-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Még nem tudom mi legyen
Akitől veszem a kártyát ezt írta....: "Tesztelve lett egy 375w-os tápon az átalakítóval tökéletesen működött." 550w -os tápom biztos elég alá... (átalakítód nincs véletlen? )L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Grózi
veterán
válasz MaxxDamage #78601 üzenetére
Nem vagyok nagy híve az átalakítónak,de biztos van itthon.(2 molex-6pin,erre gondolsz?)
Ja most látom hogy 8 pin kéne,az sajna nincs-holnap megkérdem neked az Rst-ben.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm ! /majd írj/
Más:
Táp vásárlás addig szünetel míg meg nem lestem, hogy a kártyához mik is azok a gyári tartozékok... hátha megoldom valahogy. (kártya teljesen gyári BOX -os kivitel, de szerintem csak 2x molex to 6pin csati van a dobozba hozzá)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
félisten
Sziasztok!
Egy AM1-es AMD gépet rakok össze. Ehhez keresek tápot.
A proci 25W-os, plusz lesz a gépben 3db winyó és egy DVD író.Mivel 24 órából 16-ban fog menni a gép, fontos a jó hatásfok.
A winyók induláskor kb. 20-22W-ot kérnek, így kb. 120W-ra mindenképp szükségem lesz.Egy paneltáp + adapter kb. 15 ezerből jön ki újonnan.
Arra gondoltam, hogy utánajárok, hogy egy 300W-os ATX táp (pl ez: [link]) mennyivel lenne rosszabb hatásfokú átlag működés közben, ami kb. 30W körül lenne.
Ha ilyen kis terhelésen sokkal rosszabb hatásfokkal műxik az ATX táp, akkor érdemes paneltápban gondolkodnom, de ha csak kicsi a különbség, akkor nem.Szerintetek?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Giii
senior tag
Beüzemeltem a tápot(FSP Raider 550 80+ silver)
Nekem ezek az értékek nem tetszenek.Már csak azért sem ,mert az előző DEER 450-esnél is ugyanezeket az értékeket mutatta.Sőt 12-es ágon a deer 12.460 volt max itt meg 12.480.Szerintem ez a Giga lap rohadt mocskos szarul mér 1-2 dolgot.Nem hiszem ,hogy pont ugyan azok az értékek kellenek hogy legyenek!!Elvileg ugye terhelés mentesen nme is pörögne fel a venti az FSP-nél nah de itt megy folyamat.Már ez kibaszta nálam a biztosítékot.De a 12-es ág az ....Az 5V készenlétit meg nem tudom hova tenni.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz Balathruin #78607 üzenetére
Tipikus magyar mentalitás,hogy egyből odaszúrunk a másiknak igaz??okoska.Kiindulópontnak talán jó az AIDA.De épp ez az amire rájöttem,hogy az értékek ugyanazok.Ha megcsak annyit tudsz mondani ennyi eszem van akkor inkább ne válaszolj. Nyílván ki kell mérni.Majd kimérem a kisújjammmal.
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Rundll32
tag
Megpróbálkozom még egyszer !
Srácok segítséget szeretnék kérni !
A gépem újabban kikapcsolgat, főleg ha picit terhelve van (kb 60-70%on megy a VGA -ATI HD7870-). Minden előzmény nélkül kikapcsol hirtelen (kékhalál nélkül). Ezt idáig 3-4 xer csinálta.
Bekapcsoláskor pedig ez a hiba üzenete fogadott:
Power supply surges detected during the previous power on. Asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!A legutóbbi ilyen kikapcsolásnál pedig bő fél óráig be se lehetett kapcsolni a gépet. Én a tápra gyanakszom !
Márkája : XFX 550 Pro (80+bronze-os amúgy) a 24 hónap gari március 18-án jár le, úgyhogy az idő sürget, kérlek írjatok valamit, hogyan tudom kitesztelni, vagy bizonyítani, hogy ez a táp rossz ? Vagy esetleg más is lehet a ludas? Az igazság az, hogy elég gyakoriak voltak az áramszünetek mostanság felénkÜdvözlettel
Ui.: Alaplap: Sabertooth Z77 CPU: Intel i5 3570K (alapjáraton)
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Giii
senior tag
válasz Balathruin #78610 üzenetére
-
félisten
válasz Balathruin #78605 üzenetére
Ezek szerint ha mondjuk a paneltáp + adapter 90%-os hatásfokát nézzük, akkor az mondjuk 81%.ra jön ki, ami kb 5%-os különbség, ami 1,5W-os fogyi különbség, de számoljunk mondjuk 2W-tal, és 40Ft-os kWh-val, akkor napi 16 óra üzem esetén: 2/1000 kW * 40 Ft * 16 óra * 31 nap = ~40Ft havonta. Vagyis 8,3 év alatt jön be az ára.
Jól számoltam? Ha igen, akkor szerintem nem éri meg.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Krepuska
csendes tag
Sziasztok!
Táp javaslatot kérnék az alábbi konfigba:
i5-4690
MSI Z97 U3 PLUS
MSI R9 270
HYPER X 16 GB FURY
256 SSD
2 TB HDDA régi házban egy LC POWER LC6550 550W van, szerintetek bírni fogja, vagy csere?
Kiköltekeztem, jó lenne olcsón és valami halkat venni, ha már muszáj...HUAWEI Mate 9; HUAWEI P20 Pro
-
félisten
FSP ATX3025-HEN táp van barátnőm gépében, és szeretnék róla minél többet megtudni.
Olvastam itt a fórumon, hogy 80+ minősítésű, de sehol nem találok róla hivatalos specifikációt.Hol kellene keresnem ilyet? Az FSP oldalán nem találom, és a gugli sem volt túl segítőkész, bár lehet, hogy én nem értek vele szót eléggé.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Burca
csendes tag
Sziasztok,
Video kártya csere előtt állok, egy GTX 970-esben gondolkozom és jelenleg egy 4éves FSP Aurum 500-as tápom van, viszont nem vagyok benne biztos, hogy elbírná az új GPU-t.
Jelenlegi configom:
i5-2500K
nVIDIA GeForce GTX 560 Ti
OCZ-AGILITY3 SSD + 2 1GB-os vinyoIlletve, jelenleg is van olyan, hogy akár filmnézés közben is megakad a gép 1sec-re, az lehet a táp miatt?
Ezek a feszültség értékek rendben vannak nem?
CPU mag 1.040 V
+3.3 V 3.344 V
+5 V 5.064 V
+12 V 11.933 V
+5 V készenléti 5.164 Vköszi a válaszokat
-
titán
A 970 a pci-e csatolókról max 200W-ot szív fel. Ez kb. 17A. Ezzel szemben a tápodnak 2db 18A-es ága van. Ez az 1A ráhagyás kevésnek tűnik. [link] Játék alatt elmegy, oda talán elég 150-160W, de hülye benchmarkok már kiakaszthatják.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jim bcs
nagyúr
válasz Krepuska #78624 üzenetére
(#78624) Krepuska
Fsp Raider 550/S550
XFX TS 550
SEASONIC S12 II 520(#78627) Burca
oc nélkül el, keretet nem írtál de a jövőre is nézve valamint, hogy elmúlt 4 éves inkább javasolnék mást -->
Fsp Raider 550/S550
XFX TS 550[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Burca
csendes tag
Köszi a válaszokat
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne felétek főleg XFX XTR tulajok felé, hogy van a táp elején egy kapcsoló amivel a venti üzemmódot lehet váltani. Tapasztalatotok alapján melyik módot érdemes használni. Nemrég rendeltem meg a tápot az ajánlásotok alapján. Ha valakinek van vele tapasztalata az kérem ne tartsa vissza.
Köszi
HorviHello darkness, my old friend...
-
-Shadow-
aktív tag
Nálam be van kapcsolva a hibrid mód, teljesen jól működik. Netezés közben be sem kapcsol, csak terhelésre, mikor játszom. Mondjuk a hangját akkor sem igazán hallani, csendben teszi a dolgát. Szóval nyugodtan hagyd majd hibrid módban, többit megoldja magától, nem kell állandóan mennie a ventinek.
Ahogy nézem elég hasonló fogyasztású lehet a konfigunk, mekkora XFX-et rendeltél?[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz -Shadow- #78634 üzenetére
Köszi a választ. Akkor majd abban fogom használni. Max ha valami gond lenne vagy nem tetszene akkor átkapcsolom csak ugye a ház megbontása nélkül nem lehet azt sajnálom csak.
Balathruin kolléga ajánlotta a tápot 550-s méretben. Elsőre egy SS MII 520W EVO-t ajánlott csak ragaszkodtam a gold hatásfokhoz és akkor ajánlotta az XFX-et.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
orionpro
tag
Csak egy tipp. Nekem is XFX XTR 650W van. Ráadásul egy NZXT H440 házban ahol alul szinte teljesen burkolva van a táp. Mondjuk a ventilátor lefelé van fordítva, de én bekapcsolva hagytam. Mert: beszéltem villamosmérnök haverommal, aki szerint egy tápegység alkatrészeinek a legjobb, ha akármilyen meleg is, de mozog a levegő. Ha belegondolsz jobb később egy ventilátort cserélni, mintsem maga táp pusztuljon a melegben. Nem melegedős fajta szerencsére az általam nézett teszek alapján. Hangja úgysem számít, pörög épp elég venti a házban.
Remélem segítettem. Hybrid mode: részemről off. Menjen csak normálban -
Horvi
őstag
válasz orionpro #78638 üzenetére
Köszi a tanácsot. Ezt a légmozgás dolgot aláírom és teljesen érthető is. Majd meglátom ha ideér a táp. Addig még van idő elmélkedni a dolgon. Ha meg ahogy mondjátok úgy sem hangos akkor meg aztán mind1 a dolog. Játéknál meg pláne úgyis elnyomja a táp hangját az R9 280
Hello darkness, my old friend...
-
Grózi
veterán
válasz orionpro #78638 üzenetére
Én bekapcsolom a hybrid módot így kevesebb a zaj(Mondjuk minimális hangja van).Igazad van abban amit írsz,de 5 év gari van rá-nálam úgy se lesz meg addig..+ a H440 első 3 ventijéből az alsó direktbe fújja a tápot.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Horvi
őstag
-
titán
A táp félpasszív, teljesen passzívra sosem állítható. Ha melegszik, úgyis bekapcsol magától a venti. Van egy rakat erősítő a 70-es évekből sokkal gyengébb hatásfokú, jobban melegedő (lineáris) táppal, ami sosem látott semmilyen szellőzést, még sincs semmi baja. Itt is van egy az asztalomon. Én nem aggódnék a félpasszív üzemtől.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Balathruin
veterán
Hybridről a véleményem:
Be ha: sokat megy a gép és úgy is halk, esetleg nagyon hosszú távra van tervezve (akár 8 év vagy több)
Ki ha: fontos a csend, mert pl. ágy közel van, vagy keveset megy a gép (naponta pár óra) -
totyak
aktív tag
Szerintetek ezek közül melyik tápot érdemes megvenni egy ilyen régi konfiuráció biztonságos meghajtásához?
LC Power LC420H - 420 Watt
Delta GPS-350EB - 300/350 Watt
HP DPS-350 TBE - 350 Watt
ISO 450PP 4S - 350 Watt
FSP ATX 300 GTF - 300 Watt
FSP HH-300 ATX(PF) - 300 Watt
FSP HH-300 ATX(PF) - 300 Watt
FSP 300 GTF - 300 Watt
Enermax EG365AX-VD - 350 Watt
Codegen 300X - 300 Watt
Deer DR8320BTX - 300 Watt
Fujitsu-Siemens DPS-210 FB - 210/300 Watt
DTK-300PN - 300WattPentium 4 3.06GHz 512/533
1.5Gb DDR1 Ram
valami 256Mb-os AGP VGA
Shuttle AV49N alaplap
2db régi IDE merevlemez
DVD olvasóTudom, hogy ősrégi a gép, de van normális is, ez csak vésztartalék. A tápok pedig helyben lennének, azért ezeket kérdezem. De ha írtok pár megbízható márkát, akkor körülnézek más oldalakon is. Sok eladó Chieftec, Codegen, vagy HKC tápot látok, de nem túl jókat olvasok róluk.
Köszönöm
-
zolee0307
őstag
Lehet nem ide való, de megkérdezem itt, mert láttam, hogy volt itt olyan, akinek volt ilyen gép leállós, nem indulós hiba.
A lakásomban, ha nagyobb fogyasztó bekapcsol (vasaló, porszívó, hűtő, stb) akkor látszik, hogy a lámpák kicsit elhalványulnak, majd visszajön az eredeti fényerejük. Szóval gondolom ilyenkor a hálózatban ingadozik a feszültség, csökken, majd visszaáll. Ez okozhat -e gondot a tápegységnek, számítógépnek? A tápokban van erre valami védelem, vagy tudják kompenzálni a fesz csökkenést, változást?
Pl. nekem is gariban javították a lapomat, mert egyszer nem akart beindulni a gép, ill. egyszer csak úgy leállt magától.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest