Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    Sziasztok

    Kellene egy kis útmutatás szerűség, hogy baj van e a vinyóval, vagy túlreagálom, mert az én meglátásom szerint meglepően lassú a teszt szerint, játékban viszont még nem próbáltam, mert nem volt rá idő.

    Ma érkezett meg az 1TB-os WD blue caviar WD10EALX-009BA0 a régi 500 gigás WD5000AAKS-00YGA0 helyére, mert 1-2 játékban ami memória igényesebb, elkezdett 20-30 perc után akadozni, ha megtelt a 4gb, és vinyóról próbálta pótolni, de az nem volt elég gyors.

    Előző vinyóról bootolva a régi oprendszerrel, teljesen szűz, frissen particionált/formázott winchester, 3x futtattam le a tesztet, teljesen egyenletesen mindig ugyanezt a görbét/kiugrásokat/értékeket kaptam (össze vissza 2 csúcspont helyzete változott pár pixelt):

    Semmi kiemelkedő, ennél picit jobbra számítottam, főleg mert haverom ugyanilyen de 3 hónapja használt vinyója kb 5%al jobb értékeket mutatott, de ezen túl tettem magam, hisz lényegesen jobb gépe van.

    Feltelepítettem rá a Windows 7-t és hozzá programokat, amiket használni szoktam, majd futtattam ismételten pár tesztet:

    Ezek a programok futottak a háttérben:

    Aztán futtattam egy tesztet a régi 500 gigás WD-n is, (ami több mint 3 éves, és napi 10 órákat ment,) hátha a program hibázik:

    Majd ismételten egyet az új 1 terráson:

    Most épp az adatok átmentése folyik, és ez a folyamat 44-55mb/s sebességgel történik, aminél egy picit többet várnék el, mondjuk a dupláját.

    Gigabyte eP45 DS4 alaplap, és telepítettem hozzá Intel Chipset Device Software-t.
    Mi mást kéne megnéznem, hogy kiszűrjem a szoftveres hibákat? 8 napig elállhatok a vásárlástól, szóval van még időm tesztelni a dolgokat, de jó lenne még most, ha kibukna, ha esetleg gyárilag nem okés.

    +1 Milyen programmal lehet tweakelni winchestert picit, hogy később parkoltassa a fejet?

Új hozzászólás Aktív témák