-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
És nekd nem gyanus, hogy mindenki 170-ért árulja, valakinek meg van 2/3 áron? Naaaaa.... necsinálj ugy mintha nem lenne ennyi sütnivalód.
MÁS... ugyan minek ragaszkodsz az EiZO-hoz, ha még pénzed sincsen rá? Komolyan.. Érdekel. Mondj valamit.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
petata
őstag
válasz raziel01 #16393 üzenetére
Nein. Ez az U2311H-mon is jelentkezik, mivel csak (asszem) 6bit+AFRC-vel rendelkeznek ezek az olcsóbb monitorok, a 2209wa volt natív 8bites..., ebbe ne menjünk bele, én sem látom teljesen tisztán a dolgokat.. Nyilván, az ilyen nagyon aprólékos gradienseket még a ~100k-s monitorok sem tud(hat)ják igazán gyönyörűen, amik akár 10(+) bitesek, de a kalibráció segíthet ezen...
Tehát teljesen természetes a jelenség(#16400) vond: ide írj ezzel kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz Chosen #16397 üzenetére
Nem pont erre gondoltam.
Hanem, hogyha egy 5 ms monitoron megpróbálnák 1 másodperc alatt levetíteni képeket, akkor az alatt az 1 másodpercben maximálisan mennyi képet tudna megjeleníteni? Persze ha adott hozzá minden hardver és ha csak teszt szinten vizsgálnánk.Live poor, die rich.
-
gyáliSanyi
őstag
Egy 60 Hz 5ms lcd monitor tudna több FPS-t megjeleníteni vagy egy 100 Hz CRT?
Live poor, die rich.
-
vond
MODERÁTOR
válasz gyáliSanyi #16406 üzenetére
Itt nem a válaszidő a lényeg, hanem a képfrissítés... Ha 60Hz-en megy a monitor, akkor másodpercenként maximálisan 60 képet tud megjeleníteni... 5ms válaszidő esetében mindezt 5 millisecundummal később teszi meg, mint ahogy megkapja a videókártya jelét...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Chosen
addikt
válasz gyáliSanyi #16406 üzenetére
Azt hiszem kezdem érteni mire gondolsz. Az 5ms itt abszolút nem tényező, az csak megmutatja, hogy az egyes képpontok milyen gyorsan képesek a színváltásra, de az FPS-t nem befolyásolja. Ami neked fontos lehet, az a Hz. Ahány Hz-es az eszköz, annyi frame-et látsz valósan, tehát egy 60Hz-esen 60-at, 75Hz-esen 75-öt, 100Hz-esen 100-at, tehát valószínűleg a CRT látnád a legtöbbet. Javítsatok ki, ha tévedek, ez nem pontosan az én területem, csak próbálok segíteni.
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Van egy LG E2251VR típusú monitorom. Kérdésem a következő: van egy pc ami d-sub vagy dvi-n csatlakozik és van egy laptop ami hdmi-n csatlakozik. Hogy tudok képet váltani egyikről a másikra? Ne kelljen a kábeleket cserélgetni.
-
Chosen
addikt
válasz gyáliSanyi #16410 üzenetére
100Hz-es CRT-n elvileg már csak minimális villogásnak kellene maradnia, annál a PWM-es CCFL háttér világítású vagy nem PWM-es LED/CCFL-ek szemkímélőbbek. Ami LED-es és PWM-es az közel annyira fárasztó lehet a szemnek, mint a CRT. Itt van cikk róla, hogy mi is az a PWM: [link] De ha a topikban rákeresel, akkor mi is írtunk már róla itt-ott.
-
dik
őstag
válasz kleinguru #16379 üzenetére
Már majdnem a célhoz értem errefel most olvasom mit irsz. Ennek nem örülök.
Ezzel a kérdéssel és a tööbivel is persze minden hozzáértőhöz fordulok valóban ennyire komoly ez a 72Hz mizéria vagy csak embere válogatja és nem nagyon drasztikus a helyzet vagy az?
Nem lehet a kicsihez csinálni olyan módósítást hogy tudja a 72Hz bagy ne is foglakozzak vele? Létezik valami olyan videó vagy bármi amin meg lehet nézni mennyire zavaró ez a dolog?A szavazás eddig: 2 igen, 1 nem annyira.
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
-
allein
addikt
Ha nem tud senki segíteni írjátok le hol érdeklődjek
-
stranger28
addikt
válasz kleinguru #16379 üzenetére
De a 24-et tudja, az pedig pont a harmada, szóval nem értelek. Én is így nézem rajta és nincs gond. De amikor nincs kedvem átállítani, sem olyan feltűnő, néha látszik kicsit, annyi. Gondolom nem véletlen ejtette bele a jótündér, miközben kikeverték, úgyhogy arra is ki van az találva.
(#16423) allein: Rossz topikban vagy, vékáp.
(#16419) dik: Bármelyik jó, amelyik ~24 fps-es tesztelni, és +1 a nem vészesre. De ne 1 percig nézzed, ha találtál, mert elég ritkán látszik érdemlegesen.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz stranger28 #16424 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a p24-et 60Hz-en csinálja meg pulldownnal. Jó neked, hogy téged nem zavar a rángatás.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
addikt
válasz stranger28 #16428 üzenetére
Nvidia vezérlőpultban hiába állítom 48Hzre látszik. Ha meg 24Hz akkor még jobban:S
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
petata
őstag
válasz Dano58 #16434 üzenetére
Én az U2412M-et venném... sztem ugyanaz a panel van a Lenovo-ban is (tftcentral nem adott pontos adatot), amiről meg nem nagyon vannak tesztek, viszont az U2412M-ről igen, és a Dell elég jó elektronikát csinált a ~monitorhoz (a panelhez)... tehát én venném az U2412M-et és olcsóbb is
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Chosen #16420 üzenetére
Ne felejtsük már el ezeknél a mondatoknál hozzátenni (mivel ez egy nyilvános fórum, és pl a tftcentralos cikk irójának láthatóan eszébe jutott, nem ok nélkül), hogy ez erősen egyénfüggő.
Mint látod pár hsz.-e lentebb meg is van az "eredményed"....
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Chosen
addikt
válasz Nyugdíjas #16436 üzenetére
Ő azt kérdezte mennyire szemkímélő, az nem egyénfüggő. Az az egyénfüggő, hogy valaki érzi-e. Mivel orvosi tanulmány nincs rá, hogy milyen a CRT-vel szemben, ezért saját tapasztalatom alapján ítéltem, ha valaki mutat bármilyen cikket ami a szemre való hatást vizsgálja azonnal visszavonom amit írtam, de addig marad a tapasztalat.
Tehát igen, az továbbra is egyénfüggő, hogy ki mennyire érzi, de aki nem érzi, annak sem simogatja a szemét az fix, csak őt nem zavarja.
De egyébként sincs sok választása annak aki "beszart" tőle, mert jóformán csak ez van a piacon, ez inkább csak informálás, hogy tudjon róla mit vesz meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kiratheonly
tag
válasz #45553408 #16047 üzenetére
Én is így voltam vele, hogy a DELL jó laptopokat gyárt, azért monitort annyira nem. Addig hittem ezt, míg meg nem vettem az U2312HM-et. A könnyem is kicsordult a képétől, főleg egy belőtt ICC profil után. Azóta i <3 DELL
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Chosen #16439 üzenetére
Ha már itt tartunk, szerintem az iMac nem PWM-es. De majd ha visszakapom a fényképezőgépemet (tehát sohanapján kiskedden ), akkor jól leellenőrzöm. Mindenesetre fogkefeteszt nem igazolta eddig.
Amugy végül igazad van,de valamelyest szőrszálhasogatásnak érzem azon vitázni hogy a szemkimélő/szemet zavaró közt mennyi a különbség. De ezt tényleg ne bontsuk tovább. Egyezzünk meg abab hogy mindenkinek igaza van
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Chosen #16439 üzenetére
Szemkímélet szempontjából sokkal jobb, mint bármilyen CRT. És ez nem a villogásból frekvenciájából szűrhető le, hanem a képcső működéséből. Az LCD sosem fog porszemeket lövöldözni a szemedbe, bármilyen frekvencián is villogjon a képe.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hali.
Monitort szeretnék venni. egyelőre ezeket néztem ki. Melyik érné meg a legjóbban?
ACR ET.WV3HE.B24
SMG LS22A300NS/EN
SMG LS22A200BST/EN
DLL E2211H127302
DLL ST2220L -
petata
őstag
-
Isual
veterán
-
Isual
veterán
válasz RaPiDsHaRe #16448 üzenetére
A lényeg az Ultrasharp széria - ezek IPS panelesek (#1 hsz, ha nem tiszta mit jelent ), E széria sztem mind TN, ST is, kivéve egy - az ST2220T, ami érintőképernyős és IPS. Lehet nem 100%-osan ígyvanez, de a lényeg számodra, hogy az Ultrasharp Dellek /már amit ma újonnan lehet kapni/ azok IPS-esek
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest