- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Már 2026-ban hozzájuthat a TSMC 2 nm-es node-jához a USA-ban felépült gyár
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen asztali médialejátszót?
- LED / LCD TV topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Ebook szerkesztés, megosztás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz franc0 #11751 üzenetére
Az FSP-nél halkabb a HX650 és több év a garancia rá, szóval nem vonzó. Igazából, ha nem az Enermaxot veszem, akkor a HX650-et (ha másért nem, hát márkahűségből ) fogom. Már volt vele tapasztalatom és az alapján és a 7 év gari miatt nincs sztem vetélytársa ebben az árban a 600-650-es moduláris tápok között. Csak hát nagyon csábít az Enermax....
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
vlaci79
senior tag
CORSAIR tx650-t v1 gariztatnom kell. v2-es utódját érdemes kérni helyette?
-
addikt
Sziasztok! Egy integrált lapos, x6-os amd lap alá milyen tápot nyomnátok bele olyan 10k max körülig? Amiket néztem: FSP 400APN (GHN?), vagy Chieftec 450W
Semmi nagy fogyasztó nem lesz bent, csak egy erősebb X6-os, Hexa-t akartam, de sajna elfogyott most...
There's a device that I've been using called a whoop.
-
MMIX
addikt
Van egy ilyen:
Lepa G series tápok.
100% Enermax Modu87+-ok olcsóbban. Ha tudsz szerezni megbízható boltból Lepa G tápot.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Szten Márs #11759 üzenetére
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Petzval
senior tag
válasz Szten Márs #11761 üzenetére
Amit moha linkelt az Chieftec egy FSP 13V felett volt.
-
Pantok
aktív tag
Sziasztok
Kis segítség kéne, most fogom fejleszteni a gépemet kicsit ami ebben a pillanatban ez:
FSP 350PNR(asszem, lehet PNF)
C2D E7300
Asus HD6850
4x1GB Kingmax DDR2 800Mhz ram
7200 rpm 640GB samsung hdd
asus P5QLD PRO moboÉszrevételeim és a psu számológépek szerint is már a határmezőn táncol a táp hogy ezt elbírja, kissebb terhelés alatt azonnal nagyon felszabályozza a ventit (és ettöl marhára hangos).
A gép annyit fejlődne hogy a C2D E7300-at egy C2Q Q6600 G0-ra cserélném, amit kicsit húznék is.
Így fejlesztés és a hang miatt is kell alá egy új táp, ugyanakkor már nem lesz sok pénzem rá, szeretném 10k körül megúszni (lehet vágyálom, de én ezt az FSP-t durván 6k-ért vettem és baromi jól bírta) legalább annyi erővel hogy lehetőleg még terhelés, játékok alatt is viszonylagos kussban maradjon.
Volna valami ajánlatotok? Illetve mégis mennyire jó/erős tápot kéne vennem hogy terhelés alatt se szabályozza fel a ventijét és szépen halkan duruzsoljon ahogy pl az FSP teszi átlag netezős használat közben (illetve így nyár közepén 35 fokban már akkor se). -
Petzval
senior tag
válasz Szten Márs #11761 üzenetére
És egy Mercury 11,94V-os Codegen 12,14V!
És az a dűhítő hogy a két márkás táp tele van OK cetlikkel mit mértek, ellenőríztek akkor ha a feszültség ilyen magas?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
#11735-es hozzászólásomban megadott konfighoz kiszemeltem egy viszonylag jó áron kapható a tápajánló táblázatban is szereplő Díjjal nem rendelkező de különösen ajánlott tápot: Chieftec A-80 CTG-600-80P 600W BOX.
Megerősítve a tápajánlóba írt szöveget miszerint az általam említett táp is megbízható? Ennek egyébként Effektive 502W-ot tud az meg elégnek kell lennie.
Előre is köszönöm.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
14adam
addikt
válasz Petzval #11764 üzenetére
1 példányból ne vonj le következtetéseket. Az én seasonicomnak meg a 12voltos ága 11,83V körül van... illetve van itthon olyan codegen amire rátettem pár izzót és olyan magas volt a feszültség,hogy arra egy vinyót már nem mertem volna kötni : 13,1V körül volt.
Viszont az Fsp zenem meg betonstabil. Azt terhelhettem annak nem változott az értéke csak egy minimálisat[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
Üdvözletem Urak.
Konfigcsere előtt állok. A jelenlegi tápom egy FSP Epsilon 600W-os. Közelebb áll a 4. életévéhez, mint a 3.-hoz. Az új konfigom Sandy Bridge alapú lesz MSI Z68A GD65 alaplappal. Azon tépelődöm, hogy lecseréljem-e a tápot is. Amikor megvettem, az egyik legjobb (talán A legjobb?) táp volt amit kapni lehetett, igazi minőségi darab. Bajom nem volt vele soha, még most sem hangos, el tudná látni azt az alaplap-VGA kombinációt amit tervezek. Csak hát lassan 4 éves. És ugye alapszabály, hogy "tápon ne spórolj" Szerintetek hagyhatom, vagy lecseréljem?"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #11768 üzenetére
Ha nincs vele semmi baj, én nem bántanám. Nejem gépében egy öreg HPC-360-as Chieftec 8 évig ment hibátlanul (akkor ez *rva drága táp volt, élettartam garival) és most sincs semmi baja. Pár napja cseréltem ki egy 2 éves HIPRO 400-ra, ami az én gépemből került ki nem régen. Ez már csak PFC-s, meg 12 cm ventis, és jobb hatásfokú is egyben.
Csifi legnagyobb baja, hogy egyetlen 12 V-os ága van, mindössze 17 A terhelhetőséggel. Mondjuk alaplapi VGA-t meg az Athlon X2 - 250-et simán vitte!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Bogyó bá' #11769 üzenetére
Én sem szívesen bántanám, főleg, hogy a környezetemben a haverok újabb gyártású tápjai sorban krepálnak be. Csak egy hozzáértő ismerősöm furcsállotta, hogy egy lassan 4 éves tápot nem cserélek le, nekem meg annyi tapasztalatom nincsen e téren. Egy HD5870-es VGA lenne mellette, ami ugyan elég sokat fogyaszt, de egy 600W-os tápnak sztem elégnek kell rá lenni. Két hitachi vinyó, egy db SSD fogyszt még, meg a 2500k proci. CF-et, SLI-t, komoly tuningot nem tervezek.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
peti_s
addikt
válasz GypsFulvus2 #11770 üzenetére
Pucold ki, mert azért 3-4 év alatt tele lehet már porral, ami a hűtés hatásfokát csökkenti, és tökéletes lesz.
Viszont azt nem értem, hogy mért nem lehet Magyarországon pl. 350 Wattos Sea Sonic tápot kapni. 50 $ körül mozog külföldön, be lehetne hozni szépen ide is, és mondjuk 10k körül eladni.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Üdv!
A jelenlegi gépen nagyon jól megy, de nem okoz gondot a tápnak, hogy igencsak forró 1-2 óra munka után?
Nem hinném, hogy a corsair tx650-s 50% fölött ki lenne terhelve.
Vagy gondolkozzak tápcserén?Egy CM 590-be van beépítve, úgy, hogy a házból szív levegőt. Elég poros a lakás és így nem ránt be olyan sok port.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz peti_s #11774 üzenetére
Pont ezért választottam a corsair ezen "gyártmányát".
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
Ok. hazaviszem a hőkamerát és lekapom.
-
Carasc0
őstag
Üdvözlet!
Blamába vagyok. Adott két tápegység. Melyiket vennétek a 2 közül olyan döntési feltétel mellett hogy nem számít a pénz:
- Corsair TX 650
- Chieftec 600W CTG-600-80PElőre jelzem hogy én a Corsair-t vettem meg, már csak azért is mert az legalább Bronze minősítést kapott meg sokkal jobb a hatásfoka. 650W-ből effektive tudja a 632W-t ami nagyon jó! De ez az én véleményem...
Nektek mi a véleményetek a döntésemről? Előre is köszönöm szépen!
-
Carasc0
őstag
Ez érdekes!
A fórum első hozzászólása alapján elsősorban tanulmányoztam a tápajánló táblázatot. Ott a tápon feltüntetett táblázat feszültség és amper szorzat értékét adták meg.
Továbbá néhány hozzászólással feljebb adtak nekem egy logout blog bejegyzést hogy, hogyan is kell meghatározni egy tápegység tényleges Watt tudását.
Lehet hogy én olvastam valamit félre de a tápon a 12V-os ágon 53A megy át. Akkor most nem értem... Ennek szorzata bőven 600 felett van.
Most akkor hogy van ez
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Új Corsair tápok:
Moduláris TX-ek (TXM) 550W-650W-750W-850W (M, mint moduláris)
és
Corsair GS500 és GS600(ez egy másik GS600, gondolom, mert az UL oldalán kettő van, CMPSU-600G és GS600)
és
Corsair HX1200Megjelenési dátum és belső gyártója ismeretlen.
-
Carasc0
őstag
Igen a V2-t vettem.
Köszönöm azért a tápra vonatkozó dicséretet. Nagyon elégedett vagyok a vásárlással. Apropó! A táp új és 20e ft-ot adtam érte.... Nem tudom hogy az drága-e stb... Igaz mind1 csak szeretem tudni miért adtam ki pénzt. Igaz pár ezressel többért már FSP Aurum gold tápot tudtam volna venni. Szóval nem tudom jó volt-e a bolt
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Petzval #11793 üzenetére
Értem! De amit én olvastam egy részletes leírást abba határozottan az áll, hogy egy táp tényleges Watt teljesítményének számítása:
+3,3V és +5V ágon számoljak 25-35W és a +12V esetén pedig az Amper érték és az ág feszültségének szorzata.
Nekem 12V ágon 53A = 636W Vagyis a CPU-ra a VGA-ra meg a HDD,ODD motorokra és a ventikre max ennyi teljesítmény oszolhat el. És a tápszakik is ezt írták a táblázatukba hogy ez a táp 636W-ot tud. Én hiszek nekik!
Az lehet hogy a 636W nincs összefüggésbe a hatásfokkal azt nem tudom.
-
Carasc0
őstag
Hát ez csúcs. Ma délelőtt voltam benn a boltba ahol eleinte egy Chieftec 600-80P táp iránt érdeklődtem. Közölte a srác hogy az most nincs raktáron de tudna rendelni. Ezt követően kérdeztem rá, hogy milyen tápegysége van most helybe kb 15e körül. Erre kinyitott egy fiókot és előkapta a TX 650 v2 tápot. Mondja hogy megnézi mennyibe fáj. Akkor mondta hogy 20e.
A poén ebbe az, hogy ő egy weboldalon nézte meg az árát. Én hiába hívom le a bolt weboldalát. Semmilyen Corsair táp nincs a listába. Lehet ez az 1 db volt?
Az üzlet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest