Hirdetés
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen monitort vegyek?
- Új shader nyelvet terjesztene el Khronos Group
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
De4d
őstag
Üdv.
Korábban már írtam és kértem ajánlásokat ( 2 hónapja kb. ) hogy ilyen feltételekkel milyen gépet érdemes venni, illetve ki mit ajánlana, most megint feltenném a kérdést.
Komplett gép 250 HUF értékben.
Ezek a hardverek kellenének, néhány kikötéssel:
-Vga ( mindeképp dx 11es ,márka majdnem mindegy, gyártó is-attól függ milyen lenne a proc ATI-AMD, Intel-Gef )
-Proc ( 4 magos, Intel, AMD )
-Alaplap ( proci függő, de SATA2es winyó foglalat legyen, 1600Mhz-s memó kezelés, legalább 1 IDE csati, 1 VGA ( nem akarok SLI-t )
-Ram ( 2x2 GB 1600MHz, kingmax, samsung ramok kizárva, Geil, OCZ, Crosair, stb minőségi ramokkal, kitben.) - Gondolom a 4 gb ram elég.
-Monitor( "19-21" Full HD, TFT, LG, Samsung, stb ismertebb jobb márkák )
-HDD ( 1-1,5 TB SATA 2, 7200 rpm, 32mb cache, márka mindegy )
-Táp ( ami elég a vga-hoz, kb 650W, Chieftec, Crosair stb. Codegen, Mercury noname tápok kizárva. ) Jelenleg 500W-s Chieftec van, az elég egy 5850hez de 5870hez már nem biztos.
-Hangfal ( 2.1 nem túl drágát, Genius, Creative, stb valamire való márkák )
-Ház ( szintén csak az a fontos megfelelő nagy legyen, csicsa mentes, beleférjen a vga, alaplap, stb. )
-Egér+Bill ( Nem lényeg )Elsősorban játékra. A többi másodlagos ( renderelés, szerkesztés hang-videó, flash használat-ilyen drága gépen már ezek elég jó sebességgel mennek, illetve ezekre lehet várni, ezért sem kell 5.1
Ui.: Akkoriban csak AMD-s ajánlást kaptam, egy Intel is jó volna.Üdv.
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz audi100td #3637 üzenetére
Igen ez szomorú hogy nem igazán lehet Intelnél összehozni. DX11es kari 470-480gtx eszméletlen drága a 465 meg jóval gyengébb, de az is drága és az inteles procok drágábbak szintén. Sajnos. Intel-Gef-ra szeretnék váltani. anno volt atim, nem jött be, a Gef vgákkal teljesen megvoltam elégedve. Jelenleg egy amd procim van nincs nagy gond vele, de itt is valahogy az intel felé húzok inkább, és ha intel akkor Gef vagy fordítva is ha gef kari akkor már intel proc.
Köszi.
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Köszi srácok az infót, az a szomorú hogy 2-3 hónapja még olcsóbb voltak ezek a karik, és ahelyett hogy még olcsóbbak lennének felment az áruk, és még öregedtek is ( az az már nem a legfrissebb legjobb karik ) korábban láttam 5870et 80kért és most az 5850 majdnem ennyi bár 70ért talán lehet szerezni nem kell 80 rá mint ahogy írtátok, pl shappire , na de mindegy. Ez van.
Még egy kérdés Ati karival milyen Gef kari lenne elég hogy legyen rendes physx? Bár sokat nem dob rajta sima fizikai motor van a gameben mondhatni elég, én spec nem vettem észre nagy különbséget, videókban illetve magamnál sem.Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Nem tudom én valahogy az 5850et kevésnek érzem Dx11re fullHDhoz egy 4 magos phenommal és messze nem olyan időtálló mint pl az 5870es.
A 925ös phenom helyett nem éri meg jobban a 945ös? nincs akkora különbség mint a 945 és 955 között.
Az a Benq monitort ajánlja mindeki, ennyire jó?
Egyébként jó volna az a gép kellően ki lenne minden használva 4gb ram az 5850 vagy 70es karival a phenom?kelzsoca tőled még nem jött végül ajánlás, írtad hogy nézel valamit AMD oldalon itt i7el írtad hogy 307 fölé mentél és ennyi. (3635)
UI.: A következő gépfejlesztés már nem lesz ennyire drága akkor már nem kell új monitor ház winyó stb. csupán az erőforrást meghatározó dolgok ( proc, alap, vga ram, táp )
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
válasz picur220 #4058 üzenetére
Semmitől, úgy értettem hogy az erőforrás dolgokhoz konkrétan a vga proc ram-okhoz elengedhetetlen, mivel ha majd pl ddr4es ramok lexnek ügye mit sem ér az olyan alaplap ami ddr3at kezel, mármint ha arra váltok illetve az új vgaknak sem lesz elég az 500as táp már.
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Üdv.
Korábban kaptam ajánlásokat milyen gépet vegyek 250k-ból.
azóta változtak kicsit az árak, itt a ph-n is vannak dolgok ( akkori ajánlott árak Iponról voltak )
Én most kb ezt hoztam össze.
Proc: AMD Phenom x4 945 = 38k
Alplap:MSI 770-G45 = 18k
Vga: Ati 5870 85k!!!
Táp: nem kell elvileg 500as Chiftec elvileg elég.
HDD: Samsung 1TB F3 7200rpm 32 mb =18k
ODD: Nec AD 7243S = 5k
Monitor: Benqg2220HD = 38k
Ház: még nem tudom = 10k ( kb 10k-t szánok rá )
Ram: Geil BD 4gb 1600mhz DDR3 = 30k ( 1kval több mint az 1333as akkor már inkább ez nem?
Hangfal: SW HF 2.1 3000 = 18k ( 2000et mondtátok de a 3000 alig drágább pl iponon )
Bill+Egér: 3k ( nem kell gamer egér+bill és semmi extra, szimpla )
Ez így 263-ra jön ki de talán megtudom oldani hogy 250 legyen.
Erről mi a véleményetek? ( Főleg azoktól kérdem akik ajánlottak korábban, de bárki más véleményét is szívesen fogadom, olvasom )Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Illetve korábban említettétek hogy egy SSD nem ártana. Mennyire lenne az fontos? Nem olcsóak, az biztos hogy nem érnek annyit, de komolyan szükséges nagyon nem lehet választani.
Minden jó, ha a vége jó!
-
De4d
őstag
Üdv.
A korábbi ajánlások és sok neten való böngészés után összedobtam egy gépet, pár dolog maradt pár változott. Az árak vegyesek, több boltból van ( Árgép segítségével )
Mi a véleményetek így erről?
VGA 5870 1gb - 85k ( itt a ph-n több is van, keveset használtak )
Proc Phenom II x4 945 3.0 GHz - 36,5k
Alaplap Msi 770 G45 - 18k
HDD Samsung F3 1tb 7200rpm 32 mb chace - 18k
ODD Nec AD7243S - 5k
RAM Geil Black Dragon 1600Mhz 2x2 GB kit cl9 - 28k ( többen mondták elég az 1333 is de 1k volt a különbség, akkor megéri ez gondolom )
Monitor Benq G2222HDL - 39k ( korábban a G2220HD-t ajánlottátok,HDL 3kval több és Ledes, gondolom akkor megéri ez )
Ház Cooler Master Elite 331 - 9k ( volt több ajánlat de azok drágábbak voltak és nem is tetszettek, de gondolom ezzel sem lenne gond, sok különbség nincs )
Bill+Egér nem lényeg, nincs szükségem se rádiósra se gamer egérre kb 3k lesz majd valamilyen.
Táp Maradna a Chiftec 500W ( elvileg ez a táp elég, nagyobb táp Gef 470től vagy 5970nek kell - itt ár nincs!)
Hangfal Genius SW HF 2.1 3000 - 15,5k ( 2000est ajánlották de nem sokkal olcsóbb 2kval, illetve ez nagyon tetszik is, erősebb is )
Összesen az ár: 257k és elvileg megvan minden, de talán akkor még egy SSD?Minden jó, ha a vége jó!
Aktív témák
Hirdetés
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Új shader nyelvet terjesztene el Khronos Group
- Windows 11
- További aktív témák...
- AMD Gamer Config: Ryzen 9 7950X3D, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- Új, garanciális AMD Gamer Config: Ryzen 5 7600X, 32 GB DDR5, RTX 4070 Super 12GB, 1TB SSD
- ASRock X670E Taichi Carrara + AMD Ryzen 7 7800X3D
- Amd itx félkonfig
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 32GB DDR4 / 120+480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest