- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mészi Zoli #43700 üzenetére
CTG-550C elvileg a sima CTG-hez hasonlóan Sirtec belsős, különbség csak abban van, hogy amiről érdeklődsz az moduláris.
Az alaplapi molexről: "Az alaplapon az első PCIe x16 foglalat felett található egy négytűs molex-csatlakozó, amit az Asus EZ-Plugnak nevezett el. Ez a tápcsatlakozó az SLI-s konfigurációk extra energiaigénye miatt került az alaplapra, az EZ-Plug a +12 V-os ágon ad plusz kakaót a videokártyáknak a stabilitás érdekében."
Viszont elnézve a Chieftec árát, szerintem egy Seasonic M12 II 520-al jobban járnál.Szerk.:
Ha írsz egy pontos konfigot, maximum árat, akkor írunk további lehetőségeket. Modularitás fontos?
OCZ Silencer MK III 500W volt még nagy befutó.[ Szerkesztve ]
-
fermacht1994
aktív tag
Brutális az enermax táp Triathlor Fc 650w-os most raktam be 1 óra terhelés után jég hideg volt és néma csendes a csomagolás és a tartozékok hozzák a szokásos enermax minőséget! Thanks Enermax
Feri
-
dauphin
aktív tag
válasz Potzee #43483 üzenetére
Még egy uccsó zargatás : a Be Quiet Straight Power E9-450W táp ellen csak az szól, hogy osztott 12V-os ágakat használ? Mert ha ennyiben kimerül a dolog, akkor maradok nála. De ha még tudsz valamit mondani pro-kontra, akkor szélesebb spektrumban tudnám vizslatni a választási lehetőségeket. Kacsingatok az általad javasolt 43467. bejegyzésben leírt, kiemelt tápok felé, de mint írtam, a halkság fontos számomra. Előre is köszönöm a segítségedet.
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Radeon HD7770-hez (80W TDP) és egy Phenom 965 (125W TDP)-hez mekkora tápra lenne szükség? 400W-os FSP-t gondoltam hozzá (először az iArena-t néztem ki, de itt több helyen szerepelt, hogy az iArena-t jobb lenne hanyagolni). Egy winyó, ODD, 2 (később 4) RAM modul, semmi húzás. Esetleg elég lenne a 350W-os is (hosszú távon, persze)?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz spidersoft #43705 üzenetére
Elég egy jobb 350-es is, kérdés később lesz-e nagyobb VGA.
FSP-nek is vannak 80Plus-os tápjai, APN is.
CX430-as is jó pl. alsótápos házikóba is
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Potzee
addikt
válasz dauphin #43704 üzenetére
A Be Quiet Straight Power E9-450W a leghalkabb ventis táp! Tőle csak a passzív hűtésű tápok ill. a PICO táp+külső adapter megoldások a halkabbak. Az osztott ágaknak a hátránya főleg a tuningnál ill. CF / SLI rendszerek használatakor jön ki, de ha egy db VGA-t használsz, akkor elég a BQ...ha esetleg a VGA többet enne, mint amennyit elbír az 1x 12V-os ág, akkor kettő 12V-os ággal (és egy kis mókolással) működésre lehet bírni a kártyát, de szerintem az adatlapodon szereplő ENGTS 450 DirectCU/DI/1GD5 nem fog ki rajta...
A korábban említett XFX Pro 450 / 550 sem számottevően hangosabb (ADDA venti, nem a Yate Loon az FSP-ből!), mint a BQ viszont árban sokkal kedvezőbb.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
spidersoft
senior tag
válasz Graphics #43706 üzenetére
FSP400-60APN vagy ennek a 350-es változatát nézegettem. Nem enyém lesz a gép, de szerintem ebben nem hogy proci, de még porcica se lesz cserélve... max. később lesz bele téve még RAM, vagy ha videokártya 5-6 év múlva már nagyon gyengének bizonyul (és lesz még akkor PCIE...), akkor lehet az még cserélve lesz, de nem nagyobb fogyasztásúra, hanem korszerűbbre... nagyobb fogyasztásúak mindig drágábbak, szerintem egy 30.000-es kártyától drágább nem lesz beletéve később sem. Kb. 8 éves technikát fog leváltani...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz spidersoft #43708 üzenetére
Értem, ment egy privát ezzel kapcsolatosan.
Ha nem lesz cserebere akkor az előző javaslatok élnek
-
Potzee
addikt
válasz spidersoft #43710 üzenetére
mindig csak a maszek...meg a mókolás...
Az én tápom akkor is halkabb...és szerintem a konfig is...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
pcsabat
őstag
-
spidersoft
senior tag
válasz pcsabat #43712 üzenetére
Ventisekről volt szó, és nyilván poénból írtam Más kérdés, hogy nagyobb vasat nem bíznék erre a hekkelt cuccra, de netezősbe teljesen jó. A PicoPSU nyilván ver mindent -- legalábbis 20kHz alatt. Afölött meg nem szempont
Ha már csendesség, akkor egy kísérleten már többször gondolkoztam: valamivel rögzíteni kellene egy átlag PC hangját mondjuk 20-100kHz között, majd ezt lepitchelni pl. 0,1-10 kHz közötti tartományra, és a hangnyomás szintjét megtartva visszajátszani. PWM ventik, kapcsolóüzemű tápok, egyebek... szerintem elég meglepő lenne
-
Graphics
Jómunkásember
válasz spidersoft #43715 üzenetére
Nem hekkelt az, hanem teljesen gyári, persze értem én , hogy milyen jelentésben érted a hekkelt dolgot
-
senior tag
Üdv urak!
Ma megérkezett az új tápegységem: Corsair AX760i
Van egy olyan funkciója,hogy "multi rail mode" és single rail mode" Ezek kapcsolhatóak a corsair Link progiban. Amennyiben jól értelmezem,akkor ez arra vonatkozik,hogy akár egy ágon is le tudja adni a teljes ampert és teljesítményt ?
Amennyiben hülyeséget kérdeztem,nyugodtan csesszetek le..
Megtisztelő válaszotokat előre is megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
FireKeeper
nagyúr
válasz I.T.E.M #43717 üzenetére
igen. ez olyan esetekben jöhet jól, ha van a rendszeredben olyan részegység (jellemzően csúcskategóriás videókártya, esetleg processzor) amit az ágankénti limit mellett már nem tudna etetni a táp.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
speedydb23
senior tag
Most lenne lehetőségem olcsón venni egy HD4870X2 karit, szerintetek így kb. mekkora táp kellene az adatlapomon lévő konfighoz a kártyával együtt?
Én úgy számolgattam, hogy egy Corsair VX450 még pont megfelelne!
-
L1ZRRR
senior tag
válasz speedydb23 #43719 üzenetére
Azzal semmi kép.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Ma meglett a CTG-500-80P, de nem olyan belső van benne, mint az 550-esben (az egyszerű, egyenes hűtőbordás) hanem olyannak néz ki a borda mint ami az iArenaban van. [link]. Ugye nem cserélték ki xarra a belsőt?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz speedydb23 #43719 üzenetére
Egy olyan kártya kb eszik 350W-ot max, meg jön még hozzá egy proci, ami 77-125W-ig terjed.
a VX450-nel nagyon kicentiznéd és max körül menne a táp, teljes terhelésen,oda nagyobb táp kell, szerintem
-
senior tag
-
speedydb23
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz speedydb23 #43725 üzenetére
LEhet úgy kalkulálni, meg visszább is foghatod a VGA-t / szerintem erre van lehetőség mindenféle programmal, de én a plafont számolgattam
-
sityu17
tag
válasz #25712384 #43677 üzenetére
Köszi a választ!
Esetleg arra tudnál (tudnátok) modnani valamit hogy mennyivel lehet hangosabb a chieftec az XFX-nél (vagy egyformák?) Elég sok jót olvastam erről a CTG 500-ról, megtetszett, meg könnyebb is beszerezni, ezért kérdezném.
A HD7770 vagy HD7790-es karit elbírja, meg egy amd 6 (vagy 8) magos FX-et, vagy inkább legyen 550w?Köszönöm a válaszokta előre is!
-
Mengele
tag
Hi
Gigabyte GZ-M3 420W haz + tap -ban milyen tap lehet?
Helpet elore is koszonom
-
MAC72
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.
Corsair tápot vennék egy új irodai gépbe.
(ha még mindig olyan jók, mint rég)
Ha esetleg valaki lebeszélne róla, kérem tegye meg, hogy ad más alternatívát hasonló árban!Szóval iPon-ról venném, a következők közül melyiket érdemesebb?
VS450
CX430W 80+ Bronze
CX430WNagyobbra nincs szükség.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Üdv srácok!
Ehhez a konfighoz milyen tápot érdemes venni? Külső VGA-t nem szeretnék a géphez, tehát nem kell 600W-os és egyéb erős táp. Lehetőleg jó lenne 10.000Ft-os ha van megbízható táp ilyen árban, ami ezt a gépet kiszolgálja.
GA-H77-DS3H
1155 i5-3330
Optikai meghajtó
1TB hddÜdv: Csabee.
-
pcsabat
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz Csabee. #43745 üzenetére
Szerintem inkább a lapon fogjál egy kicsit (na ezt is ritkán írom ) pl.: ASRock B75 Pro3-M 18K
És vállald be az FSP 350W FSP350-60APN aktív PFC 80+ -t.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs