97716736 #44195 üzenetére
Kb 3ezer-el ( +/- pár száz ft. )
A Black-et jobban preferálom oprendszer alá mivel fix 7200rpm-es, egy hajszállal de gyorsabb a Red-nél.
De megbízhatóság terén a RED is jó választás és a Green vagy Blue-hoz képest gyorsabb is.http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Eduardo89
aktív tag
válasz Shifty01 #44197 üzenetére
Gondolj bele, ha már ott az SSD amire megy az Oprendszer illetve feltehetőleg oda telepíted és másolod az összes cuccot aminél számít a villámgyors elérhetőség akkor háttértárnak minek SSHD ? Ott nem is az a kérdés, hogy megéri-e hanem egyszerűen értelmetlen lenne.
Amellé egy megbízható háttértár kell mint amilyen a WD RED.[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest