Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Declare

    őstag

    válasz Integrale #129562 üzenetére

    Nem a konkret peldara irtam....en is ugy vagyok ezzel, hogy nem kellene olyan kereskedötöl, aki direkt at akar vagni. :N En arra reagaltam, hogy "sok benne a km"

    "Ha patika állapotban van a sok km ellenére, akkor adja annyiért amennyit ér,"

    na ez a baj, ilyen nincs itthon, mert ra sem keres a nep az olyan autora, amiben 200k nal több van! Pont ezt mondja az a nepper a videoben. Tök mind1, h patika vagy sem, ha 200k fölött van, nem kell a Magyarnak. Ezert (is) tekerik.

    "Melyikre nagyobb az esély szerinted, arra, hogy egy 100-at futott (bizonyítottan) van jobb állapotban, vagy egy 400-at?"

    Baromi jo kerdes! Ha egy dizel autoban keves a km (evi 15-20k nal kevesebb) akkor szerintem jo esellyel vagy tekert, vagy sokat inditozott, rövidtavu auto volt, amit jobb esellyel hasznaltak a csodas Magyar mellekutakon. Ellenben, ha van egy Nemet import, evi 50k km el, akkor jo esellyel palyan hasznaltak (ergo a futomüve, valtoja, fekjei....mind sokkal jobb allapotban vannak, mint a tized annyi km el, otthon, mellekutakon nyuzott dizelnek).

    Az olajcsere periodus, pedig nem szent iras. Ha utannolvasol lathatod, hogy a 30k km olajcsere periodus nem rossz alapvetöen....ha jobbara üzemmelegen megy a motor akkor a longlife olajjal ez nem feltetlen gond! A baj akkor van a 30k km olajcsereperiodussal, ha hidegen megy sokat a motor, sokat inditgatjak. Tehat ha a kis futasu dizelben is es a nagy futasu dizelben is 30k km enkent csereltek az olajat, akkor a 400k km es motor/turbo jo esellyel hatarozottan jobb allapotban van, mint a kisebb futasuban.

    "És szerinted ennek nincs metszete? Nagyobb futás, nagyobb esély arra, hogy ment/többet ment rosszabb úton, tehát de, összefügg a megtett km ezzel."

    fent megvalaszoltam ezt, de megvalaszolom itt is....egy Nemetorszagban sokat futott jo esellyel autobahnon futotta....illetve ha nem ott akkor is altalaban 1000x jobbak az utak...ergo egyaltalan nem egyertelmü :N

    Arrol nem is beszelve, hogy pl a Nemeteknel/osztrakoknal jobb minösegü a gazolaj, szoval alapbol nagy esellyel jobb allapotban van a katalizator/injektorok stb....

    Es mielött valaki leirja....igen ezek altalanositasok, nincs szent iras, itt is lehet kitaposott lelkü auto es biztosan van jobb allapotu Magyar, mint Nemet....de a lenyeg, hogy nagyon beszükült gondolkodas mod ez a "sok a km = nem kell" es böven összetettebb a kep es sokan nem latnak tul a km szamlalon....szvsz :))

Új hozzászólás Aktív témák