-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
geriand76
csendes tag
Ti, akik sokkal tapasztaltabbak vagytok nálam....
Szerintetek, hogy tudnám a legbiztonsággosabban a falra rögzíteni a 75257 Millenium Falcont? Elég nagy, polcra nem fér, de a falon jól mutatna. És ahogy néztem a nyíló panelek a tetején függőleges állásban a súlyuknál fogva ki is nyílnak. Erre is lenne megoldás?Köszönöm!
-
magickonfig
tag
válasz Neurotoxin #68449 üzenetére
Ugyan ez volt a tapasztalatom . A pacman masina meg nagyobb mint amire számítottam. Szegény Völgyzuggonyt meg el is tüntették ahogy néztem a Storeban
-
LÁZ
Topikgazda
@Giantpumpkin: még mindig egy bányadömpert várok, bár nem vagyok teknik fan
@hulp01: igen, a hivatalos, vmi francia oldalról kerültek elő a preorderes képek, elvileg aug 1.
@geriand76: [ilyesmi cucc pölö]insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Mozaart
aktív tag
válasz hulp01 #68459 üzenetére
Írtam "spekuláció". Neked legyen igazad. Egyébként ilyet is olvasni:
"The model was originally slated for release in August or October 2022 for €449.99, but the release is now expected to take place in August 2023 with an anticipated LEGO Shop retail price of €679.99. " link
"The 1-metre tall 2,883-piece motorised model, which was originally slated for release last year, will cost $560 in the Eurozone, so probably $550 in the USA and around £500 in the UK when it goes on sale on August 1st." link
Nagyon szórnak a cikkek. Meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
hulp01
senior tag
válasz Mozaart #68461 üzenetére
Jaja, majd kiderül. 7-800€-ért kenjék a hajukra. Pedig amúgy tetszik, és ilyen típusú Technic darum még nincs is. Csak autódaruk.
A 42009-es B modellje egy nagyon szuper konténerrakodó jármű. Azt például simán kiadhatnák A modellnek is. Természetesen feljavítva, mert azért B modellként kicsit nyomin nézett ki. De a funkciókat nagyon jól sikerült belezsúfolni. -
Mauzes
addikt
válasz Neurotoxin #68449 üzenetére
Ha nincs valami nagy akció, mint pl. volt nemrég a Store-ban, akkor nagyon megcsappanhat a vásárlókedv, hiszen a hivatalos s@h árak most rettenetesen rosszak. Nekem az is nagyon furcsa, hogy a Lego.com-on idén szintén semmi akció nem volt, pedig biztosan ők is látják, hogy a még mindig 420-as EUR árfolyamon tartott árakon csak nem vásárolnak annyian, mint tavaly (persze csak spekulálok).
Erre a tippemre majd nézzünk vissza a jövőben: szerintem nagyon nagy kedvezményeknek kell(ene) lenniük majd év vége felé a Store-ban, de máshol is, pl. Black Friday alatt.
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #68444 üzenetére
Objektíven ez bestbuy modell.
Általánosan nézve méretre is jónak tűnik, hogy nem túl nagy de nem is 300db-os belépő modell. Tartalmilag (elektronika) abszolút ütős. Ritka, hogy vmi újdonságra ráfutok magamtól mert inkább el vagyok maradva és mire látom már minden infó/elemzés kint van a neten, de itt magamtól belefutva is tök lelkesen írtam itt a modellről, árról anno. Majd kerestem rögtön a friss forrásokat, hogy mit nézek be, miről nem tudok, túl szép ez így. Szerencsére jött a megerősítés...A többi efelett, hogy nekem mi éri meg már teljesen szubjektív. Amikor megjelent épp berendeltem már egy L motort, most így hub+1motorra (max 2db-ra) lenne igazán szükségem. Van itthon 6db a beépített motorokat nem számolva. BL-en hub+2 motor kb. 18-20k. A frissen megjelent alkatrészek is jól jönnének persze, de így értettem, hogy 50k erre sok. Nekem/ehhez a célhoz.
Ha normál vásárló szemszögéből nézem és elegánsan nem hagyom ki, hogy 3. motor is van, meg még egy 1000db-os kifejezetten jól sikerült készlet a fennmaradó 30k-ra akkor csak a hülyének nem éri meg.
... és hülye én sem vagyok. Hiába kevesebb az igényem, a több Lego, átlagban jobb áron mindig jobb, így ezt fogjuk megvenni szvsz.Ez van annyira jól sikerült modell/setup, hogy az építésre/kieg. alkatrészvásárlásra beállt szokásunk mellé is befér.
szerk: Bakker, a piros keretre írni akartam, hogy a Liebherr daru automatikusan sárgát jelent nekem/sokaknak, de rákeresve a neten létezik elvileg full pirosban is. Tehát ez a tippem rá. De a friss képeken látható összeállításra nem számítottam. Full sárga és csak pár piros keretet betoltak. ?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mauzes #68463 üzenetére
Nekem az volt az érzésem, hogy a S@H-on is több az akció. Bár nem tudom milyen sűrűn van, de dupla VIP is volt már idén és a gwp-kből is mintha több lett volna a halmozható, talán kicsit alacsonyabb limittel, egy-egy mintha tovább maradt volna a kiírt dátumoknál. Ill. akciós árú készletből is volt több 20-30%-os.
Nem azt mondom, hogy így megéri vagy elég ennyi akció, én sem vettem még kb. semmit idén alkatrészen kívül, a pontokat se tudom beváltani/elhozni semmi értelmesre, pedig ez tavaly nem okozott gondot. Szóval lehet/kell majd itt erősebb kör is valószínűleg, mint ahogy a Store-okban is befuttott már 1-2 szélesebb körű 30%-os akció.
Egy dolog kérdéses, ha nem tart örökké a 370-es EUR tündérmese és esetleg 400 körüli árfolyammal fordulunk az év végére, akkor nem ugranak-e át az akciókon úgy, ahogy most az árfolyamon. Tippre azért ha teljes évben megmaradnak a készletek/elmaradnak a bevételek akkor szvsz még így is várható nagyobb akció.
Erre a Liebherr árra viszont nem tudom mit mondani, a 450-500 körüli se olcsó. Írták anno ami a képen is látszik, sok nagy elem is van benne így a darabár csalóka. Ha az ellensúlyokat is belevesszük akkor EUR/g-re jobb lesz kicsit az ára. De nem 700 EUR-ral...
@Neurotoxin
Láttam az Alleeban és az Árkádban is a Batman Cave-et. Előbbiben összecsukva, az Árkádban szétnyitva kifejezetten nem tűnt kicsinek.[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
Az ilyen színválasztásokat azért erősen egyeztetik a licenszpartnerrel, gyanítom nem a hasukra ütöttek hogy legyen sárga piros véggel Neten rákeresve létezik ilyen verzió is egyébként.
Ami az árát illeti továbbra se derült ki hogy az ellensúlyok vannak-e aranyból (egyébként 0.9 kg!), vagy mi a titka, de érdeklődve várom a személyes találkozást
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Mauzes
addikt
Hát nem tudom, tavaly második félévben iszonyat sokat vásároltam s@h, mivel folyamatosan váltották egymást a dupla vip-s meg gwp-s időszakok, és úgy szórták a 2-3(!) gwp-t is rendelésenként, hogy csak na. És voltak jó kis akciós szettek is, Camp Nou, Optimus Prime, Robot Inventor, Camaro, csomó minden. Oké, Camaro akció volt idén februárban is, aláírom.
Idén pedig januárban jött egy komoly áremelés, majd gwp-k vannak ugyan néha, de vagy bénák vagy csak 1 db, az akció meg azt jelenti, hogy 118-ért vehetsz Fekete Párduc mellkasszobrot meg 98-ért Zetrost...
Persze most ezt így leírva rá is jöttem a válaszra: egyrészt inkább tavaly voltunk elkényeztetve, nem pedig idén tragikus, másrészt pedig a bajok forrása valószínű a nagy áremelés, azaz hogy már gwp-vel együtt sem éri meg szinte semmit onnan venni.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #68466 üzenetére
Nem néztem meg azóta de gondoltam, hogy nem randomra válogatják a színeket licenszelt szettekre. Akkor is fura kissé így.
A gyerkőc rágja a fülem, hogy jó lenne egy Mindstorms robot amíg kapható. Hiába mondom neki, hogy megszűnőt inkább most ne, várjuk meg mi történik. Aztán tegnap bedobtam neki ellenérvként, hogy elvileg a Liebherr is hasonló árkategória lesz... lehet, hogy visszakoznom kell.
@Mauzes
Nem emlékszem sok dupla pontosra de bevallom, csak érzésre írom, hogy tavaly is kevés volt. Gwp-ből valóban felemás, nekem nem tűnik kevésnek de valóban gyengébbek, nekem sem volt semmi ami rendelésre ösztönzött volna. Akció pedig szvsz tavaly is csak év végén volt, nem? És ott is inkább a gyengébb szettekre ami most folyatódott. Arányukban elég jók, árban kevésbé.Ami kivétel, a BF+karácsony, ott erős felhozatal volt de azt meg év eleji pangással nem biztos, hogy érdemes összehasonlítani. Ill. még egy amiben nem vagyok biztos, néha ránézek a német oldalra is kíváncsiságból, azért ott rendre több értelmes készlet van akcióban.
Ill. ami még biztos, hogy ezek most így sem elég acélos ajánlatok. A deviza 15% különbségét nehéz eltüntetni a tavalyi vagy idei webshopos ajánlatokhoz képest, így az érzésem nekem is az, hogy semmi érdemi nincs, akkor se amikor esetleg több gwp van egyszerre.
-
Mozaart
aktív tag
1 hete megkerestek a Lego Masterstől.
.
Amit tudtam jol az a szuk keresztmetszet: a párod megtalalasa. 1 embert tudtam volna ismeretsegi korbol aki moc col Ideason is tevekenykedik es ismerem is azert.
Tobben vagytok itt aki moc-col. Epít mast is mint gyari szett.
.
Aki erdeklodne keressen nyugodtan privatban.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
beamen
tag
Ezek a Lego castingolók azért nem annyira erőltetik meg magukat. Én is kaptam a dobozos üzenetet, hogy akarok e szerepelni, csak mert benne vagyok egy adásvételi csoportban
-
Crus
őstag
válasz hami85 #68443 üzenetére
Neked is nagyon köszi, de ma meg is történt a csoda! Hívtak a Müllerből 2 db. érkezett, 30 percen belül át is vettem. Nem csalódtunk, nagyon okés a figura. Bódogság' van!
Köszi mindenkinek, aki próbált segíteni!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
válasz Throme #68472 üzenetére
Visszanézve ém még csak nem is akciósan vettem a Camaro-t tavaly (s@h), hanem csak annak tűnt. Októberben 65k + dupla vip pont + 2 db jóféle gwp, így a végén 45-re jött ki. A 48k-s akció kocka.hu-n volt novemberben, és ott is volt 1 gwp bizonyos értékhatár felett. Idén februárban a Camaro immár tényleg akciósan 57k + dupla vip pont + 1 db gwp, szintén ~45 a végén.
De volt s@h dupla vip időszak novemberben is + 2 db gwp-vel, meg decemberben is volt dupla vip + 3 db gwp-vel.
HUN_Sector: igen, a 4x4-es volt idén februárban a gwp, dupla vip mellett (szerintem nem dec 1).
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mauzes #68476 üzenetére
Az év végiek durván jó akciók voltak.
És hát ha most ránézünk pl. a német árlistákra, első 7 bolt 130 EUR alatt, az 48k jelenleg mindenféle pont és gwp hókuszpókusz nélkül, igaz, 19% ÁFA-val.
Itthon webshopban is 65k az alja... és erre jön még a S@H. Jogos a hiányérzet.
(És itt álljunk meg, ne menjünk át bevásárolni is erre-arra a határokon. ) -
addikt
-
Throme
veterán
De, csak kíváncsi voltam, hogy meddig lehetett lemenni. Nálam a vip meg gwp biznisz kiesik és így, igen a tavalyi bf 48k volt az alja, amit szintén sokaltam. Nincs mit tenni, árfolyam az árfolyam. . .
Audit is elengedtem. Hiába a 3 motor meg hub. . . 70, de még várható -tippre-55k huf ára is sok. Jó nekünk a kis buggy. Ez is csak az auchan jóvoltából van, mert az eredeti ára egy vicc.
A Lego-t nem hatja meg, ha Mo-on sokan leállnak a legózással. Yt videók alatt a kommentek nagyobb része még az azonnali vásárlásról szól. -
sb
veterán
válasz Throme #68480 üzenetére
Az Audi baromi jó ajánlat de nyilván ugyanúgy csak a Lego+Lego elektronika elég drága koordináta rendszerében.
A korábbi 25k-s akciós Buggy-t meg azon belül is nehéz überelni. Egyébként játszós távirányítós autóra amúgy is a legszórakoztatóbb lehet szvsz a sebessége miatt.
Anno amikor én vettem az első hub+motort akkor a Top Gear rally autó volt kapható 36-40k közötti webshop áron. Az Audi pedig jóval nagyobb, több, nemcsak motorban, az elemszám dupla, a felfüggesztése is kifejezetten erős/jó lett szinte bármihez viszonyítva, a rallyban meg nem is létezett. Szóval ha több kell akkor ahhoz képest egy várható 55k-s ár jónak számít sajnos, a Buggy lógott ki a sorból az extra akcióban.
Nálunk a Lego elsősorban építésre kell, sok motor, hub. Ilyen szempontból jó, mert játszani is lehet, a Buggy is meg volt már építve, de bármi más megoldható, nekünk ez a lényeg. Külön, kifejezetten távirányítós modellként pedig mindig kérdés, hogy mi a jobb. Egy "rendes" RC kisautó ami ennél valószínűleg még sokkal jobb élmény és olcsóbb, vs relatíve olcsó, de amúgy még mindig drága Lego RC... szvsz a Lego akkor éri meg ilyen formában is, ha más is épülhet belőle. Csak így kap többet az ember a pénzéért.
A kommenteket is Mo-ra értetted? Én épp most olvastam bele németeknél és ott is az köszönt vissza, hogy listaáron kb. semmit, náluk is már nyitásra -20-30%-al indulnak a készletek, pl. az új Technic Peugeot vagy John Deere.
-
sb
veterán
válasz Mauzes #68476 üzenetére
Úgy tűnik intézkedés foganatosodott a kívánt ügyben:
Júl 11-től 2xVIP, Blacktron, Bionicle, Fun & Funky VIP pack gwp.Utána újra Flower Pot és 40593 Creativity 12 in 1 Set
Az mondjuk kérdés, hogy ha semmi új gwp nincs, csak a régiek újrázva az mennyire jó...
-
Mauzes
addikt
"According to Brick Clicker’s report, though, the 2x points will only be offered on Harry Potter, City, Friends, and Technic sets. Plan accordingly!"
Mondjuk ettől függetlenül is, tényleg nem tudom, hogy mit érné meg eredeti áron megvenni (~75k értékhatár a gwp-hez). Az sem világos, hogy ~75k felett minkdét gwp jár vagy választani lehet majd.
-
czanga
őstag
Star Wars speeder bike diorámának most már egész jó az ára ezzel a 24k-val, csak épp fene tudja megy e ez még lejebb. Ezen kattogok, mert ez jelenleg az egyetlen amiből készülök venni, és ez már épp nem rossz.
-
sb
veterán
válasz Mauzes #68486 üzenetére
Én sem... azt sem megérősnek nevezném ami épp kijön, pl. Eldorado, és még nem kapható máshol, viszont meg szeretné valaki venni rögtön. De ha arra nem lesz érvényes valamelyik ajánlat akkor főleg...
Egyébként láttam a szűkítést, de ebből kiindulva gondoltam, hogy talán az kevésbé biztos.
A gwp-kre visszatérve, ha nem jön új kalózos gwp az Eldorado mellé akkor az ennyi is lehetett?
-
Gizmo86
csendes tag
Ha érdekel valakit, itt is lehet jelentkezni. Gondolom összegyűjtik az érdeklődőket és így lehet keríteni társat:
https://kockashop.hu/lego-hirek/epits-es-nyerj-akar-10-millio-forintot?from=hirlev0629-legomasters-button
Illetve gondolom ilyesmire megy ki a játék:
https://www.youtube.com/watch?v=HQh_4_z-1Eg
-
czanga
őstag
Lesz valami esetleg tényleg a Himeji várból és a Zen kert diorámából, az érdekes lesz annak aki szereti a japán kultúrát és ehhez köthető dolgokat.
-
Neurotoxin
őstag
válasz Throme #68480 üzenetére
Amilyen vastagon fog a Lego árceruzája mostanában (december óta követem újra komolyabban), nagy eséllyel be lehet lőni az autó témájú szettek árát. Nyílván, ha valami magasan nyit, annyival is több fog leesni egy 20-30%-os akcióban, de egyetértek, nagyon dúrván elszálltak az árak és erről az árfolyam is tehet
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #68492 üzenetére
Szerencsére néha mellélőnek, mint pl a ford gt technic szett. Na ezt meg is vettem. Camaro-t nem
-
Dilikutya
félisten
-
csaabz
őstag
Mikor pár hónapja elkezdtem gyűjteni a Star Wars legókat, az rövid időn belül kiderült, hogy az "összeépítem és a polcra teszem" megközelítés nálam nem lesz hosszú életű. Mindig is építeni szerettem, és a sivatagi tatooine-i táj megragadta a fantáziámat. Ez az első "diorámám".
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
RapaNui1
aktív tag
No ha már építés én is elkezdtem az Arocs-ot. Jó pár technic szettet építettem már, legutóbb a Xeriont meg a Volvo homlokrakodót, de előtte is volt pár darab de ez valami fantasztikus. Mind építési élményben, mind technikailag, mind nehézségre, mind méretben, szóval elég sok téren eddig viszi a pálmát. Mondtátok többen is hogy nagyon jó lesz építeni hát igaza volt mindenkinek. Ez egy olyan Technic szett amit kár lett volna kihagyni pedig kb még csak a felénél tartok a pneumatikus funkciók építése még meg sem kezdődött.
Lajti, ha elkészül keresztben épp el fog férni az asztalodon
csaabz: Ilyenkor azért irigykedem egy kicsit. Nagyon szép lett, impozáns egy darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest