- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz geriand76 #67800 üzenetére
A méretet a minifghez tudod nagyjából viszonyítani, valamint ha van ebből jobb felbontású kép, akkor az 1x2 "víz" csempékből esetleg.
Nekem tetszik ez a szett, de nincs helyem, pláne nincs olyan, ahol jól mutatna. Ezt berakni egy polcra nem az igazi. Ja... és az ára .
Még úgy sem, ha darab árra még korrekt is lenne esetleg. -
-
addikt
válasz Gizmo86 #67804 üzenetére
Én már pár hónappal ezelőtt írtam, hogy szívesen látnék nagyobb figurákat. Beszereztem és összeraktam anno a Potter/Hermione kettőst és szerintem nagyon patika, ahogy megcsinálták. Emellett beszereztem a kalózt /jelenleg még dobozban/ illetve ezt az alap figurát is be fogom. Valamint továbbra is reménykedek, hogy ez a megjelenés azt jelenti sikeres a széria és több témakörben is jönnek majd nagy legoemberkék.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Djuree
félisten
nekem a hajók tetszenek, rohadt jók és fillérekből megvannak, nagyon lent van az áruk. moc-olni is lehet őket könnyen. a figek engem sem érdekelnek. a gyerek is friends szállodát vetetett, az is tök jó. jobbak mint a city szettek.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
hami85
tag
Ez mondjuk jó deal 102K-ért. Ezekből az jön le nekem, hogy nem igen van kereslet idehaza, hogy ilyen akciókat tologatnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
RapaNui1
aktív tag
Úgy gondolom max 40k-ért menne el gyorsan a 2 ajándék, de inkább 35-37k a biztos, így az X-wing kijöhet 65-67k-ra. Gondolom a kocka.hu figyeli a másod piacot is. Kicsivel belőtték ez alá ajándékkal az árakat.
-
sb
veterán
Én ugyanígy vagyok, ha lesz Friends majd mennek a figurák. Az meg, hogy lesz-e már csak helyfüggő szvsz, mert a minőség megvan,nem ismétlem magam, sokszor írtam már. Talán még annyi kieg., hogy a régi iskola szettekről is a moc épületek jutottak már eszembe, nem sok hasonló alap van/volt.
Viszont én vagy kivárom az akciókat vagy vmi induló akcióval berendelem őket kintről azt hiszem. Akkora az árkülönbség, ill. ennyire nem emlészhetőek az itthoni árak. Az akciókat meg látjuk, hogy érkeznek is menetrendszerűen.
Ez a HP-s szett is jól sikerült. Általában technikailag is tudom értékelni ha vmi jól sikerül, akkor is ha a téma/forma hidegen hagy, de a microscale ezen is kívül esett. Semmilyen formában nem jött be. Ez viszont jó. Ill. azóta láttam már terepasztalként épített nagyobb microscale várost ami brutál jó volt. És mennyivel kevesebb elem, mennyivel kisebb méret!
-
sb
veterán
Egy kis Technic újdonság is legyen:
806db, 53 EUR
Jól néz ki és a 12-13k körüli akciókat meg is érik bőven, de talán akkora újdonságot már nem ad az N+1. modell.Ez viszont nem tűnik rossznak:
914db, 170 EUR
Nem túl nagy, méretre és darabra sem, de talán jobb is így. A listaár szokásosan nem lesz baráti 72k-ért, de jelenlegi árfolyam mellett 45-50 körül is lehetne majd. (Már csak az árfolyam a kérdés meddig marad így.) -
sb
veterán
válasz Neurotoxin #67823 üzenetére
Én nem emlékszem ilyenre, de nekem a GT és az 1:12 is meglepetés volt. Előre a darabszámokból én azt hittem, hogy a 900db körüliek a kis szériába jönnek (az Audi is), a GT 1500db körül pedig a régi 1:10-esek közé.
Aztán utóbbi nyitotta meg igazából az 1:12 szériát. Ránézésre pedig most az Audi is annak tűnik kb, hiába a kis méretre utaló 900db, ez ugye motoros lesz (és árban is más sáv).
Mondjuk hogy ennyi kis modell jön ki az gyanús volt, ill. hogy a motorosok kivezetésével kellene valami új is. Utóbbiban azért nem voltam biztos a sok Mindstorms kivezetés közben.
-
sb
veterán
Ennyi az ár, a S@H-on is fent van már.
Soknak tűnhet, de PU, 3 motorral szvsz nem rossz, sőt.
Mármint ha a fent írtak alapján számolunk: nem listaárral, hanem webshop árakkal ami 20-30%-kal olcsóbb lesz... és nem 420-425-ös árfolyammal.Vagy nézhetjük az 1:10-esek szemszögéből is, igaz, hogy 1.5x annyi elemmel jönnek ki, de HUB+3 motor nélkül és azok sincsenek már 50, de inkább 60k alatt. Innen nézve "ajándék".
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Én még mindig úgy érzem, hogy kimaxoltam magam a Jazz Clubnal, az Ideas faházzal, a Deffenderrel, valamint a Völgyzugollyal, illetve a legutóbb megvásárolt Ferrarival. Ezen új készletek egyike sem nekem való, de várom már a Technic Liebherr darut, a Winter village készletet és ki tudja idén még mivel rukkol elő a lego. Hála égnek akkora a választék, hogy mindenki meg tudja találni a neki való szetteket sőt egyre többet is, csak aztán bírja a pénztárca.
-
Dilikutya
félisten
Akinek sok a Creator vagy Technic nagy Defender, az rárabolhat már a 40650-re tegnaptól.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #67832 üzenetére
Igen, néztem mikor a brickmerge bejelzett az új készletre. Hirtelen nem is értettem mikor megláttam a 136 EUR árat.
Van itthon 2*XL, 2*L + medium + 2 motor a Move HUB-ban, elég sok mindent össze lehet hozni ennyiből, már nem gondoltam új vásárlásra, aztán az egyik L kontaktos lett, hosszú hétvége előtt szereznem kellett vmit, Large Angular lett belőle, úgyse ártana az se és a Volvó megszűnésével úgy láttam ki fog kopni.
Közben láttam, hogy BL-en is eléggé megritkultak itthon a HUB-ok, normál motorok is, nem nagyon láttam új Lego készlet utánpótlást sem (+Mindstorms kivezetés, sw leépítések). Innen arra jutottam, hogy mégis be kéne szerezni pluszban párat amíg elérhető.
Néztem, hogy +HUB-bal megtoldva esetleg érdemes-e készletet venni még 1-2 tartalék motorért de a lánctalpas valahogy nem szimpi nekem, főleg 40k felett, akciósan meg itt nem találtam. Aztán épp volt akciós zacsis L motor 5k-ért, pont múlt héten jött meg...... és erre érkezett meg most az Audi. Kicsit várhattam volna.
Bár már leírtam párszor, hogy 1-2 önmagában jó/olcsó készleten kívül (pl. Ford GT) már csak vegyes alkatrészből lesz építés, most is összerakható 6-7 nagy modell a meglévőkből már, de ez most megint feliratkozott a listára. A végére nem tudom mosolygós vagy sírós szmájlit tegyek.szerk: Az én gazdaságos matekommal (motor 5-6k/db, HUB 8k/db) is van benne 25k-nyi elektronika alsó hangon az 50-55k-s árból.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Erre az Audi-ra kíváncsi leszek. A Zetros-ban nem tetszik a lomhasága, hiába tud felmenni mindenen. Remélem az Audi-nál inkább a fürgeség lesz fontosabb, legyen ilyen is.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
kbalage2
aktív tag
válasz Sordoran #67836 üzenetére
Realisztikusan annyit fog tudni mint a 42099 a gyári áttétellel, szóval szerintem a Zetros-nál jóval gyorsabb lesz de a 42124 Buggy-nál valamivel lassabb. Ha bármi hasznát akarják venni a felfüggesztésnek akkor nyomatékot is kell hagyni, különben úgy jár mint a gyári 42099 ami néha még egy küszöbön is fennakadt
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #67837 üzenetére
A Buggy nagyon klassz szett lett szerintem.
Egy nagy akció mondjuk kellett ahhoz, hogy megvegyem....
Gyerkőc kapta anno Karácsonyra. Legutóbb gyereknapi hétvégén játszottunk vele .
Egyetlen nyűg van vele az a dedikált kontroller hiánya. Ez a mobilos távirányítás nem a legjobb nekem.
Sebessége jó, igaz összehasonlításként a 42065 van meg.Láttam a videód. Én is kíváncsi vagyok az audi építésére, de valószínűleg elegendő lesz a vizuális élmény.
-
kbalage2
aktív tag
válasz proci985 #67839 üzenetére
Jelenleg a legolcsóbb kapható Control+ készlet a 42140 lánctalpas, de az elég más világ. 42124 webshopokban már értelmezhetetlen áron van, aprón még van 40 körül. Én továbbra is egy használt 42099-re szavaznék ha választani kéne, rengeteg jó MOC van belőle.
#67840 Throme - BrickController2-vel klasszisokkal jobb irányítani
#67838 sb - egy ilyen méretű szettnél elég esélytelen a váltó, pláne a 4x4 hajtás miatt. Tuti hogy külön hajtja a 2 motor az első és hátsó tengelyt.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
sb
veterán
válasz proci985 #67839 üzenetére
Boltban csak a Zetros és az átfordulós lánctalpas kapható most.
@kbalage2
egy ilyen méretű szettnél elég esélytelen a váltó, pláne a 4x4 hajtás miatt. Tuti hogy külön hajtja a 2 motor az első és hátsó tengelyt.
Igen, emiatt gondolom én is esélytelennek. A méret sem kedvez neki, de ha akarnák azért elég mini kétsebességes automata váltót össze lehet rakni pl. diffmű hub-ból.
Akár még kettő is elférhetne külön-külön az első és hátsó hajtásra és a két motor esetleges hajtási eltérését is szépen korrigálná. :bilibelóg:
De nem leszek telhetetlen, lesz rendes felfüggesztés, talán még vmi újabb, de nem tök új wheel hub/diff hub is bekerül. (Ez a legkevésbé szimpatikus része az alkatrészekből építésnek, hogy szinte mindig más diffmű vagy wheel hub érkezik ami külön aranyáron vásárolható csak. Itthon meg már így is van 3 féle mindből. )[ Szerkesztve ]
-
Kishulk
csendes újonc
Egyik szemem sír a másik nevet Eddig azért nincs technic szettem mert nagyon válogatós vagyok autókból. Volt már olyan márka ami tetszik de akkor meg a színével volt bajom. Ez az Audi az első amit nagyon megvettem volna ha motor nélkül jön ki. Marad a spórolás.. vagyis nem. Inkább veszek helyette másik legot
-
Neurotoxin
őstag
Valami YouTuber "mi jön 2023-ban?" videójában volt még március környékén arról szó, hogy jöhet egy 1:12-es Lamborghini, még arra is emlékszem, hogy egy fehér Gallardo volt a képen, ami színt nem hinném, hogy kapnánk...Biztosan csak valami romuor volt..Ha megtalálom, belinkelem, biztosan nem álmodtam.
Az 1:12-es méretarányt tartom (elsősorban magamnak) a gyűjthetőség legfelső határának, sokkal jobban élném, ha jönnének még járgányok ebben a méretben. Sokkal inkább, mint az 1:8-as arányú supercarok (a Ferrarira és a Lambora rákívántam, de végül letettem róluk, mert nem tudnám őket hova tenni, aztán kitudja, lehet, hogy a LEGO 2024-ben olyat villant, hogy elkap a "must have" érzés).
"Bár már leírtam párszor, hogy 1-2 önmagában jó/olcsó készleten kívül (pl. Ford GT) már csak vegyes alkatrészből lesz építés, most is összerakható 6-7 nagy modell a meglévőkből már" Nekem most pont ugyanez a benyomásom a GT és a McLaren után. Az elemek ugyanazok, sok változás gondolom nemigen lesz mostanában, maximum új színekben jönnek ki. Utóbbi "nyálazására" pont elég, ha megnézem Sariel.pl videóit...
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
HUN_Sector
őstag
Elővettem egy marék, 4-5 éve tartogatott figurát. Külön kiemelnél a simpsons 2. sorozat, 2018-as hegyi city bűnözők és a 2020-as légi rendőrség készletek figuráit. Az összes light blue rendőrnek eltört az alkarja. A hegyi bűnözős készletből a szívecskés gatyás fószernek kettényíltak az alkarjai és kettérepedt - mocskosul - a torzója. Összenyomva nyoma sincs, elengedve meg egy 0,8-1,0 mm-es cikkcakkos repedés. A körmöm befért oda. Ami természetesen egyedi elem, cserélni sem tudom. Homernak elrepedt az alkarja. Amit tudtam, hasonló színből javítottam. Illetve sárga karos figurákon is láttam kezdődő repedésnyomot - haloványan de ott volt már - azokat még tudtam cserélni elfekvő karokkal.
Már 5 évet nem húz ki egy lego figura. Transzparens műanyag dobozban volt a szobában, közvetlen napfény nem érte, csak az általános szűrt világosság. 3-4 figura volt játszott, a töröttből egy sem.
A fiam az egyik figurával 2-3 alkalommal játszott, az egy superman volt. Na neki elkezdett kopni a szemöldöke, pedig szépen játszik a legoival, nem barmolja szét őket.
Ez nevetséges...Tudom, mindig ezen dühöngök, de egy prémium terméknél ez katasztrófa. Mint amikor az iphone qi töltő 4 hónap után úgy gondolta, neki elég volt ennyi a működésből.
Ráadásul a leginkább menthetetlen figura igen masszív áron fut.A mostani lego készletmennyiségem kifut, aztán én ezzel tényleg végeztem. Ami bontatlan, azt három éves ciklusban kipörgetem, ennél többet nem bír. Aztán még aggódhatok, hogy a kiállított darabokon lesz e valami sérülés.
Ha a 6034-emen is lesz, eret vágok[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz HUN_Sector #67845 üzenetére
Ez tök fura, én még soha nem tapasztaltam hasonlót. Nem annyira régiek az én cuccaim, de azért vettem sok mindent használtan is. Gyereknek régi tűzoltók, rendőrök, 31010 Treehouse, 31051 Lighthouse Point, vagy én most építek egy használt 2018-as 10261 Roller Coaster-t, mind a 11 minifig tökéletes, 8-10 éves modulárjaim minden figje rendben van, Old Fishing Store, Destiny's Bounty, stb...
-
Crus
őstag
A gond ott van, hogy tömegek képzelik azt, hogy a Lego, vagy éppen az Apple prémium termék. Attól, hogy valaminek az ára magas, attól az még nem lesz prémium termék. Pl. audio témában a prémium az az, amiről az emberek 98%-a még csak nem is hallott: Vitus, Cayin, Dali, etc.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
bobafett
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest