Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    válasz Acheron #140504 üzenetére

    Sziasztok!
    Hamarosan aktuálissá válik az autó csere, és elindul a keresgélés.
    Addig is próbálom szűkíteni a kört. Az általános szükséglet kb 15 - 18 ezer km / év, a rutin: napi 20 km pálya, 50 km országút, 10km város. Kifejezetten szeretem a tempós haladást.
    Az eddigi autóim közül az S60 D5 (163 lovas) vitte e prímet, azt az autót nagyon szerettem, (öreg volt a lelkem, 13 évesen, 360 ezer kilométerrel adtam el)
    Most a cél egy a nagy átlagnál kicsivel erősebb, (200+) lóerős benzines, utcai autó, 4, vagy 5 ajtóval. Árban kb 3 - 3,5 misi a keret (+ az egyéb költségek, átírás, szerviz, stb)
    Valami olyasmit keresnék benzinesben, ami hozza a D5 feelingjét vezetésben (az nekem szinte tökéletes volt - néha jó lett volna kicsit több erő). Emellett nem baj, ha nem egy vagyon a fenntartása (előre láthatóan a saját márkaszervizével, vagy szakműhellyel fogom szervizeltetni).
    Nagyon jó eséllyel indulnak nálam a Volvo -k, azon belül az S60 -ak. Korábban linkeltem egy épp eladó T5 -öt, de ez azt hiszem 5 sebességes automata - utóbbi nem igazán javasolt, ahogy olvasom a fórumot.Véleményeket szívesen fogadok a konkrét autóról.
    Az S60 -on kívül nézegettem még Insigniákat, de ezekről szintén nem túl jó a közvélekedés, ha jól vettem le.
    Képbe jött még a Ford Mondeo -ja, erről nem tudok sokat (ez már eléggé kilóg a keretből, de valami hasonlót el is tudnék képzelni - ha egyébként rendben van a típus).
    A párom most egy 1.6 dízel Octavia -t hajt, meglepően jó kis autó, így elgondolkoztam egy 2 literes RS Octavian -is (messze nem egy S60, de ár érték arányban nem tűnik rossznak, pl egy ilyen, vagy - ha megszalad a ló, egy ilyen)
    Ezek teljesítményben kb ott vannak, amit már bőven elegendőnek tartanék - a logikus énem viszont ilyenkor szól közbe, hogy a 18 colos felnire gumit is kell venni időnként (magyarán a 17 is bőven elég, de az öreg S60 még 16 -os papucsokon ís vígan alázta a többséget), és a benzin fogyasztást is jó lenne valahol 10 liter körül megfogni normál, nyugis menetben.
    Ti mit ajánlanátok a fentiek (nem a konkrét linkelt autók, hanem a típusok) közül vagy akár azokon kívül, merrefelé nézelődjek?

Új hozzászólás Aktív témák