- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- T-Force szériás szélgépeket mutatott be a Team Group
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
popoka
csendes tag
Sziasztok!
Azt kezdte produkákni újabban a gépem, hogy játékban nagy terhelésnél (sok robbanás, füst, lángok stb.) egyszercsak újraindul. Már minden túlhajtást visszavettem, de így is csinálja. Lehetséges, hogy elfáradt a táp?
12éves giga 720w
i7 8700+ 32gb +rtx 2060 -
icp1970
senior tag
Sziasztok .Cooler Master 550W - MWE Bronze K550 megbízható széria?Válalható?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz icp1970 #142564 üzenetére
Amikor 20 ezerért kapsz egy Bitfenix Formula 550-est, ami Gold is, akkor ennek fényében nincs értelme a Cooler Mastert megvenni.
Ha megvetted, akkor utólag meg felesleges kérdezni
Felül van a témaösszefoglaló, az alapján ajánlunk tápot.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
icp1970
senior tag
válasz Graphics #142565 üzenetére
Ne haragudj de nem azt kérdeztem ,hogy 20 000 FT ért, melyik a leg jobb új , ajánlott táp.Ha nem egy konkrét típusról kérdeztem egyszerűen ,röviden,hogy a megbízható kategóriába sorolható e.Hogy jön akkor ide a Bitfenix Formula 550? Azt már mindenki tudja aki a topikba bele néz,hogy 20 -ért az a legjobb. De akkor bővebben írom. Havernak kellene egy 4 genes,i5,ös vga nélküli gépbe táp,mert a régi már zajos,és elég öregecske. Nincs rá,és nem is akarna 20 at költeni. És pontosabban egy fél éves Cooler Master 550W MWE Bronze 550 (MPX-5501-ACAAB-KE) [link] hibátlan tápot tudna venni fél ár alatt,8000 FT ért,amire még van más fél év ,papiros bolti gari .Szóval csak szimplán ,ahogy először is kérdeztem.A fentebb irt táp, megbízható széria e,a gépre nem veszélyes kategória e?Köszi előre is a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Tegnap meghalt a Corsair RM750i m.
imádtam, mert csendes, valaha be lehetett állitani nála, hogy ne álljon le teljesen, tök jó volt, h monitoroztam a teljes áramfelvételt, és akkoriban kimagaslóan magas volt a hatásfoka is. (92%)mit ajánlotok helyette?
gép majd egy 2x8 pinces PSU csatis z690 lap lesz, i7-12700K húzva, 3hdd, 6700xt lesz.
mi ez a 2018 meg 2022 es verzió? mi értelme van a 2x8 pin CPU csatinak?[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
EVGA SuperNOVA 850 G6?
okosfunkció nem lenne, de amúgy folyadékcsapágyas a ventije ennek is, elvileg hasonlóan alacsony a ripple noise.eladó topping dac
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #142568 üzenetére
"gép majd egy 2x8 pinces PSU csatis z690 lap lesz, i7-12700K húzva, 3hdd, 6700xt lesz.
mi ez a 2018 meg 2022 es verzió? mi értelme van a 2x8 pin CPU csatinak?"1. -- Na, a CPU és a GPU fog fogyasztani rendesen. Kell a masszív teljesítményű megbízható táp.
2. - Mi értelme van a 2x8 pinnek? --- A táp csatitól a VRM-ekig vékony, lapos rézvezetékek mennek, megvan a terhelhetőségük, hogy mennyi Ampert tudnak átvinni. 2x8 vezetéknek nagyobb a keresztmetszete ergo nagyobb áramerősséget bír el. 1x8 vezeték úgy fog viselkedni a húzott 12700K alatt, mint a régi olvadó biztosítékok. Sutty, kimegy a füst a retkes g3cibe és van egy javíthatatlan alaplapod.
Elhiheted nekem, rohadt sok olvadó biztosítékot patkoltam meg rézszálakkal nem pedig százas szeggel.Bocs a "szexuális felvilágosításért".
-
LoyalGuard
tag
Sziasztok!
Erre esetleg valami ajanlas? [142544]
Koszonom!"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
KAMELOT
titán
válasz bajnokpityu #142568 üzenetére
Seasonic Prime SSR-1000PD
LoyalGuard: FD Ion 760P
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz bajnokpityu #142574 üzenetére
Azt nem írtad. Remélem ez jó lesz
Be quiet! STRAIGHT POWER 11 Platinum 850 WV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
mostanában mi az alja 400-500-as táp, amiért még szabad pénzt adni? Giga P450B, hexa pro 400?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Fransico
tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok:
Enermax Revolution D.F.750W
EVGA SuperNova 750 G5 750 -
Cs1csó
félisten
válasz Mr.Csizmás #142576 üzenetére
FSP Hydro 500 és 600.
Természetesen mindig van lejjebb de irodai masinába 11k körüli FSP-k is jók
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
HEXA+-ok de azok is már 17k körül mennek. Van Gold táp jobb ventilátorral 20k.
-
dudika10
veterán
Olcso irodai gepbe en Chieftech iarena GPC-t raknek. Ennel olcsobban nekem nem jut eszembe semmi, amit beengednek a lakasba.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Csaby2021
tag
sziasztok azt szeretném kérdezni hogy egy 500w corsair cx500 elég egy fx 6300 és egy referencia hd 6970 2gb kártyához ?
-
bcrich1994
csendes újonc
sziasztok.
Egy ismerősömmel gondolkozunk egy bika rog strix vga vásárlásán, amin 3x8 pines csatlakozó van. Jövő álló tápban gondolkodunk ( ha egyáltalán az lesz), ugyanis a be quiet dark power 1200-asát néztük. Abban nem vagyunk biztosak, hogy ezen az új 12 pines szabvány van, aminek a kábele elvileg 2x8 pinre osztódik le. A vga 3x8 pinje helyett elegendő 2x8 pint bekötni, 1db 12 pines modern csatlakozóból érkezve? vagy ahhoz, hogy egy csúcskártya fusson gond nélkül, 2db 12 pines csatlakozóhelyet felkell áldozni a tápból (tehát egyiknek a 2db 8 pinjét, másiknak csak az egyik ágát bekötve, a másik üresen ott fog lógni és ne dugjuk be sehova, tehát 2db 12pinesnek a 4 db 8 pines végéből egy a potyába megy?). Mi várható a 40x szériánál, ez a szabvány lesz a jövő, vagy ennél is újabb, pl 16-osra kell számítani?Üdv.
-
KAMELOT
titán
válasz bcrich1994 #142585 üzenetére
3x8pin van akkor mind a 3 csatlakoztatni kell.
40xx még csak találgatások vannak.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
RobbeV0201
tag
Sziasztok!
NZXT tápegységről valakinek esetleg valami tapasztalat?
A pontos típus egy NZXT E650W Gold NP-1PM-E650A 80+ GOLD
Megbízhatóak, illetve tartósak? sajna nem találok róla rendes véleményeket, max amazonon.
Előre is köszi a segítséget!Könnyen, sőt, kimondottan gyorsan tanulok, csak nem mindig azt, ami le van írva.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz RobbeV0201 #142587 üzenetére
Pedig itt a topicban MMIX írt róla, Seasonic belsős, nagy hibát nem követ el vele az ember.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
KAMELOT
titán
-
Horri_
csendes tag
válasz RobbeV0201 #142587 üzenetére
Itt egy Techpowerup teszt róla. Egyébként ahogy előttem is írták, egy Seasonic belsős táp, ugyanaz van benne, mint a Focus Gold szériában, magyarul egy elég jó belső. Teszten is jól szerepelt, egyedül az NZXT monitor softwarét húzták le a teszten, hogy nem pontos a mérése, de nem igazi negatívum, ne használd a softwarét és kész, más táphoz úgyse jár (pár modell kivételével.) Ezen kívül nehéz körülmények alatt hangos volt a teszten, de azt a Techpowerup ilyen 45 fok körül végzi, szóval ha te nem 45 fokos szobába tervezed használni, akkor az a pont se mérvadó, teljesen jó táp. Egyedüli indok, amiért szerintem nem szokták itt ajánlani, az az, hogy a Seasonic Focus Gold, ami szinte ugyanez az olcsóbban kapható, ezért nem igazán éri meg.
-
Tomek979
tag
Sziasztok!
Van egy régi konfigom amiben elkezdett a táp venti hangos lenni. Ki akartam cserélni a ventit, de ebbe be van forrasztva a kábel úgyhogy nem macerálnám (FSP Hyper S 600W (PPA6003701)). Gondoltam veszek egy új tápot, de vajon milyet? Fontos szempont, hogy halk legyen. A gépen már csak torrentezek meg zenét hallgatok ezért gondolom már nem is kell 600w (régen játszottam is, de már a videokari is passziv lett a csendesség miatt).
Konfigom:
fx4300proci, gt1030 silent fx, 8gb ram, 240gb crucial ssd, 3tb toshiba vinyó. Néha rádugok külső vinyót illetve belsőt is szoktam dokkolni.
Szeretném megúszni minél olcsóbban, de azért legyen halk és relative minőségi amennyire lehet. Mondjuk 10-15 között esetleg. Köszönöm előre is a segítséget. -
4264adam
veterán
válasz Tomek979 #142594 üzenetére
10-15k között az FSP van ami Kínai hangos ventillátorokat használ, nekem is hiába volt Hydro 700W 2 év után 100% PWM vezérlésre állt be. Bitfenix Formula 550W Aqua-n 22k most 5 év garanciával , ő volt a best-buy mostanában és elkeltek itthon. Ha kell gyorsan csapj le náluk mert ahol 20k ott már nem rendelhető.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
EVGA B5 550W, teszt www.f14lab.com
-------
Super Flower Legion GX Pro 750W (SF-750P14XE), www-ixbt-com
-------
Enermax MarbleBron EMB850EWT-W-RGB, www.i2hard.ru
------------
COOLERMASTER M2000 80+PLATINUM 230V EU www.coolenjoy.net
Cooler Master V650 SFX Gold 650W, www.fpsreview.com
[ Szerkesztve ]
-
gaara7878
csendes tag
Hali. A SILVERSTONE mint gyártó, egy megbízható márka manapság? Jól láttam, hogy annó a cooler master csapatából váltak ki tagok, akik megalapították (erre alapozva gondolom, hogy biztos nem lehet rossz, no meg az ára is olyan egy bika titán tápnak):
gyártói weboldal [link] silverstone strider 1300w titanium
árukereső [link] 125k lenne....
most a titán tápokra vagyok rácuppanva, mert hosszú távra tervezek, és szerintem kifizetődne a villanyszámla évek múlva....
Persze még szóba jöhet más is, ha van ötletetek, köszönöm előre! -
dudika10
veterán
válasz gaara7878 #142597 üzenetére
Miert ne alapon szamolgassunk kicsit:
Legyen A tap 1300W, 88-92-88% hatasfok 20-50-100% terheles mellett (gold minimum).
Legyen B tap 1300W, 94-96-91% hatasfok 20-50-100% terheles mellett (titanium minimum).
Legyen az aram ara a vizsgalt idoszakra 40 forint.
Legyen a felhasznalas 50% terheles (650W) napi 16 oraban, 10 even at:
650/0.92/1000 kW * 16 h/nap * 365 nap/ev * 10 ev * 40 HUF/kWh = 1 650 434 HUF
650/0.96/1000 kW * 16 h/nap * 365 nap/ev * 10 ev * 40 HUF/kWh = 1 581 666 HUFSzoval ezzel a felhasznalassal 10 ev alatt 70 000 forint terul meg.
100% terheles mellett a kulonbseg ~115 000 forint.
20% terheles mellett 22 000 forint.Lathato, hogy az hogy megeri-e, a felhasznalastol es a ket tap ara kozotti kulonbsegtol fugg (illetve az aram aranak valtozasatol, de azzal nehez szamolni, mert nincs varazsgomb a birtokomban).
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
thomeef
őstag
Halihó.
Muterék vettek öcsémnek egy MSI Ventus 3060-at a régebbi 1060 helyett, ma megyek neki beszerelni. Viszont eszembe jutott hogy a tápegység még akár necces is lehet, mert azért közel duplája lesz a fogyasztásban ez a kártya. A rendszert egy i5-4690 viszi a VGA mellet, semmi extra nincs benne.
A mostani tápja sem gagyi, de csak 400W:[be quiet! Straight Power E10 400W Gold]
Elég lehet egyenlőre, vagy csere és meg se próbáljam? Én úgy számolgattam hogy 300W fölé sehogy sem tud menni rendszer 100% mellett sem. De azért mondom megkérdezem hátha valakinek van tapasztalata. Köszi
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
palfitom
félisten
válasz thomeef #142599 üzenetére
Elég lehet, nálam i7-8700 + 3060 Vision OC-t vitt BQ Pure Power 400 kényelmesen.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- A mai nap az Android 15-ről szól
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Helló, Android 15, merre vagy, Hyper OS 2?
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szólánc.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Asus Rog Thor II 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- A tápok csúcsa, kevesebb mint féláron! Super Flower Leadex 2000W Platinum
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest