- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Szeretnék venni egy minőségi tápot, kb. max 20-25k-ért.
Ezt a konfigot kéne ellátni:
Asus M4A88TD-V EVO/USB3
AMD Phenom x2 555 @ x4 B55 3.7 GHz
2x2 GB KINGMAX Nano Gaming DDR 3 1600 MHz CL9
Gigabyte 6850 1GB
Seagate 7200.12 1TB
Hitachi 5k3000 2 TB SATA 3
Asus Xonar D1 7.1Később valószínűleg nem ezt a konfigot fogja hajtani, lehet hogy egy tungingos Sandy konfig lesz helyette. Modularitás előny. A lényeg, hogy minőségi, halk és megbízható legyen.
Nos? -
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz KAMELOT #9548 üzenetére
Passzolom, nálam annyi volt. Nemrég lapot váltottam GB-ről msi-re, azzal meg vga nélkül 34-36W idle!..a GB-vel furcsa mód 2 lehetőség volt..vagy közösen hagytam az integrálttal, ekkor volt az egész idle 50, úgy hogy az 5570-en kívül az integrált is élt, vagy az igp-t lekapcsoltam, akkor meg 55W volt fogymérők biztos jók, több gépen is próbáltam őket, meg mind ua. mutatja.
Cpu az biztos nem 3-5W, hanem inkább 8-10 idle, vga meg gyártó és PP függő, nem mind1 mennyin áll a ram. Nekem a cpu-nál a cnq' ki is van kapcsolva, gyári órajelen pörög. Kártya az nekem is zafír volt.
80-ból még a hatásfok miatt is lejön, kb 60 lehet a valós, most számolom ki pontosan. Mondjuk akkor is szép, hogy nekem a te valósod alatt van a konnektoros fogyasztás._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
M.W.H
aktív tag
hello
ha jól emlékszem fsp apn es tápom van 400 wattos(melobol irok de biztos igy van).
neki elkell hajtani egy fél terás sata vinyót egy dfi ultra-d 2 giga ramot egy amd athlon x2 4400+ agyonhuzva ez eddig oké szokásos dolgok dvd kártyaolvasó ilyenek.
és szeretnék bele egy 8800gtx et.szerintetek elfogja birni?
Mad W. Highflyer
-
Josh777
tag
az enyémnek (#9539) elég a 600W?
-
Chaser
legenda
válasz KAMELOT #9548 üzenetére
Az lehet még a titok nyitja, hogy ugye 500-as tápod van, a 80+ azt jelenti hivatalosan, hogy min 20% terhelés mellett hoz 80% hatásfokot, az ugye esetedben 100W lenne, tehát bőven alatta vagy és valószínűleg 70% körül mozoghat a hatásfok. Nagyon jó elektronikánál nem számottevő ekkora különbség, talán epsilon 500W-osom volt, az kis terhelésen is tudot annyit mint egy 250 v 350 80+, de lehet mindnél van így, persze ettől szabványon belül van és nem lehet belekötni. 500W-hoz igen brutál gép kell hogy kihasználd, itt is érvényes a kevesebb néha több elve.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TcK-BOY*
tag
Sziasztok ehez a konfighoz kellene a lehető legolcsóbb, és jó táp.
Lap: ASROCK 785GM-S3
Cpu: Athlon II X2 250 (Később Phenom II X2 555 BE)
Ram: 2x2 GB
Vga: Sapphire ATi Radeon HD4870 512MB GDDR5Előre is köszi.
Am 400W-os FSP, vagy SuperB460 bírná??
• Tisztelettel: TcK-BOY* •
-
törölt tag
-
nagyúr
Vki otthonosan mozog HP Laserjet 1220-as scanner driver ügyben W7-re?
-
-
Chaser
legenda
válasz TcK-BOY* #9576 üzenetére
4870 kb 150W maxon, x2 60-70 ha nincs alulfesz, phenom2 se lesz sokkal több. A többi sallang nem sokat eszik .Ez az egyik legolcsóbb megoldás, de a HEXA 400 se rossz, nem sokkal drágább, designos és azon már van pcie csati is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Sandrew
őstag
Hello!
5830 CF-hez milyen táp ajánlott? Lehetőleg minél olcsóbban. Phenom II X4 955-lesz melette 4Ghz-en 1.35V-al
-
Recon666
Közösségépítő
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Sandrew #9581 üzenetére
Igen, de lehet hangos lesz, mennyi a keret a tápra, amit max rászánnál? A Phenom procid 125W vagy 90W TDP-s?
Ha kicsit többet szánsz rá ezek az ajánlottak:
A-DATA HM-650
FSP Aurum Gold 600W
CORSAIR TX650W v2
COOLERMASTER Silent Pro M600[ Szerkesztve ]
-
Sandrew
őstag
válasz Recon666 #9583 üzenetére
125Wattos. Lehető legolcsóbbat szeretném. Persze nem a minőség rovására. Ha terhelve van akkor tőlem lehet hangos mert fülessel játszom
Alsó tápos házba megy így lehet hogy előny lesz.
A-data moduláris ugye? Nettó áron hozzájuk tudok jutni. Nettóba Max 18k-lehet
[ Szerkesztve ]
-
Sandrew
őstag
válasz Recon666 #9583 üzenetére
Ahogy nézem a TX650-lenne számomra a legjobb vétel. CTG-600nál majd 130Wattal többet tud 12V-on és egyben vannak az ágai. Mondjuk az a nagyon sok kábel lehetséges hogy hátrány lenne.
Corsair és Chieftec közöt kéne döntenem. Előbbi erős 12V-ága miatt előnyös de sok csati van ugye rajta. Utóbbi Kedvező ára de viszont "csak" 504Wattot tud leadni
(#9586) Recon666
Nem Frissítettem
Hát mélyebben el kell gondolkodnom akkor vagy Adata vagy Chieftec
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Csak HX 450 ritka mint a fehér holló, ha fel is kerül egy, másnapra elviszik.
A CM SP -val az a baj, hogy a 12 voltos ágon nem túl jók az áramerősségek:
LinkÖsszehasonlításképp egy VX 450: katt
Az A-DATA-val nincs baj e téren, csak erre 2 év gari van mindenhol, gyártóit nem tudom, de egy Corsair 7 év gyártóival és 5 éves boltival.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Vasinger! #9591 üzenetére
Tisztában vagyok a 12V-os ág korlátaival, azzal is hogy a VX450 mire épül, SS400ET bél ami SS speckói alapján 30A-t tud, de a Corsair ennyit írt rá, ha a 500-as sp cm nem megfelelő gyengének találod, bár a 6850hez bőven elég, az sb meg nem fog annyit enni mint a mostani cpu-d akárhogyan húzod, akkor vedd a 600-ast, az már 40A-val büszkélkedhet, tehát akár még egy 6850 befér a másik mellé, csak hogy szemléltessem a dolgokat, az emg a másik a hx450-eket pofátlan áron szokták adni, múltkor is kicsit szétnéztem és gari nélküli vx450-ért kértek 12K-t...ami kicsit túlzás, ha 15K alatt találsz az jó, de felette már kicsit túlzás az ár érte.....főleg hogy sok baromi jó alternatíva van.
Az A-DATA-val nincs baj e téren, csak erre 2 év gari van mindenhol, gyártóit nem tudom, de egy Corsair 7 év gyártóival és 5 éves boltival.
Hát számomra kicsit ellentmondásos, hogy mit is akarsz akkor?Elöbb kérdezted a hx620-t kevés olyat találnál amire 2-3évnél több gari van használtan, újonnan meg már nem is kapni, tehát igy már nem is problémás a 2év, de nézőpont kérdése.
-
balagedebr
tag
sziasztok
egy ilyen konfighoz milyen tápot javasoltok:
lap: MSI P67A-GD65 B3
proci: i5-2500K
ramok: 2 x Kingmax DDR3 1333Mhz 4GB
videokarik: 2 x Sapphire HD 6870 1GB Crossfire
jó lenne ha 20 alatt megúszni, én kapásból egy Chieftec CTG-600-ra gondoltam azt meg lehet úszni 15k körül, vagy mit javasoltok? -
MMIX
addikt
ADATA BN Series BN-550 teszt Hardwaresecrets
A HEC belső tippem jó volt. -
Vasinger!
nagyúr
Rosszul fogalmaztam. Nem is a gyengesége, hanem a jel alakjával nem voltam megelégedve. Nézd meg a VX 450-ennek azok a szinusz jelek (ha nem tévedek) sokkal szabályosabbak, nem annyira szőrösek és szerintem ez sem mind1, hogy mennyi az amplitúdó.
Igazából későbbiekben sem tervezek valami húdesokat evő konfigot, inkább a jó fogyasztás/teljesítmény arány lesz ott is a fő szempont.
A gépemet egy minőségi 450-es, egy akár egy 400-as táp is simán vinné halkan 24/7-ben tudom, de nekem az a lényeg, hogy halk legyen és megbízható, így néha kicsit túl kell méretezni emiatt.A HX 450-eket valóban túlárazzák aprón, én is figyelem egy ideje, de mivel a Corsairekre nagyrészt sok garit adnak boltokban is, így használtan is még 2+ éveseket találni.
HX 620-ról én is lemondóban vagyok, mert nagyon régi és már nincsen értelmes idejű garival rendelkező táp szinte sehol.
Szóval az A-DATA lenne a legjobb alternatíva, csak annak a LOAD hangja lenne kicsit sok, de talán az nem is számottevő, de az ára 22k-ért egy 650-es picit sok és csak 2 év garival. Persze van 550-es is, de csak 2-3k kül van 100 Watt között, így logikusan a nagyobbat választanám
A CM sp-től meg csak a jelalak miatt félek és magától a CM névtől. Nem vagyok teljesen kibékülve, bár ez olvasgatva tápok terén pozitívakat írnak és arra legalább sok gari van, de annak is megkérik az árát újonnan. Viszont cserébe halk.
Viszonyítási alapként azért VX450-et mondok, mert 3.5 évig az volt a gépembe, de nem várom meg mire kimurdál, mert már ad jelet erre.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Vasinger! #9596 üzenetére
Esetleg Enermax modu82+ 425W, 33A a 12V-os ágon, CM sajnos sok beszállítótl vásárol közöttük a Seventeam-től is akik kerülendők, viszont az sp-kben nagyon jó minőségű Enhance elektronika van, tehát a jel miatt a helyedben nem izgulnék, környezetemben 1,5éve van egy 500-as, halk terhelés mellett is, igaz nem nagy gépet visz e5200@3,5ghz megy egy gts450oc plusz 4hdd, furmark+prime95 alatt is csendes marad, legalább is az AC 1225l venti 1000rpm-en bőven túl "harsogja"...
A-DATA kategóriájában nagyon olcsó, mert erős, megfelelő minőségi kondi készlettem rendelkezik és rendes erős CWT bél van benne, névlegesteljesítményre meg ne nagyon adj nézd csak szimplán a 12V-os ágat, mert a többiről amennyit eszik a gép, az nem számottevő.
Főleg hogy arra törekedj hogy 50-60%-os terhelés mellett fog a legjobb hatásfokkal dolgozni a táp.(#9595) MMIX: Hát várható volt hogy nem lesz egy nagy eresztés, nem valami stabilan tartja a feszeket
[ Szerkesztve ]
-
stm_
tag
válasz #15779328 #9569 üzenetére
Valósan összekötni 2 tápot messze nem abból áll ,hogy összekötöd a kábeleket...ráadásul 2 különböző teljesítményűt,típusút..
Ami kábelt beraktál az nem "köti" össze (szerencsére) , kb arra jó hogy 2 táp egyszerre induljon. Elviekben elég a zöld+fekete... Aztán ,hogy ez így mennyire okés azt nem tudom...ne feledd neten sok olyan dolgot látni ami nincs. Ez főleg a képátviteli csatlakozók/átalakítóknál szokott előfordulni.
Persze házilag sok mindent meglehet oldani... de pl ha jól tudom az atx tápcsatlakozón a szürke vezeték egy fajta védelem. Ha a fesz értékek a megfelelő tartományban vannak ,az alaplap azon keresztül kap egy jelet..ha nem kapná nem kapcsolna be. Ezzel az "átalakítóval" viszont a 2. táp ettől függetlenül elindul..mivel ott ez ki van iktatva.
Persze erre lehet azt mondani ,hogy a tápnak van saját védelme stb...szóval én nem mondom ,hogy ez így nem lesz jó..mert ilyen szinten messze nem értek hozzá...de azért gondold meg ezt még1* -
moha21
veterán
Erősen nem ajánlom ezt a vad össze kötözősdit. Sajna a net, tényleg tele van minden szarral. mint pl. ahogy mondtad 1 kábel digitális jelből analógot vagy fordítva csinál. / D-sub--->Scart stb.. /
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest