-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
Kb 2 honapja valtottam samsung 2253lw-rol 2333Tre a pva panel es ara miatt. Valaszidovel sincs gond, eleinte mintha ghostingolt volna, de nem sokkal utana talaltam egy icc profil + monitor beallitast es semmi gondom nincs. Betekintesi szoge es szine is gyonyoru, nagyon ajanlott! Bf3 multira hasznalom es rantasoknal sincs gond! Ar / erteknel nalam 10/10!
-
-
Isual
veterán
válasz ZozzHUN #17256 üzenetére
Vásárlás előtt (just in case - bp-i lévén) megnézhettél volna egyet ... s akkor nem így utólag kéne nekem egy (érthetően a saját monitora iránt) elfogultnak magyaráznom, hogy egy ócsó Samsung PVA 38k-ért (bravúros állíthatósággal és minden bizonnyal kivételes elektronikával) miben rosszabb egy (talán az egyik leggyorsabb) Dell IPS-es monitornál...
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz ZozzHUN #17258 üzenetére
Nem mondom el, ha érdekel akkor sosem késő beugrani a belvárosba megtekinteni, kipróbálni egyet (ha akarod/tudod viheted a sajátodat is és össze lehet hasonlítani), aztán majd eldöntöd, hogy számodra miben jobb, miben nem és hogy jó döntést hoztál-e.
-
elodman
aktív tag
válasz petata #17238 üzenetére
Akkor ehhez mit szólnak a nagy moncsi maestrok?
Egy kép u2412m ips glow, amit egy fórumról szedtem.
Ez a normál IPS vagy inkább a normál Dell minőség?Eizo PVA -nál ugye nincs ilyen?
thanx.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz elodman #17263 üzenetére
Az biztos, hogy ennyire rossz minőségű képet elég sokáig kellett keresni. Igen, létezik a jelenség,de nem igy néz ki a vlóságban. El kell menni megnézni.
Egyébként ezzel a sárgás szinnel ez éppen a PVA-ra hajaz. Ott is van ilyesmi jelenség, csak nem pont olyan természetű, mint az IPS-glow. Nincsen tökéletes. Mindegyik máshogy rossz. el kell dönteni neked melyik fér bele jobbanKicsit szemtelenkedek (mert imádommm )... Az EiZO PVA az más mint a másmilyen PVA?
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
petata
őstag
Az IPS egyik hátránya..
"Először is legyünk azzal tisztában, hogy NINCS tökéletes monitor!
Az IPS-es monitoroknak is lehetnek változó mértékű bevilágításai, kevésbé jól leszabályozható háttérvilágítása, illetve a panelre jellemző IPS-glow minden monitornál jelentkezik fekete képernyőnél rézsútos szögből nézve!" (from #1hsz)
De nyilván ez egy profibb IPS-nél mérséklődhet(#17264) Nyugdíjas: te győztél na... gyorsabb voltál
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
El Kebir
őstag
szvsz ez inkább bevilágítás, vagy nagyrészt bevilágítás, esetleg a panel "görbült" nincs az a sarok síkban... (szinte mindig ezzel a bal alsó sarokkal van gond, a glow meg nem fix poziciójú)
egyébként gáz, ráadásul francia.... (total gas)
pva-nál is lehet bevilágítás, viszont glow erősítésű bevilágítás tényleg nincs
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
aktív tag
válasz kleinguru #17268 üzenetére
ezt nem újonnan vettem, hanem hexabyte-monitorguru-tól. 18 hó gari, jobbszélen 1db subpixelhiba, így 230.000 lett a vége.
kártyaolvasó nem hiányzik, 2 bemenet pont eggyel több, mint amire szükségem van, input lagja fele, mint a dellnek, meg annak a képek alapján negatív ghostingja van, ami jobban nem tetszik, mint a normál.
tavaly nyár vége óta nézegetem és most jött egy ilyen lehetőség, pont amiatt, hogy itt elkezdtem hülyülni Isuallal meg a többivel
Peace is a lie, there is only passion...
-
elodman
aktív tag
válasz Nyugdíjas #17264 üzenetére
Kösz mindenkinek.
Nyugdijas: kösz. Amúgy nem kellett sokáig keresni, gyakran panaszkodnak, h. magas visszaváltási aránnyal jutnak csak hozzá egy elfogadható Dellhez. Lehet, h. máshoz is, de én csak ezt kerestem. Az Eizozó meg a "hajazó" szöveg efféle fórumokon elkerülhetetlen, elnéző vagyok.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz elodman #17273 üzenetére
Az Eizozó meg a "hajazó" szöveg efféle fórumokon elkerülhetetlen, elnéző vagyok.
Ezt kifejthetnéd. Ha már igy burkoltan rámkötsz legalább ne térj kiEgyébként mindig is kissé furán szemléltem a "szobafilozófusokat". El kell menni megnézni azt a monitort. Írni sok indent lehet. Ráadásul ez pont olyan amit elég nehéz képen visszaadni. Az meg hogy elég sokszor visszaküldözgetik sokan... Szeretném többedszerre is önmagamat idézni: "van akinek nem lehet a kedvére tenni..."
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
kemalboy01
tag
A 16:10-es képarányú monitorok nem túl magassak a 16:9-hez képest?
DELL U2412M(ezt szeretném megvenni) Melyik képarány újabb ill. korszerübb a kettő közül?
(főként játékra filmezésre videó és képszerkesztésre lesz)
16:9-esbe meg az U2312hm (max 75 ropim van rá) -
Isual
veterán
válasz kemalboy01 #17276 üzenetére
Videó és kepszerkesztes miatt U2412 + kalibráció
-
titán
válasz kemalboy01 #17278 üzenetére
Képarány nem modernebb, felbontás meg nem szebb.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Isual
veterán
válasz kemalboy01 #17278 üzenetére
A 2412-t vedd (Bp-en két ajánlott - 1; 2 - helyen opcionális szolgáltatásként ajánlott a kalibrálva kérned - most ráadásul akciós pixelgarit is kapsz hozzá!)
-
veze
őstag
valamelyik nap jártam egy oldalon , de most sehogy nem jut az eszembe honnan jutottam oda ( talán a monitorguru oldalárol de most ott sem találom)
szval van három monitor ( vagy lehet 4-et is beállítani) és lehet alatta állitani a méretét (hány colos), aztán 16:9 vagy 16:10 és egyből aszerint változnak a méretek egymás mellett és jól összegasonlithatók
tudná valaki linkelni ezt?
köszi -
titán
válasz Nyugdíjas #17274 üzenetére
Jut eszembe, kis érdeklődés után kaptam választ a Hughskiról, miszerint a 200 darabot már legyártottak, harmadik százdarabos sorozat van gyártás alatt, és az én megrendelésem a 4. sorozattal kerül legyártásra, várhatóan valamikor április folyamán.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Geri8
tag
Sziasztok!
Dell U2312-es tulaja lettem ma, és már felraktam az eredeti drivert.
Viszont kipróbálnám a 72Hz-et.
Letöltöttem a fórumban talált helyről,
be is töltöttem (Dell U2312 (EDID Override) with 50Hz 72Hz),
de mégsem jelenik meg opcióban a 72 Hz.
Ötletl?[ Szerkesztve ]
-
toronte
csendes tag
Sziasztok!
BenQ GL2240-es monitort vettem,mert abban az árkategóriában sokan azt ajánlották.
2db hibás pixel volt rajta. A helyi boltban azt mondták BenQ-ra nincs pixelhiba garancia,de mivel 3 napon belül vagyok megpróbálják visszaküldeni. Nem tudom ez milyen gyakori jelenség ezért gondoltam megosztom,hogy ilyen tapasztalat is legyen.Egyébként egy hétvége alatt amit leszűrtem jó kis monitor lenne. Tetszik,hogy elég neki az energiatakarékos mód is. Én átlagos felhasználó vagyok, tehát nem tudom kritikus szemmel megvizsgálni.
-
El Kebir
őstag
a filmekhez (szerk.: vagyis ez függ a film fps értékétől is, 23,976-tól indulva bármi ) 71Hz-et (ha a 71 és 72 is kiválasztható), ott van a U2311 téma első hsz-ben miért:
"A Windows 72Hz helyett 71Hz-t ír ki, de nem kell megijedni, 72Hz-en fog menni a monitor (pontosabban ~71.928Hz-en)"
a windows csak az egészrészt írja ki... (ugyanígy 23Hz-et kell kiválasztani a 23,976-hoz... annak a monitornak ami tudja fogadni)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
HeavyToys
senior tag
válasz petata #17293 üzenetére
Minden tisztelettel mondom, de átlag felhasználó, aki kb facebook meg youtube szinten használja a gépet (és nem degradáln szeretném őket), annak aztán "full" mindegy milyen monitort néz. Egy jobb minőségű TN panel is kielégíti az igényeit a véleményem szerint. Még jelenleg én is ezt a típust használom, mármint a GL2240-est. Nyilván nem rossz darab ezért az árért, de sok helyen bele lehetne kötni. Én is szeretnék IPS-es monitort, szóval elsimerem hogy sokkal jobb, de aki csak netezget nem biztos, hogy annyit profitál belőle, mint amennyivel többe kerül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest