- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Ti láttok bármi képminőség különbséget a dpreview összehasonlító alkalmazásban az E-M1 javára? Mert én a kisebb CA-n kívül semmit, néhol kevésbé éles, mintha nem is ott lenne a fókusz, mint az E-M5 esetén.
-
FEDman
addikt
válasz ROBOTER #31901 üzenetére
Én igen.
Jpeg-ben egyrészt amint írod is végre nem alkalmaz olyan brutális élesítést, ez nekem speciel tetszik. Plusz most már az Olympus is alkalmazza a CA korrekciót. Ahogy a galériát elnéztem ez igaz a Pana 20/1,7 esetében is, ami jó hír az Oly váz tulajoknak.De persze ez a része csak szoftveres bűvészkedés. Raw-ban normál iso tartományban nem sok különbséget látok. Még az elhagyott AA szűrőt se nagyon érzem. Magas iso-n viszont hasonló előrelépés történt, mint a GX7-nél. Itt állítsd át az ábrát a műfényes világításra, lődd be a Raw-ot úgy nézd össze a kettőt. Iso3200-tól az E-M5-nél a feketékben kezd elszállni a kékcsatorna, de az E-M1 ilyen téren még iso12.800 mellett is egész egyben van.
Maga a zaj mennyisége persze sokat nem változott, de a dinamikára ez nagyon jó hatással van. És ez Jpeg-be is érződik. Az E-M5 Jpeg-ben iso3200 felett az elszabaduló kékcsatorna miatt csúnyán lecsapta az árnyékos részeket, ami nem volt szép. Az E-M1 ugyanitt sokkal jobb.
-
Studi
veterán
Ha jól saccolom a méretét, akkor ez kb akkora, és olyan elrendezésű, mint az "rbalint88 féle" Nikon táska. Az első kütyüs zseb a tieden kicsit jobban elrendezett.
Én amúgy igyekszem a nagyobb hátizsákjaimban összegyűjteni a cuccokat, hogy kevésbé porosodjanak. De mivel két rendszer van, meg egy rakás táska, így mindig keresek valamit.
-
b.vr
őstag
Igaz ez egyelőre még nem aktuális, de ez lesz várható a 12-40 és majd a 40-150 után:
Pekka Potka: New M.Zuiko lenses, new lens categories
"Also Olympus is working on the next two lenses of M. Zuiko PRO category. They are a wide-angle zoom lens and a super telephoto lens. Focal lengths and availability are not announced yet."[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
rumos14
nagyúr
válasz FEDman #31902 üzenetére
szerintem is látni különbséget, de csak sztratoszférikus iso-k mellett. egyszer azért már tényleg jó lenne utánajárni, hogy melyik gép esetében mennyi is az annyi iso-nál, ki mennyit csal vagy nem csal. talán a dxo-nak vannak erre vonatkozó mérései, de egyszer megnéznék egy gyakorlati, élesben összevetést is.
akárhogy is, ez a váz odaba! videózni nem szeret, azt csak muszájból teszi, de amúgy! ezt hiányoltam amúgy a DSLR korszakból, hogy kis méretű (DSLR viszonylatban) váz csak gagyi, műanyag, lecsupaszított, belépő szintű van, hát erre gyógyír a m43.
-
Studi
veterán
válasz rumos14 #31908 üzenetére
A második bekezdéssel azért nem teljesen értek egyet. Az Olympus E-620 például DSLR viszonylatban egyáltalán nem nagy, de nem is lecsupaszított. Az egy tárcsától eltekintve jól kezelhető, minőségi anyagból van. Kár, hogy nem folytatták ezt a vonalat egyáltalán. De az 510-520 se rossz sem anyagminőségre, sem kezelhetőségre.
-
rumos14
nagyúr
na igen, pont az Oly már akkor is üdítő kivétel volt. emlékszem az E-520-ra, Szulitáét próbálgattam is, és tényleg első osztályú volt az anyagminősége, fogása (a mérethez képest.) a 620-ast csak boltban fogtam, annak a fogása nem gyütt be, az már túl nagy volt ahhoz hogy érdemi markolat nélkül kényelmes legyen.
-
FEDman
addikt
válasz rumos14 #31908 üzenetére
Hát nem tudom, a sztratoszféráig én még sose jutottam el, iso3200-ig ellenben kifejezetten gyakran.
Ettől függetlenül ahogy írtam is nagy változás nem történt. A zaj mennyisége is kb. ugyanaz, egyszerűen csak kicsit egészségesebb lett a magas iso. Ez egy igen hasznos, de nem nagy előrelépés. No de én ennél nem is vártam sokkal többet. Főleg, hogy már az E-M5 is nagyon jó volt szenzorban.
Az igazi kérdés itt szerintem az, hogy a hybrid AF milyen lett...
-
nord_
veterán
válasz madgie #31912 üzenetére
Én is kicsi vázakat szeretem használni (imádtam a gyári flbőrtokos GF1-et!), de azért a Nikon F100 fogása mindig a szívem csücske marad... amikor először megfogtam, teljesen biztos voltam benne, hogy az én kezem szolgált öntőformaként. Azzal a vázzal egy hétig egyfolytában lehetett volna dolgozni, annyira tökéletesen tenyérbeillő volt... De hát mi hobbisták vagyunk, nem munkásemberek.
-
kingljames6
csendes tag
Sziasztok!
Melyik mft gépet és obit ajánlanátok, ami jó minőségü képeket csinál és videóban is jó? 80-90 eft ot szánok rá használtan.
Olympus EPL2, EPL3, Panasonic GF5. Esetleg egy Sony NEX 5N
Van jelntős különbség ezek között?
Azt jól tudom , hogy az mft 14-42 az 28-84 nek felel meg kb? Akkor ennek nagyobb a zoom tartománya mondjuk mint egy SonyE 18-55 nek?
Mft he melyik obit ajánlanátok az adott árkategóriában?
köszi
D
-
Studi
veterán
Pedig az 520 és a 620 között méretben nincs olyan nagy különbség, tán fél centivel szélesebb, és magasabb az 520-as. De a markolata szerintem kicsit jobb is.
Nekem már az E-3 a túl nagy, az E-30 első kézbevétel óta tökéletes, imádom.
madgie: pedig az L1 minden szépsége ellenére egy kicsit azért bumfordi.
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz kingljames6 #31916 üzenetére
90 ért komplett szett kellene? Mire használnád? Elég többértelmű a kérdésed.
-
-
HÁZIGAZDA
ízlések és pofonok (pontosabban kezek és kezek ), nekem az e-30 pont annyival kisebb, amennyivel kényelmetlenebb is, az e-3 ezzel szemben tökéletes fogású gép volt. a másik ilyen a nikon d70.
madgie: látod, erre már nem emlékszem, hogy milyen volt a d80 a d300-hoz képest. de asszem nem rossz, mert a d90 is jó volt még, pedig ott még műanyagabbra vették a figurát. viszont a d70 mindkettőnél kényelmesebb volt, az tuti, tökéletes lett a markolata.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
rumos14
nagyúr
válasz kingljames6 #31916 üzenetére
ha nem jár érte itt megkövezés, én egy NEX-3N-t ajánlanék, azt már a kisméretű 16-50 zoom obival adják, használtan 90-ért sztem van, mivel újonnan 110 (3 év garival). esetleg NEX-5N, ami egyértelműen jobb váz, de a nagyobb méretű (és optikailag jobb) 18-55-tel szokott lenni.
m43 vonalon 80-90-ért kitobival ezek ajánlottak és szerezhetők be használtan: Oly E-PL1, E-PL2, E-PL3, E-PM1, E-P1, E-P2 (talán belefér). Pana GF1, GF2, GF3, GF5, G3. remélem, nem hagytam ki semmit. ha a G3 tényleg kijön 90-ből, az bitangos, mert frankó 16 mpixeles szenzora van és egyedül a felsoroltak közül keresője is.
a Sony-nál a 16-50, 18-55 átfogásokat 1,5-tel, a m43-nál a 14-42-t 2-vel szorozd be, így mérhetők össze az átfogások. a Sony jobb nagylátószöget ad, főleg a 16-50, cserébe rövidebb a tele vége. szerintem még lényeges különbség, hogy a Sony 3:2, míg a m43 (meglepetés!) 4:3 képaránnyal dolgozik, te tudod, melyiket preferálod.
-
addikt
Beltérben (étterem) hogyan javasolt a fehéregyensúly beállítása egy G3 esetében? Az autó módban érdemes eltologatni a pontot oda amikor szemre jó, vagy a "neon"-os beállítást érdemes buzerálni?
Amúgy utólag is lehet PS el olyan eredményt kihozni, mint ha a helyszínen lenne jól beállítva vagy feltétlen javasolt a helyszínen jóra lőni?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz .: JuSzT :. #31926 üzenetére
Én auto-n használom, de hát ugyi rawba lövok, ott meg (majdnem) mindegy.
Jut eszembe G3! Hétvégén először éreztem azt, amiről többen is írtatok: hátrány volt a kis váz, meg a fixek. Lehet csak nem volt rendben a kisugárzásom... elég hamar kiderült, hogy emberileg egy görény a vőfély és ott tesz nekem keresztbe, ahol tud. Én meg nem akartam balhét a párra való tekintettel, ezért csendben dolgoztam.
Szóval, arról szólt a lagzi, hogy gyakorlatilag minden percben besasszézott elém valaki egy kompakttal, bridge-dzsel meg sok esetben egy Galaxy Note méretű tepisvel (amiknek amúgy is folyamatosan világított a zöldes sz*r ledjük) én meg rendre fogdostam a vállakat, hogy lécci, én ezért vagyok itt. Tök jó buli volt... -
Freddy76
addikt
válasz madgie #31927 üzenetére
Akkor valóban köcsög/béna volt a vőfély. Én is lenyomtam már ebbéli minőségben kb. 150 lakodalmat (bár újabban inkább ún. ceremóniamester vagyok, ezt keresik...), és tudom: rohadtul nem azért fizetnek, hogy elmondjak pár verset, meg pörgessem a kalapot, hanem azért, hogy minden rendben legyen. És ebbe beletartozik az is, hogy segítem a zenekar/fotós/videós munkáját. Most hétvégén a fotós teljesen kész volt az örömtől, pedig csak annyit csináltam, amennyit szoktam: mindig szóltam neki esemény előtt, mindig megkérdeztem, hogy van-e kérése (pl. hova állítsam a párt a torta behozatalakor, vagy elég-e a fény), és mindig úgy helyezkedtem, hogy legyen megfelelő rálátása az ifjú párra.
Szerintem vegyél valami régi nagy vázat az ócskapiacon, valami nagy obival (olyat, ami nem működik, az olcsó), szedd ki a belsejét, hogy könnyű legyen, takarítsd le, és akaszd az oldaladra/nyakadra.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
válasz Freddy76 #31928 üzenetére
Egyébként fura volt, lehet a kopaszokat utálja, vagy mittomén (egy ideje csont kopasz vagyok, a lagzin volt egy másfél-kétéves körüli kislyány, mindig kolbászolt utánam, hadd simogassa meg a fejem), de néha akkora féreg volt velem, hogy ilyet még nem láttam. Mindeközben meg szakmailag jól kente, minden órában feldobta a hangulatot, jó volt a szövege, a játékok, szépen kitöltötte az időt hajnalig.
.: JuSzT :.: én most arra szoktam rá, hogy csak rawba fotózok, a Lightroom exportálás jpg-ben van, a komplett fotó mappám meg szinkronizálva van az Everpix-ben, így megy is fel a lekonvertált jpg a felhőbe (backup is, meg mutogatni is jó onnan a képeket).
-
rumos14
nagyúr
a 40-150/2.8 méretéről, súlyáról van vmi infó? az állványgyűrű persze sokat sejtet. az árába inkább nem is akarok belegondolni.
kíváncsian olvastam, mit ír a dpreview az AF-ról, főleg a "régi" 4/3 üvegekkel, úgy tűnik, sajnos a csodaszert az Oly sem találta fel, videónál egyáltalán nincs AF pedig az 50-200 csábítónak tűnt. -
k1csi
senior tag
válasz Fecniii #31880 üzenetére
A kitobi kb. ennyit tud, használt piacon kb. 25k túl sokat nem szabad elvárni tőle. A fixek nem véletlenül jóval drágábbak.
Egyébként az élességet nézni csak az élességi síkban szabad nézni ami a szenzorral párhuzamos. Ettől közelebb vagy távolabb már nem.
Azaz, ha azt gyanítod valami gondja van tedd fel állványra a gépet és próbálj meg valami sík dolgot lefényképezni.Egyébként a régebbi Pana vázak JPG motorja sem túl jó, de pl. számomra elsősorban magasabb ISO-n zavaró itt meg az összes kép alap ISO-n volt.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Fecniii
tag
köszi, azt hiszem ma este letesztelem állványról ahogy mondtad, aztán majd feltöltöm a képet hogy milyen, ha nagyon szar lesz akkor megy a gép gariba.
Amúgy most már kezdek arra is gondolni, hogy nem az obi a ludas, hanem a gép fókuszával lehet esetleg valami. Ha hajszálpontos (egypontos) fókuszmódba rakom és rábökök a kijelzőn hogy mire fókuszáljon akkor ugye kinagyítja a képet a kijelzőn és amíg nem exponálok úgy is hagyja, na most ilyenkor azt látom hogy már a kijelzőn megjelenő elvileg fókuszált kép sem éles.
-
arn
félisten
Epp olyan magas, mint az omd. Elfer benne ket fix, meg egy nagyobb obi (pl a 14-150). Majd csinalok rola fotot, ha erdekel. Praktikus a messenger kialakitas.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
k1csi
senior tag
válasz HollyBoni #31934 üzenetére
Ezt annyi minden befolyásolja, érdemes ilyenkor néhány paramétert rögzítve teszteket csinálni. Egyébként a 42mm-es képet leszámítva nem látok semmi extrát amiért aggódni kellene.
Fecniii
Kontraszt AF-nél a pontosság mindig adott (ez nem DSLR ahol külön szenzor van az AF-nek meg a képnek), max nem oda teszi ahova gondolod, ha nem határozod meg hova tegye.
Azt érdemes megnézni, hogy nincs-e pl. nagyobb eltérés a sarkok között amikor a szenzorral párhuzamos dolgot fényképezel. Meg nincs-e olyan gyutáv ahol lényegesen gyengébb. Valamivel lehet gyengébb, a legtöbb obi a gyutáv tele vége felé lágyabb (vannak persze kivételek is).Kb. f/8-ig (tele végnél f/11-ig) érdemes rekszelve is megnézni.
Viszont egy olyan obitól ami a töredéke a váz árának nem kell csodákat várni.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
addikt
válasz kingljames6 #31940 üzenetére
de
-
Gondwana
addikt
(Videó + olcsó + µ4/3 = Pana GH1)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
rumos14
nagyúr
jól látod, pl 40-150 volt újonnan 40-ért pár napja, ajándék tatyóval, memókártyával. az nagyon jó ajánlat - volt.
továbbá, a szóba jöhető 55-210-es teleobi NEX-re bumszli nagy.az Oly-nak az a hátránya, hogy a leírt típusokban mind a régebbi 12 mpixeles szenzor van, ami nem rossz, sőt, de már eljárt felette az idő. én a PL típusok ergonómiájával sem vagyok kibékülve (0 markolat, apró gombok), de ez szubjektív. 1 év múlva az E-PL5, E-PM2 nagyon jó vétel lesz az akkori árában
-
addikt
Lumix g3+ valamit tekerj a végére, aztán ha van della akkor van öröm bódottá...
-
gorgo
őstag
válasz Mr.Csizmás #31907 üzenetére
Toszódjanak meg, nagyon megnőtt a (pénz)étvágya a két bandának, már csak PRO obikat terveznek sokezer€r. Ellenben a rendszer még hiányos sem fix UWA sem fix nagyobb tele nincs a rendszerben, de nem baj, majd lesz kő drágán, b*szomnagy pro, mert arra vágyik a tömeg, és meg is tudja fizetni.
Az idióta sigma/tamron satöbbi meg mind az APS-C-s dög nagy szarokat látja el m43 véggel, 'azt nesztek vigyétek. No jó, kisírtam magam mára."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
addikt
válasz kingljames6 #31947 üzenetére
Egész jók. De abban is az a 12mp szenzor van mint az elődökben. g3,g3,g3,g3,g3
-
rbalint88
addikt
válasz kingljames6 #31947 üzenetére
az e-pl3 a legrosszabb fogású gép mind közül talán. emellett relatíve drága is, szerintem egy e-p2 sokkal jobban megéri. a szenzor ugyanaz, viszont a szenzor, kezelés, minőségérzet ég és föld. de ha 90ezret rá tudsz szánni a szettre, akkor egy g3 váz (kb 70e) és oly 14-42 kitobi (20-25e) az ajánlatom első körben. Vagy a NEX3N kit, az elég jó annyiért.
-
kingljames6
csendes tag
válasz .: JuSzT :. #31948 üzenetére
aham 99000 ft rt 14-42 kitobival elvileg bontatlan,új az jó ár érte? Nem lehet kamu hirdetés?
D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest