-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baxo89
tag
Értem köszönöm. Tudnám cserélni még I7-esre (Core i7-4790K). Mennyivel lennék előrébb, illetve a mellé még mit rakhatnék bele VGA-t?
-
MZsoltee
veterán
válasz Baxo89 #144753 üzenetére
Platform csere, nem éri meg nagyon variálni. Egy 4790/4770 mellé még max egy 1660 Super / 2060 6Gb /5600XT befér. De ezekben már azért hagy benne bőven főleg alacsonyabb felbontás mellett. Mekkora felbontása a monitorodnak?
A 4770 és 4790 helyett érdemesebb lenne venni 10400F-et és új platformot. Felbontás függvényében oda még egy 3060Ti is beférhet.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Headshot
tag
válasz havri1 #144744 üzenetére
2060-ra nem éri meg váltani, kb 5% a különbség.
20-as szériában a jobb, az a 2080 Super A 1080 Ti kb a 2070 Super szintjén van.
AMD fronton 5700XT lehetne jó választás másfél hónappal ezelőtt, mikor még 150 ezer körül adták, mostanában sajnos 190 ezerért látni. 200 ezer körül viszont már lehet találni 3060Ti-t, ami ezeknél 15%-al erősebb (2080 Super szint). -
Headshot
tag
válasz Tsebacsi #144729 üzenetére
RTX 3060 Ti már megjelent és 200 ezer Ft körül lehet találni.
A sima 3060-at még nem jelentették be hivatalosan, leghamarabb január végére várják a tippelők (jan 12-én lesz egy Nvidia event) 350$-os áron, ami azt jelenti, hogy nálunk 135 ezer Ft körüli kéne lennie (de nyilván drágább lesz, mert a Ti ára is elszállt).
Szerintem a Founders Edition olyan hamar elfogy, hogy hozzánk már el se jut.
-
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a konfigurációhoz szeretnék használt nem VGA kártyát venni.: https://pc-max.hu/termekek/443-szgep-gateway-dt55-a-250-x2-4096mb-320gb-dvdrw-p443
Tudnátok párat ajánlani?
Előre is köszönöm. -
pecccccccca
őstag
válasz Baxo89 #144761 üzenetére
Egy 6 éves 4/8-cas processzortól se várj világmegváltást. 2060-hoz sok játékban kevés lesz...
Ráadásul egy 4790K pl annyiba kerül mint egy új 10400F 6/12.
Nekem is 1150-es gépem volt sokáig, de i5-4590 után nem láttam értelmét i7-re kiadni irreálisan magas árat az új 1151v2 mellett. Akkor még az volt a legújabb. Én a helyedben inkább most adnám el az alkatrészeket amíg nem csak a méhtelepre tudod leadni veszélyes hulladék gyanánt és ki tudsz szedni belőle egy kis aprót. DDR4-re váltástól meg ne félj. Szinte ugyan annyiba kerülnek aprón már mint a DDR3-asok. Tiedet eladod picit pótolsz hozzá és ott van a kezedben az új DDR4-es kit.Sajnos a Haswell is ma már zsákutca úgy mint a Sandy meg az Ivy. De a 1151v1-be sincs már semmi értelme pénzt fektetni. Ráadásul túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Baxo89
tag
válasz Zicokuka #144764 üzenetére
Rendben, köszönöm skacok a segítséget. Fél éven belül meglátom meglépem-e a dolgot
másik dolog picit off. Freesync technológiás monitort tudok most olcsón venni havertól, mert ő váltott 144hz-es monitorra. Szeretném majd kihasználni GTX 1060-al is. Azt olvasgattam neten, hogy nvidia kártyákkal ki lehet használni csak d.play port 2.0 csati kell hozzá. Annyi gondom van ,hogy amit vennék monitort azon csak hdm csatik vannak és abból is 2db és ennyi. Átalakítóval működne a freesync?
-
4264adam
veterán
válasz Baxo89 #144765 üzenetére
Nem működne átalakítóval.
Displayport megléte kötelező a g-sync-nek. Illetve eleve nem garantált a tanusitvány nélküli g-sync használatra. Ami tuti működik a következő típusu monitor: AOC 24G2U/BK.
Ha freesync-et szeretnél vegyél AMD vga-t.
Az I7 pedig igen kevés lesz proci limites leszel így az erősebb vga sem fogja kifutni magát. -
Zolee888
tag
Sziasztok!
RTX 3060Ti vagy RTX 3070 vásárlásán gondolkodom és egy Ryzen 2600 mellé menne. GTX 1070-et váltana.1440P-be használnám a legújabb játékokra.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben a felbontásban mekkora procilimitem lenne, több FPS-t fogok kapni a 3070-el mint a 3060Ti-al?
Másik kérdésem, hogy egy BE QUIET! Pure Power 10 500W CM 80 +Silver elég lenne akár a 3070-nek is?
Köszönöm! -
4264adam
veterán
válasz Zolee888 #144767 üzenetére
Szia
Tápegység megfelelő, impozáns minőségű
RTX3070-et válassz ha teheted. CPU limitre nem kell számolnod FHD feletti felbontás esetén eltolódik az erőigény a VGA irányába, CPU-t kevésbé fogja használni az adott cím. Viszont a megnövekedett képpontok száma miatt kell igazán az erős GPU.[RTX3070 vs RTX3060Ti 1440p 4 hetes, legfrissebb címek]
Később egy Ryzen 5 3600 vagy 5xxxx 6/12 8/16 sokat dobna a 0.1% és 1% min FPS számokon. Kisebbet droppolna.
Én is emiatt vásároltam Ryzen 5 2600 helyett 3600-at.Más utasításkészleteket tartalmaz a CPU, ez a különbség. De nem gyenge a 2600 sem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok! Adott egy i5 10400 cpu amibe van egy 630as integrál vga. Egy msi gt710 2gb kártya az erősebb? Megéri belerakni? Vagy semmivel sem lesz jobb? Ideiglenesen gondoltam,nem játék miatt :) Köszi a választ
-
xundyingx
tag
válasz Pécsi gyerek #144733 üzenetére
Köszönöm a választ!
A személyes véleményed szerint ez a változtatás meg is érné vagy inkább várjak még és egy új konfig összeállítása legyen?[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/sp1gu
-
barneybarney
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni mivel elvesztem a lehetőségek között.Alapvetően egy használt kártyát keresek amivel Elite Dangerous / Fallout 4 szintű játékokat lehet játszani HD felbontásban az alábbi konfigban:
Proci: i3-8100
Táp: Seasonic FOCUS Plus 550 Watt PlatinumEgy fontos paraméter van és ebben vagyok elveszve: Szeretném ha a kártyán a ventillátor csak játék közben forogna, filmnézés/web/munka közben nem.
Összeghatár: Nem mondom hogy nincs de mivel nem 2020-as játékokat soroltam fel, bízok benne hogy 50k alatt meg tudom úszni.
Új/használt: nincs preferencia, azért kerestem használtat mert az újak túl sokat tudnak.
Köszönöm!
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni vga vásárláshoz.
A gépem főbb elemei az alábbiak:
MSI H97 Gaming 3 alaplap, i5 4590 proci, Corsair 2x4GB DDR3L 1600MHz Vengeance LP C9 memória, Kingston HyperX Savage 120 GB SSD, WD Scorpio Black WD10JPLX 1TB vinyó és egy régi Samsung 931 BF monitor.Nem játszok, viszont a korom miatt a látásom sajna már nem túl jó, ezért általában 1024×768 felbontáson használom a gépet, de a prociba integrált (VGAHD Graphics 4600) Intel HD grafika eléggé rossz, életlen vagy elmosódott betűket, képeket ad.
A fent leírt komfigomhoz tudnátok javasolni egy nem túl drága de lényegesen jobb képminőséget biztosító (lehetőleg 1024×768 felbontáson) vga-t?
Előre is köszi a válaszokat.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Grave_444
nagyúr
Tipp : vga csatlakozóval használod és elállítódott a felbontás, esetleg automatikus beállítást kéne indítani a monitoron. Van szerintem külön gomb rá, azzal élesebb lesz a kép.
Ha nagyobb betütípust szeretnél is célszerűbb inkább 1280x1024-en maradni és Windowsban 125%-ra állítani a méretet. -
Lorden
senior tag
válasz barneybarney #144777 üzenetére
Ha minden maxra akarsz tolni és biztosra mennél akkor rx 470/570 1060 3gb közül az egyik.
Egyébként elég lehet HD-ra a 1050 is azokhoz. -
a347
aktív tag
Sziasztok!
Egy i7 7700k alá milyen vga ajánlott, amit még maximálisan ki tud hajtani?
1440p, 144hz a cél.
köszi -
bobalazs
nagyúr
válasz barneybarney #144777 üzenetére
rx 570-580 - 1060 szintű karit kellene nézni.
Elite Dangerous 4kban is megy 60 fpsel velük, nincs nagy gépigénye. -
sz.j
nagyúr
válasz arcszesz #144782 üzenetére
"Egy szép nagy 27 vagy akár 32 colos FHD ips panelen biztosan elég nagyok lesznek a betűk."
És az Intel integrált vga-jával élesek is lesznek?
Az ajánlott monitoroknak milyen az arányuk, 11÷9 vagy milyen?@ barneybarney Köszi a választ
@ Grave444
DVI kábellel van a gép és a monitor összekötve és ahogy láttam nem állítódott el a manuálisan beállított felbontás.A 1280x1024-en és a 125%-ra állítás túl nagy méretet ad, kipróbáltam már.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
TommyGun
őstag
Ha eljön a VGA kánaán mondjuk tavasszal gondolom egy ilyen tápnak nem kottyan meg egy 3060Ti vagy 3070 sem? Bitfenix 650W 80+ gold [link]
Van mellé egy R5 3600, 16 gigával....szeretném majd a 1060-es cserélni....remélem a táp maradhat! Köszi"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
csababarca
őstag
válasz demmer123 #144739 üzenetére
amcsiban ezek 400-500 dolcsiért mennek (3060 ti).
nekem az kint amikor dolgozom, 5 napos munkából megvan.
Itthon meg kicsit kevesebb, mint egy havi fizum
ezért veszem majd nyáron, ha kijutok...idén nyáron sajna kimaradt.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
bobalazs
nagyúr
válasz barneybarney #144792 üzenetére
Gyártó függő előtte le kell érdeklődni, de többnyire igen.
-
bobalazs
nagyúr
Kb így gondoltam. Merthogy nemhajtsaki. Ami igazából annyit takar hogy jóval több fpst tudsz kicsikarni erősebb rendszerből. Ebből van a félreértés. Merthogy sokkal erősebb kártyával elérsz annyit hogy jobban fel tudod csavarni a beállításokat, szebbnek látszódik a játék és ugyanúgy maxon le lesz terhelődve az erősebb vga is. 1440phez kell azért nem kevés kraft.
Csak ahogy mondom lehetne több fpsed erősebb cpuval. Ha meg belefutsz olyan játékba ami igényli a 4+4nél több magot, 6/12 8/8 8/16 akkor arról ne is beszéljünk. De nem írom le a 7700Kt mert nem szar az szerintem sokkal rosszabbat is láttam. Játékhoz először erős vgat kell venni. -
ZoliX22
csendes újonc
Sziasztok! Nem pont ide illik a kérdés de biztosan tudtok segíteni. Meghozta a Jézuska az új dji mavic mini drónomat és most szembesülök vele hogy a kicsit öregecske laptopom nem játsza le a drón által készített 2.7 videót. Windows 7 fut rajta. Próbáltam letölteni a dji oldalról a gyári lejátszót de ha jól értettem annak 64 bites rendszer kell és nem telepítette föl. Sem szerkeszteni sem vágni nem akarom a videót csak szimplán visszanézni. Mi lehet a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest