-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz tranceplanet #82248 üzenetére
biztos nem szarakodnek 2gen-l korabbi 4szalas CPU-val 40k-ert
több drón kell ;P
-
ricsi99
addikt
válasz wildrain #82250 üzenetére
[Ez alapján] T8300 procit ajánlok... (+1 ssd-t ha nincs benne )
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
wildrain
addikt
válasz ricsi99 #82252 üzenetére
SSD már van benne. Megnéztem a bios leírást, elvileg támogatja a Penryn magokat is, így én egy Intel Core 2 Duo P9600-ban gondolkodtam. E-bayen találtam 16€-ért. Ennél erősebbek már olyan drágán vannak, hogy azt már nem vállalom be. De minden benchmark alapján ez a proci kétszer olyan gyors, mint ami most benne van.
[ Szerkesztve ]
-
wildrain
addikt
válasz ricsi99 #82254 üzenetére
Nem, eszem ágában sincs sokat költeni rá, de ha egyszer nem akar végleg meghalni ez a laptop, akkor miért dobnám el? Netezni meg filmet nézni teljesen jó, csak a 720-as youtube videót már pont akadozva viszi. Egy jobb procival szerintem ez megoldódna, és akkor elégedett lennék. Játszani meg úgyse akarok rajta.
Akkor megrendelem ezt a P9600-ast, köszi a véleményt! -
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! érdemes i7 7700K rol i9 9900K-ra váltani? Játékok végett? Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz DJZoliboy #82256 üzenetére
Nem nagyon. Ha mindenképp váltanál, akkor 8700K / 9700K is elég lenne.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
norbert400
tag
Sziasztok!
Arról érdeklődnék, hogy felraktam egy ryzent meg rá egy noctuat és a venti a ram oldalán van, nem pedig a másik oldalon.
Minden videóban úgy helyezik el, viszont az nem tök felesleges? Mert gondolom a számitógépház előlapjára fújná a levegőt, míg a ház előlapján lévő 3 ventillátor pedig a processzor fele fúj. Nem lenne jobb ha a ventillátort átraknám, hogy a ház hátuljára fújja ahol a hátsó venti is van? így gyorsabban távozik a hő.
-
ricsi99
addikt
válasz norbert400 #82259 üzenetére
Próbáld ki és kiderül.
Szerintem a mostani megoldás azért van,hogy elméletileg memóra modulokat is hűtse.
"Szélzaj" is más ha forditva van a venti... teszteld le hogy nálad mely variáció az optimálisEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
norbert400
tag
köszi, akkor tesztelni fogom!
Még egy kérdésem lenne. Egy videó alapján dobtam össze a noctua-s hűtőt és ott a csávó x formában rakta rá a pasztát a procira. Így hát szolgalelkűként én is így tettem. Több helyen is láttam ilyet .Vajon mennyire volt rossz ötlet? Persze úgy is kiderül ha nagyon melegedni fog de azért kiváncsi vagyok a véleményetekre.
-
Morris
veterán
válasz norbert400 #82261 üzenetére
A közepére érdemes rakni egy nagyobb pontot. Ezt szétnyomja a hűtő és kész is.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz norbert400 #82261 üzenetére
Úgy is jó, lényeg hogy ne legyen benne légbuborék. Középre egy pötty eseten ez ugye kizárt, mert a hűtő egyenletesen szétlapítja. Itt egy régebbi videó a témában.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Ale06
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Szeretném a páromat meglepni számítógép cuccokkal.
Nem nagyon értek hozzá és ebben szeretnék segítséget kérni.
Proci: i9 9900k
Alaplap:Gigabyte z390 Aorus Master
Ezeket venném meg.
Videó kártyát és ramot, tápot milyet kell hozzá venni?
Vagy ki mit ajánlana?
Előre is köszönöm -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy mit tudtok mondani az új i7 9700k és 9900k procik hőfokairól ?
Mennyire melegedősek ? Szükséges a delid ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
nagyúr
válasz dvd_R+ #82266 üzenetére
Nem egyszerű delidelni mert forrasztott, így nem ajánlott (nem is tudod)... egyébként meg a tesztek szerint kb 10 fokot hozott átlagban.
Persze ha túl OC-zod, akkor ugyanúgy túlmelegszik.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
dvd_R+
őstag
válasz FollowTheORI #82267 üzenetére
Szia!
Értem, EKWB víz hűtéssel lesz használva, illetve van itthon ekwb pasztám valamint noctua nt-h1 (melyiket használjam majd ?)
max ilyen 4.5 - 4.6 ghz-en szeretném használni majd
ha idle-ben 30-40 fok között van és terhelés alatt 45-60 fok között az nekem teljesen jócsak a rossz tapasztalat az hogy i7 7700k -nál (ez volt az első melegedős procim) 80-90 fokos volt ... aztán delid megoldotta, utána jött a 8700k ami szimpla undervoltage segítségével 30-40 fokos és terhelés alatt 45-60 fokos szóval tök jó, viszont under voltage nélkül szintén melegedős volt..
Na most ha a 9700k tudja hozni ugyan ezeket a számokat undervoltage vagy anélkül a fentebb nevezett vízhűtéssel az nekem teljesen jó
szerk: ja igen a vízhűtés mellett 500rpm-en pörgő 3db venti van a 360as radiátoron tehát teljesen hangtalan és nem engedem neki hogy feljebb pörögjenek, tehát ha fúj ha fagy akkor is hangtalanul megy, ezt továbbra is így szeretném szerinted megoldható a 9700k-nál ?
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
nagyúr
válasz dvd_R+ #82268 üzenetére
Arra szerintem bőven elég lesz. Persze a hőfokok szerintem nagyobbak lesznek itt is, mint amit vársz. Persze attől is függ milyen terhelést kap nyilván.
Nem hiszem lesz gondod.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
dvd_R+
őstag
válasz FollowTheORI #82269 üzenetére
Értem köszönöm a választ.
Annyi még hogy melyik pasztát használjam majd ? EKWB vagy noctua ?
-
nagyúr
-
dvd_R+
őstag
válasz Szabikaa20 #82272 üzenetére
Az nincs itthon most
-
ates2
senior tag
Én kryonaut-ut használok most és majd 9700k fölé is azt akarok tolni
-
Tiberiusz
csendes tag
Sziasztok a tanácsotokat szeretném kérni!
Szeretnék konfigot cserélni és egy teljesen újat építeni, mint minden ilyen döntés azzal kezdődik, hogy AMD vagy Intel. Az utóbbi időben elég sokat olvastam itt a témában, de nem tudok dönteni a sok pro kontra miatt.
A gépet elsősorban játékra (World of Tanks, Total War sorozat, Metro sorozat ) és virtuális gépek tesztkörnyezetben való futtatására használnám (Vmware workstation).
A processzort egy minimális szinten húzni is szeretném ezért K típusúban gondolkodom.
Mindenképpen újabb generációsat szeretnék. Eddig Inteles voltam de annyi jót olvastam a jelenlegi Ryzenekről, hogy a váltás egy jó perspektívának tűnhet.
Kérdés, hogy mivel nem életbevágó a váltás de a nyárig mindenképpen szeretném meglépni érdemes e várni a zen2 széria megjelenéséig vagy, hogy beinduljon végre a gyártás kapacitás inteléknél is az árak konszolidálódását eredményezve. Nem azt mondom, hogy a pénz nem számít, de ha pár ezer forinton múlik akkor az időtállóbb opciót választanám.A segítségeteket előre is köszönöm.
-
nagyúr
-
katsi
tag
Sziasztok!
Egy ideje olvasom mar a topicot (es egyeb hasonlo topicokat, kulfoldi oldalakon is) ezzel kapcsolatban, azonban vasarlas elott szeretnem a tanacsotokat kerni.
Jelenleg ez a gepem:
- i5-2500
- 2x4GB
- Radeon RX580 4GBA videokartyat azert vettem, hogy Battlefield 1-gyel jatszhassak, akkor meg csak a single player volt tervben. Viszont penztarcam legnagyobb banatara megneztem a multit is es nagyon megtetszett - mar amikor hagynak elni.
Szoval elsosorban ehhez a jatekhoz keresek processzort, mivel a mostani i5-om 100%-on teker benne ultra grafika mellett is.
Az utanajaras azt eredmenyezte, hogy keves mag+szal all rendelkezesre a jatekhoz, es legalabb egy modern 6c 12t CPU-ra van szuksege.Nem vagyok egyetlen platform hive, az i5 elott Barton magos AthlonXP-m volt a 2000-es evek kozeperol. Az intel platformot az ara miatt elvetettem, neztem teszteket AMD Ryzen CPU-krol es meggyoztek, plane az ar/ertek arany. Es az AM4 alaplapokra felszerelheto a Scythe OROCHI CPU hutom.
A ket proci amit kineztem:
- Ryzen 5 2600x (6c 12t)
- Ryzen 7 1800x (8c 16t)Arban kb 8000 forint az elteres, az alap orajel mindkettonel 3.6GHz, a fogyasztas 95W.
Felhasznalasi terulet a Battlefield 1 multiplayer, illetve PS2 es Gamecube emulator, ugyanis a polcon vannak hozza eredeti jatekaim, megneznem oket magas felbontason, van amit vegig sem jatszottam meg.
Hosszu tavra tervezek, az i5-2500 is kb 6 evig szolgalt. Minden mas jatekhoz eleg, csak az a franya BF1 multi ragja a kelletenel jobban szegenyt.
RAM 2x8GB G.Skill Ripjaws 3200 MHz lenne. Az alaplap az MSI B450 Tomahawk vagy valami jobb.Ilyen elkepzelessel ti melyiket valasztanatok?
-
palfitom
félisten
2600X.
Ráadásul a 2600X-hez jár használható hűtő, az 1800X-hez nem.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ricsi99
addikt
Szia
Sajna az adott játékot nem ismerem ,csak lenne pár kérdésem...
Egy játék miatt egy teljes platform csere?
Egy 2600k (4,2- 4,5 re felhúzva) +8GB nem lenne elégséges pénztárcakímélő bővítés?
Találtam itt egy videót és ezen mintha elkocogna...[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-
katsi
tag
válasz palfitom #82279 üzenetére
Szia!
Miert ajanlod inkabb a 2600X-et az 1800X elleneben, ha a hutestol eltekintunk?
@Ricsi99: GTA5, Elder Scrolls Online meg amivel jatszom. Bocsi, ezeket nem irtam le, mert jol futnak (40-50 FPS maxon, a GTA5 eseteben gazdagon shutteringekkel ), de tudnanak jobban is (60+), es akkor a 75Hz FreeSync monitorom is ki lenne hasznalva.
Kiprobaltam a BF1-et egy jobaratomnal akinek Ivy Bridge Xeonja van, jol futott, de inkabb lepnek elorebb egy nagyobbat a teljesitmenyben, hogy a kesobb megjeleno jatekokat is kiszolgalo CPU-m legyen, amire VirsLee is utalt.[ Szerkesztve ]
-
Tiberiusz
csendes tag
-
palfitom
félisten
Újabb generáció, jobb ram-kompatibilitás, és 12 szál simán elég a játékokhoz.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
BerserkGuts
őstag
Mondjuk nem értem miért kell ultrán játszani ezt a szép játékot kb normálon is ugyan úgy néz ki xD és az rtx effektek se hoztak csodát sajna ezért nincs értelme pénzt kidobni fölösben.
Alapvetően a játék nagyobb részében semmi extrát nem fogsz látni mert nincsen annyi programozó munka mögötte hogy majd mindenhova rtx effektet rakjanak meg kidolgozzanak mindent hanem helyette van egy átlagos túlnyomórészén
Nálam nem is kell csúcsproci meg nyólcszáz szál 4 szálon elvan a játék simán fut.
Viszont azért a 4mag/szál prociból modern kell.
Mer ha egy i5 2. generációs vagy 3. az már réginek számít.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Gigabyte b85m-d3h alaplap. Szeretnék venni bele egy i5-4670-4690 procit.
Kompatibilisek egymással? F15 bios van a lapon.Köszi előre is.
-
-
Devas
őstag
válasz droti25 #82293 üzenetére
Szerintem működni fog mindkettő, de azért megkérdezném előtte a Haswell topikban is.
Ugye a B85 lap alapból támogatja a 4570-est.
Később jött ki a Haswell refresh ahol valamit variáltak a pasztával úgy tudom, és emeltek az órajeleken 100 mhz-et (így lett a 4570-ből 4590-es például). Ezekhez jött a H97-es lap, ami alapból támogatta, a régebbi alaplapoknak pedig BIOS-t kellett frissíteni.A BIOS meg amit írtál az legújabb az alaplap weboldala szerint.
[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
ribizly
veterán
válasz BerserkGuts #82288 üzenetére
Pont a BF-ek skálázódnak igen szépen a több mag / szál hatására.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
norbert400
tag
Sziasztok.
Lenne egy ryzen 2700 procim noctua nh-u12s hűtővel. Az elején tök jól ment 33-40 fok között ingadozott az aida szerint. a hűtő pedig 250 rpmel pörgött. Viszont feltűnt, hogy a 3200mhz-s ram csak 2133mhz-n döcög. A biosban engedélyeztem az amd-v-t és az xmp profilt (2).
Az aida szerint most 36-44 között ingázik 1000 rmp társaságában, úgy hogy nincs is terhelve csak netezek. Szerintetek az xmp profil miatt lehet ez, illetve normálisak e az értékek? Far cry 5 közben 55-60 között van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel