Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz szőröscica #158072 üzenetére

    Megértelek. Több ízben is vagyok/voltam hasonló helyzetben. A Civic ~36e km-el, 9 évesen került hozzám. Elég jó állapotban volt. Aztán elkezdtem használni. Kopásból, használatból eredő hibák nem nagyon jöttek, de eléggé szarul éreztem magam, mikor az első tele után megkapta a kora tavaszi otthoni mosást és a lakkon több helyen is elszíneződött foltokat találtam. Aztán, mikor jött a pályázós időszak, feltűnően elkezdtek megszaporodni a kőfelverődések okozta pöttyök a kocsi elején, illetve a szélvédőn. Aztán ott vannak a folyamatosan felfedezett új sérülések a kocsi oldalán is. Pedig próbálok mindig a lehető legkevésbé igénybevett helyekre beállni a parkolóban. ~56e km-el ment el és úgy érzem, hogy másfél év alatt eléggé lepusztítottam a külsejét. :( Pedig mások szerint szép volt, így 10-11 éves korában is.
    Most meg itt van a Volvóka. Ahhoz képest, hogy több mint 175e km van már benne, nagyon egyben van. De így pár hét használat után azért kezdem megtalálni én is az apróságokat. Kicsit nyöszörög az ülésem kanyarokban, hidegben az első 5-10 km alatt valami berezonál a műszerfalnál, tolatásnál a kormányt végállás környékére tekerve lehet érezni és hallani valami apró nyikorgást, stb. Szóval hiába van jobban összerakva, hiába kb. ugyanolyan idős, mint az előd japán angol UFO, azért érezni rajta, hogy többet ment, mint a Civic.
    A családi vas (14 éves Zafira) meg megvan 3 éve. ~140e km körül futott, a nálunk töltött 3 év alatt ment bele kb. 10e km. Legtöbbször hétvégi utak voltak, nincs agyonhasználva. És állapot tekintetében nem érzem, hogy romlott volna. Persze, relatív "öreg" már, kellett rajta egy-két dolgot cserélni.
    Szóval szerintem, hogy ha használod az autót és nemcsak a garázsban/udvaron van tárolva az év legtöbb napján, akkor sajnos érezni lehet a romlást. Viszont jó és szép állapotban, műszakilag rendben tartani mindig lehet (legfeljebb nem éri meg) és el kell fogadni az apróságokat, amik előjönnek a hosszú évek alatt. Ha meg nem annyira megy, akkor racionálisan végiggondolva tényleg csak egy újabb (vagy új) szekér jelenthet megoldást. :) Persze ez megint csak saját vélemény, okoskodás.

    Ma reggeli tapasztalat; az autópályán közlekedő, nagy, sárga, síkosságmentesítő teherautó két sávval odébbra is tud áldást szórni! :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák