-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
-
nagyúr
válasz Meggyi001 #145352 üzenetére
Erről beszéltem.
1440p vagy 4k-s presettel feljebb menne, de azt is bírnia kell az arra érdemes VGA-knak.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
TommyGun
őstag
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Havernak van egy Dell Optiplex 380-as fekvő házas gépe.
C2D E8400-as CPU, 4gb ram (többet nem tud kezelni sajna), NVidia gt620 2Gb VGA.
1366x768 felbontáson szeretne WOT-ozni. Alacsony részletességgel, mindent IS levéve a grafikai beállításokban tudja csak tartani a 55-60fps-t,beesik 30-35 fps-re is nem ritkán.
Afterburnerben megnézve a VGA végig 99%, a proci 65-75% közötti terheléssel megy.
Lehet értelme egy VGA cserének egy kis plussz teljesítményért?
Egy 1030-as hozna a konyhára valamit?
Előre is köszi a tippeket. -
hellsing71
tag
Sziasztok, új gép beszerzéséhez (i9 10900K, 64GB RAM, 850W táp) két tanács kellene. Vennék (főleg munkára: programozás, Office, stb.) egy 32:9-es (5120×1440@120Hz) monitort. A srácok GTA-t, R6 Siege-t, CoD Modern Warfare-t és hasonlókat játszanának. Milyen kártya hajt meg egy ekkora kijelzőt használható fps-sel? A plafon 350k Ft, de nem akarom kimaxolni, ha egy RTX 20?0 is elég lehet.
A másik kérdés: amíg nem kapok számlával 30?0 kártyát (ha az lesz, a "magánszemélytől, alzás számlával" nem jáccik), az őskövület 770 GTX-emet használnám. Elvileg a max. felbontása 4096×2160 (8.8Mpix). A Samsung felbontása 7.3Mpix. Meghajthatja a 770 a 32:9-es kijelzőt teljes felbontáson (csak munkára), vagy max 4096-ot tud vízszintesen, nem számít a képpontszám?
-
nagyúr
Üdv !
Lenne értelme GT 1030-ra cserélni - hogy menne e benne arról nincs infóm, vásárlás előtt érdemes lenne utána járni, esetleg beszerezni egy kölcsön darabot, de optimális lenne vele együtt a CPU-t is cserélni egy jobb Quad-ra, pl. Q9550/9650-re, már ha a lap támogatja.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MZsoltee
veterán
válasz hellsing71 #145358 üzenetére
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
kolopele
nagyúr
válasz Meggyi001 #145348 üzenetére
Szerintem meg nincs azzal gond, ha nem megy egy VGA 100% - on, hanem teszem fel csak 70 - en, elvégre aki v-sync mellett játszik mondjuk 60 HZ - en annál így fog menni. A kártyának mindenesetre jobb is ebben az esetben, mert csak feleslegesen mutatna a sarokban a monitorozó program 120 fps - t, amikor az úgyis csak 60, plusz még terhelné is a kártyát a semmiért.
-
veterán
válasz kolopele #145363 üzenetére
Persze, hogy nincs vele gond. Az enyém is kb 50-70%-on megy mondjuk warzone közben. Én is v-sync mellett használom 60 fps-el. És így jól is érzi magát a kártya is. Persze. És nekem is jó.
De egy 10 literes hordóba néha hadd töltsek 10 liter pálinkat, ne csak hetet, ha érted mire gondolok. Ha ettől kilyukad a hordó, a hordó rossz volt.
Nem tudom, hogy a hasonlat jó volt e...
https://gamergep.hu/
-
vaakuum
addikt
válasz Meggyi001 #145365 üzenetére
A pálinka illékony anyag, ezért 10 literes hordóba nem lehet 10 liter pálinkát tölteni, mert 3 liter úgyis "elpárolog" töltés közben.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
LightningG
csendes tag
Sziasztok,
Ezt a kártyát mennyire ajánlanátok ezen az áron?: [link]
Aki nem szeretne linkre menni, de válaszolni igen:
Gainward GeForce® GTX 1660 SUPER Pegasus - 106ezerRyzen 1600AF mellé lenne upgrade Gigabyte HD7850 2 GB helyett (ITX házban fog lakni, így a méret is szimpatikus)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz LightningG #145372 üzenetére
NEm elérhető így mindegy. Annyira nem rettentően rossz a mostani árakhoz képest. Nyáron ezek 60-65 körül voltak.
-
-
MZsoltee
veterán
válasz LightningG #145374 üzenetére
Örülj neki, használd és ne nézd az árakat utána.
-
Csupingo
veterán
A topikjában nem írnak rosszat róla. Tesztelve se rossz. Biztos nem ez a leghűvösebb, leghalkabb kártya, de gondolom simán vállalható szinten van.
Az ára sajnos olyan jelenleg, amilyen.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
lostheev
újonc
Figyelj, én év elején vettem 85 ezerért, de most a jelenlegi helyzetnél szerintem nem kell jobbra számítani még jó ideig. Elértünk oda, hogy egy alsó-középkategóriás gép is már luxus.
Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
KAMELOT
titán
-
kolopele
nagyúr
válasz 4264adam #145383 üzenetére
Az jó vétel volt nagyon. Én azt gondolom szerencsés vagyok annak ellenére is, hogy hibás 3090 - et fogtam ki, jó lesz még az a 2080 Ti amíg megint lesznek kártyák, és ott van a polcon az előző 1080 Ti is még ha netalán lenne vele valami. Remélem a srácaim kártyái sem pusztulnak meg egy jó ideig (fél éves 2070 superek), mert elég nehéz most kártyát venni, hisze sokszor még a drágán árult kártyák sem kaphatóak amikor az ember megrendelné, és ez a fő gond.
-
BerserkGuts
őstag
válasz Pécsi gyerek #145384 üzenetére
hát amíg 32.000$ a shitcoin ami reál áron ért max 10.000$ ami legalább 3x-a lett most
de volt márciusban 4000$-on is addig mindenki ebben látja a jövőjét12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
NightGT
senior tag
Most is annyiért mennek megint...szürreális
Speed is the only truly modern sensation
-
4264adam
veterán
válasz kolopele #145386 üzenetére
Köszönöm Uram!
sajnos én is úgy látom hogy a következő hetekben nem lesz kapható semmi, így én sem nyerészkedek vele. Megvettem, holnap hozza a futár és egészséggel használom. Már csak az is lelket tűrő, hogy “jajj figyeljem a boltokat mikor hol lesz készlet”. Másik gondolatom, hogy hamarosan Kínai ünnep (több hetes gyárleállás) így a pár darabos készlet is el fog apadni, a bitcoin pedig ha tovább nő akkor biztosan márciusig semmi készletre nem számíthatunk vagy ha igen 300 ezer felett lesznek a 3070-ek. Természetesen ezek csupán szubjektív eszmegondolataim, nem akarok OFF lavinát indítani.
Amire nekem kell, hogy SP 47Hz felett maradjak a g-sync miatt. Az az alsó határom FHD-n illetve ki akarom próbálni az RT és DLSS technológiát Cyberpunkban2077-ben. Minden másra a GTX1070 is elég volt. 1db MSI Gaming és az én EVGA 1070 SC ACX3.0 volt kapható Magyaroszágon . Eszméletlen mi van. Emlékszel júniusban nézegettem a 1080-at 80-100k között és csupán 1070 jutott nekem is Novemberben[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz 4264adam #145389 üzenetére
Nem hinném, hogy ne hozná FHD mellett minimumban a 47 fps - t a 3070, ha meg mégsem, akkor az nem a kártya hibája lesz. Nálam is előfordult, hogy a 0.1% low beesett 17 - re pl. a Horizon esetében, és bizony a Valhallánál is előfordul hasonló, ahogy a Division 2 - ben is. Ilyen esetben semmi nem fog segíteni sajna a droppokon, semmilyen sync, semmilyen csoda, de mindig azt szoktam mondani, ettől még nem kell senkinek a kardjába dőlnie, a kedves programozók hanyagsága megkerülhetetlen. Tükörsima játékot én még nem igazán láttam, talán a DOOM 2016 mutatta meg egyedül, hogy bizony meg lehet azért ezt csinálni. Attól félek a 3080 Ti is majd csak max. fps - ben meg átlagban lesz jobb mint a 2080 Ti, a minimumok attól még leeshetnek a béka feneke alá, és továbbra is nézhetem ahogy a stabil 60 fps 4k mellett továbbra is csak álom marad.
[ Szerkesztve ]
-
-
KAMELOT
titán
Ahogy írod... Ki kell várni! Nem siet senki sehova!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
koko52
nagyúr
Alzán van 3070, kb +40k-val drágább [link] mint előző készlet. Mennyi lesz máshol? 400K?
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz demmer123 #145394 üzenetére
5+ darab volt, 1 perc alatt lenullázták ilyen áron. Van baj a fejekben.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
4264adam
veterán
válasz arcitec #145399 üzenetére
Gainward Phoenix 3070GS.
Egyik Forum kollága már szét is szedte, gyári gagyibb paszta és thermal pad cserélve lett Grizzly márkára és semmit nem hozott nála. Ugyan úgy 72-ig megy el neki. De vizezni akarja azért szedte szét.
Nekem Cougar Panzer MAX házban van.
0.975V 2040Mhz / 8000Mhz-en használom a gyári 1.08V 1935Mhz/7000Mhz helyett, így a minimum FPS 5-el javul.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest