-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Rendszeresen olvasom a topicot és arra figyeltem fel, hogy nem ajánljátok mostanában az XFX TS650 Goldot, pedig csak 25k.
Ennyiért ez a táp best buy, 5év garanciával.
Megkockáztatom, hogy halkabb, mint a CM V700-am volt, a feszeket pedig nagyon szépen tartja.
Szóval, aki ilyen kategóriát keres, annak nagyon ajánlom, tényleg jó táp.
Hátránya, hogy nem moduláris.
Gondoltam leírom, így a reggeli kávézás mellett.
Szép napot mindenkinek! -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
A harom közül melyik a jobb választás?
Cooler Master V750(gyártói gari van csak)
vagy
XFX PRO 850W(kisker garancia van, több mint 4 év)
vagy
Be Quiet Dark Power Pro10 750w (nincs garancia).
Árban nagyjából megegyeznek.Tartósság, megbízhatóság és csendesség szempontjából?
Az adatlapomon található konfighoz kellene, mert jelenlegi tápom úgy néz ki bedöglött és sürgősen kell egy másik mert nem tudok dolgozni így.
Igen tudom, a konfigom nem indokolja ekkora kapacitású tápot, de elérhető moduláris tápok szinte nincsennek. Boltokban is csak rendelésre min 3-4 nap Az meg nagy kiesés számomra.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
KAMELOT
titán
válasz Maotun #86804 üzenetére
Igen Seasonic beles. V1200 is sesonic csak az mégjobb fajta. Nekem már megvan ventilátora be sem kapcsol!
(#86805) bombibmw: V700 én soha nem hallottam a ventijét pedig a fülemet a táp mellé tettem! Attól halkabb meg már mi legyen?!
(#86806) Tanisz: CM V750 Enhance elektronics beles azt vegyed!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MTBF
csendes tag
Üdv, mekkora és milyen tápot ajánlanátok az alábbi konfighoz:
CPU: i5-650
GPU: HD5750
1 HDD: WD320GB
1 SSD: Intel X25-M 120GB
1 DVD iróamit néztem:
-FSP 350-60APN 85+
-Chieftec CTG-400-80PEgy 420-as LcPower volt benne eddig de kipurcant.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz mcload21 #86814 üzenetére
Megnezted amit irtam, ott van az FSP280-as, azt vedd. Ne az ezeréves Chieftecet. Meg nem is biztos, hogy okés a dolog.leirtam
A tobbit olvasd el, mert befurodhetsz.
Chieftec ósdi, passziv PFC-s....
FSP, aktiv pfc-s, jo hatasfokkal.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
UnSkilleD
senior tag
FSP ATX-350PNR mennyire jó?
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Elpablo
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani a következő konfighoz tápot?
CPU: Intel I5-4460
Alaplap: Asrock Fatal1ty H97 Performance
VGA: ASUS GeForce GTX 760 DirectCU II OC 4GB GDDR5 256bit
Ház: Cooler master elite knight 350
1 HDD
1 SSD
3 Rendszerhűtő
Köszi a segítségeket előre is -
mcload21
tag
válasz Graphics #86817 üzenetére
A pi**ába! Azt tudtam, hogy manapság már nincs nagy jelentősége a -5v -nak, de azt nem gondoltam, hogy már el is hagyják. Megnéztem a penti 4-be rakott ctg-400-ast és a -5v ki van hagyva.
Azt honnan lehet tudni, hogy egy lapnak kel -e az -5v? Anélkül nem indul be, vagy vacakol? - mert gondolom ilyen leírások nincsenek. A p4-es deszkám egy kései 800 fsb-s, Prescott támogatású lap. Jól működik a táppal, de honnan tudjam, hogy nem -e kellene ennek is az -5v, és elromlik?
A penti 3-as lap Abit ST6, és van még egy Asus tusl2-c. A penti 2-es pedig Abit BH6.
Ezekről nem tudom honnan lehetne megállípítani? - hiszen akkor a -5v a tápon alap volt.[ Szerkesztve ]
-
-
mcload21
tag
válasz Balathruin #86822 üzenetére
thx
-
Roachy
senior tag
Üdv!
Alsó tápos házba keresek minél jobb minőségű, 400-500W körüli tápegységet. A keret 10000ft. Létezik ebben az árkategóriában is valami megbízható? Ha igen, segítsetek milyet keressek? Hétfőn be is kéne szerelnem egy ismerős gépébe. A megbízhatóságon van a hangsúly, nem egy erőgépbe kell. Sima i3-as alapkonfig, viszont sokat használják, dolgoznak rajta folyamatosan. -
qqcs1
csendes tag
Duliee kolléga válaszából az alábbi tápokig jutottam mint laikus:
XFX TS Series 650W Gold ez 25 (és azért a 650 mert az 550 egy ötössel drágább, nem is értem)
XFX TS 650W 80+ Bronze ez 27 (ezt sem értem mivel csak Bronze vagy valami cink lenne azzal a 650 Goldal? és még így is olcsóbb mint az 550 ami 30)
Thermaltake London W0492RE 550W Gold /TP-550AH3CCG-A/ő 27 (ezt azért néztem mert sokan ajánlgatják itt a mindenféle városnevekkel ellátottakat remélem ez is a használhatóak közül való +muduláris)
SEASONIC S12 II 520W ez 22
SEASONIC S12G 550W ez 30Ezekből mi lehet ami jó és ami számomra fontos HALK.
25-30 körül menne rá, de inkább 25 várom továbbra is az ötleteket köszi.
a konfig még mindig:
AMD 8320
16Gb DDR3
ASUS M5A97 r2.0
1 SSD
2 HDD
Jelenlegi videokártya egy AMD 6850 de csere van tervbe véve AMD R9 380x vagy 390 vagy GTX970. Ez a 380x leendő teljesítményétől és árától függ majd hogy mi lesz benne.
+4 ventiUI.:ugyanitt FSP Raider 750 eladó
[ Szerkesztve ]
-
-
Pokesz007
senior tag
A HD 7850 kártyához tényleg elég lesz az FSP Hexa+ 400W?
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
elég körülményes kérdéasem van, ami igazából nem is probléma. jelenleg van egy be quiet! E9 400W tápom, amit nagyon szeretek. az egyetlen gondom vele, hogy nem moduláris. jelenleg átköltöztem egy mATX házba, és a kábelrendezéssel vért izzadok. a márkához ragaszkodnék, de sajnos csak a Dak Power moduláris tőlük egyedül, ami egyrészt nem tetszik, másrészt 550W-tól keződik, nekem meg elég lenne 300-350W is bőven.
van esetleg hír arról, hogy készül majd moduláris tápjuk kisebb méretben? illetve milyen egyéb márka jöhet még szóba 350-400W körül, ami tud modulárisat? a Seasonic passzív tápjait néztem még, de annyit nem biztos, hogy szeretnék költeni
köszönöm előre is, ha valaki tud választ adni
ui.:
illetve azt hiszem, hogy az lesz a vége, hogy ha lejár a garancia-idő, akkor átharisnyáztatom a kábeleit, talán azzal is előrébb leszek valamivel. ez utóbbi művelet minden esetben garancia-vesztéssel jár egyébként?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #86829 üzenetére
Van kisebb moduláris tápegységük (Pure Power CM), de az nem ajánlott, mert HEC belsővel készülnek. A legkisebb ajánlható moduláris tápegységük a Straight Power 10 CM 500W. Azt tudni kell róluk, hogy az összes tápjuk félmoduláris, tehát az ATX és 4+4 csatlakozók fixek.
Ami moduláris és kicsi, annak vagy a belseje nem jó, vagy passzív (például Super Flower Golden Silent 430W, Seasonic Platinum Fanless 400W) és drága, én legalábbis másmilyet nem találtam, pedig hasonló* feltételekkel keresgéltem
* végül a modularitást, mint feltételt lecseréltem inkább a szokásos 3 helyett 5 év garanciára, de úgy se sokat bővült a választék (Seasonic G360)
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
hoffman_
nagyúr
értem. ennek nem örülök. akkor marad ez, mert amúgy nagyon meg vagyok elégedve vele, aztán majd kap új kábelezést. köszi a választ
készül a privát, csak közben szétszakadok és még nem sikerült befejezni
szerk.:
bár az 500-as be quiet nem olyan rossz. ezt lehet, hogy megnézem. köszi, most jutott csak el az agyamig az ajánlás. a félmoduláris kivitel nem gond, alap kábelekre úgyis szükség van, nekem csak a tyúkbél fele az, ami felesleg.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #86831 üzenetére
Ha már addig elmennél árban, ahol a BQ SP10 CM 500W van, akkor vannak sokkal jobb választási lehetőségek is (XFX XTR, EVGA GS/G2, Super Flower Leadex Gold/Platinum, a wattok nem stimmelnek, a legközelebbit linkeltem), ahol szintén 5 év garancia mellett teljes modularitást kapnál, szebben harisnyázott kábeleket (SF esetében megvilágított moduláris csatlakozókkal, ha valamiért ilyenre vágynál), egyágas kialakítást, félpasszív működést (a felsorolt tápok 50% környékéig passzívan mennek), mindezt arany Seasonic vagy Super Flower (és adott esetben platina) belsővel.
De szerintem felesleges pénzkidobás lenne a kábelek kinézete miatt váltanod.
-
hoffman_
nagyúr
köszönöm szépen a linkeket, ez egy hasznos hsz, elteszem későbbre nem szeretnék 30-40 körüli összeget rákölteni most már, különben is tetszik, hogy szép be quiet egységes a gép. marad a straight power, a linkelt darabokat meg megnézem azért, mert böngészni továbbra is szeretek.
ezek a fehéren világító satakábel-csatlakozások elég vadak, még azt sem mondom, hogy nem tetszenek
-
dqdb
nagyúr
válasz hoffman_ #86833 üzenetére
Most nézem, hogy ez és az adatlapod alapján legfeljebb egy PCIe és egy SATA-molex kábelt tudnál csak moduláris tápnál megspórolni. Ezért teljesen felesleges lenne pénzt kiadni, és még a mostani táp kábeleihez is hozzányúlni. Ott van az alaplaptálca mögötti hely, ennyi kábelt befér oda még mATX esetében is, egyedül a kábel végén a két kihasználatlan molex elrejtése lehet macerásabb.
-
hoffman_
nagyúr
elférni el fér, csak szöszölni kell. pénzt nem áldoznék rá ezért én sem. bár az adatlapom a héten változott, még nem frissítettem - kábelkiosztás szempontjából mondjuk maradt ugyanaz.
ami nem tetszik, az a kábelek elvezetése elől, meg a csatlakozóknál ugye nincs harisnyázás. ez mondjuk nem tápkérdés, hanem modding kérdés, majd ott folytatom. marad az E9
ui.:
a molexet majd levágom
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz vaakuum #86771 üzenetére
Akkor a linkben lévő tápot szerintetek rendelhetem tuningos 3570k-hoz, meg egy 980-hoz? Már csak kattintanom kellene a megrendelésre.
Vagy van jobb ár/érték arányú cucc, ami remélhetőleg csendes is, és érdemesebb lenne?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Benyuss
tag
válasz Benyuss #86797 üzenetére
Mindenki!
Az idő hiánya miatt(hétfőre már kell a melóhoz, mert a kártya hiánya miatt hetek munkájával vagyok elmaradva) azonnal rendeltem egy sapphire 290x vapor-x-et. Sajnos a 970-et csak egy hét múlva tudnák hozni, és így is pellengéren táncolok.. A psu viszont továbbra is csak 550-es, ennek már papíron 750 kell. Továbbra sem lesz baj?
-
Snorbi19
tag
hali
ezekhez a komponensekhez milyen minőségi tápot ajánlanátok?
keret 40k körül..
esetleg lehetne moduláris vagy fél modulárisFractal Design Define R5 fekete
Asus Z170 Pro Gaming
i5 6600k
Alpenföhn Brocken 2 processzor hűtő
2x8G HyperX 16GB Savage DDR4 2800MHz CL14 KIT HX428C14SBK2/16
Crucial 500GB MX200 CT500MX200SSD6 M.2 SSD meghajtó
GTX 980 tiAmikor egy ajtó bezárul, valahol kinyílik egy másik.
-
Ysoton
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van körülbelül egy éve a következő konfigom:
Proci: Intel Core i5-4570 3,2GHz 1150 Box
Alaplap: Gigapyte GA-H87-HD3
Ram: Kingston 8GB HyperX XMP Beast DDr3 1600MHz CL9
SSD: Samsung 120GB Sata3 840EVO
TÁP: Chieftec CTG-500-80P 500WViszont végre összejött, hogy tudjam bővíteni a gépet. A következőket szeretném beépíteni:
Videokari: Gigabyte GeForce GTX 970
HDD: WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX
(+optikai meghajtó)Kérdésem az lenne, hogy a meglévő tápegység szerintetek bírná-e ezt a konfigot?
Előre is köszi a segítséget! -
Snorbi19
tag
válasz Balathruin #86842 üzenetére
A XFX XTR 550W-os verziót választottam
köszi ....Amikor egy ajtó bezárul, valahol kinyílik egy másik.
-
Indy69
aktív tag
Sziasztok valaki tud erről a tápról infót EVGA 430W 100-W1-0430-KR ,érdemes -e megvenni vagy nézek mást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok