- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz Klara_ #81700 üzenetére
90-95 megabit/s simán átmegy rajta. Teszteltem olyan filmekkel is, amik a TV-s lejátszóval akadoztak, és simán vitte azokat is. (átlag 20-30-40, de néhol 70-80 mbps körülire felugró bitráta).
De ha kell, vannak gigabitesek is kb. azonos áron. Mondjuk ha nem másolsz rá sokat hálózaton keresztül, akkor szerintem nem szükséges a gigás LAN. Jó minőségű FHD anyagokhoz bőven elég, de szerintem még UHD-hez is (az extrém magas bitrátás anyagokat kivéve). Itt írtam bővebben erről a témáról: [link]
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Klara_
őstag
Az a problema, hogy a 630V halozati lejatszasa a mai minosegibb FHD tartalmakkal nem bir el, a halozati resz biztos kehes, mert USB-rol etetve ugyavval az mkv-val, elkinlodik vele. Csak 2-3 alkalommal all meg a 2 oras film. Ha megakad, nyomok egy pause-t es varok kicsit, majd ujra play. Valoszinuleg mar vegigmegy USB-n. LAN/DLNA kapcsolattal remenytelen. Ezt szeretnem kikuszobolni.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Klara_ #81703 üzenetére
Valószínűleg a TV hálózati része sem a legjobb, de szerintem nálad is a nem maximalizált bitrátájú kódolás miatt problémás a lejátszás. Az még OK, ha megy mondjuk átlag 20-30 mbps-mal, de ha néha felugrik 50-60 fölé, akkor azt már nem bírja. Próbáld csak ki Te is.
A releaser-ek azért figyelhetnének erre is, szerintem nem kellene 40-50 mbps fölé engedni az 1080p-s bitrátákat. Az már azért mindenre elég kell, hogy legyen. (Pl. kitűnő minőségű CRF 18-20-as kódolás, de maximum 40-ig engedni fel.)
__________________________Na ezeket a megállásokat, puffereléseket nálunk tökéletesen megoldotta ez a kis kütyü a MicroSD-re telepített LibreELEC KODI-val.
Olyanokról már nem is beszélek, hogy a távirányító(k) tetszőleges gombjaira rá lehet programozni majdnem mindent. Pl. a felirat, meg hangsáv váltás egy gombnyomás (ami a beépített lejátszóval van vagy 10).
Ja, és nem kell DLNA szervert futtatni a forrásgépen állandóan, sima SMB megosztással is látja hálózaton keresztül a tartalmakat.
[ Szerkesztve ]
-
Klara_
őstag
Azert ha mar 100as LAN csatlakozot bele tettek, 50/60-at birjon mar el...
DLNA szerver - Serviio nekem ez a legegyszerubb, halozat szerintem jo (AC68U, Keline CAT5e S-FTP kabelezes, Intel gigabit halokartya + SSD a gepben).
Kivancsi lennek az UHD modellek, hogy muzsikalnak ebblo a szempontbol. -
tomyka74
senior tag
üdv!
kép beállításoknál valaki használja a zajszűrést valamely szintjét?
igen tudom mindenféle képjavítót ki kell kapcsolni de mintha ez javítana a képen nálam!
50LF652V a tv-m és UPC HDbox-kábel tv van. -
TA68
őstag
-
TA68
őstag
válasz huncutka1029 #81709 üzenetére
Igen, ezért is érdemes egy kicsit kísérletezni velük.
-
Gstyler
senior tag
Tegnap a TV (7707) feldobott egy frissítést: 04.31.10.
Érdemes telepíteni, van benne vmi fontos vagy hasznos update?Ennyit találtam : "Add the HDR Game mode to improve the input lag"
[ Szerkesztve ]
-
tng
tag
Sziasztok! Be kéne lőnöm egy médiaszervert 4db 49lh570v-re a dlna segítségével. Egy alap laptop és egy saját wifi hálózat áll rendelkezésre. Azt kéne megoldani, hogy a laptopról lehessen vezérelni a lejátszást, és minden tv-n más menjen. Melyik programmal lehetne ezt legkönnyebben megoldani? Eddig a serviio tetazett legjobban, de annál nem találtam olyan lehetőséget, hogy a laptopról indítsam a lejátszást, pedig pont ez lenne a lényeg. Próbáltam még playOn-t, universal media servert, de ezek nem jöttek be. Köszi!
-
tomi5244
őstag
Üdv!
50" vagy a körüli TV-t keresnék. Nyáron, max nyár végén lenne aktuális, de már most képben szeretnék lenni. Tehát, olyan modell is érdekelhet amire érdemes várni.
Max. 200k a keret, a plex szervert tudja jól kezelni, de egyéb kimondottan pro elvárásom nincs, soundbar lesz rákötve, egy viszonylag kicsi szobában lenne használva. LG WebOS-ről azt olvastam, hogy elég jó, és az vinné a plexet is. IPS panel lenne még esetleg elvárás, ahogy olvasom a középkategóriában már fellelhető, ennyiért is?
Amúgy a plex szerver része NAS-on fut. (ha ez számít)
Véleményt és tanácsot előre is köszi!
T -
gorgocska
tag
Sziasztok. 55uh664 hez melyik tipusú magic remote kel ?és tudtok olyan helyet ahol aránylag olcsón lehet venni?köszi
Tcl 55c835, xbox 360,xbox SS 512gb,,Ps5
-
törölt tag
Melyik távirányított választanátok ?
Szerintetek melyik illik a 32"-os FHD-s készülékhez és melyik inkább a 43"-os és 4K-s tévéhez ?
-
tévelygő
aktív tag
válasz #41133696 #81721 üzenetére
A kisebbik egyen távirányító az UHD tv távirányítója a nagy pedig a 32"készüléké.
Egyiket sem választanám! Sajnálattal tapasztaltam én is hogy teljesen elvesztették a mai távirányítók a régen megszokott igényességüket és használhatóságukat.
Pedig kárvolt feladni, mert úgy gondolom a készülékkel a távirányítón keresztül kerülünk fizikai kapcsolatba, ami nem mindegy milyen kidolgozású.
Üzletekben körül nézve mindegy milyen gyártmányú a TV ugyanazt a távirányítót kapja, csak a logo különbözik.Sony RX 10
-
hanics
aktív tag
válasz Klara_ #81706 üzenetére
43uh661v szépen muzsikál minden hogy hálózaton.
Nálam 3 helyről tökéletesen megy a stream.- Szerver gép egy 2. Generációs intel onnan igazából csak FHD minőség megy a Tv-re. de az normálisan. Rányomok a filmre kb 2 másodperc és megy a film. Belepörgetéssel sincs gond.
- NAS ( Zyxel326 ) onnan is tökéletesen megy az FHD és a 4K is, kb ugyan olyan időzítéssel 2 másodperc és megy .
- Notebook. Na itt vegyes. Kábelen tökéletes az átvitel. De Wifin használom. ott meg max a drága routerem csak 433Mbit-t tud. Ott már azért érezhető a lassulás.
Serviot-t én személy szerint nem szeretem. Mindig is ezt használtam : Universal Media Server [link]
Ez mindent gond nélkül átpakol és realtime kódolás is van benne. Pl ha a tv nem enné meg a formátumot
---Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg! --- PS3 ID : hanics1985
-
Klara_
őstag
válasz hanics #81724 üzenetére
Nalad mar valoszinu a HW oldala erosebb a TV-nek. Az enyem 43LH630V es a halozati fronton nem veti eppen szet az ero es a tenni akaras. Megnezem ezt a szerver progit. Szerintem nem a Serviioval / halozattal van gond, mert mas eszkozre tokeletesek a streamek. Ha ugyanazt az mkv-t DLNA-n keresztul engedem ra a TV-re (Remux 1080p) szaggat, dogocog, 10-20 masodpercenkent megall, USB-rol viszont siman viszi.
[ Szerkesztve ]
-
curiousp
kezdő
Már másokban is felmerült 7707-es készüléknél a függőleges sávosodás focimeccs közben. Ezek szerint ez normális, de valakinek van valamilyen beállítása amin kevésbé zavaró? Amit alapból használok filmek nézésére az nem az igazi meccsekre. Köszi!
-
nyesix
senior tag
van itt valaki tud képbeállításokat ajánlani UH7507-hez? visszaolvastam, de a korábbi HSZ ekben nem, vagy csak részleges választ találtam. Volt olyan is, hogy pl nem is úgy hívják az adott menüpontot, mert gondolom azóta frissített SW fut a TV-n.
Másik kérdésem: UPC-s vagyok, a megic remot-tal nem tudom a UPC Cisco HD DVR 8485 minden funkcióját kihasználni, van 17 Cisco set top box profil a TV ben... van itt valaki így használja? Vagy kérjek a UPC től egy Horizon-t?
-
Abus2
tag
Sziasztok!
A tegnapi nappal én is csatlakoztam az LG tv-sek táborába egy 43UH668-cal. Elsőre kellemes készülék. A hangminősége meglepett egy lapos tvhez képest.Sörhassal nem lehet születni. Azért meg kell dolgozni!
-
törölt tag
-
sunsun2
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy LG55UH7507 Típusú készüléket.Tudnátok segíteni az ideális kép beállításokban?Ezen az oldalon nem találtam. http://www.which.co.uk/reviews/televisions/article/getting-the-best-tv-picture?lptest=1
Előre is köszönöm! -
attamero81
senior tag
Szevasztok!
Lenne egy pár kérdésem illetve pár info ami érdekelne.
Samsungról tértem át LG-re.Nem újdonság,mert mindig ez a két gyártó lomjai vannak.A samsung más okból is,de ezt most hagyjuk.Az LG jelenlegi üdvőskéje ez lett: LG 55UB820V
Milyen észrevételetek van vele kapcsolatban?
Valami tuti beállítás otthoni használatra?
Ezeknek van valami hiba forrása? (Samsungnál van)
Smart rendszere milyen?
Kicsit azért kérdezem jövő időben,mert holnap érkezik a készülék.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
MrSealRD
veterán
7707-hez másnak is jött szoftverfrissítés a közelmúltban. Lehet valahol nézni changelogot? Kíváncsi lennék a változásokra.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Hát ez nem sok minden. Mondjuk mintha a beállítások menü betűtípusa is változott volna. De lehet csak megcsal a szemem.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrSealRD #81741 üzenetére
Sosem írtak bele mindent ezekbe a netes changelog-okba. Pl. amikor átvariálták a médialejátszó kezelőfelületét, meg a hangerő ikonját, stb., azok sem voltak benne egyikben sem. Szóval sok minden egyéb dolgot is tartalmazhat a frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van egy LG 32lb650v tipusú smart tv-nk.Eddig minden kifogástalanul működött viszont most olyat csinál hogyha a médiaserverről (PLEX) nézek filmet akkor kb 20 másodpercenként megakad a hang.De csak akkor ha erősítőről hallgatom.Ha a tv saját hangszórójával nézem akkor minden rendben.A tvműsor (settopbox) erősítevel is rendben működik.Eddig is mindent erősítőről hallgattam ,nem tudom mitől romlott el.
Ha USB-ről nézem a filmet akkor is szakadozik a hangja de itt is csak ha átkapcsolom erősítőre.Van valakinek tippje,mi lehet a gond?
Üdv:Viktor
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok!
Bocsi, de nagyon off leszek, legszívesebben topikot nyitnék, de az végkép nem lenne illendő…
kb 8-10 éve nem nézek TV-t, de ahogy a fiam nő, egyre inkább szeretne nézni focit – minden mennyiségben, amit én még támogatnék is, de nem igazán tudom miként… KábelTV felénk nincs, iptv még úgysincs. MindigTV van, de a spiler, az m4 elég gyér felhozatal... Teljes TV csomagot nem akarok előfizetni 600 csatornával, mert minek, sőt, jobb ha nincs is, de a sport az kellene…. Tudtok valami szolgáltatót, műholdas előfizut, bármit, ahol elő lehetne fizetni csak sport csatikra? Főleg foci csatikra!
Köszönöm és bocs az offért!!!
Esetleg ha tudtok olyan topikot, ahol ez a kérdés releváns lehet, kérlek adjatok linket![ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
agabe
addikt
Haverom 43LH5100-as tv-jehez szertne hangprojektort csatlakoztatni, amde ahogy neztem semmi dedikalt kimenet nincs a tv-n.
Scart-on elvileg kimegy a hang ? Nameg a masik kerdes, hogy minden hang kimegy (pl. ha chromecast-rol nez valamit HDMI-be dzva annak a hangja is), vagy csak maganak a tunernek hangja ? A beepitett medialejatszo hangjat sem tudom kimegy-e scart-on. Valakinek talasztalata ?[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
UPC media cardom lett box helyett. A csatornákat szépen letölti, de a HD csatornák elöl a nem HD-kat el akarom tüntetni. TV-n egyesével el tehetném a végére de az úgy elég macerás. Olvasgattam összefoglalót és a fórumot is csatorna lista szerkesztése miatt. Kerestem hotel menut, service menu-t, univerzális távirányítót, stb. Ir hackel valahogy nem akarok foglalkozni.
A TV-m 47LM620S. Ennél ahogy olvastam gyári távval nem érhető el a szükséges menü, bár aztán írtátok, hogy frissítés után megint lett. Próbáltam androidos progit is, de ami ingyenes azon pont ez a funkció nem él, ami elérhető virágboltban az meg csak hálózaton csatlakozna, de nem éri el a tv-t még ip megadásával sem.
Van silvercrest távirányítóm is, de akármelyik LG kóddal próbálom nem jön elő a menu, epg gomb meg eggyel sem jó.
Van valami megoldás, vagy csak az ir hack?
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Szomby
csendes tag
Sziasztok LGuruk Van egy 55LB620V típusú tv, amire egy jól sikerült buli alatt biztonsági kód került beállításra, és semmit nem lehet vele kezdeni, 2-napja bújom a netet de semmit használhatót nem találok, volt már valakinek hasonló problémája? Mit tudok kezdeni vele, itt a Nyulas ünnepp alatt? Amúgy boldog Nyulat kívánok holnapra és előre is köszönöm a segítséget!
Most írom.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851