-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucuf
csendes tag
válasz Balathruin #79500 üzenetére
Kösznöm a gyors választ!
A proci még nem eldöntött, ismerősöm mondta, hogy azt szeretné, videószerkesztéshez lenne neki. Mikor ténylegesen odajut, hogy lecserélje a jelenlegi gépet, megkérdezem a megfelelő embereket a megfelelő helyen.
-
proci985
MODERÁTOR
Ugy nez ki upgradelem a videokartyam, szoval egy erosebb tapra lenne szuksegem.
A jelenlegi megoldas egy Corsair HX650 v2 gold.
A proci egy I7-3820, x79es platformon vagyok, negy memoriaval (8 adott esetben tervben). Melle par venti (max 0.3A talan), egy pumpa (6W). Eddig egy GTX970 G1em volt es kb 430-460Wot evett a rendszer (videokari 200W korul).
Az uj kartya egy XFX R9 295X2 lesz, erre 2x28At irnak aramfelvetelre, valos fogyasztasra 500Wt irnak.
Amiket neztem:
Cooler Master Silent Gold 1000W: [link], hasznalt, munkatarse, ket eves max egy evet ment darab, ertelemszeruleg olcson. Elvileg Andyson bel. kb 60-70 euro
Fractal Design R3 1000W Platinum: [link], ATNG, JonnyGuru leokezta. 130 euro
EVGA G2 850W. 130 euro
SuperFlower Leadex Platinum 1000W: 170 euroErtelemszeruleg a Leadex Platinum verhetetlen teljesitmenyben, a Silent Gold pedig arban. A Fractal szinten nagyon jonak tunik igy akcioban, vegeredmenyben minosegben ahogy nezem annyira nem marad el a Seasonic/Superflower parosrol.
Vagy ti mit gondoltok?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Balathruin #79503 üzenetére
koszi a valaszt
Corsair AX860i / EVGA G2 850 kozul ugye jol erzem, hogy hasonlo arban a Corsairt erdemesebb venni?
a Superflower 1000 inkabb amiatt erdekes, hogy mennyire lesz elviselheto a hangja kb 700W koruli full terhelesnel. ha nagyon hangos lesz a kartya kap egy full cover blokkot, szoval ez is szempont.
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
Bocs a félig-meddig OFF kérdés miatt, de itt van a legnagyobb esélyem mielőbbi választ kapni.
Szóval a kérdés: van itt valaki, aki ventilátorral felfele szerelte be és használja a tápot?
Erről a dologról nagyon megoszlanak a vélemények, én mindig ventilátorral lefele használtam, de ha megjön az új tápom, akkor szeretném most megpróbálni fordítva is.
Hallottam olyan ellenvéleményeket, hogy a táp ilyenkor a ház meleg levegőjét szívja be és emiatt jobban felmelegedhet etc...
Szóval meg tudja ezt valaki cáfolni, esetleg megerősíteni?
YT-ot nézegetve bőven van példa mind a két fajta megoldásra.
Köszönöm.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Balathruin #79510 üzenetére
koszi
KAMELOT: neztem a V1000ret, ennyire jo? egyetlen baj vele, hogy kb egy arban van a superflower 1000/1300as gold modelljeivel, azok meg azert megiscsak...na.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
Sziasztok! Szünetmentesekben nem igazán mozgok otthonosan, egy olyan kérdésem lenne, hogy adott Ő és egy BE QUIET! Straight Power e9 400W-os darab. Gond nélkül fogom őket tudni együtt használni?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Balathruin #79516 üzenetére
Pl. ASUS GTX760-DC2OC-2GD5. Egy darab 8pines tápcsati van rajta. Szerintem erre gondolt.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz pcsabat #79514 üzenetére
Nem biztos, hogy menni fognak, nem szinuszos a szünetmentes kimenete, a táp meg active clamp reset forward topológiás (FSP Aurum kapcsolás), egyedi vezérlő IC, FSP6600 felel az APFC-ért is. Ki kell próbálni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudtok valami magyar boltot, ahol lehet venni SilverStone SX500-LG tápegységet?
Az alább konfighoz kellene nekem SFX méretű tápegység:
Core I5 2500k
2x4gb ddr3 ram
Radeon R9 290
256gb ssd + 1tb hdd + odd
Vagy ehhez a konfighoz elég lenne egy Silverstone ST45SF is?
Ez 450w-os Bronz minősítésű nem moduláris. Ezt találtam a Bluechip-nél.
A választ előre is köszi!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Van egy BE QUIET! SYSTEM POWER 7 400W tápom, Ahtlon II X3 450 processzorom és egy Asus HD7790 1GB kártyám. Szeretnék processzort cserélni, egy FX-6300 a kiszemelt. A kérdésem, hogy elég neki ez a táp? Ha nem elég, akkor nem veszem meg a procit.
Köszi!
A tápom:
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Askformore #79527 üzenetére
Elég lesz a CPU csere után is a táp.
HGyu
-
KAMELOT
titán
válasz sunci_02 #79515 üzenetére
Neked milyen kártyád van hogy 2x 4 tű van rajta? Valami ősrégi?
AMúgy itt a leírás mik vannak hozzá!
És a kolléga linklet átalakítót 6 to 8 pin!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Cole86
senior tag
válasz KAMELOT #79529 üzenetére
Kedves szakértő Urak!
A kérdésem csupán annyi lenne ,hogy egy Corsair AX 860as vagy egy AX 860i között mennyi különbség van szerintetek, megér kb 6.000 huf különbséget a Flextronics belső vagy esetleg más diff is van?
Evga g2es szupernova 750es goldról jutottam el idáig, mert idő közben bedrágult és gondoltam, ha lúd akkor már...
Hosszú távra tervezek és CF ill Sli sem kizárt, ezért számoltam ekkora teljesíténnyel és ,h ne erőlködjön nagyon!
köszi
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
-
Steve198310
őstag
Üdv Fanok
Gond lehet abból ha mondjuk használom az egyik molex-ből a sárgát és a pirosat ?
Válaszokat köszönöm
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Askformore
senior tag
válasz 04ahgy #79528 üzenetére
Köszönöm! Ha húzva van, akkor is elbírja? Csak mert olvastam olyat, hogy akár 200 Wattot is megehet olyankor (nem tudom pontosan mennyire húzták). Elnézést, ha fárasztó dolgokat kérdezek, de ami fotón szerepel fent táblázat az előző hozzászólásomban, nekem tökéletesen kínai.
-
Balathruin
veterán
válasz Askformore #79533 üzenetére
Egy ideig biztos bírni fogja, de ilyen 1,5V közelében már elég sokat kajál az FX.
Steve198310: Ezt hogy érted?
-
Askformore
senior tag
válasz Balathruin #79534 üzenetére
Köszi, tényleg egy legutolsó kérdés így a célegyenesben:
Ez így 318Watt. Rábólintotok? Megvehetem a procit?
-
kisza25
félisten
válasz Balathruin #79538 üzenetére
köszi a gyors választ, meg 5 vs 2év gari, csak minden más olcsóbb PCX-ben amit vennék, de 3év gari különbség az nem elhanyagolható
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Steve198310
őstag
válasz Balathruin #79534 üzenetére
Ventit üzemeltetés céljából. Arra lenne kötve. Fekete /piros kevés sárga/féket hangos
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Balathruin
veterán
válasz Steve198310 #79541 üzenetére
Ha te is 7 Voltot akarsz csinálni, akkor inkább ne.
-
Steve198310
őstag
válasz Balathruin #79542 üzenetére
erre voltam kíváncsi milyen hatása lehet. De nem kiserletezem vele.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Steve198310 #79532 üzenetére
Ha 5V-ra kötöd nem. 7V-on sem én úgy használom. Hulladék tápnál lehet gond. Írj privátot ha kell segítség.
-
imroid
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy sajnos a tápomon lévő 8pin ATX12V kábel rövidnek bizonyult így hátul nem tudom elvezetni csak elől és ehhez keresek 1 hosszabbító kábelt csak nem tudom, hogy jót találtam e. Az lenne a kérdés, hogy EZ a kábel jó e hosszabbításra ha ez tápom: Be quiet! Pure Power 700W BQT L8 BN225 és ez az alaplapom: Asus MAXIMUS VII HERO?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Cole86
senior tag
válasz 04ahgy #79531 üzenetére
Jobb lenne a seasonic belső mint a digitális flextronics? Azt hittem magasabb szegmens és még extrább..
Akkor ebben az esetben az olcsóbb a jobb.. ventije/vezérlése vagy esetleg a hatásfoka? ?
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest