- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
Sziasztok Guruk,
tegnap nem akart beindulni a gepem (olyat produkalt, mintha kapcsolgatnam a villanykapcsolot...fel-fel villantak a fenyek, de nem indult be)
gyorsban kolcsonkertem egy 300w-os tapot, hogy tuti az-e baj, es ugy tunik igen.FSP bluestorm2, 500-am volt, es most izibe kene vennem egy masik tapot...
15k-ert mit ajanlotok, E8500, ket vinyo, 2gbram, 4890 vaporX, ...nincs semmi huzva.surgos lenne, mert felkaru orias vagyok
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
addikt
-
oxox
addikt
mindkettotoknek koszonom
a chifi ctg500-ra jutottam (teljesen veletlenul...ill. az fsp-csifi kozott vacilaltam)
Az FSP HEXA 500-rol mi a velemenyetek???...mert 100ft elteres van kozte, es az fsp fekete
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Robinhofan
csendes tag
Van nekem egy ilyen: GIGABYTE Superb 460W tápom. A napokban mikor kapcsolom be elkezd mindig kegyetlenül zugni. Egész nap megy a gépem általában csak éjszakára kapcsolom ki. Reggel mikor kapcsolom be már 2 napja ez van. Általában ki be kapcsolgatom(megvárom mig az oprendszerbe belép, és kikapcsolom) és kb a 4. inditásra abba hadja. Ma viszont kiváncsi voltam és megvártam hogy mi lesz ha első bekapcsolás után hagyom egy kicsit. 15 perc után fokozatosan vissza állt a halk üzemmódra. Éget szagot nem érzek, a venti akkor is jól pörög mikor zúg, de marha nagy hangja van. Szerintetek valahogyan ki lehet cserélni rajta a ventilátort? Mert már a garancia oda van(2.5 éves kb). Lehet ettől valami baja?
Eddig hibátlanul ment a profilomban megtalálható alkatrészek mellett... -
Cobra.
őstag
-
Petzval
senior tag
válasz Robinhofan #14605 üzenetére
Kézzel a kifújt levegőt kell vizsgálni a táp dobozát melegedésre.A túlmelegedés nem jó mert tekercselt vasmagos alkatrészek vannk benne aminél a melegdéstől a zománcbevonat sérülhet menetzárlat keletkezik.Ügyelni kell hogy menjen a hűtés pláne ilyen hőségben.És ki kell cserélni a ventit azonos wattértékűre.
-
pnagy7
aktív tag
hello mindenki.
elég egy 300W-os chieftec?
alaplap ASRock 775 G-41M-S3
ram 4gb 1333 ddr3
proci e5200
300as wd vinyó sata
vga nvidia geforce 9500gt ddr3 128bit 512mb[ Szerkesztve ]
Mr. Hóember
-
elfelejtette
veterán
válasz moha21 #14609 üzenetére
Bizony!
Legyen minimum azonos az indító feszültsége, meg a légszállítása se legyen az eredeti 90%-ánál kevesebb..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
addikt
itt van pár venti osztályozva aszerint, hogy gyárilag mennyi CFM-et igér rá a gyártó:
> katt ide <
1 m3/h = 0.5885745 CFM“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
vzsryl
nagyúr
Ebben az árkategóriában fölényesen ver mindet a Cooler Master GX450. Minőségben, zajszintben, hatásfokban és garancia időben is jobb a vetélytársainál. A Chieftec CTG-500-80P és az FSP Hexa is le vannak maradva mögötte teljesítményben, hatásfokban, zajszintben, felszereltségben és garancia időben is. 12V-os ág a lényeges, és a GX450-nek ez az ága erősebb a többi hasonló árú tápnál.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
hatter
tag
Hali!
Kicsit láma kérdésem volna de már nemtudok mit kizárni az volna kérdésem hogy az adatlapomon lévő konfighoz kevés volna-e a tápom azért dobálja a kékhalálokat 5-10 percenként játék közben? Everest rendszerstabilitás közben is 5-6 perc után bepirosodik, leáll a teszt, hardver hibára utalva és volt hogy ott is jött a teszt alatt a kékhalál. Volt hogy atis sys fájlokat dobált ki de most semmi sincs fent csak registry fájlok amd-ből, játszani így nem tudok persze.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz vzsryl #14612 üzenetére
hat miutan sos volt szamomra, az fsp, csifibol mar a csifi lett valasztva (ill egy rokon meg is vette)..nem volt a boltban csak ez a ketto jelenleg.
de sebaj amire kell eleg lesz.
oxox
-
hatter
tag
Atyavilág, ég és föld rendülés Win7 alól indítottam most csak úgy még is egy memtest38-at és most 3%nál járok és 1051 hibát dobott ki eddig Pont hogy a ramokra nem gondoltam hiszen a régebbi lapomban tökéletesen mentek. Átmegyek valami másik topicba
-
balpis
őstag
válasz hatter #14617 üzenetére
lehet ez még alaplap is...
nekem is volt egyszer régen, hogy mikor vettem még egy memoriamodult, akkor derült ki, hogy a másik slotot nem tudja kezelni....
Megnézném a memóriákat másik alaplapban, ill. másik ramot ebben a lapbannotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
föccer
nagyúr
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi kritériumok mellett melyik tápegység lehet az ideális választás.
1: megbízhatóság, garancia,
2: csendesség, halk működés,
3: magas hatásfok,Egy alacsony fogyasztású gépet kell kiszolgálnia, ami csúcsterhelésen 200 watt körül fog enni. Eddig Chieftec tápokat használtam, és nagyon elégedett vagyok velük.
Szóval mit érdemes venni ilyen kritériumok mellett, mi a legjobb ár/érték választás?
Köszi szépen.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Telda
addikt
Megjött az 550-es A-Data, ez aztán a minőségi cucc, remélem olyan jól is működik majd mint, ahogy kinéz .
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Mi a véleményetek erről a tápegységről?
Mennyire biztonságos?
Egy Q9550, és egy Ati HD 6870 fogok többek között rákötni, elég lesz?
Hosszú távra tervezek.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz vzsryl #14614 üzenetére
Kékhalál=Memória hiba (csak Windows-nál létező jelenség)
A pontosság kedvéért jegyezzük meg, hogy ez nem egészen így van!
A "kékhalál" oka lehet az alaplap meghibásodása, de hibás videokártya (vagy egyéb belső hardverelem) is kiválthatja a jelenséget.
S ami a legfontosabb - és jelen esetben a topic témájába vág -, hogy bizony hibás tápegység is!
A régi számítógépem elöregedett DTK (PTP-3007) tápegysége miatt reset-elt rendszeresen a számítógépem, és gyakran bizony a "kékhalál" is felbukkant.
Először természetesen én is máshol kerestem a hiba okát. Alapos tesztelésen (programok, plusz "cserélgetés") esett át az alaplap, a memória, a videokártya, de nem változott semmi.
Aztán Didyman szétszerelte a tápegységet, felfrissítette az elöregedett forrasztásokat, a púpos és kifolyt kondikat újakra cserélte, s minden probléma megoldódott.
Azt követően a gép jobb volt, mint új korában.
Nyilván könnyen lehet, hogy a fent említett hibajelenségeket a tápegység nem "direkt" módon idézte elő, hanem az egyes hardverelemekhez (akár éppen a memóriamodulokhoz) küldött rossz feszültségértékeken, valamint az instabil teljesítményleadáson keresztül.
Mindamellett bizony, ha "kékhalál" jelenik meg egy számítógépen, akkor - ahogyan az én példám is mutatja - nem árt a tápegységre is, mint lehetséges hibaforrásra gondolni!
"Aquila non captat muscas."
-
Szabesz14
csendes tag
Hali all ezek ala :
Gigabyte nVidia GeForce GT430[link]
AMD Phenom II X4 955 Quad Core, 3200 MHz[link]
4gb ram
Gigabyte 880GMA-UD2H[link]
megfelel ez a tap Corsair CMPSU-430CXV2, 430W, ATX2.2[link]
Elore is koszi a valaszotokat mellesleg tuningolni nem szeretnek es ha nem felel meg ez a tap akkor varok otletek kb egyarban -
vzsryl
nagyúr
válasz föccer #14619 üzenetére
Üdv!
Cooler Master GX450 ~12k.
Sajnos az ennél olcsóbb, gyengébb tápok nem felelnek meg rendesen a követelményeknek.(#14621) Mustármag: Szia!
Ennyi pénzért vannak sokkal jobb minőségű és magasabb hatásfokú tápok, amik bőven elegendőek lennének a max. 250, tunninggal 300W-ot fogyasztó gépedhez.
Pl: Cooler Master GX450, vagy drágábban Seasonic S12II 430. Ez utóbbi nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe.(#14623) Piftuka: Ez igaz, amit mondasz. De Én csak annyit tudok mondani erre, amit tanultam. Saját, rövid összefoglaló: A kékhalál egy olyan Windows-os jelenség, ami akkor jön elő, amikor valamilyen hiba folytán a Windows egy adott memóriacímre végtelenszer próbál hivatkozni, és emiatt megtelik, túltelítődik a memória, majd kifagy, és ha be van kapcsolva a funkció, akkor kék képernyőt láthatunk. Ez általában hardveres hiba, és legalább 90%-ban a memória modul tehet róla, közvetve vagy közvetlenül.
(#14627) pnagy7: Mi a pontos típusa? De nagy valószínűséggel elég.
(#14628) Szabesz14: Hali!
Ha van, akkor inkább Cooler Master GX450. Ha nincs, akkor Chieftec CTG-500-80P. Ha egyik sincs, akkor számításba jöhet a CX430V2.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
föccer
nagyúr
válasz vzsryl #14629 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Úgy igazándiból táp kérdésben nem vagyok ár érzékeny. Inkább legyen jobb, tisztább, szárazabb érzés
Most is egy Chieftech CFT-600-14CS látja el a ~280 W teljesítmény igényű gépet. Szóval inkább legyen egy picit drágább, de megbízható, stabil és nem utolsó sorban kellő védelemmel ellátott tápocska. Nem szeretném ha miatta kellene egy év múlva kihajítani az egész mashinát.
Üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Piftuka
veterán
válasz hatter #14625 üzenetére
Az adatlapodon látható konfigurációhoz elméletben tökéletesen elegendő az FSP 350-APN tápegység.
A fent ismertetett történettel én arra szerettem volna rávilágítani, hogy ilyen problémák ("kékhalál", reset-elgetés, rendszer-fagyás, stb.) esetén azért érdemes lehetőleg minden lehetséges problémaforrást figyelembe venni.
Egyáltalán nem biztos, hogy a memóriamodulod rossz. Első körben, amennyiben megoldható kérjél kölcsön valakitől egy megfelelő típusú memóriamodult (bármely gyártó terméke megteszi), s azzal probáld ki.
Gyanús ugyanis, hogy a korábbi alaplapodban hiba nélkül működtek ezek a modulok. Lehet, hogy az alaplapod memóriafoglalataival van probléma. Vagy csak az egyikkel (ehhez érdemes úgy elvégezni a tesztet, hogy egyszerre csak az egyikbe teszel memóriamodult).
Másik - nyilván azokkal kompatibilis - számítógépben is érdemes elvégezni a te memóriamoduljaid tesztelését.
Aztán ha kiderül, hogy nem a memória a "ludas", s esetleg nem is a memóriafoglalatok, akkor jöhet ugyanez (csere-bere) a videokártyával.
Ezek után talán még az "egyszerűbb tesztelés" folyamatába tartozó tápegységcsere jöhet.
Ha az sem oldja meg a problémát, akkor jön a viszonylag legkellemetlenebb rész: alaplapcsere, vagy a konfigurációd többi elemének ideiglenes "átköltöztetése" egy megfelelő chipset-el rendelkező alaplapba.
Ez sajnos ilyenprocedúra! Anno én is elég sokáig "lego"-ztam a hardverekkel, mire kiderült, hogy a tápegységem szorul felújításra.
A lényeg, hogy egyszerre csak egyetlen dolgot vizsgálj!
(Például ne csinálj olyat, hogy mondjuk most ezt elolvasod, aztán kicseréled a memóriamodulokat és a videokártyát is egyszerre.) Ugyanis úgy tudod megállapítani, hogy melyik hardveregységgel van a probléma, ha egyszerre mindig csak egyetlen elemére koncentrálsz a lehetséges problémaforrásoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Az alábbi tápegységhez: Gaming Series™ GS600-at szeretném meg vásárolni azonnali átvétellel, van olyan bolt ahol forgalmazzák és szombaton is nyitva van?? -
t0Mi
tag
Sziasztok!
Milyen véleménnyel vagytok erről a tápról:
FSP Hexa 500W
Köszi!:-)
-
Piftuka
veterán
válasz hatter #14633 üzenetére
Igazán nincs mit!
Egy dolog még eszembe jutott... A GEIL memóriákról hallani, hogy nem minden alaplapban futnak kompatibilitási hibák nélkül.
Ez még lehet esetleg oka annak, hogy a "kékhalál" jelentkezett az új számítógépedben, miközben a régi alaplapban ugyanazok a modulok jól működtek.
Mindezt csak azért írom le, mert ezt is érdemes figyelembe venned, amikor a hiba forrását keresed.
-
alpacino
tag
Üdv Mindenkinek!
Varriáltam és döntöttem, hogy nem veszek új gépet, hanem szép lassan fejlesztem a mostanit. Tegnap az 1 GB DDR2 667 MHZ-t lecseréltem 1 szép kis 2x2GB Kingston 800MHz DDR2 PC6400 KIT-re.
(A gépem adatai most a következők:
ALAPLAP: Abit KN9 Ultra
PROCESSZOR AMD Athlon AM2 X2 4400+ (2* 2.3 GHZ) (Asus Triton 70 hűtővel)
RAM: 2x2GB Kingston 800MHz DDR2 PC6400 KIT
VGA: GainWard Geforce 9500GT GDDR3 256MB
HDD: 320Gb Samsung SATA2 7200rpm 16Mb
TÁP: Chieftec 350W Táp)A kérdésem a követketkező lenne:
Most a VGA-t szeretném lecserélni, egy Sapphire 5670 512MB DDR5-re, és az a nagy kérdés, hogy, ha ez az új VGA kerül a gépbe, akkor elég még a mostani 350 w-os chieftec táp vagy inkább vegyek bele 1 erőssebbet?
Köszönöm előre is a választ!
Üdv: Dani
Üdv! Alpacino
-
XenHai
senior tag
XFX 850W
Pro Series P1-850S-NLB9 tápról vélemények? -
d@minator
addikt
Sziasztok! Hipro 400W táppal van valakinek tapasztalata? Az adatlapok szerint elég kevés a védelem bennük. Hangban vajon milyenek?
-
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok.
Kinéztem egy új tápot a gépemnek ( Sharkoon SHA-R600M 21900ft 3év gari)
-megéri-e ennyiért
-tapasztalat a táppal kapcsolatban valakinek volt-e
-ebben az árkategóriában 600W-os más tápajánlat ?A válaszokat előre is köszi
-
Konflikt
addikt
válasz vzsryl #14541 üzenetére
koszi. az ADATA-hoz sajnos csak 2 evet adnak.
azthiszem a modularitas meg sem olyan fontos, inkabb a tobb gari. a corsair-en kivul ad valaki 5 evet a tapjaira?
mert ugyvettem eszre hogy ugy altalaban a nagy nevek (FSP, Enermax, SS, etc. is max. 3 evet adnak) mert igy csak a corsair marad. de a modularis tapjaik nagyon dragak, igy egy TX650 a kiszemelt jelenleg. a regi, mert az v2 allitolag eleg hangos lett.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
-
vzsryl
nagyúr
válasz Nico Bellic #14643 üzenetére
Szia!
Milyen géphez kell? Így látatlanba nem tudjuk megmondani, hogy neked megéri-e.
(#14644) Konflikt: Ahogy előttem is írta C0d3r, a CM 5évet vállal a GX450-re, ráadásul a többi tápjára is. A GX szériából a 450-es a legbiztosabb pont.
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3
Egyébként ha telik Seasonic-ra vagy Enermax-ra, akkor nyugodtan megelégethetsz a 3 év garanciával is, mert úgyis megérik az árukat, és a minőségük jobb a többi hasonló kategóriás tápnál.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
TROG AIR
aktív tag
Gariban kapta a barátom az alábbi tápot:
Corsair CX CMPSU-500CXV2EU 500W - átlagos konfigja van,egy napja használja,csendes,érdemes megtartania?
430 pozitív , 0 negatív....
-
vzsryl
nagyúr
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Érdeklődnék,hogy melyiket ajánlanátok megvételre?
1 Enermax Naxn 450W.
2 Coolermaster GX 450W.
3 A-DATA BN-550.ESETLEG Corsair CX500 V2.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest