-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz roberto211 #17449 üzenetére
Azt a 40-t nem lehetne esetleg feljebb tornászni 45-50 körülre? Mert akkor az LG 23"-os IPS szériája már komolyabb előrelépést jelentene. LG IPS231/235/236, de a számok ne tévesszenek meg, a nagyobb nem jobb, ugyanolyan
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Chosen
addikt
válasz roberto211 #17451 üzenetére
Úgy érted Hardveraprón? Ha apró is számításba jöhet, akkor Dell U2210, U2311H-ra érdemes vadászni, ezek az előbb említettek elődei, de szintén nagyon jó monitorok, bár ritkák az eladók belőle. (nem véletlenül ugye? )
-
roberto211
őstag
válasz schawo #17452 üzenetére
Ezt vágom h nem a képernyőméret számít sőőt, .. Bár nem értek annyir a amonciskhoz ezért fordultam ide..
És samuba hasonló van.. ?? Mert samu fanatic vagyok Nem tudom miért, de szinte majdnem minden cuccom samu, és az is lesz mert azok váltak be nekem.
Igen hardverapróra gondolam Ph(prohardver), hardverapro,mobilarena,stb egy lapcsalád tehát tökmindegy.. :
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
sebgutkopf
őstag
Létezik ma olyan monitor, amelyik:
- IPS, vagy xVA paneles
- minimum 8 bit/színcsatorna (itt hullik ki a dell u2312)
- az input lagja konvergál a 0-hoz (némi engedmény esetleg a legrosszabb esetben is 10ms alatti)
- többet tud 60Hz-nél teljes felbontásonDe jó lenne, ha nem lenne lehetetlen a vágyam!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz roberto211 #17454 üzenetére
Samu elég vacak monitorokat készít 3-4 éve leragadtak a mocsárban.
(#17455) sebgutkopf
Dell U2410, viszont az a 60Hz-en bukik el.Vannak viszont a napokban emlegetett 100Hz-es koreai IPS-ek, csak (még?) nincs magyarországi forgalmazásuk.
-
sebgutkopf
őstag
válasz schawo #17456 üzenetére
Még, ha ez az egyetlen paraméter, amin nem megy át az még talán vállalható. Az input lagból viszont nagyon nem tudok engedni.
Kezdem unni a 2 monitoros felállást. Az egyik monitoromnak jó a képe és színei, kalibrált és alapból azt használom, míg a másik egy crt, amit tud 100, illetve 120Hz-et és crt lévén nincs input lag, ezen élem ki száguldozási vágyaimat. Az ideális eset az lenne, ha a két monitort össze tudnám végre egybe vonni, sok hely felszabadulna, meg nem kéne a kijelző váltogatásokkal babrálnom, ha épp mást is akarok csinálni.
Még az is megfordult a fejemben, ha valami 100Hz-es TFT-re kicsit várni kéne, ami tényleg tudja a 100-120fps-t és csak a crt-t cserélném le, hogy már ne kelljen kerülgetni.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz sebgutkopf #17457 üzenetére
A 8bitre miért vagy rágerjedve?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
sebgutkopf
őstag
válasz Nyugdíjas #17458 üzenetére
Felőlem lehet 10, vagy 12 bit-es LUT is benne.
Az ideális 1 monitornak meg kéne felelni a fotó szerkesztéshez, raw-ból képek előhívásánál a színek beállításának, meg videószerkesztés.
A nem ideális eset pedig csak a crt lecserélése lenne, akkor nyilván lehet 6bit is, de akkor a 0 input lag illetve 120hz megkövetelt. 3d nem érdekel, akkor valós 120fps kellene.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz sebgutkopf #17457 üzenetére
A 2410 input lagja game módban 5-10ms körül van. Amikor azt tesztelte a prad.de, még nem végzett elég pontos méréseket, és képernyő alapján a 60Hz miatt sokkal nehezebb valós mérést végezni, mint azt az ember elsőre gondolná.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz sebgutkopf #17459 üzenetére
Akkor csak az U2410 lehet jó 150k alatt.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
inci19
csendes tag
Sziasztok!
Az LG IPS236V és a Dell UltraSharp U2312HM-et néztem ki magamnak. Nem tudom hogy melyik lenne jó játékra ill. filmnézésre. Ahogy néztem aprón 2e Ft difi van a kettő között.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás? -
eight
senior tag
válasz schawo #17467 üzenetére
Ebben a témában tökéletesen megbízom az agyamban Német szerveren 27-30ms a pingem, UK szerveren meg 40-45ms. A u2412M-el pont oda kellett céloznom a német szerveren hogy találjak, mintha egy angol szerveren játszottam volna.
Ez nem azt jelenti hogy én valami különleges tehetség volnék (nem vagyok az) vagy hogy nekem szuper-érzékeim volnának, szimplán annyi az egész, hogy ha évek óta minden nap tolsz valamit, akkor eléggé könnyedén észreveszed azt amit esetleg egy empírikusabb megközelítéssel nehezebb kimutatni."Lehet csak neked túl kifinomult a látószerved "
Jaja, a legújabb cucc, Chibábol hozattam pár hete
-
eight
senior tag
válasz sebgutkopf #17469 üzenetére
de viszont nagyon szép képe van a u2410-nek
-
eight
senior tag
válasz schawo #17474 üzenetére
ok, de nekem az "input lag" is jó, mert végül is belémégyen a hátulján jelecske (input) és aztán annyival később jutassa el a szemembe (output)
(bár szvsz inkább csak arról van szó valószínüleg, hogy CRT-hez képest eldob egy teljes kockát, aztán arra vagy rájön még egy pici vagy nem) -
petata
őstag
válasz Chosen #17475 üzenetére
persze.. viszont tudod többen megmondták már, hogy ebben a topikban csak okoskodó Dell disztribútor(ok) lak(nak)... lehet így van, de akkor vigyáznunk kell, nehogy elírjuk a modellszámot, mert kiderül pssszt.... hogy mégsem vagyunk az
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
toronte
csendes tag
Üdv az Uraknak!
Nem olyan rég volt szó a garanciális csatározásommal egy BenQ GL2240-es monitort illetően.
Nagyon érdekes lett a sztori. Akkor ugyanis azt mondták nem találtak rajta hibát, visszakapom. Ma mentem volna a monitorért és közölték, hogy visszakapom az árát vagy választhatok másik monitort. Kérdeztem, hogy hogy is van ez? Akkor közben a biztonság kedvéért megnézték még egyszer és lett rajta hiba? Szóval én ebbe nem látok bele és nem is tudok nagyon mit tenni, de azért érzésre sem kerek a dolog.Unom már,hogy 2 hete nincs monitorom és nem érem el a dolgaimat a másik gépen, nincs kedvem csatározni, de pusztán bosszankodás miatt nem szeretném megvenni az első monitort ami szembe jön. Ezért kérném a tapasztaltabbak tanácsát, ugyanis GL2240-et már nem lehet kapni. Ebben az árfekvésben tudnátok-e ajánlani valami alternatívát? 2240M még van, amiben azt hiszem csak a hangszóró a különbség (nekem az nem szempont). Érdemes ragaszkodnom a típushoz, vagy van más megoldás?
Véleményeket köszönettel várom.
(Kieg.: RL2240H lehetséges alternatív lenne -bár a fehér nem a zsánerem- de ránézésre ugyanaz a monitor. Szerintetek van annak a mindennapi használat során jelentősége, hogy papíron tudja a 2ms-t? A többi funkcióját sem használnám ki. Gondolom nincs benne másik panel.)
[ Szerkesztve ]
-
toronte
csendes tag
válasz schawo #17482 üzenetére
Igen,ezért nem is ócsárolok. Gond az az,hogy nem kapok olyan monitort amilyet vettem. Hogy 1 hetet mondtak átfutási időre, 2 lett belőle (és már az egyre is húztam a számat, hogy akkor lehet hogy inkább elviselem azt az 2 pixelt, de legalább tudom használni a gépet).
És ami még zavar, hogy először úgy volt hogy visszakapom, mert nem volt hiba rajta, majd egy nap múlva mégis lett. Tudod, amikor hülyének nézik az embert.
Én úgy adtam be gariba a monitort, hogy kicserélik, nem pedig hogy visszakapom az árát az átfutási idő alatt pedig nézzem a falat. Lehet, hogy háklis vagyok, vagy a hiány miatt érzékeny lettem a témára.
Már én éreztem kellemetlenül magam miatta,hogy naponta telefonálok, hogy na van-e már monitor, mert mindig azt a választ kaptam, hogy holnap.Nem is szeretnék bosszankodni tovább, csak eldönteni végre hogy milyen monitorom is lesz és használni minél előbb. Kifolyik a szemem a 13"-on és fáj a fejem a zoomolástól (szar egész nap egy 13mas gép előtt ülni)
-
petata
őstag
válasz stranger28 #17489 üzenetére
Most már lesz mit linkelnem/linkelnünk azoknak, akik azt kérdezik, miért moderáltatunk bizonyos személyeket Itt van, köszi TheChos3n, remélem nem bánod, ha felhasználom a képet, term. a neved feltüntetésével.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
veze
őstag
nekem van már egy ideje egy ilyenem most meg vettem egy Dell U2412 egy másik gépre (kalibráltattam is)
Most én nem látok jól, vagy nem tudom mi van..de én nem látom azt hogy a linkelt monitor csak egy foshalmaz lenne a mostani új mellett.
A felbontása az valamivel kisebb, meg a mérete is, de ahogy egyikre nézek majd a másikra, nem látok egetverő különbségeket vagy hiányosságokat az LG-n a Dellhez képest..
lehetséges ez?
(az LG-hez is van egy kalibrált színprofilom)[ Szerkesztve ]
-
Vegadog
tag
Nyugdíjas: van már esetleg személyes infód PHILIPS 237E3QPHSU monitorról? Múltkor említetted, hogy valamikor kerül ilyen a kezed közé.
-
petata
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (32GS95UE-B) 32" QHD OLED 240HZ GAMER CSÚCS MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
- Dell IPS 24" LED FullHD Monitor 24 " P2414Hb DisplayPort HDMI DVI VGA
- LG (27GR95QL-B) 27" 240HZ OLED QHD MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest