-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz norbert400 #82300 üzenetére
60C alatt teljesen rendben van.
+Teljesítmény = + hőtermelés... (procid meg igényli a magas memória sebességet szerintem)
Az is lehet a XMP profil feljebb vett valami alapértelmezett proci feszűltséget, de ezt csak te láthatod a biosban ill te tesztelheted ki pl "AIDA" segítségével.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
hobizoli
nagyúr
válasz norbert400 #82300 üzenetére
a Win10-s Feladatkezolo-ben nekem is 2133MHz-t ir, pedig 3200MHz-n veret
több drón kell ;P
-
ricsi99
addikt
Ez a varázs progi azért többet is elmond a proci +memória beálitásokról....
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
PAPCOM
újonc
Üdv mindenkinek
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy jó z370-es lapban jól menne-e egy 9700k tuninggal és ha nem, mennyivel lenne jobb választás egy z390-es alaplap?
Válaszokat előre is köszönöm -
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz BerserkGuts #82308 üzenetére
Lowon, is sőt inkább lowon, nálam átlag 65-85% CPU kihasználtság, emellett 100% GPU kihasználtság.Multit meg amúgy sem játszik a user ultrán, főleg Bf-et nem ahol lowon is megtudod számolni a gabona szálakat a szántóföldön, multiplayerben az fps a lényeg, főleg ha nem 60Hz-n játszol.
[ Szerkesztve ]
-
katsi
tag
válasz palfitom #82287 üzenetére
Koszonom a valasz neked is es mindenkinek.
Lehet, hogy a RAM kompatibilitas donti el a kerdest. Azota egy masik alaplap lett a kiszemelt, vegigkeresve az MSI B450M Gaming Plus kompatibilitasi listajan szereplo RAM-okat nem talaltam egyik processzorhoz sem kompatibilis 2x8 GB-os G.Skill kitet 3200MHz-en, amit itthon is arulnanak. -
katsi
tag
válasz SECTORnooB #82309 üzenetére
Tegnap este futottam meg egy kort a BF1-gyel az i5-2500-ammal 2x4 GB RAM-mal.
Beallitottam mediumra, SSAO, Ambient occlusion kikapcs, felbontas 1920x1080, kepfrissites 60Hz, FPS Limit 60 FPS.
Kozvetlenul a szamitogep ujrainditasa utan futtattam a jatekot.SOKKAL jobban futott. A 24 playeres map tokeletesen jatszhato volt, a 64-es is kb 10 perc utan kezdett akadni zoomolaskor.
Proci persze 100% utilizacion, az RX 580 4GB pedig 50%-on.Very interesting..
-
palfitom
félisten
Nem kell ezen izgulni, a Zen+ már nem annyira válogatós.
G.Skill Aegis 3000 CL16 2933-on tutira megy, a RipjawsV 3200 KIT-ek pedig általában tudják a 3200-t is, de a 2933 tuti!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ribizly
veterán
-
whited
addikt
Sziasztok
Miért vegyen valaki egy xeon1241v3 vagy azzal egyenértékű iX processzort, ha töredék áron tud pl ryzen2200g-t venni?
Nem vitaindítónak szánom, tényleg érdekelHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
veterán
válasz whited #82315 üzenetére
- DDR3-nál akar maradni
- Olcsóbb (nem tudom, csak indok lehet, te pont azt írod, hogy ha drágább)
- Megvan a hozzá való alaplap-memóriája és kompletten cserélni drága lenne, lásd 1-es pont
- Valójában erősebb, elvileg még a 2400G-nél is bár mondjuk inkább, hogy azzal pariban van.https://tinyurl.com/rasoapro
-
ricsi99
addikt
-
palfitom
félisten
válasz ricsi99 #82320 üzenetére
A válasz a "Miért vegyen valaki..." kérdésre jött. Szerintem egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Szabikaa20
őstag
válasz ricsi99 #82320 üzenetére
Hát igen a 8,5-9Gigát hosszabb játszásnál emészti!
Nem ide tartozó,de most pont téma...Elinditom a BF 5...Játszom és kb 5-10perc után lefagy és kidob a játék az asztalra.Minden alapon nincs OC!Afterburnerrel figyeltem,hogy nem e valami túlmelegszik,de VGA 60fok körül CPU szintén.Előtte ment,mert volt olyan rész,hogy nem tudtam átmenni többszörre sem,de akkor nem kapcsolt ki.Most meg már kikapcsolgat.Vagy hol tudnék erre rákérdezni?A Just Cause 4-nél is csinálja.
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
kolopele
nagyúr
válasz Szabikaa20 #82324 üzenetére
Nem tudom eredetiek e, de mivel nekem mindkettő az annyit tudok segíteni hogy a Just Cause 4 javító patch - re vár, kifagy amikor olyanja van. A Battlefield - del viszont semmi gondom nem volt, igaz 1080 Ti hajtja nálam, de nem hiszem hogy 1060 mellett ezt kellene csinálja. Próbálj drivert frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz kolopele #82325 üzenetére
JC4-nél ezt a hibaüzenetet dobálja ki.BF-nél semmit,ott csak simán lefagy és kidob minden üzenet nélkül.3-ik War storyt játszom(első kettő kész),idáig nem volt semmi gond csak most.Próbáltam új drivert,DX frissiteni,windowst frissiteni,VGA hűtőjét felcsavarni nem e túlmelegszik,de semmi sem segitett.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Szabikaa20 #82326 üzenetére
Amennyiben nem virágbolti akkor nem tudom mi lehet a Battlefield oka, Just Cause mint írtam is lefagyogat, bár nálam fekete képernyővel. Bosszantó egy teljes árú játéknál mindenesetre. Szedd le DDU - val a drivert és úgy tedd fel az újat, hátha. Nézd meg más játékokkal is, mert ha azok is lefagynak akkor más probléma lesz, akár még hardveres is.
-
ates2
senior tag
válasz Szabikaa20 #82328 üzenetére
[link] erre gondolt,ez a registryből is törli a vga driver cuccait így totál új telepítést tudsz csinálni a VGA drivernek.
-
kolopele
nagyúr
válasz Szabikaa20 #82328 üzenetére
Közben kolléga megválaszolta, remélhetőleg megoldja a problémádat.
-
fecaga21
senior tag
Szerintetek mivel járnék jobban játékra?Sima i5 8600 vagy Ryzen 5 2600?
-
palfitom
félisten
válasz fecaga21 #82335 üzenetére
Ugyanakkor, 2018 Q2-ben jelent meg a 8600 is, a 2600 is...Ne haragudj, de tényleg nem értelek!
Hetek óta rágod a témát, túráztatod a különböző topikokat, s igazán végigrágtuk már az egész témát, oda-vissza...[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz fecaga21 #82337 üzenetére
Igazából egyik sem rossz döntés
Ha lesz később prociupgrade, akkor Ryzen, jönnek a 7nm-es, 8+ magos példányok is még idén, fejlődik az ipc is, órajel is elvileg.
Ha nem lesz később prociupgrade, akkor vedd most az i5-öt, hoz némi fps-t a konyhára a másikhoz képest.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Szabikaa20
őstag
Ennyi erővel várhatod a végtelenségig,hogy mikor lesz jobb stb... Vegyél intelt aztán,ha később kevés lesz,majd lecseréled i7 vagy i9-re...Azok már úgy is több szálon futnak mint a Ryzen.De 6mag 6szál jelenleg bőven elég!
(#82331) kolopele:Sajnos nem lett jobb...Leszedtem DDU-val,letöltöttem a legújabb drivert ami ma jött ki,de ugyan az.Játékkal lesz a gond szerintem.Azért köszi a segitséget!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Elhiszem.
Még egyszer összefoglalom:
A Ryzen 2600 / 2600X vs. i5-8400 / 8500 / 8600 összevetésben nincs egyértelmű nyertes, így nincs egyértelműen jó döntés.
Teljesítményük hasonló, árban kicsit kedvezőbb a Ryzen.Bármelyik mellett is döntesz, egyikben sem fogsz csalódni (megfelelően összeválogatott konfigban)! ENNYI.
-
veterán
válasz solfilo #82338 üzenetére
Én ezt nem feltétlenül gondolnám. Persze a mostani játékok esetén összehasonlításban minimálisan gyorsabb az i5 a jobb egyszálas teljesítmény miatt. Viszont én azt gyanítom 1-2-3 év múlva (hamár így mondod hogy nem lesz proci upgrade) talán jobban ki tudják használni a játékok a plusz 6 szálat.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
nagyúr
válasz fecaga21 #82335 üzenetére
Ha hosszutávra tervezed akkor a 2600... több szál, meg jobb OC lehetőségek amivel ki tudod tolni a csere idejét picit.
Meg ha tényleg hosszútávra gondolsz, akkor én gyűjtenék pénzt és év végén kicserélném egy Ryzen 3xxx-ra (egy 8/16-os procira) és akkor tényleg el leszel pár évig.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Asus H-61M-K, Intel i5 - 3470, Kingstone Hyperx Fury DDR3 1600Mhz 16GB RAM, MSI RX470 GAMING X 4G konfiguráció esetén érdemes-e a processzort i7 3770-re cserélni?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
palfitom
félisten
válasz Deer76 #82344 üzenetére
Én nem értek egyet ricsi99 kollgával, hisz nem tudjuk mire használod a gépet, ha játszol, akkor mikkel játszol, és azt sem, hogy mit érzel kevésnek, s az miben nyilvánul meg...
Szóval lehet, hogy megéri...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
fecaga21
senior tag
Ez a boost mi lenne?Ha egy proci 6 szálas és 2,8 Ghz az órajele, de 4 Ghz-ig boost-ol azt hogy kell érteni?AKkor már miért nem 4Ghz-es prociként szerepel?
-
veterán
válasz fecaga21 #82348 üzenetére
Ennek nem itt a helye, ez egy processzor vásárlásos topik, olvasgass teszteket:
Pl ezt:
"Két érdekességről kell még szólnunk, az egyik a turbó mód, azaz a Turbo Boost 2.0-s verziója. A Turbo Boost a Nehalemmel mutatkozott be, és hogy bizony nagyon is szeretjük. Ez vezérli a CPU-k órajelét akár egymástól függetlenül is a terhelés függvényében, ha egy szálon terheljük a rendszert, akkor az egyik CPU-mag órajele az eredeti értéknél akár 4-500 MHz-cel magasabbra emelkedhet. Ez azért fontos, mert ezek a sokmagos processzorok alapvetően a többszálon végezhető feladatokban domborítanak, márpedig elvárható, hogy ennyi pénzért egy szálon terhelve is gyorsak legyenek. A Turbo Boost 2.0 annyi csavart visz az egészbe, hogy beállíthatjuk azt a fogyasztási keretet, amelyen belül megemelkedhet a CPU-magok órajele, sőt akár kis időre túl is lépheti azt. Ezen kívül az új Turbo Boost a GPU-órajelét immár a CPU-magok órajelétől függetlenül vezérli, tehát elképzelhető, hogy ha a CPU kevésbé terhelt, akkor a grafikus mag órajele jobban megemelkedik. Az Intel a Turbo Boost 2.0 révén még a K utótag nélküli processzorokon is engedélyez némi tuningot (kivételt képez az i3-as), ugyanis a Turbo Boost szorzókat az eredeti beállításnál néggyel magasabbra emelhetjük."
egy rövid leírás az inteles verzió működéséről egy webshop oldalán
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Escape from Tarkov
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest