- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
theartofdota
tag
kicsit off de olyan kérdésem lenne, hogy egy régebbi Delta 300w (196 12V ágon) tápegységre rá merjek-e kötni oc-s gtx 460 768-at.
gép többi eleme E3400, p5k/epu, 1 sata vinyó dvd, 2x1 ram
[ Szerkesztve ]
-
gabo9201
senior tag
Hello! Egy olya kérdésem lenne, hogy milyen tápot vegyek a következő konfigba:
Alaplap: Gigabyte GA-870A-USB3
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE 95W TDP
VGA: Gigabyte GV-R685OC-1GD
HDD: Egy darab 1TB-s SamsungÉn egy ilyen 350-es tápra gondoltam. A kérdésem a következő: megéri-e megvenni a 400W-os testvérét (szerintem nem, mert a két 12V-os ágon összesen 2A-rel tud többet, a 3,3V-os ágon is csak 3A különbség van)? Vagy esetleg van-e olcsóbban hasonló kategóriájú tápegység a piacon?
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
-
TROG AIR
aktív tag
Az alábbi tápról örülnék vmi. véleménynek...
átlag konfig alá menne,viszont olyan gépbe amely szinte soha nincs kikapcsolva....http://www.pcx.hu/termek/chicony-hipro-580w-tapegyseg-73434
430 pozitív , 0 negatív....
-
BlackPriest
őstag
hátha valakinek segítség a jövendő rendszeréhez, nálam egy 500W-os fsp epsilon szolgál ki egy q9650-et egy 4870x2 társaságában
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
bundaska
aktív tag
válasz banhammer #9247 üzenetére
Hello!
Nekem a régebbi TX 650 van, de én meg vagyok vele elégedve, nem hangos, nem morgós. Mondjuk ez fültől is függ, ki mennyire érzékeny az ilyenekre. Mondjuk néztem a régi és az újabb között tényleg van dB-ben eltérés. Viszont hatásfokban jobb mint a régi ha jól tudom. Ezek szerint az újabb Corsair tápkban rosszabb minőségű, vagy nagyobb fordulaton pörög a venti?!Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
anulu
félisten
hali mindenki!
következő a problémám: 6 év után (ebből az utóbbi 4-ben 7/24) meghalt a Chieftec táp ventillátora az egyik gépemben, úgyhogy újat kéne beszereznem.
tanácsot kérnék, hogy melyik tápot ajánljátok.
gép: Core2Quad 6600, 6 SATA HDD, 1 ODD, 8400GS VGA (mondom, servergép )ami a lényeg, h 7/24-ben kell mennie, és párhuzam-derékszögre kell tudnia max terhelés alatt is a feszültség értékeket.
holnap kell megvennem, szóval viszonylag sürgős a dolog.
előre is köszönöm a segítségeteket!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
banhammer
veterán
Szerintem vegyél egy Corsair VX450-es tápot.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
anulu
félisten
válasz banhammer #9262 üzenetére
köszi! desktop meg másik server gépben is Corsair van, szóval ismerem őket
ja, és még annyi, h max 15k huf
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
vzsryl
nagyúr
Chieftec CTG-500-80PB. 3 év garancia miatt. Lehet van jobb vétel is, de ez is bőven elég lenne neked, és a 3 év garival nem nagyon veszi fel egyik gyártó sem versenyt.
VX450-et már nagyon régóta nem kapni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
válasz gabo9201 #9253 üzenetére
Igen Hipro beles, de kb. ugyanannyiért van egy Hipro HP-D4802PWB2 ez jobb. (ha már Hipro) FSP APN helyett esetleg FSP HEXA 400W.
-
gabo9201
senior tag
Köszi! Az a baj, hogy az említett Hipro HP-D4802PWB2-t nem találom egyik haza bolt kínálatában sem.
Az FSP Hexa sorozata felkeltette a figyelmem viszont nem találom az FSP honlapján a specifikációit
Ez miben különbözik az APN sorozattól?Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
MMIX
addikt
válasz gabo9201 #9267 üzenetére
Valóban tényleg megritkult ez a típus. Amikor azt a hsz.-t írtam nem volt ritkaság az árlistákon. Ha találsz színpatikus olcsó Hiprot akkor vedd meg.
FSP Hexa www.fsplifestyle.com
Valószínűleg új külső, fekete festés, préselt márkajelzés, PCI-e csatlakozó van. Minimálisan drágább, mint a csupasz lemezszínű "fapados" APN, aminek nincs PCI-e csatlakozója alapból. (az itthon árult APN verzión)A hónap végén lesz a Computex 2011 kiállítás (Május 31-Június 4)
Ha addig senki nem ír az FSP Hexa tápról, ez a következő remény, hogy kiderüljön valami róla. -
bikkfalva
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen tápot ajánlanátok egy RX2600xt és egy AMD Phenom II x2 550 mellé? Nagyon olcsóért kéne, kb 5-6e lenne a célra.
Üdvözlettel: -
odorgg
addikt
Hali!
Mit tudnátok ajánlani a kövi konfighoz:
Q8400-->3,6ghz
3Db Winyó
GTX 460 SLI
Későbbiekben jólenne ha i7-es procival is megbírkózna
Max 15k van az Updatre, jelenleg VX450-em van, és még csak 1db 460-al rendelkezemOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
BlackPriest
őstag
ma a juventus team-ben elkértem egy fsp hexa tápot gyors szemrevételezésre, csak felső tápos házba jó a kábelek hossza miatt, amúgy a házon kívül semmi extra, nincs kábelharisnya, nincs sok leágazás...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
MMIX
addikt
válasz bikkfalva #9271 üzenetére
CHICONY Hipro 400W OEM 5.7ezer Ft.
FSP350-60APN 6.4ezer Ft.Használt minőségi tápok FSP,Delta,Sirtec,...... 3-4ezer Ft.
(#9272) odorgg:
Max 15K-ért nem kapsz jobb tápot, mint a már meglévő VX450-ed.Sapphire FirePSU/PurePSU 625W 17ezer Ft
CHICONY Hipro 700W Adrenalin 16.5ezer FtÚJ versenyző az árlistán!!! FSP FSP650-80EGN 18.1ezer Ft
[ Szerkesztve ]
-
gabo9201
senior tag
Köszi szépen a tanácsokat!
Most találtam ezt a másik Hipro-t. Ahogy látom ez jobban megéri, mert csak alig drágább viszont van benne PFC. 6.300-ért szerintem abszolút jó vétel.
FSP-ből a Hexa is nagyon jó lenne, viszont azt még nem lehet kapni a PCX-en (ez azért baj, mert az alaplapot, amit kinéztünk meg csak ott lehet kapni). Tehát ha FSP-re esik a választás akkor marad ez a 350-es befutó.
Egy-két hónap még úgyis eltelik mire összeáll a gép, mert meg szeretnénk várni vele a Bulldozer CPU-k megjelenését. Addig lehet változik kicsit a tápos piac is.
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
MMIX
addikt
válasz BlackPriest #9273 üzenetére
Kösz az infót!
Én találtam a fényképen egy extrát, mégpedig a kis kerek gyűrűt ami a kábeleket védi a fémház szélétől. Sokan hiányolták az olcsó FSP tápokról. -
BlackPriest
őstag
arra nem is figyeltem, nagyon a kábelhossz foglalkoztatott ha hosszabb lenne, már megvettem volna és csinálnám a képeket a belsejéről
-
odorgg
addikt
Akkor egyenlőre lehet hanyagolom a tápkérdést, és megnézem hogy bírja majd a 450-es az SLI-t Ha 1 4870X2-est elbírt tuningolva, akkor talán a 460 SLI-sem fekteti meg addig amíg nem lessz pénzem 1 normális tápra.
Colermaster silent pro-ról vélemény esetleg?
Aprón láttam néhányat 20K-alatt, és annyra gondolom nem lehet rossz, mert a PH-s tesztekben is az M600-al tesztelnek ahogy elnéztemOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
MMIX
addikt
"ÚJ versenyző az árlistán!!! FSP FSP650-80EGN 18.1ezer Ft"
A bolt(a közismert) azt írja perpillanat 80+Bronz. 5x PATA, 4x SATA, 1X PCI 6pin, 1x PCI 6+2pin
Na de az FSP EGN 80+GOLD
FSP és a 80+ oldalán nem találni 650W-os EGN tápot.www.pcicase.nl azt írja:FSP FSP650-80EGN
• High efficiency, 80+ Gold certified
• Low ripple & noise
• Output over voltage protection
• Short circuit protection on all outputs
• Resettable power shut down
• Internal 12 cm fan
• 100% burn-in under high ambient temperature (50°C)
• MTBF: 100K hours at 25°C
• 100% Hi-pot tested
• Line input fuse protection
• Active PFC (Power Factor Correction) circuit
• Complies with EN61000-3-2
• AC input full rangeSpecifications:
Input Specifications:
• Voltage: 90~264 VAC (steady state: 100~240Vrms)
• Frequency: 47 Hz to 63 Hz
• Current: 10A max at 100~127Vrms, 60Hz / 5A max at 200~240Vrms, 50HzOutput Specifications:
• Over-voltage protection: +5V: 5.6V-7.0V, +3.3V: 3.76V-4.8V, 12VDC:13.5V-15.6V
• Over-current protection: +5V:48A, +3.3V: 60A, +12V1:22A, +12V2:22A, +12V3:22A, +12V4:22A
• Remote ON/OFF control: The power supply shall accept a logic collector level which
will disable / enable all output voltage (excluding +5V standby).
• Power good signal: turn-on delay 100 ms to 500 msGeneral specifications:
• Efficiency: 90% minimum @ 50% load, 87% minimum @ 20/100% load (80+ Gold)
• Hold-up time: 17.0 ms minimum: at 115V / 60 Hz 17.0 ms minimum: at 230V / 50 HzEnvironmental Specifications:
• Operating conditions: ambient temperature 0°C~40°C, up to 85% RH non-condensing
• Storage and shipping conditions: ambient temperature -40°C~70°C, up to 95% RH non-condensingConnector and cable configuration: 4xSATA 4xPATA
-1x 24/20-pin, 500mm cable
-1x 8/4-pin, 500mm cable
-1x 8/6-pin + 1x 6-pin PCI-express, 450+100mm cable
-1x 8/6-pin + 1x 6-pin PCI-express, 450+100mm cable
-2x SATA, 550+100mm cable
-2x SATA + 4-pin, 550+100+100mm cable
-3x 4-pin + small 4-pin, 550+100+100+100mm cableOutput specifications:
+3.3V: 26A max.
+5V: 26A max.
+12V1: 18A max.
+12V2: 18A max.
+12V3: 18A max.
+12V4: 18A max.
-12V: 0.5A max.
+5Vsb: 3.5A max.
+5V/+3.3 combined max. output power: 150W
+12V1~+12V4 combined max. output power: 600W[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Silent Pro M600 jó és nagyon halk táp, de +12V 480W, ez sem kevés viszont Crossfire + ezt etető erős processzornak bele kell férnie 480W-ba akkor oké. Pláne 20K alatt.
Viszonyításnak ADATA Horus HM-550W +12V 528W, HM-650 636W. Ezek is 20K
Az ENERMAX beles Sapphire 625W +12V 600W meg újan 17K, ha találsz. Ez is moduláris táp.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, milyen tápot ajánlotok ehhez a konfighozGigabyte (GA-M68MT-D3) rev.2.3
Nvidia GeForce7025 / nForce630a / PCI-Ex16 / mATX / 2 DDR3 Dual-CH / HD Audio / GbE LAN / 4 SATA 3Gb/s / 8 USB2.0
2x2Gb 1333Mhz Kingston KIT (KVR1333D3N9K2/4G)
AMD Athlon II X2 250 (3,0GHz / 2Mb / 65W)
Gigabyte Hd 4850
5 venti ( 1db 4-es ventiszabályzó, ami 2 db molexből veszi az áramot, és 4 fele adja szét )
sata-s dvd-rw ( LG )
1db IDE-s HDDRemélem tudtok segíteni.
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
andree04
aktív tag
Eddig nem nagyon ajánlottátok a CorsairCX430 tápot pedig elég jó.
Ventis tápok halksági sorrendjén a 4. helyen áll.
Ajánlott tápok sorában szerepel.
[link]
Kicsit lejjebb tekerve megtaláljátok,Prohardveres lista. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
FSP HEXA tápnak milyen hosszú kábelei vannak? Egy CM Advanced II házba raknám bele.
-
vzsryl
nagyúr
válasz andree04 #9284 üzenetére
Elavult már a lista. Csak a CX400-ra vonatkoznak a jó dolgok. A CX430 jóval gagyibb táp. Rengeteg más jobban ajánlott táp van helyette.
(#9285) Pharaoh: Hali!
A napokban többször volt szó a HEXA-ról. Egyelőre nem tudunk róla sokat, pl a kábelhosszát sem. Tehát ha mostanában esedékes a vásárlás, akkor inkább Chieftec CTG-500-80PB. Annak elég hosszúak a kábelei. Ha fekete kell, akkor XFX Core Edition 450W.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Wandamme
tag
sziasztok
ehhez milyen/mekkora tápot ajánlanátok:
-phenom x4 9650
-nvidia gts250
-1odd
-1hdd
-4gb ramminél olcsóbb ha lehet
-
betonfelhő
tag
üdv!
egy egyszerű konfigba (Asus alaplap [integrált hang és fény], Intel Celeron proci - E sorozat - SATA vinyó és dvd-író), ahol előferdül fesz ingadozás és áramszünet is milyen tápot ajánlotok? (valami 400W-os nagyon olcsó Codegen helyére)
Chieftec GPS-450AA-101A mennyire lenne jó megoldás?[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz betonfelhő #9288 üzenetére
Inkább chieftec CTG 450 80p vagy GPS 450 A.
-
MMIX
addikt
Szünetmentes tápot egy minőségi tápegységgel ami nem Delta beles, mint amit kinéztél magadnak, és Chieftec GPS-XXXA se(ez is Delta beles). Az olcsóbb kváziszínuszos szünetmentesekhez nem jó minden táp.
Szünetmente táp nélküli esetre valamilyen nem csak 230V "only" tápot kéne keresni. pl FSP GHN (nem csak 230V konnektorral működik) Tápegységek címkéjére van írva.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Üdv!
Ha az alaplapon 20pines csatira van szükség, akkor CTG-t ne vegyél, mert nem választható szét a 24pines 20+4pinné.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
totya973
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Ezt a konfigot venném, a segítségeteket pedig a táp kiválasztásához kérném, játékra nem lesz használva, böngészés, filmnézés, excel, word.
Keret: max. 10-11 ezer, ill. kell-e a szereléshez toldó kábel.-ASRock H67M B3 (Lap)
-Intel Core i3 2100 Boxed
-Kingmax DDR3 4GB 1333MHz
-Samsung SpinPoint F3 500GB (HD502HJ)
-Nec AD-7260s fekete
-Cooler Master Elite 430 (Ház)Válaszokat előre is Köszönöm.
-
betonfelhő
tag
köszönöm a segítséget!
-
szijartg
őstag
Ez mennyire jó táp?
Corsair 750W CMPSU-750TXEU SLI
lényeg, a hosszú kábel és hogy elbírjon ~10db vinyót meg egy i7es szettet. Éhes vga nem lenne alatta! -
franc0
őstag
válasz BlackPriest #9273 üzenetére
Node 400-as vagy 500-as példányt néztél?
Mert szerintem benne van a pakliban, hogy az 500-asnak hosszabbak a kábelei (mint a Chieftec CTG sorozatnál).ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
sp@rtan
senior tag
Holnap kezeim közé kerül egy 400W-os FSP HEXA, majd tolom róla az infót, lehet logoutra is írok egy bemutatót.
-
MMIX
addikt
válasz sp@rtan #9299 üzenetére
Előre is köszönjük!
Természetesen nem várjuk el, hogy a táp szétszedése miatt veszítsd el a garanciát, de azt megtehetnéd, hogy a ventilátor felől belenézve összehasonlíthatnád az FSP APN béllel.
APN képek itt.(FSP SAGAII 500W és APN 400W)Kábelhosszt és hangerőt feltétlenül írd meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest