- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
válasz superecneB #44400 üzenetére
hát, igazából az a baj, hogy olcsón nem nagyon tudunk olyat ajánlani szerintem ami halk is, harisnyázottak a kábele, netán egy ágas és még jól is néz ki.
Crika két hónapja volt még FSP Aurum 400 is 14k-ért, de sajna mára is is 20 körül alakul. Egyébként nyugodtan vedd meg az XFX-et, nem jársz vele rosszul, igen jó és halk táp. Az a kis plusz teljesítmény meg bármikor jól jöhet, ki tudja mit hoz a jövő.
-
superecneB
őstag
válasz pcsabat #44401 üzenetére
Köszönöm a választ.
Akkor végülis 18k ért jó lesz a 550W akkor is ha nincs szükség a pluszra, 3-4e fttal olcsóbban csak hangosabbat, gyengébbet kapni...Csak, hogy teljes legyen a kép... A második kérdésre tudna reflektálni kolléga? (SS-400HS Active PFC F3)
Illetve még az lenne a kérdésem, ha esetleg tudnának ezzel kapcsolatban információval szolgálni, hogy egy i5 3570K, Z77-es mATX lap, 2 memó modul, 1 hdd, 1 ssd, 1 középkategóriás VGA (mondjuk 7770, vagy majd ami a helyébe lép) mekkora tápot igényel?
[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
válasz superecneB #44402 üzenetére
Ez a Seasonic elég az említetteknek. Komolyabb tuning (K-s prociból meg Z77-ből ítélve sztem lesz) esetén viszont már nem mondanám biztosra.
-
pcsabat
őstag
válasz superecneB #44402 üzenetére
a kis Seasonic elviszi az említett konfigot, annyi a kitétel, hogy azért a 3570K-t ne 1.5V-on és 5.9Ghz-n járasd (mert akkor kevés lesz a 14A-s 12V-os ág a procinak). Egyébként lazán kiszolgálja a rendszert egy 7770-s VGA-val (még egy 7850/70 is belefér ha nincs nagyon tuningolva).
Santi22 kolléga beelőzött, hasonló állás ponton vagyok én is.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MrPetya19 #44405 üzenetére
Ez egy felejthető kategóriás tápegység... egy nagyon alap CWT belső van benne, azt hiszem már valaki megnyúzta itt PH-n.. / talán 04ahgy / és hát voltak bajok vele
"Orrán száján jött a füst " , tehát egy zárlatos VGA-t is elindít... a védelem az "nuku"
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
syberia
veterán
CoolerMaster tápok a láthatáron, az 500-as 12V ága 24A (288watt) tud leadni!
Hogy oda ne rohanjak...ez milyen belsőt kaphatott hogy ilyen sovány?szerk: ez benéztem mert csak az egyik ágát írták be a cikkbe
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Graphics
Jómunkásember
-
ZrinyiGabó
csendes tag
Helló.
Valaki segítsen nekem.
Nagy dilemmában vagyok.
A gépem egy asrock fx970 extrem 3, fx6100, 2x4Gb ddr3, 3 sata winchi, ATI HD 5850, ATI HD 5830.
A két kártya crossfire van kötve, windows alatt nincs gond szépen felismer a rendszer mindent.
Viszont ha elindítok egy játékot, leáll a gép.
A tápom egy HKC 630W táp.
Elméletileg bírnia kellene.
Ha mégsem akkor mekkorát érdemes venni? -
Graphics
Jómunkásember
válasz ZrinyiGabó #44413 üzenetére
HKC = F0S ... tehát ultragagyi.,
Abban biztos lehet, hogy két olyan fogyasztású kártyát nem fog elbírni.. Sőt továbbmegyek, örülj, hogy nem pukkant el, és nem szállt el még valami hardvered..Minőségi tápot kell venned, ha Crossfire-t akarsz!
A kártyák kb ilyesmi wattokat igényelnek:
330-350W együtt, meg még jön rá a procid is...Sejtésem szerint a HKC táp nem egy ágon adja le a "teljesítményét"... Én nem próbálkoznék vele.
Keress egy 550-600W körüli egyágas tápot, vagy kétágast, de erős ágakkal.
még egy CTG-500-as is jobb választás , mint a HKC...
pl.: XFX 550[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ZrinyiGabó #44419 üzenetére
Mindkét, általad említett táp hasonló hulladék belsőt rejt... orosz rulett vele gépet hajtani, sose tudni mikor durran
-
pcsabat
őstag
válasz ZrinyiGabó #44421 üzenetére
az 550 még nagyon határeset. 650-re már rá merném bízni még tuningal is.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ZrinyiGabó #44421 üzenetére
XFX550-es jó választás, igaz, azon az egy ágon fog osztozni a proci és a két VGA, de 44A ág, tehát elég szép teljesítményt tud, de tuning ne legyen.
Proci+két VGA-val is el fog bírni, az említett konfigban. viszont ha később sokkal komolyabb VGA-kat pakolsz a rendszerbe, akkor érdemes 650-be gondolkozni, ha kb hasonló szint marad, akkor 550 elég, de csak is minőségből!
[ Szerkesztve ]
-
ZrinyiGabó
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ.
Megpróbálok szerezni elviselhető áron. -
frozenbubble
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. A következő konfigurációhoz szeretnék tápot venni, de jó lenne ha pár év múlva cserélem, akkor a táp maradhatna tovább is.
AM 2+os alaplap
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5200+
NVIDIA GeForce9600 GT
2 GB memória (kingmax 1066) - ezt bővítem még 4-6-ig
1 Samsung hdd és 1 dvd íróJelenleg egy 420W-os LC Power táp van benne, amivel vettem. Eddig nem volt vele probléma, egy elég sok polygonból álló kép renderelése közben viszont 20 perc fél óra után egyszer csak lekapcsol és feltűnően melegnek tűnik és kissé amper szaga van >.< , ezen kívül viszont semmi más nincs túl melegedve, és a logok sem árulkodnak semmi gyanúsról, ezért gondoltam, hogy a táp a hibás.
Olyan kb 15-20k-s keretem van rá. Mi a véleményetek?
Üdv.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz frozenbubble #44425 üzenetére
Nos ilyen pénzmag nem kell a táphoz, egy ekkora gépnél.
De opciók:
XFX 450 / 550 , ha később fejleszted a géped, a táp egy biztos elem maradhat
Vagy FSP Aurum 400, esetleg be quiet Straight Power 400 / ezek Gold minősítésű tápok
-
pcsabat
őstag
válasz frozenbubble #44425 üzenetére
ha a jövőre is gondolsz akkor például:
- XFX Pro 550W
- FSP Raider 550W
- Chieftec CTG 500 80PEgyébként ez egy kis fogyasztású konfig jelenleg (egy 350-es FSP is elég lenne hozzá), csak ennek köszönhető, hogy nem durrant még el teljesen alatta az LC power és vitte magával az alkatrészeket.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Graphics #44420 üzenetére
Raptoxx Exxtreme RT-850W (Exxtreme RT-850EBAD) tápban bizony Sirtec belső van. És az 1000 W-os megfelelőjében is. (Raptoxx Exxtreme RT-1000EBAD). Szóval egyáltalán nem gagyi ez a tápegység.
Az Advance szériában van CWT belső, és a Professional szériában is fellelhető a CWT belső.
Mellesleg ennek a márkának nincs sok tápja, de a minőségük viszont hullámzó. Az áruk meg rendszerint túlárazott, a minőséginek is meg, a nem minőséginek is. Leginkább ezen tulajdonságai miatt "nem ajánlottak" a minőségi tápjai, mert vannak olcsóbb alternatívái.
Az Inter-Tech Energon 750W EPS-750 táppal viszont egyetértek, mert tényleg silány cucc. Úgy hírlik, hogy a 650 W-os verzióban CWT belső van, de mivel én nem láttam ilyet, így nem tudom, hogy milyen belső van benne. A Sinan tápokban is Inter-Tech belső van (a Sinan név is az Inter-Tech neve alatt fut) és félterhelésen elpukkannak annak rendje és módja szerint.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
rapiddani
tag
Sziasztok!
Aláírásomban található configban tönkrement a táp (Asus a-55ga).
Nem nagyon vagyok otthon az új tápokban, és minél előbb szeretnék venni cserét...
Így szeretném megkérdezni, hogy milyen tápot ajánlanátok, ami "olcsó" (ár/érték arányban jó)?
Én olyan 550-600W-os tápra gondoltam (pláne, hogy overclockolt a proci (3.2GHz@1.475V), és a ramokkal is kísérletezek (2.1V-on mennek)).Az ár jó volna ha olyan 10-15ezer között lenne.
Szóval, mik most a menő tápok?
Előre is köszi, üdv
-
pcsabat
őstag
válasz Mészi Zoli #44432 üzenetére
igen, ráadásul ez egy elég rossz ágkiosztású táp.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Mészi Zoli #44434 üzenetére
Mehet , ez a sima Sirtec beles CTG , moduláris változata, habár őszintén szólva, amilyen áron mérik...
az a 19-23 ezer forint sok érte... akkor már inkább keresnek más moduláris tápot Seasonic belsővel
Seasonic M12 II 520W moduláris tápegység : 24 ezer az AQUA-ban.
OCZ Silencer MK III 500W: 22 ezer[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz Mészi Zoli #44434 üzenetére
egy GTX 650 semmilyen mai minőségi tápnak nem szabad, hogy gondot okozzon. A több ágas tápoknál ilyen 7950/70 vagy GTX680 szintű kártyáktól érdemes odafigyelni, ezek már karcsú lehet egy 18A-s ág például.
-
pcsabat
őstag
válasz Mészi Zoli #44437 üzenetére
elvileg biztonságosabb és ez ATX szabvány is ha jól tudom.
-
bombibmw
veterán
válasz Mészi Zoli #44437 üzenetére
Vedd az M12ll 520-as Seasonicot,nagyon halk,nagyon jó,nagyon szép,meg minden.
Iponban 23k 5 év kiskergarival. -
brugo
aktív tag
Szervusztok,
egy 35oW- os tápot szeretnék venni ,melyik lenne jobb a CHIEFTEK vagy a FSP ? -
brugo
aktív tag
még ezek közül tudnék vállasztani : 1) AMACROX 350W VIKING AX350-WP
2) ANTEC 350W BASIQ VP350P
3) RASURBO 350W REAL&POWER RAP 350 -
SRII
őstag
Egy aprócska kérdés; a raiden sorozat tagjai mint ugyan olyan belsővel rendelkeznek, ugyan az a kábelkiosztás is? és egy ágon megy? teljesen egyforma csak a w teljesítmény más?
mivel minden oldalon más mást írnak típusonként , ebben sem hiszek[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
MMIX
addikt
Nagyából egyforma belső, van ugyebár 80+bronz plecsnis és ezüst plecsnis (címkén kell lennie). Az ezüstben jobb minőségű ventilátor van. (fénykép szerint), japán primer kondenzátor, több kábele van harisnyázva. Kábel kiosztást nem tudom 100-ra. Mind egyágas.
A bronz 750W-os, már erőlködik, ami szerintem nem ritkaság, az olcsóbb tápsorozatoknál, hogy azonos elektronikával a legnagyobb már nem olyan jó, mint a kisebb modellek. A 750W-bol is van 80+ezüst, talán javították, de nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest