Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz TechN7ne #139375 üzenetére

    Nem akarom megítélni hogy a kimenet minősége (színek, fényerő stb..) kapcsán igazad van e, de mit tippelsz, ha rákötnénk az említett kártyákra egy hdmi caputre eszközt, majd visszanéznéd a felvételeket, akkor egy vakteszten elvéreznél e vagy sem?

    Azért furcsa nekem az egész, mert a HDMI és a DP portokon szaladgáló digitális protokollok roppant jól definiált szabványokon nyugszanak, gyakorlatilag ahhoz hogy a színek megváltozzanak, teljesen mást kellene hogy tartalmazzon a stream, konkrétan adott pixelhez tartozó értékeknek kellene megváltoznia. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mintha az Prohardver üzemeltetői reszelnék a szerverekben disk vezérlőket, hálózati interfészeket, hogy mi otthon a monitoron élesebb/szebb képeket lássunk a weboldalon a cikkekben.

    Ez a dolog gyakran előjön a HDMI kábelek minőségénél is a házimozi rendszerek kapcsán, ahol egyesek szentül meg vannak ról győződve hogy a 300 ezres kábellel szebbek a színek a TV-jükön. Aztán jön egy ügyes ember, rögzít pár képet capture eszközzel, 5 USD-s kábellel, meg 1000 USD-el, csinál rájuk egy SHA hasht, és lőn csoda, 10 millió kép esetén kétszer tér el a hash, akkor is 1db hotpixel miatt (ha lesz időm majd keresek hozzá linket is) :)

    Redplee: a NV bejelentés óta ennyi kb., elég korán levitték, majdnem vettem egyet még előtte náluk, de aztán szerencsére türelmes voltam, azóta viszont figyelgetem azért :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák