-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Mennyire nem érdemes bányászatra használt videokártyát venni?Annyira hirdetik,hogy rendbe rakott meg megkímélt bányász kártyák,de ha maxon pörgetik állandóan akkor,hogy lehetnek megkíméltek?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
veterán
válasz Pityu. #145601 üzenetére
Úgy ahogyan az okosok csinálják. Akik odafigyelnek a használati körülményekre. Mint én is. Az összes eladott (12 db rx 580/570 8GB) bányász kártyám a mai napig mennek. Akár játszanak velük, akár újra bányásznak velük. a megkímélés módjai, például:
1: Biost kell rajta cserélni, ezáltal hatékonyabban bányászik (számol/visszafejt, stb)
2: Hűs vagy légkondis szobában legyenek
3: Pormentes környezetben legyenek
4: Rendszeres portalanítás
5: Plussz hűtés ventilátorokkal
6: Rendszeres pasztázás , ha kell
7: Alulfesz, ezáltal kevesebbet is fogyaszt, és nem is erőlködik annyira
8: Aki ezeket betartja: télen nyitott ablaknál sosem ment 60 fok fölé a kártyák hőmérséklete, nyáron pedig 70 fok fölé, 100% munkán!Na, így kell megkímélni egy folyamatosan munkára fogott kártyát.
(Ha komolyan kérdezted....)
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
Pityu.
nagyúr
válasz Meggyi001 #145605 üzenetére
Igen csak gondolom sokan nem így csinálják.Én meg a haveromnak keresek kártyát és nem pár hónapra tervez vele mert így is neki sok pénz az a kicsi is amiért gépet rakok most neki össze,szóval évekig tartó használatra lenne és a legtöbb bányász kártyától félek,bár az is igaz a legtöbb használt kártya is lehet akár zsákbamacska.
-
demmer123
őstag
válasz Pityu. #145606 üzenetére
Attól hogy valamelyik kártya bányászatra volt használva, még nem jelenti azt hogy hamarosan megfog halni ha pl játékra lesz használva. Alulfeszelve használják bányászatra, lehető legkevesebbet fogyasszon és a ventilátorjai sem 100% pörög , ezáltal nincs is annyira szénné terhelve Én nem félnék ilyen terén, senki nem fogja észrevenni hogy az adott használt kártya bányászatra volt-e használva vagy nem.
-
veterán
válasz Pityu. #145606 üzenetére
Így van, bármelyik lehet zsákbamacska. Egy jó dolog van a bányászatban: amelyik kártya "szar", az hamar, már az elején kiesik. Egyszer vettem 6 db rx 580-at újakat, az egyik kettő hét után megállt. A többi azóta is megy. (amelyik megállt, persze gariban cserélték.)
-
kolopele
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
válasz Meggyi001 #145608 üzenetére
Jó lenne jó áron kifogni valami jó kis kártyát de úgy kapkodják elfelé őket bár most van fent pár rx570 ami jó lenne egy bányász is nézegettem asus ról azt írták a ventilátora döglik meg 35EFt max körül keresek de leginkább 40EFt meg afelett vannak fent.Ha nekem lenne nem lenne gond az ára.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Meggyi001 #145613 üzenetére
Igen a 35Eft os nem válaszol nem rosszak a negyven körüliek se de 35 felett már visít haverom mert az már neki sok.Még nézegetem az nvidia gtx 1060 asokat is ha esetleg találni mondjuk egy 3gb-se még az is megtenné neki. csak olyan vegyes árak vannak meg sokszor gyanús ha olcsó.
Viszont kártya meg kéne mert amd helyett intel proci lett ebben a verzióban meg nincsen gpu hogy egy kis ideig arról is menjen a konfig így meg egyenlőre egy jó erős konfigba ideiglenesen egy radeon 4670 vagy mi megy bele ami már ősöreg képet fog adni az igaz
[ Szerkesztve ]
-
wolf919
újonc
hello!
40k ért mibe érdemes fektetni mai viszonylatban? új garis gyengébb kártyára(ötleteket megköszönök) , vagy kétes múltú rx 570 , gtx 1050ti re amiket így is visznek mint a cukrot? új konfig i3 10100 16gb ddr4 de nem a játékok fullhd ra pörgetése a cél.köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
Gigabyte GTX 1060 3GB-ról lehet most értelmesen fejleszteni valamilyen jobb VGA-ra? A jelenlegit eladnám, és ahhoz tennék hozzá, tehát úgy 100k-ig mennék.Akár használtan, akár újonnan, de látom most sincs egyszerű helyzetben a piac. Egy jó 3 éve egyáltalán nem követem a vga megjelenéseket, azt se tudom már az enyémet mik követték i5 8400 és 8gb ram mellé menne egyébként, asrock B360M pro 4 alaplaphoz (egy be quiet silent base 600-as házba). Valamint tervezek egy RAM bővítést is 16gb-ra.
-
Chereiose
addikt
válasz demmer123 #145624 üzenetére
Szomorú, lehet akkor marad csak a ram bővítés...Mondjuk nagy teljesítményre nincs szükségem, kb csak F1 2020-al játszom, arra elég ez is, csak gondoltam fejlesztenék egy kicsit. És újonnan boltból most egy ajánlott sincsen, ami még nem 200 ezer ft és előrelépés lenne? (ha az árat nem nézzük )
-
BerserkGuts
őstag
válasz Viktor91 #145628 üzenetére
az rtx effekt csak 3080/90 6800XT-n működik úgy ahogy rendesen ettől lefelé
pl: 3070-en úgy vissza kell butítani rá se ismer az ember szóval értelmetlen12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
veterán
-
demmer123
őstag
válasz Viktor91 #145628 üzenetére
Rtx gyerekcípőben van még jelenleg, pár év és majd alakul. Jelenleg tényleg nincs olyan kártya ami képes 60 fps-vel tartani. 3080 talán tudja hozni vele a 60 fps-et.
Amúgy se dob akkora látványt a grafikához, észre se veszi az ember hogy bevan-e kapcsolva vagy nincs, nem fog leállni senki és gyönyörködni benne
[ Szerkesztve ]
-
kyle23
tag
egy 2700X és egy gtx 1080Ti/rtx 2080 oc mentesen elketyeg egy 600w-os táppal? FSP hyper M 600W a táp. Jövő7en viszik a kártyámat (gtx 1660 OC) és aznap mennék is a 2 jelölt egyikéért.
-
veterán
Bár ez nem a tápegység topic, de úgy gondolom, hogy szorosan kapcsolódik a megfelelő tápegység megválasztása a videókártyához. Engem speciel nagyon érdekel, hogy ki milyen tápegységgel hajtja meg a videókártyáját. Ha megkérlek titeket, kitöltenétek nekem ezt a 20 kérdésből álló kérdőívet? Kb 1-2 perc alatt megvan, és sokat megtudhatunk arról, hogy itt ki milyen tápegységet preferál. Ha elegen kitöltjük, megosztom az eredményeket.
Kérdőív: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Meggyi001 #145637 üzenetére
Jogos felvetés.
Már töltöm iss.Kitöltve, PSU pontos típusa, lásd aláírásomban lent.
Még ezeket használom: Corsair VX450 (ez 12 éves, már csak teszternek, de makulátlan amúgy, a feszeket is tartja, ventilátora is még az eredeti - ADDA, Seasonic elektronika - 2008-as vásárlás 18k-ért), Corsair VS350/VS450/CX550 és CX650F.
A VX 450-es életem eddigi legjobb PSU-ja. Előtte elég sok gagyival volt dolgom, még P4 és előtte.
A legjobb kis tápom, PII-től használtam AM2-ig, egy FSP Fortron 235W-os, kicsiny teljesítménye és mérete ellenére atomstabilan kiszolgálta a számtalan konfigomat 8 éven keresztül.
Lecserélve is csak combosabb zabálós VGA csere miatt lett.#145643Meggyi001: igen, 33k volt 3 éve. és RGB-s is, ugyanaz a Riing venti van benne mint a TT házban az aláírásomban.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
-
őstag
válasz Meggyi001 #145639 üzenetére
Kitöltve: Corsair TX550M. Egyébként lehetne bele olyat csinálni, hogy milyen VGA-t használsz jelenleg, és hogy tervezed-e lecserélni rgx új kártyára, és melyikre? Az eredményeket nem akarod majd megosztani? Engem érdekelne, hogy mik a népszerű tápok, jelenlegi és jövőbeni VGA-k. Illetve hogyan oszlanak meg az aktuális cuccok a PH-sok körében.
Update: Mire választ írtam már látom dobtál egy megoszlást[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Csupingo
veterán
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Meggyi001 #145637 üzenetére
Kitöltve (igaz 4 gépem van kettőben gagyi táp van, kettőben fsp.A poén hogy a játékos gépemben egy "gyengébb fsp van,mint a tv-nézésre épített gépemben ami ló..t fogyaszt mert a tv-nézős gépet csendesre akartam.) A kérdőívben a "FŐ" játékos gépem adatait adtam meg fsp 460 80+...
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest